Новите ви книги - 8 тема

• 55 722
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
# 526
  • София, България
Тази книга на Вербер нова ли е? Имам предвид скоро ли е излязла?
И може ли отзиви после?

Аз съм му тотален фен , още когато четох Мравките и Денят на мравките на френски, преводите на български, обаче са отвратителни. "Танатонавтите" са изгубили 90% от духа си в превода (имах щастието първо да я прочета на френски и после на български, когато излезе тук). По тази причина не мога да се изкажа със сигурност, но за мен следващата книга от поредицата, "Империята на ангелите беше тотален потрес и скука, така че не съм много оптимистично настроена за "Ние боговете". Като я започна ще дам отзиви. ( а, и Върховната тайна не ми хареса - пак не знам дали е от превода или по-принцип Вербер се е изчерпал, а може да съм го израснала  Mr. Green)

# 527
  • Пловдив
Аз също чакам отзиви за "Ние боговете" от фен на Вербер.
Чела съм "Мравките", "Денят на мравките", "Танатонавтите" и "Върховната тайна" и всички ми харесаха.
Но тази, последната "Ние, боговете" ми изглежда по-различна някак ... пък и върви с някаква малка книжка-подарък, т.е. опакована е и не мога да я попрелистя...

# 528
  • София, под Карлсон
Minnie Mouse , почти всеки път виждам в библиотеката "Мен не ме е страх" на Николо Аманити, но все не я вземам, макар че звучи добре анотацията... Пиши как е като я прочетеш? Simple Smile

Минавам само да кажа, че си заслужава да се прочете. Голямо удоволствие беше, а аз не обичам трилъри.

Мога ли все още да си купя отнякъде "Мен не ме е страх"? Заинтригува ме, но видях, че е издадена доста отдавна и вече я няма по книжарниците... За съжаление в квартала нямаме библиотека, а другите са с работно време като моето  Sad
Иначе още един положителен отзив за - беше ми идеална за ваканционно четиво  Peace

# 529
brain, няма как всички да харесваме едно и също  Laughing

Пробвай "Винаги в същия ден" на Дейвид Никълс.

Абсолютно правилно! Grinning
Ще я пробвам,даже съм си я набелязяла ,ама все финансите ме спират! ooooh!

# 530
  • София
За читателите на Салман Рушди- новата му книга.

# 531
Дори не знаех, че Салман Рушди има нова книга... А се водя негов почитател. Само с една прочетена книга... Laughing ("Срам"). Толкова много ми хареса, че се "правя", че търся другите му. Сякаш не полагам достатъчно усилия да ги търся, за да отложа следващото удоволствие (а може би и заради притеснение от разочарование). Но и новата влиза в списъка ми (ако не по-рано, поне ще има какви коледни подаръци да си поръчвам).  Grinning
Приятно четене, Иля (ако е скоро) и - моля, отзиви! Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 сеп 2011, 16:13 от svet65

# 532
"Богът на дребните неща" никак не ме грабва! Чета я по препоръка на приятели, но нещо хич не ми допада.
А сред другите заглавия, които съм подредила за четене са "Срам" и "Стъкларят от Мурано"
От по-старите заглавия, които прочетох напоследък препоръчвам "Идиот" на Достовески.

# 533
rumstvo, споменала си двете най-харесани от мен книги тази година - "Богът на дребните неща" и "Срам". На коя страница си на "Богът на дребните неща"? Тя е 380 страници. Аз щях да я изоставям на около 150, на 250 стр. пак се поколебах. А ... накрая я прочетох два пъти един след друг! Сега не мърда от бюрото ми и не ми се иска да я давам на никой (само на мъжа ми ще я дам, че прояви интерес, въпреки че не чете "такива" книги. Но след като възкликнах "Гениална книга!" - как да не опита човек Wink ). Разбира се това изобщо не означава, че трябва да ти хареса и на теб, просто споделям.
А "Срам" доскоро ми беше номер едно за 2011 г., но сега се конкурира с  "Богът на дребните неща" .Simple Smile

А по темата - нямам  нови книги, но от мама днес изрових тези и си ги приватизирах:
"Спускане в Маелстрьом" - Едгар Анън По
"Трагедия в три действия" Агата Кристи
"Мегре и човекът на пейката" Жорж Сименон
"Езерното момиче" Павел Вежинов
"Избрани творби" Пушкин

# 534

Благодарение на темичката  Peace

# 535
  • София
Открих си "Замъка на шапакаря" на Славейков Heart Eyes
Чакам с нетърпение празниците, за да я почна.

# 536
"Образцов дом" на Ваня Щерева ,издирвах я с години.След "Любовни упражнения" ми дойде хммм...точно на време и на място Laughing
"НОщ в ЛИсабон" на Ремарк,най-добре похарчените ми 4 лв Crazy

# 537
# 538
  • Belgium

Благодарение на темичката  Peace

Страхотна книга  Heart Eyes

Ваня Щерева ми падна в очите откакто прочетох за новата и книга и противното продуктово позициониране в нея на цигарите Мерилин  Sick

# 539
Момичета, скоро ми попадна стар брой на L`europeo, в който прочетох интересната история на Салман Рушди. Това събуди интересът ми към него и ми се иска да прочета най-добрата му книга Simple Smile Моля за мнение почитателите му, коя е тя?

Общи условия

Активация на акаунт