Отговори
# 510
Бърди, Саманта, Ник тежи 7,5 кг, бори се за приза най-кльощавия октомврийски бебок.

Ехоооо Stop, точно на седем месеца бяхме 7 кг и никой не я смета за слабичка...
Ева на 7 месеца е 7,350 кг.  Peace

♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥Димяни ♥, леле 40 градуса!  ooooh! Дано бързо се оправи малък Райън!

Бобче, Йованка е светла и бяла като баща си, но много прилича на теб по чертите на лицето си.

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 22:05 от *Noel*

# 511
  • В сърцето на моите съкровища...:)
 Здравейте аз съм таткото на Нестор включвам се да благодаря за прекрасния подарък от мама Мириямс и за хубавата картичка която получихме от мама Иринополис  newsm44 smile3525 за съжаление Мишана е без нет в прованса но си получи подаръците и се забавляват двамата с Нестор.Има и снимков матерал Grinning. Скоро ще си ги прибера и тогава тя ще ви  разказва на дълго и широко как са се забавлявали. Честит ви 24-май на всички.

# 512
Здравейте, момичета!  Hug

Като прочетох нещата от днес, направо...  #Crazy То едно здраво дете не остана... Пфуууу...

Благодаря на всички за окуражителните думи и споделеното, наистина малко ми олекна. Не съм, специално за теб  Hug Hug Hug

За да съм наистина една идея по-спокойна отидохме и на доктор днес. ДОбре че дежурен беше нашият си доктор. Та тя го прегледа, преслуша и за сега са наред нещата, но както се изрази "всичко му е възпалено" от зъборите. Те са се наредили като броеница на долния венец, та и за капак един отгоре. На Шишо майка му е виновна, че не знае какво да си пожелава (Да са излезли всичките наведнъж). Горкото дете!  ooooh! Изписа ни капки за нос Тобрин. Принципно са капки за очи (за конюнктивит), но при бебета ги дават за нос. Да сгъстят малко хремата и от друга страна Флавамед, който пък да спомогне за по-лесно отхрачване на секретите. И няколко ампулки вит. Ц. Преди да си легне беше с 37.6. Започна се дежурството на всеки час...  Tired Айде стига съм се жалвала вече. Както ми казаха днес: "Не се става лесно майка".

Имам само един въпрос:
за бързо сваляне на висока темп. какви бяха бабешките врътки? Сещам се за чорапки с оцет, както и оцет по сгъвките на крачетата и ръчичките. Имам тук и една свинска мас, ама май няма да стигам до нея... Бобче, сещам се, че ти беше много в час с тези неща, ако не се лъжа де...  Thinking

Флъфи, милата, и при теб нещата не са особено розови. Моят Шишко, когато отказва да яде (рядко го прави де), но тогава и аз изпадам в див ужас и се чудя аджаба защо така, но определено не го насилвам. Нека яде колкото - толкова. Ей на скоро със захранването ми беше голям зор. Нищичко не искаше да пробва. Аз давам един-два пъти с лъжицата, а той дори и уста не отваря, а стиска. Ами гледам да не го насилвам. Имало е дни дори, когато въобще съм зарязвала захранването. Ще му дойде музата да яде. А пък  с кърмата, Бърди го е казала чудесно. Пробвай да си дадеш на теб самата един срок да го оставиш Ник той да диктува часовете за хранене, а ти да си готова. От опит глава не боли...  Hug За 2-3 дена няма да му стане нищо си мисля. Пожелавам ти успех и в най-скоро всичко да се нареди при теб!!!  Hug

Хайде всички бебешоци да се оправят и да оздравяват! Вирусите да ги подминат бързо!!!!

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 22:21 от Anik_bg

# 513
  • София
Ванеса днес 3 пъти вдига температура и после я сваля Rolling Eyes Ни по-зле, ни по-добре. Баткото почти свърши антибиотика.

Флъфи, моят големият хич не яде и напул на всички не го насилвам. Аз съм насилвана, била съм много злояда, но да ти кажа насила не става. Миналото лято той откара няколко месеца на сокове и я чопне малко пържен картоф или зрънчо, я не. Не е качил килограми, но не е и свалил, сега пак малко яде като стана по-топло, пак го оставям колкото си иска. Докато е здраво детето не виждам защо да се прави насила това или онова. Ванеса на 7 месеца беше 7300.

# 514
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug

Аник, за висока Т бебето се слага във ваничка с топла вода и се оставя да си ритка там докато водата изстине, така Т пада без да се стресира организма, аз ползвам и лепенки за температура, някой ги беше постнал преди време, много са ефикасни, ползват се вместо мокрите кърпи и чаршафи. Иначе за лекарствата - най-бързо свалят Т свещичките, ако е много висока и не пада се редуват парацетамоло-съдържащи и ибупрофенови през около 2 часа и само в мн. краен случай се дава течен аналгин (хексалгин за бебета, като дозата мисля, че беше по 1капка на килограм). Айде за сега толкоз, те ще се включат и др, има и едно за мазане с белтък, също ефикасно, но са ни малки бебенцата.

Флъфи, измъчи се ти, ама как може да си помислиш, че си лоша майка!  Naughty Самият факт, че се притесняваш показва, че не си! А и той си е с чудесни мерки, не се притеснявай повече, поуспокой се и остави детето да ти покаже какво иска!  Hug

Димяни и всички останали болни - бързо да се оправяте! И моите имат малко сополки, ама ще видим, може утре да ги заведа до педиатърката да ги види.

Бобче,  Hug

Ние пък бяхме за 2-3 дни малко на дивотия, отидохме на едно място на мъжа ми, поразчистихме трънака и си опнахме палатката!  Mr. Green

# 515
 Да се разпиша и аз. Вече сме в Айтос. Бургазлийки гответе се  Mr. Green
 Мишелка също има хрема на кило и температура си вдига до 39,4  Rolling Eyes Според мен обаче беше вирус съчетан с хрема, но минава вече. Тя пие и Зинат заради бактерии в носа, та може и това да е помогнало. Но то е такава жега, на сянка пък е хладно, как да не се разсополиви.
 Флъфи, само не се самообвинявай, ей  Naughty Моята племенница тука е на 11 години и на Мишелка дрехите и стават. Голям скакалец, три глътки сок да изпие е постижение, да не говорим за ядене. Пак е станала човек, красавица голяма. Просто приеми факта, че е злояд и се радвай на здравото си дете!
  Да спомена, че не съм си получила подаръчето още, ако мамата го е пуснала, да ми пише,че съм дала адреса на зълвата и да не се затрие  Simple Smile
  Хайде всички болни да оздравяват и всички зъбки да излизат леко  Hug

# 516
Честит празник, мили мами! Много си го харесвам аз този празник, че нали в нашия род преобладава учителската професия Mr. Green
Флъфи, правиш достатъчно! Ако аз бях на твое място сигурно щях да се откажа отдавна. Плюс това, мисля че Ник е много добре с килограмите.
На хремавите бебочета бързо да им минава! Моя хубостник нямаше хрема, но мина през нещо такова предната седмица. И аз си помислих, че е от зъби но не би! Естествено от зъб и помен няма. Но затова пък два дни давах плътно Панадол и пак не му спадаше под 37.8. Иначе -  39!! Какво беше това чудо не знам, но се излекува с хомеопатия, доки каза, че няма смисъл от АБ

Беболе, ако не се лъжа ти беше на принципа "първо кърма - после пюре". Ако сте все още така, би ли споделила колко изяжда Радо след кърменето? Алтай изяжда не повече от 50-60 гр. след като е сукал, а преди това: нааааай-много 100 гр. Пък Радо какво бузки си отгледал, само за щипане и цункане! Heart Eyes

Бургазлийки, днес запознах инжинерния си мозък със сгъването и разгъването на количката си и вече съм готова да дойда до Морската. Досега просто не се беше налагало да знам.. Blush Имам тук и една проверчица да мине на работа ище съм съвсем фрий Party

# 517
Ауууу много болни деца има, бързо да оздравяват.Дано нас ни подмине, аз като се замисля Преска и да има температура дали ще разбера въобще!?! Отказах се да и я меря още като беше на 2 месеца, тогава нещо се бях вманиачила,  всеки ден я мерех и термометъра винаги показваше някъде около 35.5-35.7, чак на педи звънях да я питам как е възможно да има температура под 36 градуса. Тя естествено ме отсвири като каза, че не я меря правилно и накрая заразях термометрите.
Вчера бяхме на сватба и познайте- не мина номера да мия гледат други хора. Наложи се да търча от вкъщи до ресторанта и обратно.Но все пак успяхме за няколко часа да се повеселим и на толкова сме доволни.
Вече имам количка, трета употреба е, но е подарък, така че няма да и търся недостатъци-Чиполино Дакота. Най-важното влиза в асансьора и има легнало положение.
Хайде лека ви вечер и да оздравяват бебоците.  

# 518
http://dnes.dir.bg/news/grip-8692739?nt=4
...........И моето болно  Whistling от нищото вдигна висока температура,която не се сваля под 38 и детето се влошава с часове.Извикахме частната лекарка в къщи ,каза вирус ,мн червено гърло и хоп антибиотик оспамокс.От вчера го пие и е по-добре,не знам дали можеше и без антибиотик ,заради което ми е тъпо,ама да се  оправя детето  Whistling Praynig За температурата лепенки слагах,не съм доволна(вие държите ли ги в хладилник),през устата нищо не приема-ни калпол,ни нурофен ,та само свещички ефералган ползваме.Утре й е трети ден дано вече да е добре.Започна нещо като разстройство от антибиотика предполагам и започнах биогайя.Днес в акото има черни точици -от какво ли може да са? newsm78

Бургаски мами,хайде на среща четвъртък/петък???Сутрин е разкошно в морската ,ние всеки ден сме там. Heart Eyes

Беболе,мн ме разсмя няколко страници назад! Hug
Флъфи,кой го гледа като си на работа и по твоя метод ли карат цял час хранене с шише?
Първо се успокой ,помисли какво да промениш и си го наложи да го спазиш.Аз бях започнала да кривам от верния път в началото на захранването ,но Олето бързо ме върна  Сега съм доволна от храненето,на големи интервали давам ,по -рано НЕ.Ако бутне шишето или стиска устата повече от три опита приключвам за половин час.Ако пък изпие половината мляко (по принцип продължава да пие 120мл-по схемите трябва многооо повече),следващото хранене е след тричаса. Naughty Като започвам с пюре първо и давам с празна лъжица и тя си играе ,отваря устата,занимавам я ,но цяло 190гр изяжда.Ами никак не ти е слаб да ти кажа Naughty  симона на 7м беше 7650.Промеяй нещата с време ,после ще си блъскаш главата ! Peace Детето ти усеща цялата нервност!

Утре дано всички са здравички! Peace

# 519
  • Stavanger,Norway/ Varna
Брех, какви са тези грипове по никое време  Confused
Да ви се оправят дечицата  Hug

Аник, не съм аз с бабешките съвети. Нищо не разбирам от бабешки лекове. Но Не съм ти е дала добър съвет с ваната. Аз основно така процедирам при температура, както със себе си, така и с децата  Peace

Мила и тя не ми е  наред днес. Цял ден мрънка, все недоволна. Легна си с огромна доза плач, буди се и пак рева. успокоявах, люшках, незнам  Confused. Доста е надута горе, едното зъбче, аха да пробие, чакам го вече от няколко дни, може и това да е, защото се дърпа и за едното ушенце.

Та такаа.

Уфф с тия бели нощи тук се стъмва в 12 часа и немога да запя преди това. Преди час с Йована гледахме дъгата, даже две бяха, една до друга, беше прекрасно. Тя за пръв път виждана живо и направо се прехласна милото  Heart Eyes Laughing

Ноел  Mr. Green най- после. Откога разправям аз, че и двете на мен приличат  Laughing

# 520
Май наистина е вирус, толкова болни дечица Wink
Бобче, това с дърпането на ушенцето май е по-скоро някакъв тик, и Ник го прави откакто си е открил ушите. Като го преглеждаха не откриха нищо притеснително. Сигурно е много яко с тези бели нощи. Нямате ли ролетни щори, с които да затъмниш?
Pashic, в момента го гледа майка ми и да по същия начин процедира, той просто те принуждава да го храниш така, взема по малко начесто и сърце не ти дава да го оставиш, когато е пил съвсем малко. Предполагам, че ще се оправи като тръгне на ясла, там определено никой няма да се занимава с него по един час.
Брикси, честита количка, много приятни разходки с нея да си имате!
Buboleche, ама ти работиш ли вече?
Хайде аз си лягам, че нощта е винаги кратка.

# 521
# 522
flufffy, при нас си е по старому. Повече от 2 мин на гърда се задържа само на вечерното хранене. И се кърмим в какви ли не пози... а на вън разхождайки се Crazy

Честити месечинки на бебчетата! Да са здрави и послушни!
Болничките по-бързо да оздравяват!

# 523
Честита месечинка на Веселина на Еми1978

Болничките да оздравяват!!!

И пак има Т Tired , а сл. мл. отиваме в Пирогов за насрочване на операция Praynig

# 524
  • София
Хейли, за какво операция, изтървала съм нещо?

Общи условия

Активация на акаунт