Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 31 618
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
  • Plovdiv - Thessaloniki
Здравейте мами! Гледам да чета като спи малкият, но време да пиша не остава. Всеки ден нещата се повтарят, но не са и пак същите.  breastfeeding
Едно запитване към ЛЛЛ консултантите:
Одиесеас се роди голям 3820, само на кърмене е, давам отвреме на време залъгалка, повече вечер. Яде на 3 часа или по-малко, понякога го будя ако се успи много, яде и през нощта, нормален брой памперси, мисля, че наддава, без скоро да е теглен. Има ли такова нещо като твърде много кърмене? Може ли да доведе до проблем това, че давам понякога гърдата не в часа за ядене, в смисал - повръщаме много, и когато дам гърда, за да го приспя или когато плаче заради някакъв проблем - стомахчето, връща му се мляко или има газове, така влизам пак в този затворен кръг - давайки му гърда и мляко пак му създавам същите проблеми? Гледам да давам изпразнената гърда, но то пак е останало мляко, което го връща и не заспива Sad Освен това не винаги орига, ако заспи особено и сложим ли се на леглото връща мляко/повръща и се разсънва. Майка ми ми казва, да не му давам пак да яде (а аз давам са се успокои) при положение, че яде преди 30 мин-1 час, пак ще го забезпокои така стомахчето. Незнам какво да правя. Давам и залъгалка, когато привечер е много неспокоен, а и когато някой друг пробва да го успокои. Дано сте ме разбрали, въпроса ми е дали предлагайки гърда за успокоение всеки път, когато съм отстранила друга причина за рева, сучейки и поемайки ново мляко и пълнейки пак стомахчето създавам проблем? Колко нормално е бебето да повръща, а и това да връща мляко от устата?
Благодаря!

# 271
Намерих нещо полезно, струва ми се. За връщане във форма след раждането, има конкретни инструкции за леки упражнения и преди шестата седмица, като конкретно е посочено кое е за след нормално раждане, кое за след секцио и т.н.

http://babyfit.sparkpeople.com/pregnancy-exercise.asp?ID=279&extype=pp

# 272
Привет, мамчета    Hug

Добре дошла и на новата мама   bouquet моля те пусни ЛС на Априлки 2011, за да те запиша после на първа страничка Simple Smile

Анда, много ми харесаха упражненията с тежестта на бебчето  Laughing Скоро ще почвам и аз да се занимавам, не знам коя година ще вляза във форма - този пусти корем и целулит по бедрата ще изискват много жертви май  #Cussing out

Ние вчера направихме първата разходка по повод навършените ни 15 дни  bowuu мина много добре, Мери проспа всичко  Laughing

За кърменето и ние на моменти имаме своите странности, особено с лявата цица нещо не могат да се разберат - препълнена ли е гърдата не знам, ама бебка се дави и я плюе периодично и с една лоша физиономия, все едно и давам нещо развалено и гадно хаха Но определено наддаваме! Което много ме радва и затова не се притеснявам особено от тези неразбирателства.

Дайте отзиви за това кенгуру на Чико - бебето може да е легнало и има добра опора на гръбчето. На нас ни трябва за няколко часа по време на полета в събота. Приемам и всякакви други предложения!!!

# 273
Майчета, здравейте. Не съм чела нищо, влизам да споделя само, че мойто Андрей има разстройство. Пише, че не можело кърмачета да имат, ама моя има, като вода, макар и с нормалния цвят и без мирис.

Звънях на доктора, той рече - давай ентерол по половин прахче с малко вода.

Вярвам, че ще се оправи малкото кюфтенце, а пиша всичко това, за да се знае, че и бебетата имат стомашни драми понякога и да напомня на всички да се съветват с лекарите си, а не с интернет Wink

Колкото до кърменето, аз пък имам проблеми с кърменето от дясната гърда, защото съм левичар и просто не мога да го хвана детето като хората с пустата дясна ръка, то гълта въздух, дави се, боли ме зърното, изобщо е една драма. Ще свикна де, ама си мислех за устройство, което да прекарва млякото от дясната в лявата гърда, ще ми е много удобно newsm78

# 274
# 275
Що не пробваш в легналата поза, няма да е необходимо да го държиш въобще.

# 276
Привет мамчета

ние сме уж добре , аз определено не съм , не си доспивам
някоя от вас беше писала , че  бебчето и има разстройство , - спокойно , и ние сме така  newsm78 но все пак съм в чуденка , защо и нашият педиатър реши ,че е от кърмата . Аз лично не съм съгласна  Peace

Иска ми се вече да спрем с нощното кърмене , поне едното да отпадне , но засега е само мираж . Ядем си точно на 3 часа .. Няма покои за мен .

# 277
  • София
Вие сте с разстройство, а ние със запек. Много се мъчи и напъва детето, но няма голям резултат. Доста е по-спокоен като успее да се изходи. Милото ми, то...

# 278
Здравейте мами,
при нас тази вечер беше спокойна станах само в 3:30 часа и после в 7 часа даже след като я нахраних спахме до 9:30 направо съм свежарка днес.  Crazy
Мелина е на изкуствено хранене изцяло вече кърмата ми спря засега няма нито запек нито разтройство занапред ще видим. Thinking
Днес и взех акта за раждане и утре ще подавам документите за онези 250лв  Wink
Успях и хванах сутрешното хубаво време та излязохме че сега почна да се скапва  Sad
Дайте идея за подарък на моя мъж на 23 имаме годишнина  newsm78

# 279
Диди,ползвахме кенгуру с Джо .На мен ми беше удобно.Не на Чико но е същото.Обиколих планетата с него за 3 месеца нон-стоп.От 3м-до 6м бяхме пътешественници иначе го ползвахме от раждането още,само му поддържах главата с едната ръка когато вървях.
И на нас ни излязоха пъпчици.От претопляне.Та мисля да спра да го мажа с олио,минавам на мляко.Защото тази сутрин като се събуди беше червен,а беше само по боди  и една завивка.

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 16:11 от big mamma

# 280
За влизане във форма ... ще чакам да минат 40те дни. Аз и без това имам да махам само 6 кила (ама ми личат де). Доктора ме посъветва още преди раждането да оставя Майката Природа да си свърши работата. И после полека лека ... Иначе съм голям фен на упражненията на Синди Крауфорд.  newsm10 Преди да забременея с тях смъкнах доста кила (10) пък и силиците си възвърнах понеже се бях застояла доста на стола в офиса. Бях редовна и правех всеки ден упражненията. Тези за коремчето бяха просто велики!

# 281
Ния, да чукна на дърво, нощем си спи. Буди се по веднъж-дваж, а снощи пък си спа без прекъсване - но за сметка на това цял ден не се укроти.

# 282
Пробвах легнала, ама само веднъж, нещо не ми допадна. Ще опитам пак. Хванах се че бързам да го сложа да суче, все едно ще умре от глад и не го нагласям правилно. Явно ми се иска да съм с обиграни движения вече, ама липсата на тренинг си личи Wink

За никакви упражнения не мисля още  Толкова се радвам, че изобщо си виждам краката, че се чувствам като фиданка, макар да знам 4е не съм Simple Smile

# 283
  • sofia
Ние също сме с пъпчици от претопляне. С това променливо време се чудя как да го обличам.
Иначе за отслабването - свалих 10 кг., но имам още 13 кг. за сваляне и тъй като никога не съм била толкова дебела, сега нямам никакви дрехи за обличане.

# 284
Диди, на мен ми дадоха такова кенгуру, но още не смея да нося бебето в него. Може и да не съм права. Чакам консултацията с ортопеда за която ще вземе направление утре. Приятелката, която ми го даде каза, че е носила детето си още от първия месец с лице към майката. По този начин откъм гръбчето му се вдига една част, която подпира главата. Абе сигурно са го измислили хората. Все пак е на Чико, а те са в този бизнес доста години и мисля, че правят изследвания и разработки.

Влади не е спал вече три часа и незнам какво ще го правя това дете с това заспиване. Вече давам залъгалка, че иначе много плаче милия. Обаче много трудно му я пробутвам. Докато я "поиска" пада една борба. Вчера например въобще не успях.

Общи условия

Активация на акаунт