Кан, Ница, Монако ...

• 156 817
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
Мда около гарата има доста емигранти , но не е толкова опасно.

# 256
Организираме екскурзия до френската ривиера, може ли някой да помогне с информациа за евтини хотели около Ница.

# 257
В booking.com можеш да си ги разгледаш и избереш.

# 258
Здравейте , миналата година бяхме последната седмица на август в Ница и плажовете , на които ходихме бяха много спокойни (Вилфранш , Кап Дай , Малката Африка- пясъчни плажове извън Ница) , нямаше никаква навалица , тази година мисля ако отидем юли месец дали ще е пак така или няма да има място на плажа. Ако някой е бил юли месец моля за инфо дали е така спокойно или е навалица.

Благодаря Ви предварително.

# 259
Аз винаги съм втората половина на юли. Има навалица ,  но чак пък да няма места Simple Smile
Никога не ми се е случвало всичко да е пълно ... дори в Кан.
Може да пробвате и плажа на Монте Карло -  на мен много ми харесва.
Този до пристанището на Кап Фера също е хубав и е един от най-спокойните.

# 260
Значи не е като лятото юли месец в Слънчев бряг например, мерси за инфото Simple Smile

# 261
Здравейте , миналата година бяхме последната седмица на август в Ница и плажовете , на които ходихме бяха много спокойни (Вилфранш , Кап Дай , Малката Африка- пясъчни плажове извън Ница) , нямаше никаква навалица , тази година мисля ако отидем юли месец дали ще е пак така или няма да има място на плажа. Ако някой е бил юли месец моля за инфо дали е така спокойно или е навалица.

Благодаря Ви предварително.

нямало е навалица понеже италианците са намалили присъствието си там заради кризата ,а те са основните туристи по лазурния бряг, спокойно и тази и следващата година няма да се промени ситуацията.

# 262
Не бих казала , че са повече от руснаците макар от границата до Ница да е почти италиански вилает по исторически причини Simple Smile
Най-много според мен са руснаци , италианци и скандинавци.
Италианците са най-много през уикендите.

П.С. В Ментон из Стария град може да се нагледате на стереотипа за италианците.
Носи се мирис на  готвена манджа , съпруги по престилки темпераментно увикват  мъжете си , като цялата улица кънти  Laughing

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 22:40 от mallkata

# 263
Не бих казала , че са повече от руснаците макар от границата до Ница да е почти италиански вилает по исторически причини Simple Smile
Най-много според мен са руснаци , италианци и скандинавци.
Италианците са най-много през уикендите.

П.С. В Ментон из Стария град може да се нагледате на стереотипа за италианците.
Носи се мирис на  готвена манджа , съпруги по престилки темпераментно увикват  мъжете си , като цялата улица кънти  Laughing

знаех си аз че не трябва да  ходя в ментон

# 264
Хм, аз пък сега се зачудих дали да не ида и в Ментон.  Wink

Ще видим за какво ще ни стигне времето...

# 265
Може и да съм пропуснала, защото прочетох темата, но не видях, дали в Ница може да се паркира по улиците. Въобще има ли такава опция. Хотелът ни няма паркинг - пише опция с паркинг наблизо - 20 евро на ден и то с резервация предварителна. Затова исках да разбера дали има и други варианти. В сайта - http://en.nicetourisme.com/parking в раздела къде да паркираме пише само списък от паркинги. И няколко от тях, давали възможност за 60 мин безплатен престой. Тъй като имаме по план 3 нощувки, исках да разбера дали знаете за нещо по различно от 20 евро на ден Simple Smile. Още не съм отворила ценоразписа на всички паркинги от списъка, защото ми се видяха много и реших да се обърна към Вас за съвет. Simple Smile
Благодаря  Laughing

# 266
огледайте района около хотела, може и да откриете въможност за безплатно паркиране на улицата., особено ако хотелът ви не е съвсем в центъра. Но смятам, 4е е почти мисия невъзможна. Обикновено ули4ните безплатни паркоместа са за живущите там.

# 267
Благодаря ти, ще погледнем, но явно ще трябва да прежалим 60 евра за паркинг Simple Smile. Просто исках да разбера, дали има случаййййнооо опция "паркиране на улицата", но уви, няма Simple Smile.

И още един въпрос, дали някой е минавал по пътя от Salon de Provence, през Menerbes (искам да видя аджеба къде живее Питър Мейл и да видя на живо мястото, от което са написани "Една година в Прованс", "Винена афера", Добра година...) през Sisteron до Милано.
Ето за този маршрут питам (защото са второстепенни пътища). Как е пътя, много ли е тесен, много бавно ли се минава (с преспиване в Систерон или Ембрун е плана за минаването му), ще се загубим ли? Нямам представа, за вида на тези пътища, още повече че са планински преход. Иска ми се да почувстваме Прованса  Wink но мъжете от компанията начертаха пътя от Салон де Провенс, през Валенсе, Гренобъл, Торино, Милано, защото бил магистрален и сега на мен ми се ще да ги убедя да не ходим чак до Гренобъл, а да минем по МОЯ път Laughing. Моля да ми помогнете с аргументи - става , или ще ме бият Joy по пътя Joy

# 268
  • София
А Прованс със сигурност е Прованс навътре, това за хората, които искат да разберат защо аджеба толкова се е писало и се пише за това място. 

Благодаря за темата и интересните мнения. Въпросът ми е малко странен- планирам такова пътуване чак за 2014, за това лято и есен вече сме направили планове... Тоест  ще имам и време да почета... Какво би препоръчала, ще ми е интересно да съм чела художествена литература преди да отида, пътеводители също не бих отказала. Благодарности!

# 269
сапьорка, ние сме минавали по някакъв второстепенен път на връщане от Ст. Тропе към Кан, защото изходът към магистралата при Ст. Максим беше адски задръстен. Та тръгнахме по някакъв друг път, доста стръмен идваше. Беше с бая завои, доста тесен, табели се виждаха много рядко, селцата също бяха бая рядко, по4ти никакви коли не срещнахме, т.е. ако нещо стане няма кой да помогне.  Бяхме с навигация. Проблеми не сме имали, но доста време изгубихме. Ако вашият маршрут е през по-населен район, сигурно ще е по-приятно.

Общи условия

Активация на акаунт