Раждане вкъщи 8

• 29 132
  • 855
  •   1
Отговори
# 615
Всъщност, истината е, че това съобщение беше преразказано от журналисти.

Силно се съмнявам, ако прочетем самия резултат от аутопсията, да можем да разберем какво описва - не и без латински речник.

Може, може...това са рисковете на изнасянето на информация незаконно без да имаш данни. Григорова, може  да вземе да се допита до юристите на болницата как е уместно да се държи, че да не нарушава закона и да не излиза, че говори откровени дивотии.

# 616
Medical Definition of Foetal aspiration syndrome

1. A syndrome resulting from uterine aspiration of amniotic fluid and meconium by the foetus, usually caused by hypoxia and often leading to aspiration pneumonia.
http://www.lexic.us/definition-of/foetal_aspiration_syndrome#2

Има изследвания, че вдишват ако имат липса на кислород.

http://emedicine.medscape.com/article/974110-overview#a0101

# 617
  • София
След като не можеш и не искаш да ми докажеш нищо, за какво си говорим изобщо?!

Говорим си за това, че не си лекар и с инфо от Гугъл не може да преценяваш "гениално" ли е едно медицинско заключение, или не. Сериозно ли не разбра какво ти казвам? Бях дори по-директна от обикновено.

Иииии, за 25 път: диагнозата "давене в околоплодни води" е поставена от СЪДЕБНА МЕДИЦИНА. Не от Григорова.

# 618
О, днес видях черно на бяло и вие колко се "гениални"... Повръща ми се от вас! Изнесените ви форумски акушерствания са мноооооооого полезни за всяка раждаща!
Shocked
Страх ме е да те питам какво имаш предвид....

# 619

Силно се съмнявам, ако прочетем самия резултат от аутопсията, да можем да разберем какво описва - не и без латински речник.

Може, може...това са рисковете на изнасянето на информация незаконно без да имаш данни. Григорова, може  да вземе да се допита до юристите на болницата как е уместно да се държи, че да не нарушава закона и да не излиза, че говори откровени дивотии.

Охо, и тук заплахи. Simple Smile Това ли си говорите в Родилница без нас?

Пак ти казвам - въобще не си на нивото на Григорова в областта на медицината. Тоя самонадеян тон си го пази за неща, от които всъщност разбираш - така няма да е смешно за околните.

# 620
Да, казах вече по-горе, че разбира се, че има такова нещо като фетална асфикция, но проблемът там не е от вдишване на амниотична течност, а от спиране на достъпа на кислород по пълната връв по някаква причина. Бебето вдишва и без да се задушава и то много месеци преди да се роди и даже това  се счита за позитивно. А след раждане  възможното развиване на пневмония от вдишване на мекониум е съвсем друг проблем, който в случая очевадно не е причина за смъртта на бебето. Както не причина вдишването на амниотична течност сама по себе си. Но когато един човек не се държи професионално, както госпожа Григорова, то той става жертва на собствените си думи.

Medical Definition of Foetal aspiration syndrome

1. A syndrome resulting from uterine aspiration of amniotic fluid and meconium by the foetus, usually caused by hypoxia and often leading to aspiration pneumonia.
http://www.lexic.us/definition-of/foetal_aspiration_syndrome#2

Има изследвания, че вдишват ако имат липса на кислород.

http://emedicine.medscape.com/article/974110-overview#a0101

# 621
Да, казах вече по-горе, че разбира се, че има такова нещо като фетална асфикция, но проблемът там не е от вдишване на амниотична течност, а от спиране на достъпа на кислород по пълната връв по някаква причина.

Дори да се спре достъпа на кислород от пъпната връв, ако бебето вече може да диша въздух (навън е, прави дихателни движения, дихателните пътища са чисти и т.н.), това не е проблем.

Ако не може, се дави - защото се опитва да диша въздух, но наоколо има само вода.

# 622
Кое представялва заплаха? Отчитане на незаконността на това, Григорова да викне медиите да им говори за личните данни на жената без рарешение? Аз не пиша в родилница. Ако съм на жената, обаче, ще осъдя Григовора за нарушаване на закона и за нанасяне на неимушествени вреди.

От създание като тебе, не приемам съвети за нищо, камоли за това как и какво да говоря. Пълната ти лиспа на пеценка, честност и морал се демонстрира безсъмнено до тук в темата. А какво ти е смешно, не ме вълнува ни на милимунда.

Охо, и тук заплахи. Simple Smile Това ли си говорите в Родилница без нас?

Пак ти казвам - въобще не си на нивото на Григорова в областта на медицината. Тоя самонадеян тон си го пази за неща, от които всъщност разбираш - така няма да е смешно за околните.

# 623
Ами според изследвания, то го прави това вдишване докато се ражда защото му липсва кислород или е недостатъчен. Т.е. има някакъв проблем. Това се отразява и в тоновете предполагам, ако има кой да ги следи. Също и мекониума за да се изпусне е показател за страдание на плода.

# 624
  • София
persimon, отказвам се. Явно имаш някакви неведоми отношения с Григорова, за да не прочетеш за 26 път:

Съдебна медицина!
Доживях да използвам и тая опция Simple Smile

# 625
Виждам, че и ти си измисли, нова неонатаология....съберете с с Григорова да напишете учебник. Щом бебето е излязло през родилните пътища в белия му дроб не може да има амниотична течност. И не може то да се е давило в амниотична течност, защото таква не присъства извън утробата, в вътре в нея наличието на амниотична течност в белия дроб на бебето е нормалното състояние на нещата и не представлява давене. Може да има мекониум, но това  е съвсем друг проблем и не е давене в амниотична течност, очевидно. Но, може би е време отново да спреш да ми пишеш, пак стигнахме до там, че нямаш какво да кажеш и само пръскаш  слюнка. Ако не можеш да се сдържиш, да ти помогна и аз  да спра?

Да, казах вече по-горе, че разбира се, че има такова нещо като фетална асфикция, но проблемът там не е от вдишване на амниотична течност, а от спиране на достъпа на кислород по пълната връв по някаква причина.

Дори да се спре достъпа на кислород от пъпната връв, ако бебето вече може да диша въздух (навън е, прави дихателни движения, дихателните пътища са чисти и т.н.), това не е проблем.

Ако не може, се дави - защото се опитва да диша въздух, но наоколо има само вода.

# 626
Да, това ми е ясно. Това е асфикция, не е "давене в околоплодна течност", както генилната Григорова е казала. Това е прекратяване на достъпа на кислород по пъпната връв, поради причини свързани с нея, плацентата или майчиното кръвообращение, но в никой случай не е давене!

Нека да не се правим на по-лекари от лекарите и да не даваме такива квалификации.  Доста неща не са ни ясни.  

# 627
Кое представялва заплаха? Отчитане на незаконността на това, Григорова да викне медиите да им говори за личните данни на жената без рарешение?

След като обясни колко не разбира началничката на родилна зала в една от най-големите АГ болници в страната от медицински понятия, сега се изявяваш и като съдия и преценяваш кое е законно и кое не...

Край нямат талантите ти - подозирах го още като се обяви за комптетентна статистичка.

Защо не опиташ една по-реалистична оценка на способностите си?

# 628
Flip, и 100 пъти да го напишеш, като не искат да го прочетат, няма как да стане. Peace

persimon, имам един въпрос - лекар ли си, че така смело раздаваш диагнози?

# 629
Прави се една калкулация за клинична пътека за домашно раждане, която няма как да е по-скъпа от болничната такава, защото все пак в нея ще влиза заплащането на една акушерка и евентуалния риск от последващо транспортиране в болница и готово.  

Извинявай, ама не си познала. Ако НЗОК направи домашното раждане безплатно, аз лично ще организирам протест. Понеже има достатъчно болни хора и болни деца, които РЕАЛНО имат нужда от парите на данъкоплатеца. А не някакви префърцунени лигли сектантки, евентуални убийци и самоубийци.

И смятам, доста хора ще подкрепят протеста ми.

На кой данъкоплатец? Сега ще излезе, че желаещите да раждаме по домовете си и данъци не плащаме...  Laughing  Да вземем да калкулираме кой кого здравни осигуровки е платил и как ги е ползвал, м? Щото да не излезе, че моите здравни осигуровки не ги ползвам аз, а когато ми потрябват, пак нямам право да ги ползвам, защото на теб това не ти изнася? Пък да кажеш, че ще родя 5 деца и едвам ще ми смогне НЗОК да ми плаща домашните раждания...   Laughing  Толкова пари източиха и/или хвърлиха на вятъра за глупости, че едва ли имат брой и чет, но да се ползват при домашни раждания - и дума да не става...

Джули, не съм врачка и не знам как Мег би могла да ми помогне при домашно раждане... Когато разбера, ще те уведомя съответно... За другото какво да ти кажа - говоря за неасистирано раждане, защото на асистирано в момента нямам право... Да кажем съм взела решението информирано, направила съм избор и на това всичкото му казвам информиран избор, за който апелирам не само в случая (много добре знаеш)... Не смятам, че ти или който и да било, може да е против информираният избор, нали?

Общи условия

Активация на акаунт