Ноемврийски бебчета 2010 - тема 11

• 29 045
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • 42.016399,23.101179
Хайде да се включа на бързо докато спи бебока.
Смърфи Честит имен ден!
Честита и половин годинка на Ива и Габи!
Кога си мина това време... Wink
Франческа при нас положението е същото като при tonivil, щом сменихме зимния кош с лятната количка и вече нямам проблеми с излизането на вън. С нощното хранене сме по същия начин 2-3 часа, много рядко да направи пауза от 4 часа, а в 6 ч. сутринта започват песните. Joy
raq_1 защо не пробваш със слинг, в него може и да му хареса. Laughing
Люска благодаря и аз за съветите, наистина много си ни ценна. Hug

# 511
Здравейте мами,

и ние започнахме да захранваме Нико и педиатърката ни каза да започнем с оризово-млечна каша в следобедното хранене. Обаче каза, че кашата не се захранвала постепенно, а направо се замества кърменето с 170гр каша. На някой давала ли са му такъв съвет лекарите? Аз от всичко, което изчетох за захранването никъде не попаднах на такова нещо... И ми е бая трудно да накарам бебе, което за първи път яде с лъжичка да изяде 170гр каша ... храним се 1 час Simple Smile
В началото започва добре - харесва му и яде, но после му омръзва да седи като че ли и се дърпа, а аз се притеснявам да не се отврати от това хранене и ... При вас как протича храненето?

# 512
Здравейте Simple Smile отдавна не съм писала, ама като е хубаво времето и сме все навън
ekumcheva и ние започнахме с оризова каша, ама захранвах постепенно и също имаме проблем че не го свърта докато се наяде, иначе обича да се храни Simple SmileА това за заместването 170 гр, ми е много чудно вие как го правите в смисъл на опаковката пише примерно 120 гр вода и 3 с.л от кашата е как да направим 170 гр, аз лично допълвам с плодово пюре, забравих и аз да питам какво ще рече 180 гр каша, както ми каза докторката дали 180 чистили +пюре  newsm78
Ние пък сме хремави, леко е и сега ще му давам осцилококцинум. Притеснявах се че кашля но е от сополките, така каза лекарката. Въпреки това си сумти и диша с отворена уста така ми е жал, като му се насълзят очите и как си търка носа и нищо не може да направи, горкото.

# 513
Нели, честито ви приемане! Едни от късметлиите сте! Бравооо!
Мише, не успях да удържа, даа!  Mr. Green Всички баби и дядовци ни бяха на гости, татето също си беше вкъщи и беше си просто моментът всички да присъстват на това фундаментално събитие като захранването!  Joy
Смятам да комбинирам обичайното захранване с бейби лед уининга! Когато мога да давам твърди храни, но и пюрета също. И аз като Люси съм давала бананче и много добре го възприема малкият Кратун. Ще видим по-нататък. Твърд картоф не исках да давам, че само сварен ми се вижда много безвкусен. Предпочетох да го омешам с кърма.
Уредчето върши доста добра работа. Картофчето се свари за около 10-15 мин на парата. Толкова го дават и за другите твърди зеленчуци като морковите и за месото също.
Вивия, честито зъбче!
Хахаха, Люси, щом се брои бананчето, значи с банан сме го захранили! Ми к'во да праим! Не спазихме правилата за зеленчуково!  Mr. Green
Мише, направо ти съчувствам за яслата! Ужас е в София с тези места Sad . Разправям на една приятелка от Плевен, че бабата ще гледа малкия като тръгна на работа и тя ме пита, а кога смяташ да го даваш на ясла? Не можеше да разбере, че не е дали искам, а дали мога да го дам !!! ooooh!
Леле, Бебославче, ужасно е било!  Shocked Добре, че си се оправила и на Викито не му е имало нищо! МАле, мале!  Hug
ДесиМ., честито на малката Габи! Да я нацувкаш от Йоанчо! Hug
Катенце, лошо така с МАрти, дано да се оправи по-бързо с тези зъбчета!
Бубу, честито за придобивката!   bouquet Ама бързо сте взели решение де!  Joy
Успех с диетката!  Peace
Франческа, браво, че си решила да слушаш себе си, а не педиатърката!  Peace Зеленчуково след втория, ужас!  Shocked
Нощни кърмения продължаваме да имаме, дори са две или три. Едва ли скоро ще се откаже да суче през нощта, но няма и да го спирам! Тогава суче  в пъти по-активно отколкото през деня. Дори смятам, че нощните кърмения го хранят, а през деня само си играе. На мен не ми тежат обаче, защото спи при нас. Не знам, какво щеше да е, ако трябваше да ставам. Сигурно тежичко щеше да ми дойде!  Thinking
За количката: в зимния не искаше да стои и мрънкаше, но в летния кош няма проблеми.
Елито, да, така е! Спира ти се майчинството.
Рая1, съчувствам ти, мила! Освен да проявиш постоянство и да продължиш да го извеждаш, пък след време може да му хареса!
Смърфи, честит ви двоен празник!  bouquet
Терминаторчето не успях да я видя в Бг. Само мога да предположа, колко е била заета с роднините и приятелите, така че изобщо не мога да и се сърдя. Обаче по новините казаха, че точно там, където е тя, вилнеят яко бури и торнада. Надявам се да е добре!  Hug
Екумчева, много странен съвет от педиатърката! Аз не бих могла да го прилъжа. Води се по себе!

Много дълго стана, ама... Crazy
Момичета, айде да сме по-редовни в темата!

# 514
Ееей, това мойто дете такова хленчене и рееев му удари днеска, както отдавна не беше правил, какво ли му стана, не ми е ясно?!  newsm78  От картофите ли нещо му се натовари стомаха, зъби ли го мъчат, не знам, ама знам, че ме побърка направо  Crazy  Добре, че поспа малко, та да ми починат ушите и мозъка  Rolling Eyes  

мише, и аз уж се утешавах с това, че се прочистих максимално и за дълго време за напред  Mr. Green  Даже се чудих колко ли ще съм отслабнала след такова прочистване, но явно само на това съм си останала, и само 700 гр надолу на везната  Grinning

Франческа, мен ми е останало в паметта, че и ти имаш проблем с количката и разходките, също като мен. И по пореден път се убеждавам, че явно децата ни са си такива, с малко по-опърничав характер явно и това е  Crossing Arms  Аз с количка излизам, само с таткото, че хем да има кой да бута количката, хем да се сменяме с разнасянето на ръце. Иначе, сама излизам само и единствено с кенгуруто, като по този начин и да промърнква, и да рита бясно, все по някое време заспива от друсането и люлеенето. Отдавна не сме с зимния кош, но...нищо не помага! Ако му се спи, не знае да заспи сам в количката, трябва да го друсам на ръце и така заспива. А, и ако сме седнали някъде на кафе, и случайно заспи за малко докато е в количката, пак трябва да друсам количката докато сядам  Crazy  И с нощното кърмене е също като при вас...просто са си такива децата, разбирам те, виртуелна приятелко по неволя   Mr. Green   spoko

ekumcheva, аз не че съм професионалист по захранване, ама някак си 170 гр наведнъж ми се струват множко като за начално хранене  Rolling Eyes

Честито на Ива на Смърфи и на Габи на Деси М и на всички които имат поводи за празнуване!!  Hug

# 515

И аз съм ЗА !! Все пак колкото и абсурдни неща да сме изпрочели като съвети от доктори, като мнения на съфорумки, също толкова, а даже и повече били и полезните неща и съвети, които сме си давали тук и сме се информирали същевременно!  Нека да не се лишаваме от това  Hug  

# 516
  • Дъблин
С Ива благодарим за поздравите   bouquet
Успяхме с паспорта от втория път. Пак без чакане, все пак Ива висеше в слинга и нямаше как да не я забележат служителките и ни прибутваха напред. Със снимката малко по-трудно стана, защото маймунката се въртеше навсякъде, за да види всичко. Хванаха накрая един по-сполучлив кадър, виждат се и малко ръце, които я държат там, ама казаха, че става и така  Grinning

Деси М., може и да й хареса на Габи пащърнака, той е сладичък такъв един. Чист пащърнак има на Хип и на Сънвал, Ива ги хареса и двата.

ekumcheva, по подобен начин протича храненето и при нас, за около час, защото се върти навсякъде, не си отваря много устата, а аз се правя на маймуна пред нея да я забавлявам  hahaha
Но не съм успявала да й дам 170 гр. пюре наведнъж, а като за първо хранене 170 гр. каша ми се струват много, сигурно е нормално да ти отказва.
Нощно кърмене си имаме и ние, понякога е много рано сутрин, но си го има, нека си хапва детето, не ми пречи, щом си спи след това.
мише, все някакъв шанс имате за ясла, стискам палци! Ние и до гранична група не се доредихме  #Cussing out

# 517
С какво се храните за около час?
Ние за 15 мин. ядем половин бурканче пюре, мляко- 150 гр. или 120./ хапва си пича/ и сокче- 60 гр.

П.П.РЕДОВНА СЪМ СИ ОТВСЯКЪДЕ. hahaha

# 518
Еми разгеле!  newsm44 От кога ви чакам. Човек не може нищо да пита, да прочете, да ви види, никой не се вяска.
Днес си мислех да ви предложа, с вторите( третите) бебчета, пак да си бременеем заедно.  Mr. Green Пак четох по случайност архива ни, толкова беше готино.  Heart Eyes

А иначе, Кьол браво за поста.  Laughing
И между другото, покрай сватбата на принца, сънувах че ти си булката и ни споделяше как е минало.  Mr. Green
Смърфи, честито!   bouquet

Искам да ви питам за кашите, не ви ли е странно на едната фирма да се прави с 100 мл. вода и две суп. лъжици смес, а другата със 150 мл. - 9 лъжици, третата с 5 лъжици?   newsm78

Бебославче, съчувствам ти!  HugДобре, че не си повръщала, че и аз така се бях наредила, Рая като беше бебе.

Кате, много ми харесват линииките ти!  Heart Eyes

Мишо,
ако се видим ще се познаем ли? Скапано време!  Cry

# 519
Кьолнче, честито захранване и честито цедене Wink

Някой замразявал ли е картоф? Че ако варя всеки ден ще ми излезе много "евтино" Wink Но пък си мисля, че ако се замрази и размрази после ще е много гаден Sad

Аз нямам време да пиша много, но чета  Peace

Дени, страхотна идея, ама ще ме изчакате, нали? Че аз още нямам цикъл  Rolling Eyes

За будещете се нощем бебета - и Боби е от тях, буди се на 2 часа, но спи при мен и за сега не ми тежи, иначе ако трябва да ставам - да го взимам, да го слагам.. Дано скоро отминат тези периоди с буденето  Praynig

За захранването - щом се брои бананът, значи и ние отдавна сме се захранили, още преди 5 месеца  Embarassed Но сериозно още не съм го захранила, много ме мързи  Embarassed И купичка още не съм му взела... Много съм несериозна, но чакам да ми мине сесията  Whistling

Целувки на всички бебчета  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 520
Дари, браво на детето, ного добре си папка! Peace
Хахаха, Дъгичке, ще ме умориш бе жена! Леле, предстайш ли си, ако бях принцеса, кеееф! Mr. Green
За съвместното бременеене:  Joy ще го планираме, споко!
 Joy
Ммка, за картофа четох, че бил гаден като се замрази, но за моркови, тиквички, тиква, нямало проблеми. Май само картофа влиза в тази категория.  newsm78 Определено мисля да замразявам!
Да ви питам: какво ще му стане на детето, ако използвам зеленчуци от магазина/пазара, т.е небио?
Визирам картофите, морковите и пащърнака. Баси, морковите в Балев са над 6 лева, чак пък толкова!  Crossing Arms

# 521
  • София
Честита половин годинка на Габи и Ива! Да са здрави, жизнени, засмени!

Смърфиетка, Честит Имен Ден!

Катенце, бързо се оправяй  Hug.

Мама на Бобо, да си ползвате със здраве новото телевизорче  Laughing Hug.

# 522
ekumcheva , захранването с каша е като всяко друго захранване . Привиква се не само към вкуса , но и към консистенцията . И от раз да се даде на детето 170 гр каша е меко казано абсурдно  Shocked Друг е въпросът , че и самото дете няма как при първия сблъсък с твърда храна да поеме такова количество . Да припомня само , че като смениш кашата с друга , например царевична , бананова , елда и т.н. също се въвежда постепенно  Peace
Аз като начин на захранване съм избрала комбинация между педиатрично и педагогическо . Сега започвам с купени кашички , после и пюренца докато се появят свесни сезонни зеленчуци и плодове . Пък и нали имаме баба - градинарка , от сега чакам да дойде времето на тиквичките , че да дам на дребната  Wink И ще замразявам , но това така или иначе си го правя . За сега съм заредила фризера само с лапад де .
Цикъл и аз още нямам . Вече 1г и 3 м съм почти така . Та ако случайно забременея , няма и как да разбера . И с двете си бременности нито гадене съм имала , нито някакви други симптоми  Whistling

Е хайде де , че вече чета последните 3 теми на Октомврийките  Confused

# 523
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Кате, много ми харесват линииките ти!  Heart Eyes

Heart Eyes Само, дето за втората пак удряме на камък засега и пак ще си се помъчим, ама надявам се скоро да стане  Simple Smile

Аз започнах да давам на Марти оризова каша, но спрях, защото се запече адски много. 3 дни не можа да се изака и накрая след един 15 минутен масаж успя. И такъв рев му удари след това, че го заболя д-то, жал ми стана и се отказах. Ще опитам след 1 месец пак  Peace

# 524
Милото Марти. Sad
Теди си ака вече само веднъж на ден, ама като му дадох морков акото му от тъмно зелено стана кафяво- оранжево.
Днес, след пащърнака, пак си върна зеления цвят.

Общи условия

Активация на акаунт