132-ра предваканционна. Скука в САЩ...

• 32 601
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Хиър, има ли възможност да укажеш в материалите, че предпочиташ да не се свързват с настоящия ти работодател?
В малък офис май трудно стават проверките, без всички да разберат. Иначе проверките би трябвало да се правят чрез ХР или там който отговаря за договорите на служителите, и шефът не би трябвало да научава за тях, особено ако има условие за конфеденциалност. Доколкото знам от мъжа ми, де, не съм експерт.

Агент, много се смях на разказа ти.

# 511
.

Последна редакция: нд, 19 юни 2011, 05:36 от Hear Again

# 512
В крайна сметка не си се венчала за тази работа и си в правото си да си търсиш нова. Дори да разберат какво може да се  случи?

Последна редакция: нд, 19 юни 2011, 04:08 от Цонна

# 513
Вместо "не се обаждайте" по-скоро бих написала в мотивационното писмо, че предпочитам настоящата ми работа да не научава за това търсене засега. Съответно те могат да си направят проверката, без да казват, че кандидатстваш за работа при тях (не знам дали имаш някаква гаранция, обаче).

Аз не знам какви са ти отношенията с шефката, но моят ограничен опит е, че търсене на друга работа от служители си се приема съвсем нормално и никой не очаква да бъде уведомяван за това предварително, нито пък го взема присърце особено. Обяснението, че просто проверяваш как се котираш на пазара, се приема нормално и даже положително. В моята област всъщност се очаква да правиш такива неща всеки две-три години, вдигат ти се акциите като преподавател.  Grinning

Ма пък, Цонне, де да знае човек - има и шефове с психологични проблеми...

# 514
А иначе на уебсайтове за такава информация не може да се разчита. Аз вече три години не работя, но според сайта на последната ми месторабота съм си все още преподавател там. Всеки семестър отговарям на заблудени студенти, които питат какъв учебник искам за еди-кой си курс (и в програмата още ме има тук-таме).

# 515

Благодаря сърдечно за бързите ви отговори. Стискайте палците.

Последна редакция: нд, 19 юни 2011, 05:38 от Hear Again

# 516
Стискаме, стискаме.  Simple Smile

# 517
Агентке, аз много от нещата които си описала някак си съм ги пропуснала, освен наистина забележителната промяна в начина на каране. Един приятел коментира, че София се е поопразнила от коли, заради кризата, а шофьорите били станали по-учтиви, защото "нямало смисъл да се ядосват, нали всички са в едно задръстване".
Hear again, аз доколкото знам, за да се свържат с работодателя ти, обикновено ти искат разрешение. И аз ти пожелавам успех!

# 518
Terminator, както казах всеки се впечатлява от различни неща, но пък винаги е забавно да погледнеш през "други очи"... реакцията на ЯнаЖ абсолютно ме удолетворява  Grinning

Добре де, Хиър, моля поправи ме, ако греша, но не беше ли ти, която съветваше скоро момичетата, които забременяват да са фърст енд формост лоялни към бизнеса и да известяват за новината АСАП (както и че подобен модел на поведение е високо ценен от твоя конкретно работодател). Защо не последваш своя собствен съвет в тази (подобна) ситуация?

# 519
Агенте, разликата е като между да кажеш за бременност и да кажеш, че се пробваш да забременееш. Съществена Simple Smile Радвам се, че ти е било интересно в България и насърчавам форумките да коментират; аз отивам да уча, няма да се обаждам.

# 520
Благодаря отново, момичета   bouquet!

Агент, добре завърнали се  Simple Smile.  Много ми беше интересен разказа и чакам да видя снимките.

Хиър, стискам и аз  fingerscrossed 

# 521
Агентке, не ме разбирай погрешно и на мен разказа ти ми хареса, но реших че си споделяме за БГ, та затова и аз изказах мнение Wink

# 522
# 523
# 524
Извинявам се,4е прелитам като ПърШинг без много церемонии,но бях обеЩала на Бенсън рецепти на английски. Wink

Много, много благодаря за линковете и отделеното време!  bouquet
Като пробвам ще споделя Simple Smile

Агент, много интересно ми беше да те прочета.  Мерси! Hug

Стела, честито на детенце! Само успехи и за напред и пожелавам!

Приятна седмица!

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 20:18 от benson10

Общи условия

Активация на акаунт