Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 092
  • 936
  •   1
Отговори
# 705

Доволна ли си от него? Добре ли изпипва нещата преди операция?
На мен ми хареса. Бяхме един път при него на преглед.
Доволна съм от д-р Златанов. Единственото нещо, което е дразнещо е голямата му клиентела. Пред кабинета му винаги има тълпи народ със записан час и въпреки това се чака. А прегледа продължава не повече от 10 мин. погледне в носа погледне в ушите и гърлото и але хоп вече е наясно какво му има на човека и пише рецепта. В исул преди да ни направят аудио-грама не ни слагаха диагноза, от там не съм доволна половината ми живот мина по коридорите им в чакане на някой доктор.

Когато отидох при д-р Златанов, сина ми пак беше болен, пак беше със серозен отит и трябваше да му крещим, за да ни чуе. Един месец ни лекува докато убием бактериите, които ни мъчеха. Първата седмица беше без АБ, на втората ни среща включи и АБ, а на третата продължи АБ още една седмица общо 14 дни. В края на четвъртата седмица пак се срещнахме с доктора и след като констатира че сме здрави ни прати на апарат за измерване на дишането (акустичен ринометър).

От диаграмите, които се получиха доктора прецени, че само третата сливица пречи на дишането и трябва да се отстрани. Назначи ни дата на операция и сестрата ми написа на едно листче какви изследвания трябва да направим и да ги донесем деня преди операцията.

Операцията беше изцяло за наша сметка, не по здравната каса. Взех направления от джипито за педиатър, платих си рентгеновата снимка на бял дроб-2о лв., платих си 25 лв на алерголог за тестване, имах направление но малко алерголози работят с направление и кръвните изследвания също си платих 35 лв, защото джипито нямала вече направления. Взимането на кръв е малко гадно, защото се взима от вената 3 епруветки с кръв.

На 4 януари занесох изследванията и платих 250 лв. А на 05 сутринта ни приеха след като попълних едно тесте с бумаги и се разписвах на всяка страница. Въпреки че доктора ни приемаше в клиниката към Военна болница, операцията стана в МБАЛ Сердика http://www.mbalserdika.com/site/ Много съм доволна от персонала там.

# 706
Санте,

така е, 3тата сливица няма никаква функция, освен да пречи когато е възпалена. Не е като другите 2, които има смисъл човек да се стреми да запази. В нашия случай се прояви, когато дъщеря ми беше на 3г., но тогава док/те не искаха да я вадят, защото мислеха, че ще мине с медикаменти. Миналата година не сме ходили на градина, а на една забавачка до обяд и може би затова почти не е боледувала и сливицата си трая цяла зима. Аз реших, че проблемът е отшумял, но уви тази година сме на цял ден на градина и от окт. все си похъркваше без да е много притеснително, но от преди нова година не може да диша грам. Този път док. Тодоров е категоричен, че трябва да я махнем.
Аз също предпочитам, за да живеем спокойно, иначе като хване най-малката настинка и ме втриса, че ще стане пак безкрайно боледуване и ще приключим с АБ.

Иначе да ви питам за Тодоров, уж добър хирург, уж всички го препоръчват, ама отношението му едно.... Нито ни обяснява някакви подробности, нито какво да носим за болницата, нито да сме гладни преди оп, нито на кой етаж да го търсим, все бърза да ми затвори телефона като имам въпроси все едно съм някаква досадница... А нали отношението е част от професионализма в крайна сметка? С тия доктори човек все трябва да стиска зъби и да се прави, че всичко е наред, защото толкова зависим от тях.. Това е, което като че ли повече ме притеснява от самата операция. Това че всичко е пълно с неясноти и догадки.

# 707
  • София
Санте, мерси !
За съжаление при нас това изследване (той ни го назначи) показа нулева проходимост от носа до устата, но още преди 3-тата сливица.
Пак ще го посетим. Хареса ми написаното.
За плащането...ние до сега не сме оперирали по ЗК, въпреки направленията. Да не псувам по неприличен начин по неприлично време по неприличната здравна система Simple Smile
Стискам палци при вас всичко да се оправи вече!

веничка, за кой Тодоров говориш? Те са баща и син. По написаното съдя, че говориш за бащата  Rolling Eyes

# 708
Санте, на мен описанието точно ми пасва за сина, разкрий загадката.

# 709
  • Пловдив
Само да вмъкна...че да едно дете то групата на моят син,баща му се оплака,че е почнал да заеква Tired Познайте след коя случка-операцията на сливицата!На другото тя е извадена от дааавна,но проблемите не спират!Сега се чудят как да спасят другите 2 ooooh!

# 710
  • София
Момичета да Ви питам колко вереме важи направлението 30 или 45дни?
Защото Петров ни иска направление, а ние имаме такова от 27.12.2011г., което ползвахме за 5-та градска.

А, мнения за Стоянов от МВР болница има ли?

# 711
  • Пловдив
Защото Петров ни иска направление, а ние имаме такова от 27.12.2011г., което ползвахме за 5-та градска.

30 календарни.

# 712
веничка , абсолютно недупостимо е да се пипа детето сега. Явно действа някакъв вирус, щом изведнъж има Т и се е почувствало зле.
Писах ти го с оглед на това след като се закрепи да не чакате много, защото така или иначе идват нови модели вируси или хроничните истории със сливицата се задълбочават.
Ние буквално имахме два здрави дни и на третия го заведох на операция.
Нашата упойка също беше пълна, гладен, жаден. Но кръвта му я взеха от пръстчето, избор на лекаря явно.

Операцията беше с направление от личен лекар към УНГ, оттам направление за хоспитализация, 160 лв избор на екип и 3 лв за някакво изследване на кръв.

tandonova79, не разбрах с каква точно цел ти беше поста. Мислиш ли, че коя да е от нас ей така си води детето да го измъчат без да си дава сметка за рисковете? Ако беше така, то нямаше да има тема-казват ти "оперирай" и готово. А не тука да се чудим как да я свиваме, борим и подтискаме.

# 713
  • Пловдив
Не е да ви стресна,а само да ви кажа,че не винаги решението е в операцията...Търсете алтернативни методи!
И...просто споделих.

# 714
Аз не мисля, че някоя от нас тук не е наясно, че операцията е краен ход, но често случаи непоследен. За съжаление.
И всяка по някакъв начин търси алтернатива или е опитвала.

# 715
  • Пловдив
Аз не мисля, че някоя от нас тук не е наясно, че операцията е краен ход, но често случаи непоследен. За съжаление.

Успех,тогава...

# 716
  • София
30 календарни.

Благодаря  Hug

Искам да споделя, че моето дете е изпило и продължава да пие всякакви добавки на Аквасорс и др. подобни, за да "спасим" трета сливица, и респективно детето . Но вече съм убедена, че операция трябва! Само на хомеопатия е и какви ли не чайове. Не беше пила АБ една година.
Но при нас има и много силен алергичен фактор. Това ме спираше също до сега. Но вече и дигнах мерника Simple Smile.
Но като спря да чува, ми идеше сама да и изтръгна третата сливица.

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 14:15 от geryger

# 717
  • София

Успех,тогава...

tandonova79, благодаря за пожеланията ....
В търсене на алтернативни методи загубихме две години, покрай алтернативните методи изпихме безброй лекарства /само не ми казвай, че не съм попаднала на добър хомеопат/, за щастие моето дете не загуби слуха си ....

Знаеш ли, не започна да заеква след операцията, но пък започна да диша  ... и то нормално, няма секрети от носа вече 3-та седмица, това в последните 2 години не ми се е случвало  - да видя Никол без сополи - тича, играе и самата тя казва, че се чувства прекрасно, след като вече може да диша през носа си, яде, като разпрана, а с алтернативните методи ..... след престой в болница си казах, аз съм до тук с тях  Peace, започвам да ползвам класическа, традиционна медицина и за щастие добре, че не продължих с АЛТЕРНАТИВНИТЕ варианти, а се пренасочих към квалифицирани, прекрасни лекари. Д-р Нешков   bouquet Heart Eyes
И накрая в твой стил - не се заяждам  Peace ... просто споделих  Peace

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 12:57 от ninnann

# 718
За Тодоров-син говорех... баща му според мен не оперира вече, а само преглежда. Като гледам с тия вируси, май ще остане за на пролет нашата оп. Много е рисковано да не лепне нещо при престоя в болницата преди или след самата операция, кой знае какъв студ е по тия коридори из болницата... Ще се мъчим още месец - два като гледам  Rolling Eyes

# 719
За Тодоров-син говорех... баща му според мен не оперира вече, а само преглежда.
Да преглежда и то как #2gunfire При първата  ми среща с него ми скъса направлението и каза, че работи само срещу заплащане. Платих си, като помня че едва събрах сумата/не помня колко лв бяха/ извадих всичките си стотинки.Не бях подготвена, че ще ми искат пари. Срещу сумата получих преглед на детето и забрана да вадя сливиците му, щял да направи астма.

Втората ми среща с доцента беше август миналата година и срещу 25 лв. каза, че сина ми е много здрав, няма трета сливица и сме сбъркали лекаря, трябвало да потърся алерголог, защото детето е алергично. За да не си тръгнем с празни ръце ни даде рецепта да се пръска в носа с някакъв противоалергичен спрей по едно пръскане на ден в продължение на месец. Спазих препоръката му.

Два месеца след това лечение беше пак със серозен отит.
Мой много добър приятел е специалист УНГ, но живее и работи в чужбина. Понеже ми е приятел никога не го търсех професионално, но този път като си дойде в България за 1 седмица го помолих да погледне гърлото на сина ми. Човекът беше потресен, каза че съм безотговорна майка, че искам да увредя сърцето и ставите на детето си. Направи ме на маймуна.Нямаше как да му обясня, че не съм спряла да се мъкна по лекари и всеки ми казва различно нещо. Не искаше да говори с мен. Та той ме прати при Златанов и всичко приключи с успешна операция Grinning

Общи условия

Активация на акаунт