Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 31 262
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
За скоковете на растежа - така и не намерих черно на бяло някъде написано, но знам, че са на 10 ден, 3-та седмица, 6-та седмица, после 3 месец и 6 месец. някой вчера пусна и друга подходяща статия по темата, ето я пак - ревливи периоди на бебето

За дърпането на гърдата - и мойто така прави като се наяде (аз така си го обяснявам). Ако ме заболи много, си пъхам пръста в устата му, за да пусне и сменям гърдата. Мажа се после с ланолин, че то не се търпи.

За заспиването на гърда - предпочитам така да го успивам, защото иначе той така или иначе почва да реве и да си иска да си дояде. не знам дали е правилно, но пък си живеем добре така, така че го приемам за правилно за мойто бебе. Заспиването сам в леглото ще го упражнява като поотрасне. Понякога го слагам заспал, той се ококорва, но после заспива самичък. Още нямаме въртележжка над леглото, вероятно като му се врътка нещо, ще се унася по-лесно

Колики има и през нощта, нощес спахме в хола - аз на дивана, той в количката. като промрънка, бутах количката в просъница, добре си поспахме. Тази вечер ще го пробвам в леглото, ако не стане - ще си живее в количката, хич нямам скрупули Simple Smile

# 541
.

Последна редакция: сб, 04 юни 2011, 08:23 от Лeни

# 542
Добро утро,

Днес Ради прави два месеца! Почерпете се за негово здраве!

# 543
ДЮ!
До PEMY  и всички майчета със съмнения относно количество и качество на кърмата.
Моите гърди са като кесийки   Mr. Green и нищо не мога да изцедя а резултата 1.400 кг за 30 дни.
Навършихме 40 дни на 28.05.Традициите не са това което бяха.Моята погача ще е на едното ми работно място.Баби и жени бол.Обадиха ми колежките се че искат да ни донесат подаръци но не могат да се организират защото колектива е голям пък и трябва да работят,решихме че аз ще отида с бебето за да го видят всички.И аз реших че ще занеса сладки и пита и така ще съчетая нещата. Laughing
Колики май ни напуснаха след като купих Еспумизан за всеки случай,Криско не плачеше много освен две вечери от 10 до 12 и аз реших да съм подготвена за следващия път и сега спим вечер като пънче. hahaha
Тази сутрин прострях една пералня ,заведох батко на градина,избърсах пода и прах,наготвих  и сега чакаме Калинчето да се наспи, че да излизаме заедно. Sunglasses
Хубав ден на всички!     bouquet
Да честитя на всички празнували тези дни! newsm51

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 11:49 от big mamma

# 544
  • София
tutti frutti , благодаря ти много за отговора. Почерпих някои интересни идеи и ще ги пробвам довечера и най-вече това с хайдушките песни  Laughing Laughing Laughing Като цяло и аз си мислех, че може би му е топло и е изморен, но понеже демонстрира невероятен апетит, си мислех че не му достига храна или че вечер яде в пъти повече отколкото през деня. Може би е комплексно, умора, стрес от къпането (много ни е страх), нужда от повече гушкане, а в същото време е много горещо като се прегърнем, спазми и пр. Добре че ми каза за АМ, за да не пробвам и аз, че всяка вечер се замислям за това... Прегръдки и успех на вас!!!

Неотразима, благодаря много за навременното включване!

pebo, да сте живи и здрави!!!

# 545
Да ви се оплача-досега бебчо спеше в количката или някоя вечер при мен на леглото(таткото спи  за сега в др.стая щото ходи много рано на работа и да се наспива).да ама снощи го пробвах за 1 път в неговото си легълце и започна да мрънка,заплака,че по едно време като заспа и изгасих нощната лампа и след няма и минута като се събуди и рев,рев.Как ще го науча да спи само, и в леглото незнам.ММ казва че няма да мога,щото постоянно съм го гушкала и дундуркала,ами като има колики как да го оставя.

# 546
Снощи бях на косъм да забъркам АМ. Йоана яде в 17.30 и след това като се почна - прави знаци, че е гладна в 19, 20, 21 ч. След това рев...и аз реших, че е гладна, а в гърдите ми няма никой. С рев отидох в кухнята и сложих да варя вода. Слава Богу преди за заври водата дойде ММ и ме извика- малката беше заспала. Събуди се към 22.30 - яде пак и после потърси храна чак в 4 ч.
И понеже не наддава според очакванията аз непрекъснато съм под стрес имам ли храна в циците. Та си поръчах сминдух на капсули. Надявам се утре да дойде.
Споделете мнения ако сте пили от него.
А с мъжете - то май всички имаме претенции.

# 547
Да споделя относно,носенето на ръце.На нас ни е миличка,но като ще спи трябва да си знае,а не да заспива на ръце.Да не говорим като се каже ,че са малки,те от сега се формират така че колкото по рано по добре.Ние се справихме още в началото,слагахме си я в нейното легло.Пореваваше,но не я взимахме.Сега вече като се нахрани,подържим я после на шезлонга,а като и се приспи почва да реве иска си на нейното легло.Местим я в кошарката пускаме и музиката от играчката тя си гледка и после заспива,сам самичка само я слушаме на бебефона.Тя е доволна и ние също. Peace

# 548
Мили майчета, като майка на 3 деца искам само да ви кажа, че всяко дете е различно- със собствен характер и свои нагласи.
Дамян ми беше супер послушно дете, което си спеше в креватчето и не мрънкаше много-много. Дете, което с една дума разбираше какво му се казва. И съм си казвала - как може децата да се тръшкат по земята, да не слушат майките си, да крещят... значи не ги възпитават! Да, ама не. Второто ми се "падна" точно такова - диво и необуздано, въргаля се по земята, все още спи при нас (изобщо не може да си представи, че ще спи на друго място), едва сега започва да свиква на гърне, вчера ходихме да му ударят 2 шева в спешното на ръката...
Та не се заричайте кой как спял, как не трябвало да се разглезват децата, да не се държали на ръце и пр..., животът може да ви спретне изненада Wink Трябва да приемаме децата такива каквито са, а не да ги моделираме според нашите си разбирания. Не казвам, да ги оставяме на самотек Simple Smile да, малко се отклоних от темата, но мисълта ми е, че всеки се ражда различен и дори деца, възпитавани по един и същ начин, израстват различни хора. Някои се нуждаят от повече гушкане, други са по-самостоятелни... С една дума не споделям теорията, че държането на ръце, гушкането, дундуркането разглезват. напротив, е начин да покажеш на бебето, че може да разчита на теб, че го обичаш.

# 549
Мили майчета, като майка на 3 деца искам само да ви кажа, че всяко дете е различно- със собствен характер и свои нагласи.
Дамян ми беше супер послушно дете, което си спеше в креватчето и не мрънкаше много-много. Дете, което с една дума разбираше какво му се казва. И съм си казвала - как може децата да се тръшкат по земята, да не слушат майките си, да крещят... значи не ги възпитават! Да, ама не. Второто ми се "падна" точно такова - диво и необуздано, въргаля се по земята, все още спи при нас (изобщо не може да си представи, че ще спи на друго място), едва сега започва да свиква на гърне, вчера ходихме да му ударят 2 шева в спешното на ръката...
Та не се заричайте кой как спял, как не трябвало да се разглезват децата, да не се държали на ръце и пр..., животът може да ви спретне изненада Wink Трябва да приемаме децата такива каквито са, а не да ги моделираме според нашите си разбирания. Не казвам, да ги оставяме на самотек Simple Smile да, малко се отклоних от темата, но мисълта ми е, че всеки се ражда различен и дори деца, възпитавани по един и същ начин, израстват различни хора. Някои се нуждаят от повече гушкане, други са по-самостоятелни... С една дума не споделям теорията, че държането на ръце, гушкането, дундуркането разглезват. напротив, е начин да покажеш на бебето, че може да разчита на теб, че го обичаш.
Да със сигурност децата са различни,то и за това подхода е различен.Аз съм майка за първи път и не мога да споделя от личен опит.Но още преди да се роди бонбонка,бяхме решили че ще постъваме така и се получи.Не мога обаче да се съглася,че по цял ден така да се каже до като е будно да е в ръцете на някой и така да му показваш че го обичаш.Надали някой смятя ,че не си обичаме детето повече от всичко и не искаме то да разчита на нас.

# 550
Все едно ми го взе от устата! Peace
Всичко си е до дете! Моята приятелка даже гледа близначки (т.е. не са възпитавани по различно време) и не си приличат ама в нищо.

# 551
Да със сигурност децата са различни,то и за това подхода е различен.Аз съм майка за първи път и не мога да споделя от личен опит.Но още преди да се роди бонбонка,бяхме решили че ще постъваме така и се получи.Не мога обаче да се съглася,че по цял ден така да се каже до като е будно да е в ръцете на някой и така да му показваш че го обичаш.Надали някой смятя ,че не си обичаме детето повече от всичко и не искаме то да разчита на нас.
О, мила, не го приемай лично. Просто вашето детенце е било достатъчно податливо на тази "дресировка". От една страна. А от друга за вас с таткото е било важна "дисциплината".(в кавички пиша, защото това е грубо сравнение)
Но както и ти казваш - децата са различни, пък и родителите. А и някои резултати от различните начини на родителстване се виждат едва след около 20-тина години, та е трудно да се каже, кое е "правилно". В Германия и в Япония дисциплината се постига по коренно различни начини например.
Това което е важно в етапа на бебето и малкото дете за нас като родители е да откликнем адекватно на потребностите, защото ако успеем се формира за цял живот нагласата, че светът е едно добро място. Бебетата не се глезят, те имат потребности, които понякога се удовлетвряват така чесе формират нежелани за родителите навици. Но хубавата новина е, че децата непрекъснато се променят, и то много бързо и тези "навици" лесно могат да се коригират.

# 552

О, мила, не го приемай лично. Просто вашето детенце е било достатъчно податливо на тази "дресировка". От една страна. А от друга за вас с таткото е било важна "дисциплината".(в кавички пиша, защото това е грубо сравнение)
Но както и ти казваш - децата са различни, пък и родителите. А и някои резултати от различните начини на родителстване се виждат едва след около 20-тина години, та е трудно да се каже, кое е "правилно". В Германия и в Япония дисциплината се постига по коренно различни начини например.
Това което е важно в етапа на бебето и малкото дете за нас като родители е да откликнем адекватно на потребностите, защото ако успеем се формира за цял живот нагласата, че светът е едно добро място. Бебетата не се глезят, те имат потребности, които понякога се удовлетвряват така чесе формират нежелани за родителите навици. Но хубавата новина е, че децата непрекъснато се променят, и то много бързо и тези "навици" лесно могат да се коригират.
newsm10

# 553
  • София
Здравейте и от нас
гледам да ви изчитам когато ми остане малко време, но все не ми оставаше време да напиша нещо. Докато я чакам Коси да се събуди реших да споделя и аз.
Явно при повечето от нас има идентични "проблеми" при отглеждането ни на бебешоците, така да се каже.
Честито на всички които празнуват месечинки и 40 дни, да са ви живи и здрави бебоците и да се адаптирате по-бързо и лесно едни към други.
За гушкането и Коси е от тези бебоци които обичат да са гушнати. След като се наяде вече започна да будува и не и харесва да си е в леглото през това време. Ако някой я държи в поза уригване или на ръце или по друг начин е много щастлива... само да не е в креватчето и.
За спането спи от 21.00 до 6.00, след това будува обикновено или до 13.00 или до 16.00, после пак сън до 18.00, и пак будуване до 20.00. Понякога прави едни сънни паузи от по 30мин. Салгам я да спи както в креватчето и , така на нашия креват, върху мен или в количката.... т.е. на всякъде където би  зьаспала.
За храненето за сега е само на кърма, понякога както казва big mamma и "Моите гърди са като кесийки" и аз се замислям имам ли достатъчно мляко, нищо не мога да изцедя от гърдите след като е яла. В петък сме на консултация и се надявам да наддава добре, тъй като се храни доста лакомо и не спира да суче дори и след като е хапнала "лесното" мляко. Понякога и аз прилагам компресия когато усетя че се унася а в гърдата има още мляко. По някога я слагам пак да си дояде 30мин след като вече се е наяла, тъй като още търси да яде, въпреки че  е изплюла гърдата и е заспала на нея и е пуснала доволната усмивка.
За гърдите и мен ме болят напоследък след като се е наяла бебочка ев областта или около зърната или горе - в другия край на гърдата около рамото. Няма си и представа от какво е ... с предишното кърмене не съм имала такива болки.
Корема почти ми се е прибрал, предполагам че няма да е за 1 месец както при предишното раждане, но за няколко месеца ще си върна фигурата, като се възстановя напълно смятам да играя тенис на корт, добре ми действа  Laughing
За заглеждането От около 2-3 дни вече като ми чуе гласа или на баща и ни се усмихва с голяма усмивка и е много сладка, а вече я виждам и, че от вчера се заглежда по една играчка която и виси на количката.
За акитата от както и започнаха коликите и започнах да давам препарат за колики , Косара започна да се изхожда отначало през 1, после през 2, а сега и през 3 дни и то винаги  на храненето в 3.00ч през ноща и пълни по 2-3 памперса. Казаха ми в болницата, че кърмените бебета не е задължително да се изхождат всеки ден, тъй като някои от тях усвоявали на 100% храната... незнам дали е вярно, като отиден на косултация ще проверим.
Иначе за 11 дни след изписването беше качила 280гр и порастнала 1 см.
Ох,... много дълго стана съжалявам ... и пак не писах за всичко което ми се искаше, но се надявам пак да има време да вляза и да пиша.
Хайде спокойни вечери на будувашите мами и бебоци и слънчеви разходни на всички.  Hug
Отивам да давам манджа  Laughing

# 554
Момичета, как забавлявате бебетата си? моето будува между 4 следобед и 8, спокоен е и днеска се хванах, че докато той кротко си седи в шезлонга, аз съм в нета, гледам тв или нещо такова.

ВЕднага си казах, че съм ужасна майка, че не обръщам внимание на детето и се втурнах да го разнообразявам. Добре обаче, освен да го държа срещу лицето ми и да му пея, което е забавно по-скоро за мен, май няма какво да му се прави друго на едно бебче на 1 месец.

ДА ми е съвестно ли, че не съм непрестанно пееща и гукаща майка? Още нямаме пееща въртележка, да вметна.

Общи условия

Активация на акаунт