Седмокласници на финала

• 43 103
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
  • София и там където не се пуши
Да добавя, че ако детето е с висок резултат - то затова излиза статистика, няма нужда да пише много училища.

Anna Lee аз днес нали се включих с инфо за НПМГ и сега ми излиза темата в нови отговори  Embarassed

# 706
Имам въпроси относно последния пробен в Междучасие, на който и моето чаве ходи. Тестът видях, че вече го има качен в новия общ мейл.

Въпрос 2: според  детето е сгрешен, изпуснато е едно НЕ във въпроса, за да има само един верен отговор, който при отрицателно зададен въпрос е Б.

Освен това относно 19-ти въпрос: винаги съм знаела, че „обирам си крушите“ означава махам се. Е да, ама не… Twisted Evil

Скромното ми мнение на неспециалист е, че няма грешка във въпроса и верният отговор е В, защото в отговор А не фигурира фактът "преди Христа", което го прави грешен; в отговор Б е грешна посоката /правилната е южно от Панагюрище/; в отговор Г се казва "Ритоните...", а в текста се говори за "Четири от ритоните..." и остава като верен отг. В
Случвало се е да бъдат хващани грешки в тестовете/отговорите, но нали е само пробен изпит, не било фатално. С големи резерви съм към нивото на Междучасие, но това вече няма никакво значение.

# 707
Да добавя, че ако детето е с висок резултат - то затова излиза статистика, няма нужда да пише много училища.

Независимо от резултата пишете колкото може повече желания. Аз лично познавам 2 дечица миналата година, които по статистика решили че са "вътре" с резултати от изпитите над 5.30 по предметите. Писали по  няколко желания. Да, но балът се вдигна /помните как/ и горките с тези отлични резултати трепериха на трето класиране дали ще успеят.

Няма ограничения в броя на изброените желания- 100...200....
До класиранията този въпрос сигурно многократно ще се повдига но...
всяка паралелка е отделно желание.
Може спокойно да се редуват паралелки от различни училища.

# 708
А тази статистика къде се публикува, в какъв вид е и може ли да се види за предишни години?

Под "вид" имам предвид, каква информация дава - предполагам, че е нещо от сорта "с оценки между Х и У са толкова момчета и толкова момичета в София, с оценки между Х1 и У1 - толкова и толкова" и т.н.?

# 709
  • София
А тази статистика къде се публикува, в какъв вид е и може ли да се види за предишни години?

Под "вид" имам предвид, каква информация дава - предполагам, че е нещо от сорта "с оценки между Х и У са толкова момчета и толкова момичета в София, с оценки между Х1 и У1 - толкова и толкова" и т.н.?

Мился,че във всички справочници/наръчници я има тази информация за миналата година.Също и в Нета.

# 710
Аз в справочниците намерих статистика за минимален и максимален бал по паралелки и тази статистика става налична след края на кампанията. За да може преди да подадем желанията си да имаме ориентир дали оценките на детето са добри спрямо останалите, трябва да има някаква статистика за разпределение на оценките по скалата двойка - шестица. Поне така си мисля, но досега не съм попадала на подобна информация за предишните години.

# 711
Тази статистика излиза за отделните градове. Аз имам от миналите години и като почне да се дискутира отново ще я кача в общия мейл. Нека минат изпитите, ще имате достатъчно време.

Много важно е не колко е изкарало детето на изпита, а в кой сегмент се намира.

Например за да влезнеш в 1АЕГ-момиче, трябва да си в първите 400-450 момичета. /това съвсем грубо, само за идея го давам/. Извода е на база статистика- натрупани честоти от миналите няколко години.

# 712
Тази статистика излиза за отделните градове. Аз имам от миналите години и като почне да се дискутира отново ще я кача в общия мейл. Нека минат изпитите, ще имате достатъчно време.

Много важно е не колко е изкарало детето на изпита, а в кой сегмент се намира.

Например за да влезнеш в 1АЕГ-момиче, трябва да си в първите 400-450 момичета. /това съвсем грубо, само за идея го давам/. Извода е на база статистика- натрупани честоти от миналите няколко години.

Точно за такова нещо си мислех. Благодаря.

# 713
  • София
Аз в справочниците намерих статистика за минимален и максимален бал по паралелки и тази статистика става налична след края на кампанията. За да може преди да подадем желанията си да имаме ориентир дали оценките на детето са добри спрямо останалите, трябва да има някаква статистика за разпределение на оценките по скалата двойка - шестица. Поне така си мисля, но досега не съм попадала на подобна информация за предишните години.

В наръчника на Ню Импрес ,който се коментираше в тази или предната тема я има тази информация за миналата година по градове.

# 714
  • Sofia
http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/kand_7kl_2010_mo … spevaemost_10.pdf
 Това е статистиката за изкарани оценки по предмети за миналата година. Не съм видяла обаче статистика , къде точно трябва да е детето за да влезе в определено училище!

# 715
Дами,   bouquet най-вероятно довечера ще пусна нова тема - ако има нещо, което искате да включа като инфо в първия пост или пък да обновя нечия информация моля ви пишете ми на ЛС. Simple Smile

# 716
Ali&Meli, Ali_sun, благодаря.

# 717
Надявам се,че следобед в деня на изпитите министерството качва отговорите на първи модул, нали? Така беше поне на всички ВО предните години.

# 718
И аз се надявам. На зрелостниците миналата седмица ги пуснаха следобеда отговорите.

# 719
  • София
Тестовете с отговорите ги пускат след 15 часа. Оценките след 16 часа. А класирането след 17 часа. Много е изнервящо, но ще се справите   bouquet.
Ние, майките-ветеранки горели на този огън, Ви подкрепяме сърдечно!

Общи условия

Активация на акаунт