Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 250
  • 508
  •   2
Отговори
# 420
Тази тема успя да ме убеди единствено в това, че един прост човек е такъв, независимо дали е с куче или не и, че колкото повече опознавам хората, толкова повече харесвам животните.
И е време за ключ.

Защо не се преместиш в някоя пещера в гората? Ще си сред животни, а не сред хора. И прехрана има- ябълки, орехи, разни плодове и билки. Вероятно ще ти хареса.

Кучетата...такова...не са горски животни по принцип  Crazy

# 421
Ами, за моя сигнал е още рано да се каже. Не знам доколко е удачно сравнението, но сигнала ми до инспекцията по трудаимаше резултат след около 2 месеца...
Естествено, че ще подам сигнал пак ако се наложи.
Служителката, с която говорих по телефона беше много любезна и ми обясни някои неща, едно от които беше координирането с човек от НПО. Това беше представено от нея като пречка при бързото решаване на проблема.
Аз знаех точния адрес на собственика.

Изобщо.... подавайте сигнали, хора. Защото незаинтересоваността е една от причините всичко да е такова, каквото е.
Но... има и друга страна. Тази седмица по време на разходката (неприятната разходка, за която казах в тази тема) до градинката, където се бяхме събрали много хора, спря патрулка. Слязоха двама полицаи и ни попитаха знаем ли нещо за нахапано дете. Аз и мъжа ми бяхме пристигнали съвсем наскоро. После разбрахме следното: едно от бебетата кучета (едното е с трета ваксина, а другото - с втора) се приближило до момиченце на около 6-7 години и майката, видимо в нетрезво състояние (подозирам коя е) почнала да рита кученцето и явно е подала сигнал. Такива кьор-фишеци няма да доведат до нищо добро.

# 422
да, разбира се че не бих си подавала сигнали с цел да си направя живота по-интересен. досега не съм подавала, защото не съм знаела към кого, а не защото не е имало основания за това.

# 423
Тази тема успя да ме убеди единствено в това, че един прост човек е такъв, независимо дали е с куче или не и, че колкото повече опознавам хората, толкова повече харесвам животните.
И е време за ключ.

Защо не се преместиш в някоя пещера в гората? Ще си сред животни, а не сред хора. И прехрана има- ябълки, орехи, разни плодове и билки. Вероятно ще ти хареса.

Кучетата...такова...не са горски животни по принцип  Crazy

Тихо, че ей сега Отилия ще скокне, да ни уведоми че е къпана и парфюмирана......

# 424

Още бисери Laughing Особено последното.
Бисер е ако кажеш, че ухапване от доберман е като от  пинчер, и затова  глобите трябва да са еднакви. Друг бисер е, че можеш да извикаш командата по-бързо от реакцията на добермана, а той  да "закове във въздуха" по средата на скока. Дори с намордник, едно 10 килограмово куче може да събори неподготвен човек, а възрастните хора са силно чупливи......
По варненско, в морето, най-много се давят самоуверените дресьо...плувци. Wink

# 425
  • на плажа
 Бориславе, ти гледал ли си някога животно? Явно не, щом пишеш подобни нелепици. Всеки стопанин познава животното си и знае какво би го подразнило. Нали не мислиш, че кучетата ей така прещракват изведнъж и се хвърлят да хапят?!

# 426
  • София

Бисер е ако кажеш, че ухапване от доберман е като от  пинчер, и затова  глобите трябва да са еднакви.

Правилно ли разбрах, че глобата трябва да е според тонажа на захапката, защото не съм чела предишните няколко страници newsm78 Joy Joy Joy

# 427

Още бисери Laughing Особено последното.
Бисер е ако кажеш, че ухапване от доберман е като от  пинчер, и затова  глобите трябва да са еднакви. Друг бисер е, че можеш да извикаш командата по-бързо от реакцията на добермана, а той  да "закове във въздуха" по средата на скока. Дори с намордник, едно 10 килограмово куче може да събори неподготвен човек, а възрастните хора са силно чупливи......
Joy Наистина говориш без да мислиш.
Отговори си на въпросите: кое куче напада? Това, което изпълнява команди? Какъв е изобщо смисъла от изказването ти?
Обучавал ли си куче? Не ми отговаряй, реторично си питам просто.

# 428
  • София

Леле, ама вярно няма спасение от куче, мани! Давай да ги забраним всичките - което е над 10 килограма - под ножа! Само така ще изчистим света от този опасен, непредвидим и неуправляем звяр - кучето!

# 429
Борка, няма да те чакам да споделиш бисерите си.
Само да ти кажа, че куче, което напада е = на неуправляваемо и агресивно куче. Какви команди, какви 5 лева и изобщо не разбирам защо двете думи "нападение" и "команди" са в едно изречение? Нали не смяташ, че някой чичко полицай ще си нахъсва служебното куче срещу хора? Защото само при служебните, РАБОТЕЩИ кучета двете думи могат да бъдат в едно изречение. И да - кучето може да бъде извикано по средата на атаката си.
И стига сте давали като пример за злобно куче добермана. Модата на този мит мина отдавна. В кой век живеете бе, хора? Ама какво се чудя и аз - преди са изгаряли хора на кладата пак заради невежество. На това ми мирише и тук.

# 430
И е време за ключ.

И дърветата са наредени шахматно. В овощна градина си била.

# 431
Кучето ака по команда, и го спрам с команда, когато вдигне крак да маркира където не трябва, визуални команди...... май все пак "поназнайвам" нещо....
Да, мога да си представя риска да вкараш едро куче в автобус само с намордник.  И половината от риска идва от самоуверените стопани, дето си мислят, че могат да реагират по-бързо от уплашено куче.
Служебните кучета си имат служебен транспорт, тях не ги мислете. Пиша за обикновените, полудресирани любимци, които са свикнали да водят стопаните (и стопанките) си. Тези 80% дето гледат мило и дърпат здраво повода напред, там е проблема. Тях ще почнат да возят масово в ГТ.
Уплашеното куче избира между: бий се или бягай, а в автобуса няма място за  "бягай" и опираме до клетката за пътуване. А защо алчните капиталисти трошат пари за клетки, ако може да минат само с намордник? Ние по-умни ли сме, или те са по-глупави?
Контрола трябва да нараства заедно с риска, а риска нараства с килограмите (захапката, силата).

# 432
Не виждам смисъл от дискусия с теб, след като 1. изобщо не разбираш какво ти се говори (а аз по-бавно от това не мога да пиша) 2. не знаеш основни неща.
Няма да коментирам акането по команда.

# 433
Smartie, аз в България питбули не съм виждала, може и да има, но са единици. Гледат се стафордширдски ТЕРИЕРИ и кръстоски с тях. Питбулът също е ТЕРИЕР, така че примерът не е много удачен  Wink  Heart Eyes
"Гениалностите" на БориславМ искрено ме разсмяха  Laughing
По темата - тия дни ще кача 60-на килограмовата си средноазиатска овчарка в ГТ за проба. Естествено ще е или рано сутрин, или късно вечер, или през уикенда. После ще докладвам.
П.С. Кучето е доста по-чисто от превозните средства, не точи лиги, в момента и косми не хвърля. Спокойна и добре възпитана е. Контролирам я напълно.

# 434
Мъни, мъжка ли е?

Общи условия

Активация на акаунт