Февруарското човече смело гука вече! Тема 6

• 24 946
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
Привет мили мамета.
Честит празник на празнуващите днес!!!

Ще опитам да се включа по темите дет сте ги обсъждали....

Огнена, съчувствам ти мила. На твое място бих сложила на кантар плюсовете и минусите от кърменето - това какво ти дава (напр. успокоява беба) и какво ти взема (напр. спокойствието, малкото св. време и т.н). Аз така направих и минах на АМ и не съжалявам. Обвинявах се един ден, ревах постоянно, но като видиш че беб е спокоен, нахранен и спящ за повече от 10мин. се успокояваш и ти. При теб кърмата нищо чудно да намалява и от постоянния стрес в който си. Но въпреки всичко казано, направи товам което смяташ за най-добре за теб и бебка. Прегръщам те.  Hug
Зачеване - забременях на годишнината ни от сватбата т.е. на 1 юни. Разбрах някъде към 19-ти, но доста преди това имах подозрения, защото мноооооого ми се спеше. А и първия път това ми беше първия симптом, та навързах нещата.
Спане - ми спи си и в кревата, и в шезлонга, а вечер след последното хранене към 22-24.00 го слагам при мен на спалнята да ми е под ръка.
Захранване - баткото го почнах на 4 месеца и малко. Почнах с плодови. Не е имал проблем с храните, но виж със соковете...На 5м. мисля беше като пробвах сокове - ябълката ОК, обаче моркова ни докара зверски колики, та после сок видя чак на 8-9мес. Сега мисля да почна края на този месец със зеленчукови, после каши, кус-кус,месни, попара, плодови. Ама ще питам и док все пак на коя схема е фен той.

Вчера исках толкова неща да ви кажа, но след това за приятелите ни направо ми  се скапа всичко. Горките (на по 44-45г. са и двамата. Тя има 2 големи деца) след 4 или 5 спонтанни и мисед аборта най-накрая забременя и успя да задържи бебето, Термина беше края на април. В петък на 29 е родила, но бебето е било мъртво. Нямам думи направо....Извинете че ви натоварвам, с това.

Диети - аз съм за втори ът на 90 дневната, та мога да помагам. До сега съм -4 кила като не съм я спазвала стриктно. Това за мене идеалната диета.

# 661
Здравейте!
Честито на всички, които имат повод за празник днес!   bouquet
Включвам се набързо по темичките докато не се е събудил за ядене. Между другото и в момента спи на спалнята. В кошарката спи единствено през нощта, когато е заспал дълбоко. И да се похваля, че вече цяла седмица не се буди през ноща за ядене. Сам си се отказа и от това. Даже  сутрин в 6 се налага аз да го будя, иначе продължава да си спи.
За зачеването. Моя трансфер беше на 31 май от замразени ембриони. Върнаха ми 4, от които се захвана само едничък- моето малко съкровище Ивайло! Heart Eyes Така като чета доста от нас тук сме инвитро.
За захранването.  happy-mamma и аз съм на твоето мнение и ще те помоля ако попаднеш на някоя хубава схема за захранване да я споделиш!
За плача. И моя бебчо плаче насън и то доста стряскащо, но се успокоява бързо и пак си заспива.
Момичета, не знам какво да правя с акото на моя син. Вече 3 седмици му е слузесто и обилно. Четох, че се дължи на алергия към някоя храна. Чудя се дали да не го заведа при добър алерголог или при гастроентеролог. Дайте ми съвет и ми препоръчайте някой специалист.

# 662
Лори, аз не съм се засегнала. Нали знаеш колко си ви обичаме-тебе и Боби   love001
dayzi83, от ортопеда, при който ходихме разбрах, че преди 6 месец бебетата не трябва да сядат. Лорис също иска да седи и аз му помагах като го вдигах за ръцете, но ортопеда каза че това може да увреди гръбначния стълб. Казвам го, защото и аз нямах представа. Не трябва да се бърза, когато е готово детето ще си седне само. Все пак няма НЕседящи деца, както и непроходили Peace

QueenBee, мерси за инфото   bouquet. Ще отидем към 8:30, защото номерата почват да ги дават от 8:00.

# 663
Към ЛЛЛ консултантите. Писах в друга тема, но засега там няма отговор, затова ще го копирам и тук.
Здравейте любими мои ЛЛЛ консултанти!    bouquet Hug 
Досега винаги сте ми помагали и благодарение на вас кърмя успешно, за което ви благодаря от сърце! Много се радвам че ви има! Надявам се и сега да ми помогнете! 
От 3 седмици вече изпражненията на бебчо са слузести, различни на цвят (ръждиво-кафяви и малко зеленикави) и миришат на кисело. Иначе се изхожда по 2-3 пъти на ден, но доста обилно.
Само на кърма сме, по 6 пъти на денонощие. Бебчо се чувства добре, няма темп. и е спокоен.
Четох, че се дължи на алергия към някоя храна или към лактозата, т.е. от кърмата. 
Не ям нищо, което може да предизвика някакви храносмилателни смущения. Изключила съм всички рискови и дразнещи храни. Ям само млечни продукти ( без пр. мляко), яйца, хляб, месо, картофи и ориз.
На какво може да се дължи? Надявам се да не е алергия към кърмата!
Между другото сега четох, че може да има алергия към чужд белтък- телешко месо, яйца и млечни продукти, а на мен това ми е основното ядене. Може изобщо да не се дължи на това, просто сама си правя някакви изводи.
Предварително благодаря!

# 664
  • Русе/Germany
Сега като се загледах в албумите много ми се губи mar_dimitrova! Драсни някой ред ако четеш Hug

Имам въпрос към кърмещите мами, вашите бебчета искат ли биберони или ги плюят. Моя синковец не искам биберон но ръцете много обича да си ги смуче. Искам да го науча с биберон, после по-лесно ще го отуча от ръцете.

# 665
  • София
Евридика, виж какво ще ви каже гастро-ентеролога, и ако искаш второ мнение ще ти дам координати за нашия  Hug- нали Криско го набедиха, че прави алергия и го водих на специалист да му изпише млякото Фризопеп.
Днес бяхме на консултация- ами възмутих се-претупаха ни набързо, въобще не ни отразиха за нищо-пълно неглижиране от страна на педиатърката...Може би защото заедно с нас беше и бившият правосъден министър Антон Станков и докторката се счупи да му се мазни...не съм, го очаквала, честно  #Crazy
Иначе бузко е 6 кг и 62 см го изкараха (на мен по-дълъг ми се стори, ама от бързане де видели, де не...) smile3560

# 666
  • София
Здравейте майчета, нещо нямах много кеф тези дни и затова не съм писала, иначе ви чета доколкото е възможно.

Честит имен ден на всички празнуващи днес, моята сестра също празнува  Party.

За зачеването- на финала на миналогодишната шампионска лига-22 срещу 23 май. Бяхме на гости у приятели и се почерпихме солидно с любимия и така. Разбрах че съм бременна на 13 юни, ден преди това у нас имаше грандиозен купон и там се отчетох с питиетата  ooooh!. Веднага отидох да си купя 2 баници и се натъпках като свиня. Това са ми спомените.

Огнена, стягай си задника и стига си се измъчвала, храни си детето така, както на теб ти изнася и не се втелявай много много. Сипи си една биричка тази вечер и си гледай кефа! Аз не съм кърмена, а за справка нямам алергии, развалени зъби и имам супер силен имунитет. Кърмене, кърмене, ама и ти си човек, ако нещо прекалено много ти бърка в мозъка, по-добре е да го изхвърлиш от живота си, и теб майка те е раждала, гледай си здравето и кефа! ААААма работа!

# 667
  • София
Сега като се загледах в албумите много ми се губи mar_dimitrova! Драсни някой ред ако четеш Hug

Имам въпрос към кърмещите мами, вашите бебчета искат ли биберони или ги плюят. Моя синковец не искам биберон но ръцете много обича да си ги смуче. Искам да го науча с биберон, после по-лесно ще го отуча от ръцете.

Аспарух не ще биберон и туй то, само плюе. Опитва се да си яде ръцете напоследък.

# 668
I Krasi ne poe nikakuv biberon, a kupih dosta razli4ni modeli, formi, marki.
Nakraq se otkazah.

# 669
Еййййй, да взема и аз днес да се изкажа за пръв път!  Mr. Green
Пак да кажа, че съм забременяла на първи или втори юни /сега не мога да си спомня точно/. Всичко беше изчислено по схемата: датата на първият ден на последната менструация плюс 14 дни! Издебнах и нападнах без да предполагам, че може да стане от първия път! Мъжо още го беше страх да действаме и явно не е очаквал работата да стане щом се изпусна!  newsm62
После умирах от страх и все си мислех, че ще ми се отвори раната, ама това го отдавам на хормоните! Чак не можех да спя нощем от шубе! Добре, че накрая се оправих, че не знам докъде щях да я докарам така!

Марийче, много съжалявам за приятелите ти! Много добре познавам болката от загубата на детенце и знам как се чувства горката женица! За съжаление се оказа, че раждането на мъртво дете е често срещано и необяснимо явление...

# 670
Здравейте момичета! Simple Smile Да се запишем и ние!
За зачеването  не съм сигурна кога точно на коя дата е станало.
За захранването и аз мисля да е от по късно към шестия месец , но да си призная не съм се заинтересувала още по темата... какво чакам и аз незнам  newsm78
 и ние си лапаме ръцете, тоя пусти биберон не можем да го научим и това е !

# 671
Днес съм нещо много активна, сигурно си наваксвам заради съботата hahaha

Евилче Heart Eyes

Евридика, потърси наистина и второ мнение, че нещо докторята дават фира напоследък. Но както казва Лори, нашите деца са здрави Hug Praynig

Марийче, наистина е страшно случилото се с твоите приятели. Подкрепяй ги и ги обичай, имат нужда от това. Друго не мога да кажа...

И понеже сме на вълна как сме заченали, се присетих да споделя за силата на визуализацията и силното желание. Няколко месеца преди за зачена мъжът ми беше донесъл у дома един каталог, на корицата на който имаше много сладки бебоци. Показа го на децата и им каза да визуализират сестричка и че той самият щял да прави това. Смяхме се, че си е направил сметката без кръчмаря, т.е без мен..., но няколко месеца по-късно... Още го пазая този каталог с бебетата Crazy

# 672
Здравейте, липсвахме ли Ви? Laughing
В Събота бяхме във всеки с мъника, та лелята и братовчедите на милото дойдоха там да го видят (не го бяха виждали досега), а вчера бяхме на кръщене и РД на една малка госпожица - става на 1 год. Симето беше бебе мечта Peace
Та и аз много съжалявам, че съм пропуснала празнуващите вчера и да ги почвам под
Лори ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МИЛА, ДА СТЕ МНОГО ЗДРАВИЧКИ ЦЯЛОТО СЕМ., МНОГО ЩАСТИЕ, ВСЕ ТАКА ПОЛОЖИТЕЛНА И УСМИХНАТА И МНОГО РАДОСТНИ МИГОВЕ С МЪЖЕТЕ ТИ Знам си аз, че ни е много хубава зодията Laughing
ЧЕСТИТО ГОДИШНИНА НА БОБЧО МНОГО ЩАСТИЕ ВИ ПОЖЕЛАВАМ И НА ВАС
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ, ЧЕСТИТИ ИМЕННИЦИ  

На РАЛ честита годишнина също ина всички празнуващи днес!
По темите:
СПАНЕ - спи си в кошарката и по цяла нощ непробудно (вчера заспа в 24:50 и се събуди в 9:30:))ПУ-ПУ-ПУ
БИБЕРОН - натиквам го при всеки удобен случай, плюе го, но и си го цока доста често, макар че ръцете са му все в устата напоследък
ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ - между 18 и 20 майтрябва да е станало, но ние се трудихме доста активно по това време. Започнахме от Април да се трудим, но тогава нещо не уцелихме явно и май вече стана. Разбрах на 6 Юни, че съм бременна, като по-рано все отрицателни ни излизаха тестовете (явно беше рано).В темичката ни се записах мисля към 10 Юни, почти веднага.
Другото го забравих. Лекичка от нас!

# 673
Здравейте  Hug
Цял ден се опитвам да ви изчета и най-накрая успях да наваксам,че да взема и да се изкажа  Laughing
Първо честито на именниците днес   Party Time
по темите: биберона го плюем точно след 5 секунди.Виж ръката е друго нещо,но се опитвам да я вадя,поне като я видя в устата.Мислех си да пробвам с друга марка биба,може пък да имам успех.
Зачеванто трябва да е било началото на юни,датата за съжаление не я помня,а и не си отговаря с календара.Схемата беше,че мъжа ми искаше много дете,аз не исках точно сега( и аз не знам защо),но една вечер леко подпийнали викам айде,защо не.На другата сутрин вече съжалявах и започнах да проверявам в овулационните календари из нета кога-какво.Оказа се,че няма никакъв шанс да съм забременяла-да,ама не!След някоя друга седмица теста с двете чертички твърдеше друго Simple Smile Бях много стресирана тогава,не очаквах,сега като се сетя как съм реагирала много се срамувам от себе си   no Новината се потвърди чаак на 1ви юли,точно на рождения ми ден Simple Smile
Спането нощно време е в кошарата,следобедния сън също,а иначе си задремва по всяко време в шезлонга,но за по малко.Най-добре е обаче в количката на разходка и е важно количката да се движи-даже да не спи си кротува вътре  Smile
По този повод още чакам варненките да кажат нещо за разходките в морската,кога,къде  1stroller
Айде бягам,че стана дългичко   Heart Eyes

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 17:17 от krisigabi

# 674
  • област Варна
Спим в кошарата само през нощта. През деня на спалнята, в шезлонга, в столчето за кола, в количката, а днес цял ден на активната гимнастика.
Биба за сега само на Томи Типи приема.
Зачеването е станало на 1,2 юни, на третия месец опити.

Общи условия

Активация на акаунт