Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 337
  • 508
  •   1
Отговори
Така, днес се прибрах по-рано от работа и хванах част от Милен Цветков. Обсъждаха проектонаредбата на Столична община, която да позволява возенето на гръбначни домашни любимци в ГТ.
Никак не ми се ще темата да стане арена на кучелюби/некучелюби, отново. Бих се радвала да обсъдим дали това е приложимо в България, защото предполагам голяма част от вас са имали възможност да пообикалят из света и да видят, че на запад кучета в транспорта има.
И, ако кучетата специално, защото те ще са обект на дискусията, са чипирани, регистрирани, с намордник, на къс повод и им се дупчи билет, съгласни ли сте те да бъдат превозвани? Изключвам работните кучета и кучетата-водачи на незрящи хора. Те имат право да се возят и сега.

За да да старт, ще споделя личното си мнение:
1. За съм. Ако условията се изпълняват и има кой да следи за изпълняването им. Не ми се иска обаче, да стане като със събирането на изпражнения.
2. Лично аз не бих си качила кучето в рейса. Трябва да е изключително екстремна ситуацията, за да му причиня това.
3. Проблемът на кучетата са собствениците им. Това го пиша, защото вероятно ще се появят мнения относно възпитанието на животното, пикането и акането.
Това е засега.
Наистина силно се надявам да спазим добрия тон.

# 1
Съгласна съм ако са с каишка и намордник.

# 2
И ще ми е много чудно как пътниците ще направят място и за кучета в един претъпкат автобус?
Те не искат да мръднат една крачка навътре, за да се затвори вратата на трамвая/автобуса, та камо ли да се сместват и гъчкат заради кучета.
А и съм далеч от вярата, че собствениците ще са достатъчно лоялни, за да си купуват билети за любимците Peace

# 3
Аз пък съм далеч от мисълта, че ако приемат наредбата, всеки кучкар ще се юрне да се вози в 204 в пиков час с кучето. Но пък е хубаво да се знае, че има и такава крайна възможност, ако се наложи.

# 4
Костенурките гръбначни ли са?
Нямам против.  Но още не познавам куче, притежател на намордник.  И ако може, първо да се справим с лайната.  Защото и в ГТ контролът ще е същият.
Хич не е лесен въпросът. 

# 5
Имам голям страх от кучета, рядко ползвам градски транспорт, основно метрото 1-2 пъти годишно, но за мен вече е мираж, ще си взимам такси. Нямам доверие на собствениците на кучета, излишно е да обяснявам защо.

# 6
Аз пък съм далеч от мисълта, че ако приемат наредбата, всеки кучкар ще се юрне да се вози в 204 в пиков час с кучето.

Mr. Green Mr. Green Преди няколко дни се чудих как ли ще изглеждам, ако реша да спестя сума кинти за такси и кача куфара си в 204..

И ако може, първо да се справим с лайната.  Защото и в ГТ контролът ще е същият.
Хич не е лесен въпросът. 

Хехе, като почнат да препикават пътниците ще настане купон. А като почнат и да серат, самите шофери ще вдигнат пушилка.

# 7
Хехе, като почнат да препикават пътниците ще настане купон. А като почнат и да серат, самите шофери ще вдигнат пушилка.

Ми притеснило се кученцето.

# 8
Аз съм ползвала миналото лято в най-големите горещини автобуси 72 и 604. Е, казвам ви, честно, нямаше подобна смрад.
 Представям си и миризмата на животни вътре.

# 9
  • out of space
Хохо ще се возя без билет! Нека някой контрольор се опита да ми каже нещо- на мен и на 40 килограмовия ми ротвайлер  Grinning

не се возя с ГТ, освен с метро и нямам куче

Не знам как да отговоря в анкетата, трябва да го обмисля- ще следя темата  Thinking

# 10
Не съм съгласна. Едрите животни смърдят непоносимо. А и всички пускат косми. Не искам да слизам от трамвая, цялата омотана в козина. Дребни животни в контейнерче не биха ме притеснявали /ни кученцаа, ни котета, ни змии, ни мишки, ни игуани, ни нищо/. Но олигавен булдог, дългокосмест ретривър - не! Нито на каишка, нито с намордник, нито със, нито без придружител, нито супер възпитан, нито никакъв добитък.
То, ако се позволи за кучета, ще започнат да возят овце, кози, телета - те също са гръбначни животни, нали?

# 11
  • София
Против съм по много причини-претъпкани превозни средства,нелюбезни стопани,агресивни животни и т.н.Относно хигиената не искам и да мисля.То и сега ми е достатъчно гнусничко.Пък и смятам,че мястото на домашния любимец не е в градския транспорт,а на полянка да тича на воля.Пък и знае ли човек как би реагирало едно животно в претъпкан автобус?Или ако някой го настъпи,ритне,блъсне!?А намордник-това е мираж в нашата държава.Кой  ли спазва законите в БГ!?

# 12
......То, ако се позволи за кучета, ще започнат да возят овце, кози, телета - те също са гръбначни животни, нали?
По трасето Враца-Козлодуй доживях и една овца да качат веднъж в автобуса, но още беше по време на социализма hahaha hahaha hahaha .

# 13
  • Costa Rica
Не съм съгласна. Едрите животни смърдят непоносимо.
Даммм... Особено тези от Факултето Mr. Green Един пес едва ли ще се усети на този фон.

По темата - съгласна съм, ако това не пречи на околните.

Но пък последното ми възражение е в сила и за разлигавени кресливи дечица.

# 14
  • София
Пък и смятам,че мястото на домашния любимец не е в градския транспорт,а на полянка да тича на воля.

Никой нормален стопанин няма да си качи кучето в автобус, ако няма нужда. Може пък да пътуват до отдалечена кучешка поляна или имат нужда да отидат при по-далечен ветеринар? Не всеки има кола, а пеша през няколко квартала, подложени на постоянни атаки от местните глутници, не е много добре.

Общи условия

Активация на акаунт