Математически турнири - 10

• 96 111
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Мисля,че зад.22 от 2009г. за 5-6 клас,отговора не е Е,а D-12 коня.Останалите са същите отговори.

# 406
  • София
Мисля,че зад.22 от 2009г. за 5-6 клас,отговора не е Е,а D-12 коня.Останалите са същите отговори.

Погледнах, права си   bouquet

Поправих го (Е - 12 коня)

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 15:43 от Carmela Biscuit

# 407
Аз реших 2006г. - 5-6 клас (имам грешка на 7 задача - да видим кой е проспал делението с 5). Но в публикуваните отговори има грешка според мен за задача 28 - написано е отговор 11 деца, а от друга страна само момичетата са 15, така че да се коригира - 26 деца.
Продължавам с други години.

# 408
  • София
Аз реших 2006г. - 5-6 клас (имам грешка на 7 задача - да видим кой е проспал делението с 5). Но в публикуваните отговори има грешка според мен за задача 28 - написано е отговор 11 деца, а от друга страна само момичетата са 15, така че да се коригира - 26 деца.
Продължавам с други години.

mst, погледнах, но въпросът на 28 зад. е колко са момчетата - 11 ги намирам аз.  newsm78

# 409
Да, права си - после защо децата не дочитали условията - аз си търся броя деца в класа, не само момчетата.

# 410
  • София
Да, права си - после защо децата не дочитали условията - аз си търся броя деца в класа, не само момчетата.

Вчера и днес за пореден път се уверявам, че не е толкова лесно да нанесеш всички буквички
вярно в бланката, да запомниш какво точно се пита в задачата, да не сбъркаш елементарни
сметки (защото мислиш върху по-сложната част от задачата), изобщо всичко, за което
непрекъснато дудна на децата  Mr. Green, и всичко това за скорост и под напрежение ...
  bouquet

# 411
Все по-често се хващам да допускам подобни грешки, за жалост. Миналата година на изпита за СМГто детето беше намерило лицето на VI фигура,  а не на IV - която всъщност се търсеше. Е, здраве да е, но това му изяде ушите.

# 412
  • София
Допълвам с 2007 - 5-6 клас

http://dl.dropbox.com/u/22506158/AMC-2007-answers-5-6.pdf

Очаквам да имам грешки и пропуски, особено на последните пет задачи с
отворен отговор.
За днес - толкова  Mr. Green

# 413
  • София
Днес решавайки задачите за 2008 г. за 3-4 клас със сина ми се зачудихме дали отговорът на 20 задача не е А (а не С) newsm78.

# 414
  • София
Днес решавайки задачите за 2008 г. за 3-4 клас със сина ми се зачудихме дали отговорът на 20 задача не е А (а не С) newsm78.

Събота е, трябва да са два последователни дни, в които прави едно и също,
т.е. 20 А.
Постепенно ще ги изчистим от грешки  Grinning

# 415
Имаме поредния повод за радост:

"България ще триумфира тази вечер като абсолютна сила в информатиката на Балканите.
Тази седмица в гр. Бистрица, Румъния се проведоха едновременно 19-тата Балканска Олимпиада по Информатика (BOI'2011) и 5-та Юношеска Балканска Олимпиада по Информатика (JBOI'2011). Участваха 56 състезателя от 13 страни.

Румен Христов от МГ Шумен и Христо Венев от Софийската МГ спечелиха златни медали в регионалната надпревара, сребро взимат Георги Георгиев, Владислав Харалампиев и Христо Стоянов от Софийската МГ, Герасим Велчев от Варненската ПМГ, а бронз заслужиха Йордан Чапъров от МГ Ямбол и Кристиян Цъклев от Софийската МГ."

Изключителни деца! А моят любимец Христо Венев е просто без конкуренция - седмокласник, който без срам побеждава ученици от 8, 9 и 10 клас не само в БГ, но и на Балканите. Догодина фондация "Бербатов" няма да се двоуми кой да бъде победител в категорията Simple Smile

PS: Надявам се, че този пост няма да бъде възприет като спам - информатиката е почти само математика, нашите представители са все от математически гимназии и с добро приближение може да се приеме, че това е бил математически турнир Simple Smile Още веднъж - браво на децата, а за тези, които се интересуват от задачите от Балканиадата - ето линка: http://www.boi2011.ro/jboi2011/?pagina=probleme

# 416
  • София
Наближава Австралийското кенгуру. Това ще бъде първото математическо състезание на английски език на сина ми. По това време обаче ние няма да сме в София, затова съм го записала на състезанието в МГ Варна.
Моля, за следната информация майките на явявали се на това състезание деца:
1.Разрешава ли се ползването на речник?
2.Разрешава ли се ползването на калкулатор?
3.Какви други помощни средства се разрешават?
4.Квесторите помагат ли на децата в разбирането на условията?
5.Освен името на детето и училището, трябва ли да се попълва друга информация на английски?
6.Отговорите само в бланката с отговорите ли се посочват? Разрешено ли е отбелязването, рисуването, драскането и т.н. по листовете с условията на задачите?
7.Дават ли листа на децата за чернова или те трябва да си носят?
8.Името на кое училище трябва да посочи детето – това в което учи или това в което се явява!
9.Грамотите къде ще бъдат изпратени – там, където учи детето или в училището, в което то се явява?

# 417

1.Разрешава ли се ползването на речник? - категорично да.
2.Разрешава ли се ползването на калкулатор? - до определена възраст да ( третокласниците спадат в тази група).
3.Какви други помощни средства се разрешават? - на самата бланка пише какви помощни средства могат да се използват, но не мисля, че е необходимо друго освен моливи 2В, добра гума за триене и евентуално речник.
4.Квесторите помагат ли на децата в разбирането на условията? - не и не би трябвало.
5.Освен името на детето и училището, трябва ли да се попълва друга информация на английски? - бланка, която детето трябва да попълни ( информация за имена, възраст, училище и др. под, както и отговорите на задачите При нас подробно са им обяснили как точно става попълването, но ние вече го бяхме проиграли предварително вкъщи.
6.Отговорите само в бланката с отговорите ли се посочват? Разрешено ли е отбелязването, рисуването, драскането и т.н. по листовете с условията на задачите? - при нас не са разрешили, но после им събраха задачите, докато в София са им позволили да си ги изнесат, следователно вероятно са им разрешили и да пишат по тях.
7.Дават ли листа на децата за чернова или те трябва да си носят? - при нас организаторите им осигуряват, но аз винаги давам по няколко листа за всеки случай.
8.Името на кое училище трябва да посочи детето – това в което учи или това в което се явява! - ще им кажат на място. При нас всички участници посочват МГ, тъй като това е училището, регистрирано за участие от Габрово. В София мисля, че състезанието за всички участници се провежда в Математическия факултет на СУ и е възможно също да се посочва името на избрано училище. Със сигурност mst може да внесе яснота по въпроса.
9.Грамотите къде ще бъдат изпратени – там, където учи детето или в училището, в което то се явява? - при нас ги изпращат в СМБ - Габрово и ги връчват на тържествено награждаване. За повече информация как стоят нещата в столицата - пак mst може да помогне.  Mr. GreenПомня, че миналата година имаше доста приключения, свързани с въпросната грамота.
Инструкции за провеждане на АМС 2011 - на английски език

# 418
  • София
Дидева, огромно БЛАГОДАРЯ  bouquet
Както винаги помагаш на мига!
При нас чуденето с училището идва от това, че няма да се явяваме в София, а във Варна. И ако никъде не се посочват градът и училището, от което е детето, а само това в което се явявя, то едва ли ще си получи грамотата.

# 419
Ако правилно съм разбрала състезанието е на 04 август, нали?!
Моят 9 годишен младеж може ли да участва? В смисъл дали има възрастово ограничение? Завърши 2 клас. Ако ДА, къде в София мога да го запиша за участие? Такса?

Общи условия

Активация на акаунт