Математически турнири - 10

• 96 059
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • у дома
Здравейте,
Някой да има задачи за 5 клас от Софийски математически турнир от предходните 2-3 години?
Миналата година се проведе октомври месец преди "Черноризец храбър".
Задачите, които намирам в интернет са от по-стари състезания до 2003г.

За последните три години има в  сборника на Изкуства,както е казала Ирина ,а от предишните турнири книжките,които вече са с изчерпана наличност съм сканирала и качила в един торен-прегледайте последните 2-3 страници и ще откриете линк.

# 601
  • София и там където не се пуши

Миналата година се проведе октомври месец преди "Черноризец храбър".

В училище ни казаха, че се предвижда за 5 ноември. Но още няма нищо окончателно.

# 602
  • София
За последните три години има в  сборника на Изкуства,както е казала Ирина ,а от предишните турнири книжките,които вече са с изчерпана наличност съм сканирала и качила в един торен-прегледайте последните 2-3 страници и ще откриете линк.
В книжката има от 2000 до 2010 година - по 11 теми за всеки клас!

# 603
  • нейде там, където ....
Опитвах се да решавам и аз малко от задачите на децата и ме спъна тази (Черноризец Храбър, 2003-та, 8 задача 3-4 клас):

Ани написала най-малкото число, произведението от цифрите на което е 36. Дани написала двуцифрено, произведението от цифрите на което е равно на числото на Ани. Какъв е сборът от числата на Ани и Дани?

Не получавам дадения от организаторите отговор.  newsm78

# 604
4.9= 36, числото на Ани е 49. 7.7= 49 числото на Дани е 77. Сборът е 126.

# 605
  • София
Опитвах се да решавам и аз малко от задачите на децата и ме спъна тази (Черноризец Храбър, 2003-та, 8 задача 3-4 клас):

Ани написала най-малкото число, произведението от цифрите на което е 36. Дани написала двуцифрено, произведението от цифрите на което е равно на числото на Ани. Какъв е сборът от числата на Ани и Дани?

Не получавам дадения от организаторите отговор.  newsm78
А какъв е отговорът? Аз получавам някакво 126, но не съм сигурна дали е вярно.
П.П. С Дидева сме писали едновременно. Това е и моят отговор.

# 606
  • Русе
момичета имам голям зор с намирането на сборник на Диана Раковска за 5кл. на РЕГАЛИЯ 6. моля, ако някой може да помогне с нов или втора употреба, няма значение.

# 607
  • нейде там, където ....
4.9= 36, числото на Ани е 49. 7.7= 49 числото на Дани е 77. Сборът е 126.

........
А какъв е отговорът? Аз получавам някакво 126, но не съм сигурна дали е вярно.
П.П. С Дидева сме писали едновременно. Това е и моят отговор.

Благодаря! Грешката е в моя телевизор Embarassed И аз щях да си отнеса критика от детето, ако не бяхте вие  Hug

# 608
  • София
момичета имам голям зор с намирането на сборник на Диана Раковска за 5кл. на РЕГАЛИЯ 6. моля, ако някой може да помогне с нов или втора употреба, няма значение.
За този сборник ли става въпрос?
http://www.book.store.bg/p19441/sbornik-zadachi-i-testove-po-mat … ana-rakovska.html
На сайта на store.bg mише, че го има в наличност.

# 609
Нахлувам, за да ви кажа, че линкът на първа страница "Календарен план на състезанията по математика, информатика, информационни технологии и математическа лингвистика през учебната 2010/ 2011" на първа страница отваря някаква наредба за осигуряване. Simple Smile
Усмихнат ден на всички! Simple Smile

# 610
  • София
Запис от мама на петокласник Simple Smile
В събота младежът е в Габрово на Хитър Петър. Успех и приятно прекарване на малчуганите!

# 611
  • Русе
За този сборник ли става въпрос?
http://www.book.store.bg/p19441/sbornik-zadachi-i-testove-po-mat … ana-rakovska.html
На сайта на store.bg mише, че го има в наличност.

на външен вид не е този, на вътрешен незнам, не съм го виждала онзи е червен, но може и да е по-старо издание ето този:
http://regalia6.com/books/regalia_files/mathematics/mat_zad_5.htm

# 612
elan, писах ти на ЛС, но току-що разгледах страницата на Регалия и установих, че става дума за различни сборници. Ето ти кратко описание:
червен сборник

син сборник

# 613
Здравейте,момичета.
Надявам се да приемате нови попълнения.
Синът ми е 2 клас и има голям интерес за момента към математиката,така че ще гледам да поддържам този интерес.

# 614
  • София
Като стана въпрос за сборниците, бихте ли ми препоръчали сборник по математика за 5 клас за СИП, в който да има не само отговорите, а и решенията на задачите. Проблемът е че за СИП по математика не ни насочиха към определен сборник, а учителят им раздава едни листчета със задачи. Аз обаче установих, че детето ми често бърка в решението на задачата или не намира най- рационалния вариант, а си мисли че я е решило вярно, като е получило отговора. По тази причина искам да има и решенията.

Общи условия

Активация на акаунт