АВГУСТинче "вънка" вика, по игрите иска то да тича! Тема 28

• 33 420
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
Добро утро!  food010
Dundla,миличка прати ми на ЛС адреса на който да пратя подаръка на Алекс и ако имаш някакви предпочитания HugВчичко ще бъде наред с теб и бебо след секциото ,мисли позитивно имаш стиснати fingerscrossed от мен и от всички майки от нашия форум Hug
Времето е супет горещо тук при нас и ние се приготвяме да ходим на вън,а следобяд на плаж да си попечем д....тата с мъжо и дребчо.
хубав ден  bouquet

# 526
  • София
  Здравейте,мами,
  ние сме вече на морето.Тук е голяма жега.Наистина тази година е много по-лесно с дечицата ни на море отколкото миналата.На плажа Никол много я е страх от водата вече втори ден,но пък на пясъка си играе с часове.

Диндла,стискам палци всичко да е наред.Наистина мисли позитивно,не предизвиквай сама съдбата.Ще чакам с нетърпение да пишеш после как е минало.  Hug

За плодовете Никол все още яде всякакви плодове,а череши и ягоди обожава.Рекорда й е  половин кг череши,направо не можах да повярвам като я видях,че ги е изяла всичките.Но странното е,че диня например не хареса.А миналата година я ядеше.Силви,много се смях Боби как яде диня.Ще ти пратя адреса ,дано само не забравя.

И аз много се радвам за жребия.Само ,че интернета тук е ужасно бавен и не можах да видя клипчето,а много исках.Представям си я Дарито колко е сладка.

Шайн,честито за изследванията на Бела.Дано да е все така и да нямате повече такива проблеми. Hug

Лиде,мъжът ти с какво се занимава,че ми стана интересно?Какво им прави на тия къщи?  Laughing

Оставям ви засега!Лек ден на всички!

# 527
  • София
момичета,а последно до каква сума да са подаръците?  Grinning

# 528
Джемма - всичко прави на къщите, в зависимост какво искат клиентите. Като почнеш от вътре с бани, кухни, ток, газ (сега изкара курсовете), боядисване и каквото ти хрумне, до външно с пристройки като оголмяване на самата къща, нови етажи нагоре, покриви и изобщо каквото се сетиш. Даже и нови къщи от - до също може. Има си хора, които работят за него, но и когато се налага (повечето, когато клиента настояват или няма кой да го свърши) и той работи. Абе, лудница е, не му е лесно да се оправя с доставки на объркани материали най-ве4е  hahaha Понякога това е най-трудната част  Mr. Green А за капризите на клиентите, там пък да не говорим  ooooh! Няма да забравя един негов клиент (супер богат) как искал някакво огромно огледало да си слага, ама да е едно единствено пар4е стъкло и мъжо му казал, 4е няма на4ин как да го вкара в сградата (той бил в апартамент), просто стъклото е по-голямо от вратата  Mr. Green , а клиента почнал да се ядосва, защо бил на предпоследният, а не на псоледният етаж, тогава щял да разбие покрива и после да го оправи наново  и да си вкара огледалото  ooooh! Ей, такива идейки им идват на ум  Crazy  #Crazy

# 529
  • На плажа
момичета,а последно до каква сума да са подаръците?  Grinning
Дааа наиситна,не се разбрахме тази година до колко парички ще се вместваме. newsm78

Джема къде сте тази година на море?И Ники все още не се  е престрашил да отиде до водата и само на пясъка си играе,направо е супер ,така мога да изкарам цял ден на плажа

# 530
  • Кърджали
Предлагам и тази година сумата да е около 10 , или най - много 15 лв...Няма нужда от повече...
Ще пиша повече утре, че днес ми е едно скапано..

# 531
Гледах я и аз Дарито, голям бонбон, да я цункаш от мен!
Лиде, пу-пу, способен мъж си си взела.  Wink Радвам се, че добре сте изкарали на почивката. За заминаването, много е кофти, разбирам те чудесно, защото ние сме така постоянно. Поне имаш успокоението, че като приключи обекта, ще си е при вас.
Шайнче, браво за изследванията! Доста се измъчихте и вие.
Аз бързам да се похваля, че Мимчето я приеха в общинска детска градина.   newsm44 newsm44 Направо не можех да повярвам, като ми се обадиха по телефона, беше 6-та в резервите и не очаквах много. Градинката ми е на 3 минути пеша от вкъщи, голяма е, с голям двор с играчки и пързалки, хареса ми и вътре, оборудвана е добре... абе много съм доволна, остана Мимето да свикне и да се чувства добре там. Та наесен с песен ще е нашата, че сега излизат ваканции. Ако исках да ходи на  частна градина за същото време щеше да ми струва 350 Е.  Shocked Е, щях да я пратя зимата сигурно за някой час за разнообразие, да не сме си все двечките вкъщи, пък и малко да учи език, че тук задължителното образование започва от 3 години. Гореизброеното ме води на въпроса, започналите детска градина трудно ли се адаптираха, много ли плакаха, колко време след началото започнаха да отиват с желание /или поне без рев/ на градина, и не на последно място, започнаха ли много да боледуват? И работещите майки, които нямат странична помощ, как се справяте в такива ситуации? Е много стана, ама ако ви се пише...
А, и друго, хранят ли се децата добре сега в жегите? Мими кара вече седмици наред само на мляко, адаптирано, но от кутия. Почти не яде друго. Вече се чудя какво да я правя. Пък какъв завиден апетит си имаше. Иначе плодове не обича особено, освен ябълка и банан, другото е в категория "гадно". Даже сокове започна да пие съвсем отскоро.

# 532
  • Кърджали
госпожица Кобрети и Кати не умира за ядене в тия жеги. Кара основно на кисело мляко / ако сучеше сигурно щеше да е само на кърма/ и тук - таме краставици на салатка. Преди и тя си хапваше кат оневидяла, ама сега в тия жеги... И дано Мимим и хареса градината и се адаптира бързо.
Аз още ен мога да се реша в тоя от двее ясли да  япусна..  И за двете не чувам кой знае кви отзиви, та ще е на онче - бонче май...
Жегаааааааааааааааааааааа..... Никакво мърдане извън вкъщи днес...Татко и се пробва да и залепи басейна та сега ще го видим дали ще издиша и посел почва воден рай....

# 533
Дани, Лили, благодаря, че се сещате за мен!  Hug

Минавам само да кажа едно здрасти  bye и  много, ама много стиснати палци на Силви и Дундла и разбира се Хари!  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Не ги пускам, да знаете!!  Hug

Браво, колко хубаво се е раздвижила темичката покрай тези пдаръци.  Heart Eyes И аз много исках да се включа, но ... нищо.

А. Водихме Анди на плаж (на мин. басейн). Малко съм протеснена, защото изглежда Анди ВЕЧЕ е развила чувство на срам от голото си телце (пред непознати хора). Като я съблякох се разрева и 1000 пъти ми повтори "мама бича тето", тоест да облека детето!  Shocked Дори във водата продължи да реве, а тя обожава да се чипка. По-късно свикна де, но ми беше странно. Възможно ли е толкова рано да започнат да се срамуват от голотата си? Никога не съм говорила неща (или поне не умишлено!), с които да й вменя, че да си гол е срамно. newsm78

Също така преди време забравих да ви споделя, че и нас ни полази кърлеж, забил се в... слабините й!!  Shocked Sad Обяснявам си го, че я е полазил баш там някой път докато съм я изпишквала над някоя трева, макар че не я допирам... Но по друг начин си мога да си обясня как би се впил точно там, предвид, че освен панталони, носи и гащи.  Shocked Кърлежите лазят ли?  newsm78 Баща й го извади докато кажа "внимавааай" и слава Богу всичко беше наред. Много ги пазете!  Praynig

Всичко хубаво, момичета!  Hug

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 14:07 от ♥МамаНаПанда♥

# 534
Здравейте и от нас Hug
 Големи горещини, тази сутрин не посмях и да изляза даже ужас е Shocked. Ние миналата седмица си имахме баба на гости  newsm68 и аз се опитах да поработя малко, но се и възползвах на ззъболекар да отида. Пф ooooh! то се оказа, че отивам за един кариес, а ми го омъртвява и излезнаха още два за правене. Та без баба даже и на зъболекар на мога да отида Sad , да не говорим , че и на гинеколог не съм ходила от както съм родила  ooooh!. Чакам да почне на ясла, че малко да се погледна и себе си ( да не говорим , че на фризьор не съм ходила от  март, добре че е жега та все на опашка се връзвам). Голяма е мъката без баби или каквито и да било роднини поне за 15 мин. и няма кой да ти гледа детето. Май доста сме мамите с подобна съдба  Hug, но ще се наредят нещатата Naughty като тръгнат на ясла ' за тях рев, за нас кеф' hahaha hahaha
Хариела моляте дай съвет как да му я пробутвам тази коластра. Казаха ми 15 мин. преди сутрешното хранене и ако е сложа в закуската му все едно съм хвърлила капсулката на боклука нямало никаква полза ако не е на гладно. А разтворена с малко водичка не я харесва и това си е. Вече пета сутрин се борим с тази коластра( пробутвам я , но с рев, а не желая по -този начин) и на капсулка не я иска, казах че е бонбонка ама той дъвче и не му хруска и не я иска. А зелената енергия в чай и сок не я усеща( а тя ми се струва, че е по-гадничка).
 Кубрат в тези жеги никак не се храни, ребрата му се броят даже ми се струва , че е заслабнал 12 кг. Дрехите за неговите месеци са му големи и си ползваме дрехите, всички тениски и панталонки от миналото лято.
  И учудващо за мен не обича диня и пъпеш, но черши , нектарини и праскови гледай к'во става. Но най си е фен на краставичката и маслините ей такова може да яде докато му се подуе тумбака.
Сега се е научил( то в тази жега ко няма да се научиш) влиза в банята сам пуска си водата и аз отивам уж да го държа да не се подхлъзне, а той ми вика" маааш" и ме бута да излизам и се къпи сам  hahaha отвреме на време си мокри и главата ама си трае, а аз като му я мокря рееев. Абе растата малките ни бебета, които вече не са бебета, а и голяма част от тях са вече батковци и каки Simple Smile
 Аз пак не пиша не пиша и накрая ферман Embarassedgrinning039хайде на почиващите приятна

# 535
Айде и ние сме днес с хубаво време  Party Не мога да го прибера да го сложа да спи..  ooooh! Слдобед ни 4акат нови игри  Mr. Green
г-ца Кобрети - и аз мислех, 4е в жегите в Испания няма да яде, ама един апетит като му се отвори там  ooooh! За градианта - не е плакал, не е имал такива неща, вси4ко си ядеше от първият ден, слава Богу, но сигурно те си усещат дали им е приятно или не. Аз бях в потрес като ми казаха едни българи, с които се запознахме там, 4е децата ги пускали в Испания от 4 месечни на градина  Shocked Просто толкова им било майчинството  Thinking Но жената си е пуснала нейното на 1 год. Сега е на 3,5 и ходи на у4илище. Както не е говорела, сега се е отприщила да плещи и на двата езика и много ми разказваше за у4илище, каза на вси4ки деца имената, дневници разни ми показва ...  Heart Eyes Сигурно и детските им градини са хубави. Стискам ти палци, Мими да се адаптира бъро и да няма никакви неразположения  Praynig
А за плодовете - и ние сме на ябълка и банан само  Rolling Eyes КАто види нещо червено и хвърля  Crossing Arms Портокали днес съм му взела, от време на време ги яде, но трябва да са много сочнии сладки, инъче и те са за боклука, а от зеленчуците си обожава краставици, може да се пръсне от тях  hahaha Нали ми е месояден, та всичкото месо гледам да го пробутам с краставица. Отказа ми закуската  Rolling Eyes Сега се чудя какво да го правя - яде само препечени филийки 2 с масло, сладко и сирене, основно ги облизва, но пък сладкото е домашно и му го давам  Thinking
Айде и аз отивам да си почина, 4е ми скъсва нервичките  Naughty

# 536
  • Варна
Здравейте, майчета! Grinning

Днес беше първия ни ден на ясла, по-точно един час, от 11 до 12 часа. Дария много рева като я оставих, аз даже не очаквах честно казано, защото съм я оставяла в детски клубове и си влиза без проблем сама, а и аз и обяснявам от месец насам, че ще ходи на ясла, мама ще я оставя там, ще играе с деца, ще яде и мама после ще дойде да я вземе, тя даже сама си го обясняваше Laughing, но като я вземах казаха, че са много доволни от нея, сама си била седнала на столчето, всичко си изяла(в което не се и съмнявах Laughing), изпишала се на гърнето и беше в добро настроение, явно малко е плакала само в началото, ще видим утре как ще бъде. Оф, да ви кажа май е по-мъчително за майката, отколкото за детето, толкова ми беше свито всичко, надявам се скоро АЗ да свикна. Crazy Като отидохме децата бяха на двора, аз я оставих, излязох да не ме вижда и стоях скрита зад оградата да слушам дали ще реве Crazy, и като плачеше и викаше "мама доди", направо.... много е гадно, даже една лелка ме видя и ми каза по-добре да си ходя, защото така само се тормозя и аз я послушах. Само се надявам да ми я гледат добре, но все си мисля, че няма да я гушкат достатъчно, няма да и обръщат достатъчно внимание, ей такива неща ме тормозят, но няма как, няма друг вариант, пораснаха си децата и това е. Това е с моите яслени тревоги.

Диндла, стискам палци всичко да е наред с теб и бебка. Praynig

Силви, в сряда ще чакаме новини и от теб! Леле, то не останало. Grinning

Кобрети, Дария си хапва Laughing, много обича сирене, кашкавал, маслини, хляб, домати, портокали, абе май всичко Joy, но не иска да опитва нови плодове, което ми е странно, като купихме диня не пожела даже да опита, праскови и кайсии също, а днес в яслата ми казаха, че е яла кайсия. За другите ти въпроси съм описала подробно по-нагоре Grinning, а относно работата, повечето мои познати си вземат отпуска веднага след майчинството, а тя се натрупва поне за 2 години и детето има време да се адаптира, за болестите незнам как ще бъде, силно се надявам да не боледува много. А за таксата за частна градина при вас не ми се вижда толкова висока, при положение, че тук е около 250 евро, което е и средната заплата за страната сигурно. ooooh!

Много ви благодаря за милите думи за Дария! Hug

# 537
Милички, аз бях 10 дена на село и не съм влизала, после ще ви чета, само исках да помоля Стелка да ми прати на лични адреса си Simple Smile за да мога да изпратя подаръче Simple Smile

# 538
  • Sofia
Трейска, тъкмо си мислех, че от тримата ти мъже нямаш време да влезеш да се разпишеш.  Laughing  Hug

ЯнчеHug А кърлежите лазят да, много ме е страх и мене от тях...

Скайпетя, ами коластрата трябва да я даваш 20мин. преди ядене, не 15мин., то си го пише и на опаковката. Аз я давам на Софи с две малки лъжички кис. мляко по препоръка на хомеопатичката. Зелената енергия също.

Ганушка, както го описваш, наистина е по-гадно за мама, отколкото за детето. Дано скоро свикнете и двете и да не боледува ДаритоHug

Г-це Кобрети, честито ви приемане в ясла!   bouquet

# 539
  • София
  Включвам се набързо само заради Гануша  Laughing

Ганушке,наистина за майката е много по-гадно отколкото за детето.Повярвай ми,не плаче повече от 10 мин.На мен още ми е гадно ако се размрънка сутрин,но знам ,че не плаче повече от 2 мин.Аз също мислех,че не ги гушкат достатъчно,но почти всеки ден като отида тя е навряна в някоя лелка и чак не иска да идва при мен.Непрекъснато ходи при тях,хваща си ги за ръка или протяга ръчички да я гушкат Simple SmileДаже на моменти малко ревнувам. Embarassed Нормално да ти е напрегнато,надявам се по-бързо да свикне и да не плаче дори сутрин. Hug

Дани,на Св.Влас сме.Майка ми и баща ми купиха апартамент тук малко преди баща ми да почине.Много е хубаво,не очаквах да ми хареса толкова.

От днес Никол е на тукашната ясла.Малко ми беше притеснено дали ще й хареса така както в другата ясла,но нямаха никакви оплаквания.Градината е супер,след основен ремонт,всичко е ново....и таксата е 20 лв!А доскоро е било безплатно!

Ще се опитам по-късно пак да се включа.Лек ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт