Цветна кошничка ще изплета, великденски яйца да подредя!

• 93 696
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Carmela, фен съм ти. Показваш винаги много стилни, изчистени, премерени и изпипани неща. Чакам с нетърпение следващия ти проект.

danna999, плетката не е тази от клипа. Схема нямам, но е елементарно. Синджирче с което се прави кръг,  после двойни стълбчета за да стане като монета. За да не се къса конеца, се изплита монетата до половината и се захваща със следващата и така по цялата дължна на шала. После при връщането на обратно довършваме стълбчетата на монетата. При втория ред монети ги захващаме една за друга, но захващаме и с предния ред и така нататък, до достгане на желаната дебелина и ширина на шала.

# 436
  • в баира
SISI_VAS: Точно 435 гр. Малък метраж е, не наплита.
pepita66: Ефи-то ти е прелест! Гледам, че си променила долу ластика - така е по-добре. Ариел-ката ще я правя и аз.  Mr. Green
Сбъдваща мечти: И на мен първия шал много ми хареса - и цветовете и изработката.
Carmela Biscuit : Отново изпипано и красиво! Фен съм ти!

# 437
Направо ми взехте умът с тези блузи момичета, страшни сте.Дано и аз успея някой ден да се специализирам с двете куки поне наполовина колкото вас Grinning
Сбъдваща много ми харесаха шаловете ти, особенно еднокуковият.

Момичета, трябва ми помощ. Ще кумувам на сватбата на най-добрите ни приятели и както повелява традицията трябва купя букета на булката, нооооо аз искам да го изплета ( на една кука). Та се чудех дали не можете да ми помогнете с идеи за букет или поне със схеми, снимки, клипчета на цветя подходящи за това. Благодаря   bouquet

ето ти още идеи http://www.google.bg/search?hl=bg&safe=off&rlz=1R2ADFA_e … =1366&bih=609
И да се похвалиш после.

# 438
КАРМЕЛА браво    bouquet, тази съм я заредила и аз на опашката.Тъкмо ако имам въпроси , знам към кого да се обръщам.

ФИФ  , започвай я , не се чуди , става много бързо и лесно.Тъкмо съм разчела бримките  за джинса , защото ако карах по описание , щеше да стане на баба ми Joy

# 439
Аз от много отдавна не съм писала в темата , но да се реванширам и да ви покажа , какво сътворих в последно време. Едната не е довършена все още , тъй като мързела май ме гони и не съм пришила копчетата.
Еффи : 300гр. Ангора рам , № 2,5 игли.

Прекрасни блузи, може ли да ми обясниш как се плетат ружовете на тази блуза??

# 440
  • София
О, благодаря на всички за толкова милите думи  Hug  bouquet

Ето линк към някои блузки на Ким в осинка (описанията момичетата предоставят на л.с. след молба)
http://club.osinka.ru/topic-77048?&start=0
http://club.osinka.ru/search.php?q=effie&f=a
http://club.osinka.ru/search.php?topic=18612&q=jasmine+kim

# 441
danna999, плетката не е тази от клипа. Схема нямам, но е елементарно. Синджирче с което се прави кръг,  после двойни стълбчета за да стане като монета. За да не се къса конеца, се изплита монетата до половината и се захваща със следващата и така по цялата дължна на шала. После при връщането на обратно довършваме стълбчетата на монетата. При втория ред монети ги захващаме една за друга, но захващаме и с предния ред и така нататък, до достгане на желаната дебелина и ширина на шала.
много ти благодаря, че ми отговори!
правилно ли разбирам, че ги плетеш като отделни мотивчета, все едно като покривка за маса или тийшлайфер, които докато ги плетеш ги и съединяваш едно с друго?
аз обожавам меланжирани прежди и плетива на една кука!

# 442
момичета, простете невежеството ми, но ме мъчи следният тъп въпрос - има ли машинно плетене на една кука? то всъщност не би било на една кука де, но резултатът да изглежда по същия начин. втори ден ми се набиват в очите модели конфекция на смешни цени, та не допускам, че са ръчно плетени. не че моделите са нещо чудесно и изключително, че да заслужават повече, но все пак. та съм любопитна, машина ли ги е правила или незнайна трудолюбива китайка.

# 443
  • Севлиево
Със сигурност няма машина която да плете еднокукови неща. Но има машини, които могат да плетат подобни. Това са машините , които плетат пердетата и другите тип дантели. Наскоро се загледах в ажурените ботуши. Мислех си че са на 1 кука, но не - пак са плетени на такива машини.
Тъй тъй съм почнала да пиша да споделя че плетох шапки с цвете и най накрая започнах да си плета жилетка за мен - лятна на 1 кука. Не съм снимала шапките /не че са нещо особенно/, но и това ще стане, ако не ги продам докато се наканя  Grinning

# 444
Добро утро!!!
Влизам да покажа още топла, топла току що завършената ми жилетка на една кука.

Преждата е Нако Наколен, разход 600 г. с кука 4 мм.

# 445
много ти благодаря, че ми отговори!
правилно ли разбирам, че ги плетеш като отделни мотивчета, все едно като покривка за маса или тийшлайфер, които докато ги плетеш ги и съединяваш едно с друго?
аз обожавам меланжирани прежди и плетива на една кука!
НЕ! Това са стотици кръгчета, никой няма толкова нерви да ги плете поотделно. Обяснила съм точно обратното, как да ги плетеш заедно, без да късаш конеца.

# 446
Аз от много отдавна не съм писала в темата , но да се реванширам и да ви покажа , какво сътворих в последно време. Едната не е довършена все още , тъй като мързела май ме гони и не съм пришила копчетата.
Еффи : 300гр. Ангора рам , № 2,5 игли.

Прекрасни блузи, може ли да ми обясниш как се плетат ружовете на тази блуза??

Рюшовете , се плетат според описанието на самия модел.Набират се 360бр. , следващия ред го изплиташ опаков , в следващия / лицев ред / плетеш само свивки - 1бр. взимаш , следващата плетеш лицева и през нея издърпваш тази която само е взета т. е стават 180бр. , изплиташ един ред опаков и на другия / отново лицев / пак свиваш и остават 90бр.
Дано добре да съм ти обяснила.

# 447
Влизам да покажа още топла, топла току що завършената ми жилетка на една кука.

Бурни аплодисменти от мен!  Heart Eyes

Райета, райета във всичко + море = лято 2011!

All hands on deck: Silk skirt, above, $498, sweater, $168, and bangles, $58 each, all Marc by Marc Jacobs, San Francisco. Balenciaga espadrilles, $725, and Annie Costello necklace, $395, Barneys New York, San Francisco.

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 10:32 от big pufana

# 448
  • София
blue eyes, много кокетна жилетка за лятото!

Аз пък, докато се чудя какво да подхвана, снощи си експериментирах с мъниста
(до първи петли откарах  Wink, гояма краста е). Направих си тези плетени
гривнички, днес ще тичам за още мъниста, че имам големи планове и за други
мъници:

http://carmelabiscuit.blogspot.com/2011/05/beaded-knitted-bracelet.html

# 449
  • Севлиево
Много са яки тия гривни   bouquet лесни и ефектни  Peace

Общи условия

Активация на акаунт