Да преправим старите мебели - 8

• 100 669
  • 723
  •   1
Отговори
# 615
Ще!

Но мъжът ми ги пусна в употреба и трябва да ги снимам поотделно и да направя колаж!
Че той не дава да се пипат, били поставени специално спрямо слънцето и ала-бала! Shocked

И аз нали не разбирам от цветя не смея да пипна!

Embarassed Embarassed Embarassed

# 616
Благодаря Hug
и на мен много ми хареса. Вече си има място в къщи и се вписва идеално с интериора ми Hug

# 617
JuliS,масичката е невероятна.Трябва да и се отреди заслужено място в галерията.

# 618
какво правите със старите врати отпреди 30години; здрави са ни , но са някaк огрухани и ако ги белосам просто ще е едно нищо!?

# 619
  • София
Аз махам боята с шкурка, ако има някъде по-дълбоки дупки ги китосвам (особено дупките от старите дръжки), заглаждам, грунд, латекс с цвета на стените + нови дръжки и стават по-хубави от новите врати. Латесът, който слагам е Делукс - от него съм много доволна, не се люпи и е много здрав. Взимам от по-високия ценови клас, който може да се мие без да пада. И касите на вратите, които са метални си боядисвам с него.

# 620
Вече мога да покажа бялата си стара масичка за незнам какво?! newsm78 преобразена в полезна вещ! Mr. Green
................
техниката е декупаж. Използвани са акрилна боя черна , и парманентен маркер Mr. Green
Айде...поФФалих се

Страхотна е! Браво, ама много браво!
/няма да я показвам на щерката, че мигом ще заврънка за същата  Mr. Green/

# 621
JuliS, масичката ти е невероятна! Много фина работа, наистина е много впечатляваща.

# 622
Да ви питам .. (за мой срам, от толкова четене, как не го запомних пък) кой безцветен лак не оставяше жълтеникав оттенък? Обработих едно чамово шкафче по класическия метод с шкурене и бяла аквис, после леко протриване по ръбовете, и сега когато дойде реда за лака се усетих, че не съм взела такъв.
Имам обаче бял на Genius pro, мога да пробвам с него.. как мислите?

# 623
  • София
Белият лак ще ти покрие протритите ръбчета и няма да имаш състарения ефект, който търсиш. Този лак, дори и много разреден боядисва в бяло. На предната страница имам снимки на едно мое шкафче, лакирано с този лак. Разреден е 1:3 в полза на водата и пак съвсем леко си личи дървото.

# 624
Няма да се пробвам значи. Днес ще ходя до Баумакс така или иначе, ще потърся при лаковете, дано се сетя кой беше прозрачният.. 

# 625
може да ви се стори странен въпросът ми, но имам ПЛАСТМАСОВА маса, тъмносиня, която от ползване и слънце поизбеля и се понадраска. Искам да и вдъхна нов живот - нещо естетично, но нямам идея как!?

# 626
  • София
Покривка, фолио, плочки...Може и да има някакъв спрей, да "хваща" на пластмаса.

# 627
  • София
Захласнах се по масичката на JuliS и сега искам да боядисам една поставка в/у която да се пробвам да направя плота с декупаж.
Обаче... Поставката е боядисвана и доста мръсна отгоре (изрових я от едно мазе). Като тръгнах да я чистя, взе да се отчупва горния слой - боята. Остава едно сухо дърво, което незнам дали ще поеме боята. Сигурно ще я изпие. Ще го изчегъртам хубаво, но после? С какво да го третирам така, че да стане хубаво измазано отгоре, за да мога да лепна салфетката?

# 628
Грунд за дърво!
Може да сложиш 2-3 ръце, докато се увериш,
е повърхността е наред!

Преди боята зашкури леко със шкурка 300-400.

# 629
Отдавна следя темата и харесвам много нещата, които правите. Извинявам се, че нахлувам при вас с въпрос, но имам проблем с намирането на подходяща дамаска за претапицирането на един много красив диван с резбован корпус. Много моля, ако някоя от вас има представа къде в София мога да открия на разумна цена дамаска за класическа мебел - да ми каже. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт