Чудя се как да постъпя...

• 5 522
  • 53
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Ох, позната ситуация. Брат ми имаше такова едно гадже - сериозно влюбен, тя голяма красавица, но и той красавец, непрекъснато го тестваше, изпитваше, ограничаваше срещите му с приятели, превъзпитаваше му навиците. Той ходеше нервен, избухваше (не срешу нея), оправдаваше се за всичко, почти не се срещаше с никого и т.н. Сърцето ми се късаше, но си мълчах, опитвах се даже да я харесам. 2 години ходиха. Е, писна му - колко време човек може да издържи "под обсада"?
Адски е трудно да мълчиш, когато гледаш тормозен любим човек. Не знам как щях да реагирам, ако бяха тръгнали да се обвързват.
Този петък ще се сдобия с вече официална снаха - като слънце! Но и брат ми е едно слънце, откакто е с нея.
Мисълта ми - ако е щастлив, то ще изглежда щастлив, а тогава всяка намеса е излишна. Без значение какво го прави щастлив.

Последна редакция: нд, 08 май 2011, 16:49 от Ментова

# 31
Ще му мине на момчето.
Ако държиш да му кажеш нещо, не го прави направо, а използвай сравнение с някой друг. Не му казвай "Тая не е за теб, виж как те откъсва от семейството ти, вкопчила се е в теб и хапе злобно всички наоколо", а нещо по-мазно - "Виж как се разбират майка ти и снаха й, колко жалко, че има жени, които непременно държат да се скарат със свекървата, колко ли семейства страдат така...", "Пешо е голям карък - жена му не се разбира с майка му и с жената на брат му, все нещо дели с тях..." Показвай му по заобиколен начин примери за жени, които се разбират със семействата и приятелите на мъжете си, а след време с количествените натрупвания вече няма начин да не се появят и качествени изменения в неговото отношение.
Иначе съм на мнение, че може наистина да има нужда от такава жена. Ако е по-инертен и пасивен, нищо чудно да си я харесва точно такава - да го командва, да го контролира.

# 32
  • София
При брат ми беше друго.
Той е по-малък от нея и не беше в позицията да създава семейство. Поне от моя глена точка. Още учеше и лапаше мухи.
Тя е много красива, от много добро семейство, много заможно, свикнала да разполага със себе си и живота си, както намери за уместно и много добре знае коя е, каква е и точно какво иска от живота и от брака. И обикновено го получава.
Не би се ангажирала семейно с брат ми. Абсолютно бях сигурна в това.
Не, че не си подхождаха. Идеално си подхождаха даже.
Просто бяха на различен етап на развитие, така да го кажа.
И тя нямаше да го чака.

# 33
А вашите гаджета роднините ви винаги ли са ги одобрявали, и ако не бихте ли се вслушали в съветите им?
Не одобрявам намесите, стига да не се касае за нещо свръхсериозно като проблем. Дори и за брак ако става дума, камо ли за скорошна връзка.

# 34
  • София
О, да.
Моите най-близки са били много сериозен коректив в това отношение.
Визирам и приятелите си, освен семемйството.
Особено когато бях по-малка.

# 35
Когато майка ми преди вече над 12 години се опитваше да ми отвори очите, аз и биех контра. Също така сляпо и безнадеждно влюбена.  Той, обаче, издържаше целокупното си семейство, опъваше каиша , и се оказа, че, цитирам , " не било сега времето за обвързване".

До ден днешен, над 40 годишен е, е несемеен.Ясно е защо.

После бях толкова благодарна на майка ми, че ми пилИ на главата.... Tired

# 36
А вашите гаджета роднините ви винаги ли са ги одобрявали, и ако не бихте ли се вслушали в съветите им?
Моите лично, винаги са ги одобрявали. Хубави, богати момчета- какво има да не им одобряват Laughing
Сериозно- не бих послушала никой, абсолютно никой, когато се касае за чувствата ми и бъдещето ми -в чие легло и чия жена да бъда Peace

# 37
Бих се учудила сериозно, ако Шанти беше пропуснала да подчертае това за хубавите и богати мъже. Laughing

# 38
Да се месиш в отношенията на влюбена двойка или да се опитваш да наливаш акъл на влюбен човек винаги има неприятни последици. Най-умното решение е да си замълчиш, въпреки добрите ти намерения и убеждения. С времето разума ще надделее при твоя познат, но това ще стане чак когато емоциите му утихнат. Или пък ще си я обича такава, завинаги..и ще трябва да се съобразите с избора му.
Поздрави!

# 39
  • София
Е, бедните кой ги брои, изобщо Simple Smile

# 40

После бях толкова благодарна на майка ми, че ми пилИ на главата.... Tired
А ако не беше майка ти щеше да се омъжиш за него, така ли? Човек сам си узрява за някои неща така мисля аз....и може би така трябва да бъде.

# 41
  • София
Ясно е, че човек сам си решава.
Понякога, просто се налага да се обърне малко внимание, ако обектът на чувства не е съвсем подходящ.
Въпросът е, формата, под която ще се направи тази подсказка да бъде хем дипломатична, хем да не потъне в морето на забравата.
Ако светне някоя лампа в главата на неподходящо влюбения, ще е добре.
Навреме, имам предвид.
Защото в противен случай, лампата така или иначе светва, но понякога е късно.

# 42
  • Варна

Не. Не.  Laughing
Така е, разбира се.
Когато стана ясно, че ще живея с първия ми съпруг, майка ми си каза мнението - спокойно и еднократно. Не беше съвет, просто сподели какво я притеснява. Чудех се къде вижда основания за притеснение. За осем години никога не си позволи втори път да коментира, нито да даде какъвто и да било израз на съмненията си. Но се оказа, че е имало защо да се тревожи. Нещо като случая, за който говори Ази - хубави хора, но на различен етап.

# 43
Е, този е мъж, какво може да му направи толкова това момиче Thinking. Ако беше жена да я мислиме, но мъж е, какво  се притеснява толкова Жозефин. Confused

# 44
Жозка, единственото, което мога да кажа е - опитай се да я погледнеш с неговите очи - напълно въможно е да видиш друга жена....
И мой скъп човек е с жена, която потриса всички и всичко, съсипала го е - според нас.....според него ( имат и дете вече), той е най - щастливия на земята.
От друга страна, собствения ми брат се зажени млад и зелен за "първата срещната" дет се вика. Само аз от цялата рода запилих още от първия ден, ясно казвах и показвах, че нещата няма да се получат и семейство няма да има дълго.....тогава всичко живо ме плюеше, караха ми се, брат ми ми се е сърдил постоянно......накрая се разведоха, имат две деца и не беше особенно приятна и лесна раздяла, ако такава въобще съществува. Е, сега, след толкова години всички ми казват, вкл. брат ми - права беше, ама никой не те слушаше, защото си най - малката. От цялата далавера с неслушането, две деца се нагледаха на страшни простотии, двама човека взаимно си почерниха живота.......и така до скоро, когато явно помъдрели, имат добри приятелски взаимоотношения и си поделят грижите за децата. Ама късно дет се вика......
Личното ми мнение е, че ти най - добре можеш да прецениш имаш ли основание и има ли смисъл да се месиш. Ако той беше толкова влюбен, щеше да е с нея по празниците Wink
Не съм крайна в тези отношения - въобще да не се меси човек или обратното - да им влиза под юргана, прецени, ти пък точно си човек, който смятам, че би постъпил максимално адекватно в ситуацията Peace

Общи условия

Активация на акаунт