Лято се задава, декемврийското коремче се уголемява!

• 28 309
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
silviya-sh радвам се, че ехографа е показал здраво бебче !!!!

аз на море определено възнамерявам да ходя. дано всичко да е наред и доки да не ми забрани - засега няма проблем. обожавам дори само под чадърчето да си седя и да релаксирам.   grinning039

# 586
  • София
Аз пак зацапах и пак отивам на доктор. Чудя се, какви са симптомите ако нещо се случи с бебето? Например да му спре сърчицето? Как ще разбера ако не ходя през 5 дена на ехограф?

# 587
И аз съм за море.... плана е след 10.08 дано не ни мине котка път и да стигнем до морето Simple Smile
засега като ми се пие биричка си пийвам не се ограничавам и без това се ограничавам от един куп др неща

# 588
Стига с тия морета, че както нямах намерение, ще ида още в събота "да си взема петте пари", стига да има кой да ме заведе, да не съм сама.  Simple Smile

# 589
Аз пак зацапах и пак отивам на доктор. Чудя се, какви са симптомите ако нещо се случи с бебето? Например да му спре сърчицето? Как ще разбера ако не ходя през 5 дена на ехограф?

Май спирало веднага да ти се гади и всички симптоми на бременна минавали, ама все едно - ти нямаш такъв проблем! Ако е нещо кофти, надали ще имаш само зацапване - предполагам, че ще имаш силни болки, доста кръв и така с дни. Поне аз с това се успокоявам, като имам кървене. Успех и дано не е нищо сериозно! Hug

Мики_ад, а биохимичният скрийнинг е...

Аз вчера написах мейл, в който обявих на познати и приятели новината, като им прикачих и снимката от последния ехограф да ни видят к'ви сме красавци/красавици. Шефката знае още преди да започна процедурите, а откакто имах проблеми, всеки ден ме пита как съм - супер готина жена, някои колеги знаят, други не, но ще трябва да кажа на всички, ама в средата на юни, като се прибера от БГ.

# 590
Май само аз приличам на бременна в 5ия месец.  Laughing

# 591
Не си само ти!!!
Колегите ми казаха да се ограничавам за да не напълнея....направо ужас на килца съм само с 2 отгоре, но корема......не мога да си закопчая панталоните, а първия път до 4-тия месец не ми личеше изобщо

# 592
и на мен не ми личи още, а след 10 дни влизам в 4-ти месец.искам вече кореееемчеее,малко и сладко.  preggo

# 593
Nedinka , ей това е тоя прословут БХС

Биохимичният серумен скрининг представлява лабораторно изследване (кръвна проба), чрез което може да бъде направена оценка на риска за раждане на дете със синдром на Даун и/или с дефект на невралната тръба. Биохимичният серумен скрининг може да се извърши на два етапа през бременността – между 11-14 г.с. и между 15-19 г.с.

# 594

Хей, не се шашкай! Случват се такива неща и в повечето случаи не е повод за притеснение. Успокой се, за да не навредиш излишно на бебето.

А това за симптомите изобщо не е вярно. Не искам да плаша никого, но лошите неща стават без болки, без да се усеша намаляване на симптомите и т.н. Опасното е, когато има червено зацапване. Кафявото е сигнал, че просто нещо се случва, което нещо може да е едно безобидно пркървяване покрай датата на цикъла или леко отлепване на плацентата.

ЕДИН СЪВЕТ ОТ ПАТИЛА ГЛАВА: НЕ СЕ ШАШКАЙТЕ, ДОКАТО ДОКИ НЕ ВИ ПРЕГЛЕДА! ЗНАМ, ЧЕ Е ТРУДНО, НО НЕ Е НЕВЪЗМОЖНО!

# 595
И аз искам на морееееееее,а за детето дане говорим.Само морето му е в главата.Миналата година го водихме 6 пъти до там ,но тази дано 1 да успеем.Мислехме още тези дни да го посетим,но с моето отлепване за сега не трябва да пътувам.Дано се оправят нещата,че мислим и края на юли към Хърватска да отидем,но само ако няма опасност за бебето.
и аз .Иначе съм качила само килограм,но хемоглобина ми е паднал,нали не мога да ям месо и риба

# 596
  • USA
Ох с това море грам не ме привлича,ама как ми липсва планината в това поле. Ама поле разбирайте голямо колкото 3 Българии и с кола почти до никъде не стигаш.Даже вече ги сънувам.Ние мислим лятото да идем на Сиера Невада.Мойта лекарка ми препоръча да плувам(ние имаме басейн) и е много чист,но мойто мило не ми дава да рискувам Rolling Eyesще видим.А за бира си умирам,но за сега се въздържам и само си пийна глътка от на някой бирата ,че не издържам.
Сиренето се прави от подварено мляко доколкото аз знам от баба,а и наще майки са го яли и изобщо не са му мислили.
Аз днес съм на лекар ще пиша после.Моля се всичко да е наред,защото се чувствам страхотно и се притеснявам.И аз си мислих че ще правим теста за Даун днес,но и на мен май ми е рано Rolling Eyes

# 597
Мерси, Таничка, за инфото!

zuzi, определено предпочитам някои неща да не ги знам. Rolling Eyes

# 598

zuzi, определено предпочитам някои неща да не ги знам. Rolling Eyes

Незнам дали е по-добре да знаеш, или да не знаеш. Аз например като разбрах че съм бременна по цял ден стоях пред компа и четях всичко свързано с бременноста и ето виж ме сега, пазя се много,  лишавам се от доста неща. Но може би е нормално, все пак ми е първа бременност.

# 599
  • Beyond the Frontiers
Израснала съм в Бургас, детето ми от както е родено всяко лято изкарва по 2-3 месеца тук - до сега нито съм имала проблеми с гъби, нито с каквито й да е чревни или други инфекции, които обаче в София не ни подминаха. Така че нямам намерение сега, заради бременност да се ограничавам. Честно казано само със слънцето няма да прекалявам, но с дете на 4 и без това висенето повече от час - два на плаж си е трудно. Peace

За море в Турция - не бих препоръчвала да се чака, местата пополетите доста бързо свършват традиционно.

Общи условия

Активация на акаунт