Новите ви книги - 8 тема

• 55 722
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
  • Ямбол
........
Някой с впечатления от Бернар Вебер и по-старите му творби ? Надига се сериозен интерес у почитателите на фантастиката у дома  Heart Eyes.
Чела съм само една негова книга - "Върховната тайна" и съм възхитена. Много ме впечатли, когато я четох и в плановете ми влизат да прочета и другите му книги. Фантастика, но граничеща с реалността.

# 571
........
Някой с впечатления от Бернар Вебер и по-старите му творби ? Надига се сериозен интерес у почитателите на фантастиката у дома  Heart Eyes.
Чела съм само една негова книга - "Върховната тайна" и съм възхитена. Много ме впечатли, когато я четох и в плановете ми влизат да прочета и другите му книги. Фантастика, но граничеща с реалността.

Чудесно , благодаря ти ! Hug Започва операция "поръчване" . Grinning

# 572
# 573
Svet65 ,Ремарк ми е любим , целта ми е да прочета максимално много негови работи . Би ли споделила , когато приключиш . Виждам , че книгата е антикварна .
nice, и аз имам същото намерение за книгите на Ремарк. Но "Искрица живот" не знам дали ще прочета скоро. Като са мои книгите, не бързам, гледам първо да прочета от библиотеката и от временна размяна. Дори "Сенки в рая" ме чака (от библиотеката). Така че може да не стигна скоро до "Искрица живот"  и ако не можеш да я намериш, мога да ти я пратя временно? Пиши, ако решиш. Simple Smile

Франсоаз Саган – "Скъпа Сара Бернар"
Как е? От издадените на бг само тази не съм чела...

alen mak ,
 тези дни ще я почвам и ще пиша. Доколкото се ориентирам, е въображаем диалог /под формата на писма/ между Саган и Бернар, не знам дали ще ми допадне. А аз не съм чела всичко на Саган. Все се каня по книжарници и анотациите ме разубеждават. Звучат като за съвсем обикновен любовен роман - а зная, че при Саган не е така... Какво препоръчваш да си избера (освен "Добър ден , тъга", "Усмивка почти" и "След месец, след година")?

# 574
"Обичате ли Брамс, "Един неясен профил", "Пазачът на сърцето" също не беше лоша, всичко останало тоест;-) Аз съм й фенка, ще чакам отзивите ти, свет!.

# 575

Моля те, да споделиш дали си струва човек да я прочете или е пак някаква реклама, оплювайки всичко останало?

# 576
Най- вероятно ще останеш неприятно изненадана от съдържанието (много меко казано, аз бях потресена, какво падение!)
Останах много разочарована от "Мила Мерилин",по-ужасна книга не бях чела в последните 4 ,5 години #CrazyНе намирам думи ,с които да опиша възмущението си.Все едно не Ваня ,а някоя 16 годишна кифла пише в дневника си .Отврат. SickЗа мен - загубени 2 следобеда.

# 577
  • София

Хареса ми много, Шмит има награда Гонкур за този сборник.

# 578
  • София
Svet65 ,Ремарк ми е любим , целта ми е да прочета максимално много негови работи . Би ли споделила , когато приключиш . Виждам , че книгата е антикварна .
nice, и аз имам същото намерение за книгите на Ремарк. Но "Искрица живот" не знам дали ще прочета скоро. Като са мои книгите, не бързам, гледам първо да прочета от библиотеката и от временна размяна. Дори "Сенки в рая" ме чака (от библиотеката). Така че може да не стигна скоро до "Искрица живот"  и ако не можеш да я намериш, мога да ти я пратя временно? Пиши, ако решиш. Simple Smile

Извинете, че се намесвам, ще ми се да изразя мнение.
Доста е тежка, разказва се за концлагер. Ако обичате тежки книги (аз обичам), ще ви хареса. Много мъка, много глад, много мъчни сцени ...
Като цяло - за мен, прекрасна книга.

# 579
  • Belgium
Най- вероятно ще останеш неприятно изненадана от съдържанието (много меко казано, аз бях потресена, какво падение!)
Останах много разочарована от "Мила Мерилин",по-ужасна книга не бях чела в последните 4 ,5 години #CrazyНе намирам думи ,с които да опиша възмущението си.Все едно не Ваня ,а някоя 16 годишна кифла пише в дневника си .Отврат. SickЗа мен - загубени 2 следобеда.

Книгата е спонсорирана от цигари Мерилин (което личи дори от заглавието). Очаквам следващата и книга да бъде озаглавена "Емека" Whistling

# 580

Нощна птица и аз моля за отзиши.

# 581
 Не съм редовна във форума, но се надявам все пак да "се впиша" в тази толкова хубава тема  Simple Smile
 По-горе имаше питане за "Земята под нейните нозе" на Салман Рушди.

Може би не съм умело четяща, ала ми  се струва, че е автор, който трябва да се чете бавно (много бавно) и спокойно (което за нервак като мен понякога е трудно). Въпреки това е сред любимите ми писатели  Heart Eyes "Земята под нейните нозе" е наистина разтърсваща книга, както бе писано в предварителните статии за нея. В нея има както кратки и замъгляващи емоционалния поглед моменти, така и дълги на размисъл. Изобщо при Рушди всеки път е трудно да решиш дали да се отдадеш на чувствата в книгата (а те са наистина много и разноцветни както на пролетния Холи) или на любознателността и да се опиташ да опознаеш персонажите и описаните светове  Simple Smile Рушди трудно бих го определила като свръхоригинален, понеже има твърде много заемки от различни места. Той е по-скоро събирач и интерпретатор, при това изключително талантлив и интересен. Поне аз не съм попадала на друг подобен писател и би ми било интересно, ако някой сподели за такъв  Simple Smile
 В "Земята под нейните нозе" открих прекрасна и противоречива история за любовта. И под това нямам предвид само тази между главните герои  Simple Smile Красива е и мисля, че си струва да се прочете.

По-горе имаше питане и за Бернар Вербер  Simple Smile Чела съм трилогията му "Мравките" и сега обмислям да се насоча и към други негови книги. Чете се леко, увлекателен е, идеите му винаги са нестандартни и необичайни. Той е енциклопедичен автор и зад всяко негово изречение прозира неимоверна интелигентност. Няма начин да не ви накара да се замислите за много от познатите ви неща в живота , както и да ви ги покаже от съвсем неочаквана гледна точка. Винаги научавам по нещо ново от неговите книги  Simple Smile                          

Последна редакция: сб, 24 сеп 2011, 22:12 от Водно конче

# 582
Само от една прочетена книга (засега) на Салман Рушди имам точно това мнение! Simple Smile
...Изобщо при Рушди всеки път е трудно да решиш дали да се отдадеш на чувствата в книгата (а те са наистина много и разноцветни както на пролетния Холи) или на любознателността и да се опиташ да опознаеш персонажите и описаните светове  Simple Smile Рушди трудно бих го определила като свръхоригинален, понеже има твърде много заемки от различни места...                            
Бих добавила само, че в похватите си може да има заемки, но внушаваните идеи са доста специфични и хем са общочовешки и вечни, хем са много съвременни и дори мога да направя сравнение с онези многобройни книги с моралните и духовни съвети, в които  ни обясняват директно "Как да... (еди какво-си)". Аз лично предпочитам художествената литература за такива внушения...Simple Smile

За нови книги - вчера си намерих "Вяра и безумство" Фокнър. Може би някога като нямам какво да чета ще опитам, не си спомням да съм чела нещо от него.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2011, 10:27 от svet65

# 583
Четеше ми се нещо с преследване,конспирация и романтичната нотка да не бъде забравена.Като анотация ми допадна и си я взех.А пък и нищо друго не съм чела от тази авторка и така ще се "запозная" с още един автор.Обичам любимите си писатели,но винаги ми е интересно да откривам и нови.
Като истински фен на не можах да устоя и си взех пълното и издание и сега и се наслаждавам отново с пълна сила. Grinning

# 584
  • Варна

Книгата е спонсорирана от цигари Мерилин (което личи дори от заглавието). Очаквам следващата и книга да бъде озаглавена "Емека" Whistling

Бре! Момичета, тук ме изненадахте! Тъкмо мислех да ходя да си я купувам днес. Харесвам В.Щерева и стилът и на писане, а сега взех да се разколебавам за новата книжка.
Някой още да се включи с отзиви?

P.S.
Аз много харесвам "татко, Аз и Ангелът" (уникала книга! дори тук съм писала пост за нея с любими цитатчета http://www.uniqueandmonique.com/2011/angelat-na-vanya-shtereva/) и от там съвсем се зарибих "по Ваня"

Общи условия

Активация на акаунт