Кухните - 37 тема

• 113 931
  • 780
  •   1
Отговори
# 630
Ами смятам, че не е подходящо, защото е грапаво и като се зацапа (а гърба си се цапа от пръски от готвене, вода и т.н.) и като се "набие" в грапавините, се чисти трудно.

Като минеш с гъба или парцал, мръсното се замазва и трябва доста да се търка, за да се изчисти, така че да не остават следи. Просто гърба на кухнята не се чисти толкова често колкото плота.
В старата си кухня имах гладък гръб... той ми беше омразен за чистене, пък за грапав не ми се мисли.

А това за бялото и соц-а е смешен аргумент, на онези кухни най-малкия им проблем беше, че са бели  Laughing те изглеждаха зле по други причини.
За плот гланц наистина не е добре - много се драска. Ако държиш на лъскав плот, само камък, ако е термоустойчив, по-добре "шагре".

Гланцът наистина вдига. Само цената на плочите е двойна, ако плочите са и ПДЧ са с акрилно покритие са още по-скъпи.

# 631
Благодаря Миоки  bouquet

# 632
Да питам ползващите кухня от МДФ лак лесно ли се подържа, драска ли се абе с две думи да не би красотата да се превърне в робия.

# 633
Вече една седмица сме в новото жилище, където всички мебели са бял лак гланц и мога да кажа, че освен красиво е и много практично, лесно се почиства и не личи прах. Все още нямаме нищо надраскано. Аз също имах колебание, когато започвахме да го обзавеждаме, лака ми изглеждаше красив, но не практичен, но това не е така. Кухнята също е изцяло бял лак гланц, пипам с мръсни ръце, защото е пуш и ако останат пръсти забърсвам леко със суха кърпа и нищо. Аз съм много доволна.  Peace

# 634
  • Стара Загора
Лака е красив, но не съм съгласна, че не се вижда прах. У нас поне се вижда, като блесне това ми ти слънце все едно не е бърсано с месеци Rolling Eyes

# 635
Такааа да се похваля и аз с новата кухня, въпреки, че съм токова ядосанаа Laughing  Сожиха вчера кухнята и дойде ред на печката ... и едно гоямо Ъ. Те оставили стандартно разстояние за печка 60см, а ние сме купили 50см широка. Та сега ще чакам ново плотче на бутилковия менахизъм и една летва да запълни разстояието. Абе мъка и половина. Отделно вчера се оказа, че фирмата не свързва ток и вода та сега още време и за това. Иначе съм доволна. Чакам една вратичка с метална рамка и мат стъкло другия четвъртък и е готова напълно.

# 636
  • София
Вече една седмица сме в новото жилище, където всички мебели са бял лак гланц и мога да кажа, че освен красиво е и много практично, лесно се почиства и не личи прах. Все още нямаме нищо надраскано. Аз също имах колебание, когато започвахме да го обзавеждаме, лака ми изглеждаше красив, но не практичен, но това не е така. Кухнята също е изцяло бял лак гланц, пипам с мръсни ръце, защото е пуш и ако останат пръсти забърсвам леко със суха кърпа и нищо. Аз съм много доволна.  Peace

ако можете да пишете отново след 7-8 месеца... Simple Smile

аз съм точно на обратното мнение - бял гланц много лесно се цапа. не става дума само за прах - ако (а това ако е неизбежно) с нещо лепкаво или мазно леко се поизцапа вратичка - после не трябва да бършеш само петното а цялата вратичка, и ако има нещо да свети срещу нея и като погледнеш под ъгъл...мале-мале Simple Smile но спокойно, с времето със всичко се свиква Simple Smile
Но иначе няма спор - красиво е наистина!

# 637
Сиер, може би цвета при теб е тъмен?
Ето нашата нова бяла кухня Simple Smile http://gug40.snimka.bg/architecture/apartament.572712

# 638
Ох, и моята кухня е бяла, но не е гланц, а е масив и МДФ с естествен дъбов фурнир. Как ли ще се чисти, как ли ще се цапа...  Thinking

# 639
gug40 страхотна е, като част от интерирора стои, а не като кухня Simple Smile

И нашата е бяла, без долните шкафчета. Не е гланц, а бял шагрен- шкафове, гръб и плот. Вчера зор видяха, но нищо им няма.

# 640
  • Варна
Сиер, може би цвета при теб е тъмен?
Ето нашата нова бяла кухня Simple Smile http://gug40.snimka.bg/architecture/apartament.572712
Много е хубава кухнята ти и много прилича на мойта  Laughing На моята гърба трябваше да е тъмен, но са го направили бял, нещо не сме се разбрали, но реших да го сложа такъв, че и без това абсорбатора ми е тъмен и ще изпъква повече и сега като видях твоята виждам че не съм сгрешила Hug. Моят още не е сложен, чакаме плота и бях пред голяма дилема..........

# 641
  • Някъде на път....
Поздравления! Много хубава кухня! С кеф да си готвиш в нея!   Peace

# 642
  • Стара Загора
Страхотна ти е кухнята  Hug Такава кухня с кеф да я бършеш  Wink

# 643
gug40, много ти е хубава кухнята. Какво е гръбчето? Направи ми впечатление че няма лайсна нещо по специално ли сте сложили?

# 644
gug40, аз коментирах, но не ти честитих - Да ти е честита кухнята! Много ми харесва. И вярно, как е без лайсна? И аз искам така, ама не можело  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт