Да преправим старите мебели - 8

• 101 249
  • 723
  •   1
Отговори
# 195
Аха.. Mr. Green какъв ли ще е тоя жълт нюас ?  Joy Всъщност клонящ към.... Sick

# 196
Аха.. Mr. Green какъв ли ще е тоя жълт нюас ?  Joy Всъщност клонящ към.... Sick
... охра, а на определени места и към венге.

Не сте прави за боите на водна основа. Те не са по-лоши, нито имат по-малко качества от блажните. Но пък имат едно уникално предимство - не миришат и съхнат бързо.

♥rumichka♥ , учудвам се, че задаваш подобен въпрос! Естествено, че може да се направи нещо, при това би станало чудесно нещо след обработка. Не се безпокой за дупчиците, ако няма жив дървояд вътре, то спокойно можеш да си ги оставиш. Придават чудесен автентичен старинен вид на масата. Малко трък, малко боя /или масло/ - и готово. Ако обаче чуеш да скърца дървояд, първо ще трябва да обработиш с някакви препарати, за да го умориш. А и е добре да изолираш мебелите, за да не се "заразят" всички дървении у вас.

# 197
Абе момичета...аз тотално се обърках  Crazy....почнах да ви чета от първата тема и съм до трета или четвърта и аз не знам коя вече  #Crazy и останах с впечатление, че ( не всички) боядисвате основно с латекс и отгоре лак.Мнохо хубавини видях, шкафчета от ПДЧ, соц секции и гардероби и какво ли не, боядисано по този начин и ми хареса...та за това. Уж не се лющело, уж незнам какво си...а моето , като го чегъртам с нокът се надрасква. За лака, явно няма да получа отговор...може би никой не е ползвал такъв.... Латекса ми е и той някакво боро...или боролекс ли беше...А секцията е соц изпълнение ( светло )...надраска прилежно с шкурка, после бороконтакт и така. Tired

# 198
Не сте прави за боите на водна основа. Те не са по-лоши, нито имат по-малко качества от блажните. Но пък имат едно уникално предимство - не миришат и съхнат бързо.

Е тва не е ли латекс?

Оххх  Joy Crazy

# 199
Абе жени - боя за стена и боя за дърво - не правите ли разлика  newsm78
А аз смело твърдя, че на водната основа са друга бира, ама всеки си знае. Аз няма да повторя с тава боя вече.

# 200
Боядисвахме си тавана с алкидна боя /блажна боя/, която ни тонираха с машина, точно както латекс, имаше над 200 цвята. Не мисля, че е проблем цвета. Но си мирише здраво на ацетон  Mr. Green И тази боя е подходяща за дърво, метал.

Ако искаш да не мирише и да не е "лъскаво" - тогава на водна основа боя - латекс, но понеже латексът лесно се лющи от дървото, за да се "спои" се слага грунд за нестабилни остови, който се използва в строителството - такъв е "Бороконтакт", "Бетонконтакт", тоя грунд помага да се получи стабилна основа, върху която вече можеш да правиш всичко - да боядисваш с латекс например.
Ние вкъщи например мазахме с бетонконтакт стените, за да шпакловаме върху варосани стени.
А лакът запечатва латекса за по - лесна поддръжка.

Автоемайл лакът е това, с което боядисват колите, боята се пръска и е много трайна, лесно се поддържа, но е много скъпа. Има цветове всякакви, мирише обаче.

# 201
Добре бе....обяснявам  Mr. Green
шкурка, после боро контакт, после латекс ( за стена)...после лак. Това разбрах от темите до тук, че в повечето случаи използвате именно латекс за стена  Crazy

# 202
Аз имам питане към baibibi :

В няколко теми назад / от 2009 / попаднах на този ти пост :
" ...лкова съм развълнувана. Преди малко сдобих ето тези четирима красавци. Толкова са съвършени, че се чудя дали изобщо да ги пипам. Много съм разколебана. Ще ги оставя да престоят до лятото, защото ще ги нося на вилата и там на място ще реша дали да ги преправям. Може би малко бяла боя, тук-там? Хм, не съм сигурна.
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1733/167641268718337295891258 … 7uTqZTKgRgm33.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2139/140803762866886975125829 … C6nhNRfxnvIMt.JPG
"

Е моят стол е подобен. В крайна сметка какво се случи с твоите ? И аз се двоумя и искам този бял ефект, ама не тебеширен..

# 203
 Joy Айде другия път опитай така - както си пише на кутията - за дърво  Peace

# 204
Другарката певица Рени, и до днес си стоят точно в този вид. Много си ми харесват така -  почернели на някои места, а на подлакътниците е поизсветляло и стои по-кафяво. Много пъти съм се съблазнявала да ги "белосам", ама все нещо ме възпира.
Всъщност аз преправям само мебели, които не ми харесват, или са доста наранени и не могат да се ползват в оригиналния си вид. Някои просто "освежавам", но запазвам автентичния цвят.
К-А-М, аз също съм боядисвала ПДЧ по метода, описан и от теб - шкурка, Боро-контакт, боя за дърво на водна основа. Но тази боя не е латекс. В конкретния случай ползвах бяла Аквис - акрилатна боя на водна основа на Мегахим и съм супер доволна от здравината на покритието. Минах 3 ръце на тънък слой. С тази боя направих и доста от чамовите мебели направо върху стария лак - без да шкуря и без да нанасям Боро-контакт.

# 205
Добре бе....обяснявам  Mr. Green
шкурка, после боро контакт, после латекс ( за стена)...после лак. Това разбрах от темите до тук, че в повечето случаи използвате именно латекс за стена  Crazy

Използва се, ама ти сама си писала ПДЧ шкафове, соц секции от ПДЧ, гардероби пак от ПДЧ, евентуално с тънко покритие от дърво /фладер/- това НЕ  е дърво, те са пресовани слепени дървесни частици и нямат нищо общо с дървото, може би най - близо е да кажа шперплат  Mr. Green Затова и работата с грунд, латекс и лак отгоре.
За дърво си има бои хубави, и с латекса може, ама за дърво си е жалко да се мъчиш с бороконтакт и т.н.

# 206
Абе с две думи...става ли с латекс ( за стени) или аз съм тъпа и не разбирам  Embarassed

ето, поствам ви част от ЛС на човечето:

Взех на-евтиния латекс   защото не знаех какъв ще е ефекта и не ми се даваха пари на вятъра. С по-хубаво сигурно става по-добре, не знам, аз съм доволна от резултата

Не знам колко са големи, но мисля, че 4 кг. латекс ще стигнат при всички положения, даже по-малко.

# 207
Кам, колко ръце латекс нанесе? Трябва да са поне 3. Нормално е да се драска, тоцно за това се минава отгоре с още 2 ръце воден лазурен лак Peace Давай смело, ще стане Peace
Последната спалня, която показах, я правих то4но така. Фаянсови пло4ки съм правила пак така, кошници, столове.....
От мен съвет- не пести контактния грунд. Знам, 4е те4е, но подложи отдолу нещо и нанасяй плътно, особено при гладки повърхности.

# 208
Ох, Седефче...сърце ми дойде на място  ooooh!

МИнах до тук една ръка, че съм на работа. Ще мина още две, да. А, да питам...от ръка до ръка латекс ( за стени), колко трябва да чакам. А от латекс до лак? А това после търпи ли миене с препарат ( Мелио примерно), щото мойте много, ама много цапат  Twisted Evil

А , и тоз лак дето го взех (казах го преди два поста и забравих какъв беше Joy) става ли?

Другите ми се смеят...ама аз неща ефекта на блажната боя  Sick и за това с латекс, стига да е устойяиво обаче и да става с латекс за стени   Mr. Green

# 209
К-А-М,  аз дървена кутия за бижута боядисах няколко ръце с бяла акрилатна боя Aquis (на опаковката пише, че е подходяща за дърво, метал, бетон, пластмаси и др.), отгоре минах с бял полупрозрачен лазурен лак за дърво на Genius pro (на водна основа е).

Само не разбрах защо искаш да използваш точно латекс за стени, а не за дърво?

Общи условия

Активация на акаунт