Раждане вкъщи 8

• 29 565
  • 855
  •   1
Отговори
# 75
Джуличка, не си попитала, ако падне метеорит на главата на майката, какво ще се прави. Laughing
Не че тези неща, които казваш никога не се случват, разбира се че се случват, въпросът е колко често, и в какво съотношение с другия тип рискове, за които четем в черния списък, в който по хиляди начини биват уморени родилки и бебета с ненужни интервенции, некомпетентност и измама.Риск при едно раждане винаги има-кой риск искаш да поемеш е твое решение. Аз не те осъждам, че смяташ за по-безопасно за себе си раждането в болница, явно у теб надделява страхът от естествено възникналите усложнения и усещането за сигурност е свръзано с болнична обстановка, а не домашна. Но има и други жени, за които е точно обратното. А за това какво се случва по-често трябва да разчитаме на статистиката. Има доста голям брой изследвания, сигурно стотици, които изследват смъртността в болнични и домашни условия при различни обстоятелства и те достигат до извода, че едно подготвено домашно раждане, не е по-опасно от едно болнично раждане. За да отговоря на въпроса ти какво се прави при възникнали усложнения пир домашно раждане-вика се линейка и се отива в болница. Такава е практиката по целия свят, където има домани раждания.

# 76
...Има доста голям брой изследвания, сигурно стотици, които изследват смъртността в болнични и домашни условия при различни обстоятелства и те достигат до извода, че едно подготвено домашно раждане, не е по-опасно от едно болнично раждане...

Виждам, си почнала да внимаваш с това, което говориш. Това е чудесно.  Hug

Какво включва подготовката, за която говориш и според която са резултатите от тези стотици проучвания?

# 77
Мултимодал, разговорът с jp е чиста загуба на време и енергия. Ще и обясняваш нещо в продължение на 50 страници, ще и го казваш по сто начина, и накрая тя пак ще те пита с обвинителен тон, нещо, което ясно си и казала милион пъти, но тя пак не е разбрала. Междувременно ще си измисли нова наука, ще изтълкува напълно перверзно всякакви изследвания, които и показваш, с две думи-по-голям успех ще имаш да преподадеш алгебра на стадо овце, отколкото да и обясниш каквото и да било. За диването няма да обяснявам, то е ясно.

# 78
...Има доста голям брой изследвания, сигурно стотици, които изследват смъртността в болнични и домашни условия при различни обстоятелства и те достигат до извода, че едно подготвено домашно раждане, не е по-опасно от едно болнично раждане...

Виждам, си почнала да внимаваш с това, което говориш. Това е чудесно.  Hug

Какво включва подготовката, за която говориш и според която са резултатите от тези стотици проучвания?

О, ма ти си искрена хахах:))) Мислех, че това, че не разбираш нещо повторено ти милиони пъти е просто поради лош характер и враждебност. Сега мисля, че може би е проблем с работната памет и задържане на инфорамция в съзнанието.

След като милиони пъти казах, от самото начало, и повтарях 50 страници, че домашното раждане трябва да бъде подготвено и асистирано за да се избегне всякакъв риск, ти сега на 103-та страница отчиташ това...Ами...какво да ти кажа освен да пробваш гинко билоба есктракт.

# 79
multi,не обвинявам никого за избора му,коментирам конкретен случай и той е алтернативен, завършил трагично.Ако някой си заостри вниманието върху това,може да избегне подобен непредвиден край.
Сега не ми обръщай отново песента за нeкадърността на лекарите-има теми,дъвкали сме ги.Некадърници има и в "белите" държави.Понякога обаче на човек му се налага да загърби враждебносто си отношение към бялата престилка и да им се довери.Ей затова говоря-да не се втеляваме  заради убежденията си и да се излагаме на неоправдани рискове.Разбра ли ме?

# 80
Джуличка, не си попитала, ако падне метеорит на главата на майката, какво ще се прави. Laughing

Ето, айде пак за гръмовете, катастрофите и метеоритите.
И как после човек да се отнася сериозно с вас?
Аз никъде не съм споменала, че в болница няма риск или рискът да те шибне паднала саксия по главата, е по- вероятен, от това да ти навредят в болница.
 Tired

Цитат
За да отговоря на въпроса ти какво се прави при възникнали усложнения пир домашно раждане-вика се линейка и се отива в болница. Такава е практиката по целия свят, където има домани раждания.

Като чета темата до тук, оставам с убеждението, че според някои хора е по- добре да сключат сделка с дявола, отколкото да се обърнат за помощ към лекарите.
Както всъщност се е случило и в трагичния случай де.

Последна редакция: нд, 15 май 2011, 16:13 от Джуличка

# 81
Джулка, лично аз не знам подробности за случая и на мен ми е чудно защо не са повикали линейка. Но пък не смятам, че е редно поради тоя факт да се сипят обиди и обвиненя.

# 82
Джуличка, говоря за метеори, защото тези усложения са редки. Колко са редки, личи от статистиката за смъртността при домашни раждания, и сравнението и със статистиката за смъртността при болнични раждания. Болничните раждания показват по-висока смъртност и то като се изключат тези жени за които предварително се е знаело, че ще имат проблем, поради малформации, недоносване и т.н.

Не знам за какви сделки с дявола говориш. Нормалната практика е  при възникнало усложение при домашно раждане да става трансфер в болница. Ти това попита и аз ти отговарям. Не виждам какво дяволско има в това. Кой риск е неоправдан е лично решение. За теб е неоправдан риск да си в къщи, за мен да съм в болница. Съжалявам, но моят опит с болници и лекари е негативен и неползотворен и с нищо не е допринесъл да съм на друго мнение. Нямаш право да ми отнемаш законното право на избор, само защото ти имаш друго гледище по този въпрос. Колкото искай сериозно ме взимай, аз не те убеждавам в нищо, най-малкото да раждаш вкъщи. Но да ми се казва, че съм убийца защото съм родила в дома си, което е мое констуционално и човешко право няма да допусна. За такива изказвания, впрочем, има съдедбна отговорност, така че смелите обвинителки да мислят какво говорят. Това последното не се отнася за теб, не съм те видяла да наричаш така някого.  Peace

# 83
След като милиони пъти казах, от самото начало, и повтарях 50 страници, че домашното раждане трябва да бъде подготвено и асистирано за да се избегне всякакъв риск, ти сега на 103-та страница отчиташ това...Ами...какво да ти кажа освен да пробваш гинко билоба есктракт.
как да е подготвено ?  покажете подготовката от форума на Родилница ..
съвсем друго пишеше в Родилница , вече е изтрито  - как бебето си има усет и само си знаело , колко по-добре да бъде поето от ръцете на любящия си татко вместо от гумените ръкавици на лекаря и тем подобни ..
след като не е уредено законово и е толкова рисково , защо препоръчвате раждания вкъщи без акушерка ?

# 84
О, ма ти си искрена хахах:))) Мислех, че това, че не разбираш нещо повторено ти милиони пъти е просто поради лош характер и враждебност. Сега мисля, че може би е проблем с рабтната памет и задържане на инфорамция в съзнанието.

Simple Smile Нямаш чувство за хумор. Само това ще кажа, защото нямам желание всъщност да слизам до определени нива.

След като милиони пъти казах, от самото начало и повтарях 50 страници, че домашното раждане трябва да бъде подготвено и асистирано за да се избегне всякакъв риск, ти сега на 103-та страница отчиташ това...Ами...какво да ти кажа освен да пробваш гинко билоба есктракт.

Така... И къде е това уточнение за асистирането в заявеното от теб

Рискът е статистически доказано по-малък или същия като всяко друго раждане. Ако искаш сложи едно предупреждение в Бъдещи майки, да ги разубеди да раждат, защото е супер опасно- точно колкото домашното раждане.

Питам за подготовката заради указанията дадени тук на колебаеща се жена - срещу които не виждам някъде да  си възразила. Ще ги повторя, за всеки случай:

Аз се замислям също за домашно раждане /във втория месец съм, първа бременност/.
За спокойствието на роднините ми - има ли в България дули, или акушерки, които биха присъствали на такова раждане?
И - в случай, че раждането е неасистирано - и като оставим настрана интуицията Simple Smile има ли ясни физически признаци, които една дула би разчела, подсказващи евентуални проблеми и нужда от лекарска помощ?

Ако искаш домашно раждане в България, ще трябва да се подготвиш то да е неасистирано, т.е. сама да си си акушерка. Самата подготовка за това играе ролята на превенция. Няма да навлизам в подробности тук, но предполагам всеки четящ темата се досеща, че за 9 месеца могат да се направят много неща и "случайности" няма. След като си свършиш подготовката ти самата ще си в състояние да знаеш безпогрешно дали да си останеш вкъщи или в даден момент да потърсиш помощ. Можеш обече да разчиташ на подкрепа по телефона и скайп - това сме го правили и работи. Отделно има малки трикове, които използваме, за да неотрализираме дребни проблеми (наблягам "дребни", защото подготовката неутрализира големите).

Та това ли е подготовката или съветничката се объркала нещо?

И по твоите критерии Цвети "подготвено" раждане ли е имала? Имало ли е някой около нея, който да я предупреди, че може би е по-добре да послуша лекарите, че има рискове? Или на колебанията й са обяснявали, че "големи проблеми не могат да се случат", че "случайности няма", че "ти самата най-добре можеш да прецениш кога да потърсиш помощ"? Как мислиш (или знаеш)?

# 85
как да е подготвено ?  покажете подготовката от форума на Родилница ..
съвсем друго пишеше в Родилница , вече е изтрито  - как бебето си има усет и само си знаело , колко по-добре да бъде поето от ръцете на любящия си татко вместо от гумените ръкавици на лекаря и тем подобни ..
след като не е уредено законово и е толкова рисково , защо препоръчвате раждания вкъщи без акушерка ?

Как да не е урдено законово? В правата на човека се включва да роди където иска, и в България е абсолютно законно да родиш сама в къщи. Не е законно все още, и в нарушение на хартата за правата на човека и решението на съда в Страсбург, на домашно раждане да асистира лекар и акушерка. Т.е държавата ни е в нарушение, не хората.

Второ-не съм видяла някой някога да е ПРЕПОРЪЧАЛ домашно раждане. Това е личен избор.

Подготовката включва много четене и информираност, преценка на здравословното състояние -с плацента превия или преекламспия никой няма да стои вкъщи да ражда, материална подготовка-всичко необходимо за самото раждане и т.н.

Аз лично смятам, че е добре домашните раждания да бъдат асистирани защото обучена акушерка може да види нещо много съществено, което да изсиква траспортиране до болница, което майката може и да не види-примерно пролапс на пъпната връв.

# 86
  • Пловдив
Според статистиката, с истински възел на пъпната връв се раждат само 1-2 % от бебетата. Моето бебе беше в тези проценти. Безпроблемна бременност по учебник, за разлика от забременяването. Възела може да се види на ехограф само ако плува в околоплодните води и точно в този момент съм на преглед. Ако бях в къщи посъветвайте ме как точно да разбера, че тоновете са се загубили, заради стягането на възела и как да предотвратя фаталния край? Ето конкретен въпрос по темата за домашното раждане. И в случая става дума за бърза реакция, а не за трансфер до болница, заради възникнал проблем. Защото в болницата след като тоновете се загубиха ми казаха да спра да дишам, да не напъвам и извадиха бебето за секунди, дори не разбрах как стана толкова бързо.

# 87
В отговор на мнението на multimodal:

[
Цитат на: mulimodal
]Не мога да твърдя нищо със сигурност, но е логично двама ветеринарни лекари да са добре запознати с подробностите. Смятам за нелепо да се предполага, че са подведени или са се доверили безпрекусловно на нечие чуждо мнение.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=550818.1470

Точно това ми се вижда най-нелогичното - като ветеринари и хора грамотни в областта на биологията, би трябвало да знаят неоспоримия факт, че, поради еволюционни фактори, човешкото раждане е много по-рисково от раждането на всички останали бозайници.  Освен ако, бивайки ветеринари, не са се чувствали достатъчно /само/уверени в знанията си, за да поемат такъв риск, особено при преносване и нелеко първо раждане.

Лично аз се ужасявам, как човек може да се убеди сам себе си /че и бащата на детето/, че рискът да родиш /неасистирано/ у дома е по-приемлив, отколкото "жертвата" да си преглътнеш честолюбието и страховете и да отидеш за няколко дни в родилно болнично заведение.  Особено когато вече има възможности да си договориш доста нормални условия за раждане и за удовлетворяване на някои свои изисквания около раждането.  /А доводът, че това струва пари, не го приемам, сори.  Не и когато човек ражда броени пъти в живота си/.

Последна редакция: нд, 15 май 2011, 14:43 от Rookie

# 88
jp,  като ти казах вчера, че не искам да разговарям с теб, защото си доказала, че нито помниш какво ти се казва, нито го разбираш, нито искаш да разбереш, и че не си достоен противник, заради безкрайните си софистични и и логически и фактологически грешки, в постовете ти, а също и защото си служиш с обиди,  бях съвсем сериозна. Това, че днес ти отговорих на изказването, беше повече от изненада, че отчете изобщо, нещото което ти повтарям от първия си пост в тази тема, който беше преди 50 страници, не защото съм си сменила мнението. Изобщо не смятам да ти обяснявам и доказвам каквото и да било, това е абсолютно, тотално и напълно кауза пердута.

# 89
persimon, ако някой ти е казал, че тези се доказват с обиди - излъгал те е.

Дори когато всъщност нямаш отговор - пак няма как да замажеш това с грубиянски тон.

Или имаш отговор? Хайде, кажи ни - какво мислиш за цитирана подготовка - тя стига ли, за да сведем риска до онзи "статистически доказан" в "стотици публикации" за "домашните раждания".

Общи условия

Активация на акаунт