Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 45

• 29 356
  • 732
  •   1
Отговори
# 300
Можеше и да е по зле, можеше и двамата да са женени да имат деца и пка да се влюбят тогава щеше да има още по-вече наранени , а  знаем колко често в живота се случва това . ОПазил бог, но ако мъжат ми не ме обича вече бих предпочела по този начин дори да науча отколкото да ме лъже цял живот или да стои с мен от жал . Напълно съм съгласна  с meduncka

# 301
Дано не се случва на никого, но на тази възраст, хората би трябвало да могат да се владеят. Колкото и силно да обичат (ако са сигурни, че е любов, а не увлечение), нека помислят какви вреди ще нанесат. Обратният пример на Бихтер е Мадам.

# 302
Дано не се случва на никого, но на тази възраст, хората би трябвало да могат да се владеят. Колкото и силно да обичат (ако са сигурни, че е любов, а не увлечение), нека помислят какви вреди ще нанесат. Обратният пример на Бихтер е Мадам.

_Sylvia_, точно   bouquet

# 303
Не е важно човек кога ще поумнее,а кога ще помъдрее!Бихтер определено не е от мъдрите,нито от разумните,нито от моногамните,но това не я прави вампир и прочее нарицателни ..няма да ги изреждам..нито пък лош човек,никого не обичащ и т.н ит.н.
27 години..не са чак толкова много,за да има човек нужният опит,да бъде мъдър и разумен.
Огледайте се..няма ли и около вас непораснали и непомъдрели на тази възраст?
Никой не адмирира изневярата,защитавайки Бихтер Peace
Просто някои проявяват разбиране и не я съдят.

# 304
Досега само четях темата и нямах намерение да пиша. Но сега ми се иска да напиша нещо, едно мнение на възрастна 39 годишна жена.
Някои от вас вероятно знаят какъв шегаджия е Животът, мислиш си за нещо, че това никога не може да ти се случи точно на теб, и в следващия момент изпаднеш точно в такава ситуация. Та искам да кажа на всички, които обясняват каква точно е Бихтер, колко е лоша и т.н. да не цитирам, мили дами, молете се никога да не попаднете в ситуация подобна на тази на Бихтер. И моля, не казвайте, че не е възможно да се случи, възможно е и още как. Напълно възможно е човек да се влюби до безпаметност, да не може да мисли за нищо друго освен за любимия, да не може да познае себе си, да е готов да захвърли всичко в името на любовта. Да, това не се случва само във филмите, това се случва и в живота, случва се на всякакви хора, може да се случи и на вас.
Аз не осъждам Бихтер, опитвам се да се поставя на нейно място, и си казвам "Да пази Господ!" от такава любов.
Много ми харесва филмът, отдавна филм не ме е вълнувал така. Само съжалявам, че вече знам как ще завърши, но тръпката пак я има.

Аз лично оправдавам изневери на семейни хора ,които запазват семейството си,но и успяват да не наранят никой.

Бихтер се впусна в авантюра/прелюбодейство/,защото Бех и ОТКАЗА сериозна връзка.
Мога да и простя и това,НО когато  Бехлюл пожела край и я моли да не връща в къщата....
 Бихтер не му позволява да се освободи от нея и подпалва къщата от злоба ,че е зарязана
Този и егоизъм и коварство са непростими/независимо дали обича или не/

# 305
silvia_maria , _Sylvia_   невероятни сте!   bouquet
Силвия_мария,много точно казано.   Hug

# 306
Не е важно човек кога ще поумнее,а кога ще помъдрее!Бихтер определено не е от мъдрите,нито от разумните,нито от моногамните,но това не я прави вампир и прочее нарицателни ..няма да ги изреждам..нито пък лош човек,никого не обичащ и т.н ит.н.
27 години..не са чак толкова много,за да има човек нужният опит,да бъде мъдър и разумен.

Съгласна съм с теб и напълно те подкрепям!   bouquet

# 307
Момичета  Hug, не ни се сърдете,че част от нас критикуват Бихтер.
Има и никой не е застрахован от онзи гръм наречен страстно влюбване.
може и да ни се е случвало,но аз мисля,че темата ни не е за нашите преживявания и житейски приключения, а за персонажи с определени характери във един филм.
Това обсъждаме като наблюдатели отстрани и е нормално  едни от нас  да  порицават и критикуват Бихтер, а за други тя да има право и поведението й да е логично.

Но аз не съм забравила,че Бихтер винаги е казвала,че обича Аднан и не иска да го загуби.Но продължаваше и връзката си с Бех.Може би тук се крие нашето недоволство от Бихтер,че няма куража САМА да започне живота си на чисто без да чака Бех и да търси помощ от него.
Тя хем иска да е изисканата и богата жена на могъщата фамилия Зиягил,хем и да има връзка с Бех.Щом каза,че е намерила любовта на живота си в лицето на Бех просто трябваше да си тръгне от къщата.Това й непоследователно поведение предизвиква моето неодобрение. Crossing Arms
На мен ми е жал за Бихтер,че няма възможността и куража да изживее любовта си с Бех-красиви са двамата и си подхождат,но с нейния характер и неговото непостоянство ,според мен любовта им щеше да е ден до пладне... Naughty  Но знае ли човек newsm78...можеше да бъде и обратното Thinking

# 308

bouquet
Права си ,но тези ,които сме гледали целия филм си знаем.
Вампир става Бихтер и ти ще се съгласиш след време.
Полудява е може би по-коректно да го кажем ,но при нея  е  всичко на инат и злоба

# 309

_Sylvia_, точно   bouquet

С тая разлика, че любовта на Мадам е несподелена! Grinning

# 310

bouquet
Права си ,но тези ,които сме гледали целия филм си знаем.
Вампир става Бихтер и ти ще се съгласиш след време.
Полудява е може би по-коректно да го кажем ,но при нея  е  всичко на инат и злоба
И сигурно от инат и злоба се самоубива? Те и ще видят колко е влюбен БЕх в НИхал няма що, молеше го да прави любов с нея  нямам думи.....

# 311
Тя хем иска да е изисканата и богата жена на могъщата фамилия Зиягил,хем и да има връзка с Бех.Щом каза,че е намерила любовта на живота си в лицето на Бех просто трябваше да си тръгне от къщата.

Не е лесно решение, тя искаше и иска да си тръгне от тази къща, но все някой я убеждава в обратното - най-вече майка й и Бех. Замислям се също и върху това, че тя не е израстнала в нормална семейна среда, преди време бяхме коментирали, че Фирдевс изобщо не е майка за пример. На всеки е известно, че деца израстнали в такава среда, имат проблеми с общуването и изживяванията си в зряла възрас!

И още нещо да споделя, нито защитавам, нито оправдавам Бихтер. Постовете ми са предимно положителни за нея, защото "има търсене на такива", има предостатъчно които я обиждат с лека ръка, без да се замислят много. Въпреки, че примерно на мен Нихал ми е в пъти по-антипатична и досадна от Бихтер, нито веднъж не съм си позволила да я обиждам, един път си казах мнението, мисля, че е достатъчно. Представяте ли си, ако и ние/тези които не харесват Нихал/ на всеки 2ри пост я обиждат, как вие/която я харесвате/ щяхте да я защитавате? Така че не ни нападайте чак толкова много, опитайте се да не се повтаряте, че темите се разводняват.

Във вчеращният епизод Нихал страшно много досаждаше на Бехлюл, защо никой не отрази това? Че даже успя да се направи и тя на жертва, че не била виновна....

# 312

С тая разлика, че любовта на Мадам е несподелена! Grinning

Бихтер ,не приема не за отговор.
Тя не приема факта ,че Бехлюл не пожела да е с нея изцяло/да избягат заедно ,а не само секс/
Тя не приема и край на връзката.

# 313
Тя хем иска да е изисканата и богата жена на могъщата фамилия Зиягил,хем и да има връзка с Бех.Щом каза,че е намерила любовта на живота си в лицето на Бех просто трябваше да си тръгне от къщата.

Не е лесно решение, тя искаше и иска да си тръгне от тази къща, но все някой я убеждава в обратното - най-вече майка й и Бех. Замислям се също и върху това, че тя не е израстнала в нормална семейна среда, преди време бяхме коментирали, че Фирдевс изобщо не е майка за пример. На всеки е известно, че деца израстнали в такава среда, имат проблеми с общуването и изживяванията си в зряла възрас!

И още нещо да споделя, нито защитавам, нито оправдавам Бихтер. Постовете ми са предимно положителни за нея, защото "има търсене на такива", има предостатъчно които я обиждат с лека ръка, без да се замислят много. Въпреки, че примерно на мен Нихал ми е в пъти по-антипатична и досадна от Бихтер, нито веднъж не съм си позволила да я обиждам, един път си казах мнението, мисля, че е достатъчно. Представяте ли си, ако и ние/тези които не харесват Нихал/ на всеки 2ри пост я обиждат, как вие/която я харесвате/ щяхте да я защитавате? Така че не ни нападайте чак толкова много, опитайте се да не се повтаряте, че темите се разводняват.

Във вчеращният епизод Нихал страшно много досаждаше на Бехлюл, защо никой не отрази това? Че даже успя да се направи и тя на жертва, че не била виновна....

БиБ са главните герои филма.
Нихал е образ ,който тепърва ще коментираме и засега не си струва
 да се коментира детинското и поведение,/с което всички сме съгласни/

# 314
Защо да неодобрявам Нихал? Напротив - най-голямата жертва във филма за мен е Нихал.Просто е ужасно това ,което става с нея.Набутаха я зорлем в тая каша и то пак Бихтер,за да се измъкне от въпросите на Аднан,а Фирдевс я довърши с манипулациите си.
Та Нихал е едва 18 годишна - през целия си мъничък живот е живяла под похлупак - тя не познава хората,приема всеки откъм добрата му страна.Не може да допусне,че има подлеци и лъжци в собствения й дом.И това са хора обичани от нея и баща й.Ами Бюлент - и той вижте само калко е наивен и обичлив,а "мама" дори не го и поглежда.

Не считам,че съм обидила някой-още повече пък измислен образ във филм,че това е толкова смешно,та чак жалко.....

Общи условия

Активация на акаунт