Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :)

• 155 183
  • 772
  •   1
Отговори
# 495
  • София
tan4eto_71, много добре си се справила с мебелите coolcool

Нещо замря темичката, та да споделя и аз, че не съм се включвала досега Simple Smile
Въпреки, че времето се застуди и дори се очаква да стане още по-студено, започнах да планирам визията на терасата за този сезон. Миналата година садих катерливи едногодишни в сандъчета с идеята да направят сянка и да добавят зеленина, но не ми хареса как стана и тая година ще е различно. Терсата ми е супер малка и тясна, и няма навес, слънчево е до обед, а следобед е сянка. Запланувала съм тагетиси, петунии, теменужки и парички, умувам за мушката и туи newsm78 С мушкатата е лесно - просто ще кача някакъв брой от саксиите на свекървата и готово Mr. Green Но туите са ми по-непознати. Доколкото четох, за предпочитане е  западната туя, че е по-студоустойчива. Ставала да се гледа няколко години в саксии, после ставала грозна, ако не се пресади в двор, ама ако се стигне дотам, ще го мисля тогава. Може да пробвам с едно или две растения, пък ще видим как ще вървят. Поне няма да мисля къде да ги прибирам зимата.
Иначе много ми се иска някакъв навес да прави сянка, засега само гледам по сайтовете.

# 496
tan4eto_71 страхотна  тераса имаш,как са направени възлавниците на диванчето?

# 497
  • В полите на Пирин планина
Мина благодаря  Simple Smile
Моите туи които са на една от снимките са Смарагд,взех ги от  бриколаж вече  7 години стоят на този балкон и им няма нищо зимата. При нас температурите падат до -20 а понякога и повече дори когато е хубаво времето и не вали си ги поливам и през зимата.Цветя засаждам много и най различни.Не знам какво си засаждала за сянка но дивата лоза става много бързо, многогодишна е ,студоустойчива непретенциозна и т.н или пък бръшлян той поне е и вечнозелен.Може да пуснеш една снимчица на балкона ти и може и друго  да измислим! Hug

# 498
Аni една позната тапицерка ми ги направи,можех и сама да ги ушия, но ми стана неудобно тя да поръча дунапрена и плата на по-ниска цена,пък аз да си ги направя. Но масичката и диваните ги тапицирах от остатъци плат и кожа  Grinning

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 15:44 от tan4eto_71

# 499
Ако е от София дали може кординатите и,много ми харесва какво е направила.

# 500
  • София
Гледам коментирате открити тераси Crazy
Моята е много голяма и открита,на партер сме-направихме първоначално метална конструкция и отгоре тенти-стационарни,стана много красиво,и издържаха по година,две.След това почваха да текат.От лятото направихме много хубав навес върху конструкцията с битумни керемиди и мисля че решихме въпроса с теча,че с тези тенти заминаха 3000 за платнища и пак течеше ooooh!Навеса с керемидите и той излезе към  3000лв,но се надявам да изкара поне няколко години.Иначе на  терасата целогодишно ми стои ратанова гарнитура и ратанов комплект-маса и столове.Пвц са .Слагали сме преди и от висящите чадъри,но се чупеха за отрицателно време.

# 501
Ако е от София дали може кординатите и,много ми харесва какво е направила.

Не не е от София !

# 502
  • София
Ще се опитам да сложа снимки от миналата година
От снимките не става много ясно колко голяма е терасата  Rolling Eyes бях посяла декоративен грах, грамофончета и някаква увивна латинка, ако не се лъжа. Абе, каквото имаше увивно на щанда със семената, всичко взех. Обаче, после от така получения зелен навес, човек не можеше да се промуши до края на терасата. И преди това си беше тесно, но с увивните - още повече. Пък голяма сянка не правеха.
Само като гледам миналогодишните снимки и ме хваща клаустрофобията отново  Grinning
danielad, кои са висящите чадъри?  Като тези по заведенията лятото ли? Аз точно за тента някаква си мислех, но поста ти ме разколебава.
Танчето, точно този тип туя оглеждам Simple Smile радвам се да чуя, че са държеливи Simple Smile

# 503
Момичета и аз мисля че най-добрия навес е този с битумни керемиди! На единия балкон сме с тента а на другия с дървен навес Simple Smile!

# 504
Диванът на Танчето 71 от палети е страхотен. Такова изпълнение не съм срещала, но идеята е страхотна.

# 505
Аni една позната тапицерка ми ги направи,можех и сама да ги ушия, но ми стана неудобно тя да поръча дунапрена и плата на по-ниска цена,пък аз да си ги направя. Но масичката и диваните ги тапицирах от остатъци плат и кожа  Grinning

Много ми хареса как е станало, ние имаме навес, който е подходящ за такова кътче, но парите както винаги все не стигат. Може ли да споделиш горе долу колко ти е излязло? Ако не е удобно тук, моля пиши ми на лични.

# 506
Ами някъде около 220лв, но това само за крачетата и възглавниците друго не съм купувала,най скъпо ми излезнаха възглавниците 190лв,защото дунапрена е 15 см плата е за външна употреба а и си платих за ушиването на калъфите.Но пък и дивана не е малък общата дължина е 3,60м Simple Smile

# 507
tan4eto_71smile3501

# 508
Благодаря  ви момичета  Hug

# 509
  • София по рождение
danielad може ли да покажеш този навес с битумни. А коя фирма ползва- може и на лични.

Общи условия

Активация на акаунт