Раждане вкъщи 12

• 20 618
  • 844
  •   1
Отговори
# 45
Аз като професионален комуникатор да попитам какво разбирате под агитация? Да се пишат лозунги- "Всяка квартира- родилен дом!"?

Тонът на говорене може да е най-силната агитация. Комуникативната среда- една безкритична тема- също допринася за убеждаването на читателя. Бодрост, духовност, нищо лошо- това си е чиста агитация. Самонавиването как ще успеем навива феновете, но навива и други.

Човек трябва да се замисля за неволния ефект от комуникацията.
Като се кача в планината и видя един скиор да кара перфектно ски. Той агитатор ли е или просто кара ски? А карането на ски е опасно. Може да хареса на децата ми и те да поискат.

Децата ми от 2годишна възраст карат ски

# 46
Това отговор ли е? Ти вярваш, че няма значение как постъпват членовете на едно сдружение - стига да си имат изявление на страницата - така ли?

Първо, смятам че спекулираш за пореден път, защото, както вече 100 пъти коментирах,  раждането е естествен процес и не може да се сравнява с нищо неморално и неестествено. Честно казано това е последния ми опит, след като очевидно или не искаш, или не можеш да разбереш.  Whistling

Кой сравнява раждането с нещо неморално или неестествено? Единствената аналогия, която правя е с начина, по който една жена избира то да протече.

Ти не разбираш ли какво те питам - или просто отказваш да разбереш?

Когато официалната позиция е една, но масовият личен избор на лидерите е друг - имаме проблем с това да се доверим на официалната позиция. Не намираш ли?

Bili-san, може и да съм се объркала чий беше изтрият пост - имаше истинска епидемия от тях по едно време.

# 47
Били, в тази тема се обявяват и успешните домашни раждания и всички се поздравяват. Когато имаше обяче трагично завършило раждане никой не го спомена даже, напротив, навсякъде чувам само призиви да не се говори за това. Имаше как да се споделеи че се е случило без да се вадят лични данни!

И още нещо- на мен лично не ми допада отделянето на темите в отделни подфоруми и сайтове, блогове и т.н.
Ще споделя защо- когато родих нямах идея какъв точно вид родителство е за мен. Имах дори идеи бебето да си спи в отделна стая и да се връщам на работа веднага след раждането. След това започнах да си задавам въпроси и да търся информация.
Изчетох темите за привързано родителство, на Людмил за раждането (нали помниш че там не беше много хармонично) и т.н. и намерих там това, което ме интересуваше. Четях и първите теми за раждането вкъщи, темата за петицията за акт. ест. раждане и т.н.

С времето обаче всички тези теми се отделят на места, където само този, който знае какво търси ги намира. Т.е. в темата идват само вече убедени хора и тези, които тепърва определят родителския си стил нямат шанс да я прочетат.
Сега в темата пак има дискусия и, според мен е по-полезна. Бе това тези, които не желаят да говорят с нови и различни хора си имат затворен форум...

P, Естествено не се борят против неасистираното дом. раждане. Но, в интерес на истината помня че именно активистите от Естествено се конфронтираха с пишещите в Раждане вкъщи преди години- в темата за петицията- помня по повод на случката с Лорчето беше, но тогава много се пишеше и едва ли ще го намеря. Но думите на Естествено бяха че трябва да се внимава какво се говори, че не бива с лека ръка да се агитира и че тези, които дават съвети трябва да се чувстват отговорни и за резултатите.

# 48
Аз като професионален комуникатор да попитам какво разбирате под агитация? Да се пишат лозунги- "Всяка квартира- родилен дом!"?

Тонът на говорене може да е най-силната агитация. Комуникативната среда- една безкритична тема- също допринася за убеждаването на читателя. Бодрост, духовност, нищо лошо- това си е чиста агитация. Самонавиването как ще успеем навива феновете, но навива и други.

Като се кача в планината и видя един скиор да кара перфектно ски. Той агитатор ли е или просто кара ски? А карането на ски е опасно. Може да хареса на децата ми и те да поискат.

Не е агитация, но е безотговорно, ако кажеш- вижте ме какъв съм пич, карам по улеите на Тодорка и нищо ми няма, не е толкова рисково, а си има спасители, то лавинният сняг лесно се различава от обикновения- рискът не е толкова голям. Тоест, да представяш нереално риска е безотговорно. Да се представяш като герой заради поемането на този риск- голяма тъпотия.

# 49
  • София

Бу, изключително много те уважавам, ти и библиотеката в подфорума на кърмещите майки, ми помогнахте много да се ориентирам и успея да кърмя децата си повече от две години безпроблемно.
Тук ми се ще да кажа, че абсолютно не разбирам поста ти...
Наистина ли видя, някой от първоначалните участници в темата да се заяжда с новодошлите!?
Защото моето мнение е (макар, че не съм чела последните 4-5 теми), че тук винаги, до шестата тема е звучал хармоничен диалог. Ако някой прегледа първата и втората тема ще види, че и там идваха хора, с противоположни мнения, но получаваха адекватен отговор - вижте мненията на Ескориал - и не се стигаше до такива ...честно не знам как да нарека тези изблици.

А да кажеш, че някой, който е възстанал срещу общественото мнение е с капаци на очите - наистина ми се струва смешно...
Може би трябва да прегледаш от седма тема нататък Simple Smile Имаше твърде много изказвания как тази тема е за първоначално списващите в нея и всяко различно мнение от "Ура!" не е добре дошло и да си ходи, откъдето е било... което, както и да го погледнеш, е странен начин да набереш хора, които да ти протегнат ръка.

Но, Бу, сериозно ли мислиш, че се пъдят хората с различно от нашето мнение!? Това, което ти казваш, се е отнасяло за хората, които не пишат по темата - тук стана бойно поле, където се плюеше..., а това, че после тя се превърна в нещо друго, всъщност изпъди пишещите тук и остави тези, които искат да спасяват света... Не е честно да казваш, че пъдим - просто темата не беше за и против, нито как да се узакони активното естествено раждане. И съвсем по правилата на форума искахме да пишем по нашата тема.  Peace  
Това, че администраторите решиха, че са против идеята за неасистирано раждане и я оставиха да се развива така, не означава, че пишещите тук желаят точно такова - неасистирано раждане.

Освен това, темата не е за набиране на хора, че да казваш това в поста си...
Тези, които наистина искат да правят нещо според мен го правят, но не тук, в тази тема.

Прости ми, но наистина не ми се четат пет теми, в които съм сигурна, че тонът е по-висок, отколкото в началото на тази, а вече някой иска да ме обиди и то лично, без да ме познава...

Поздрави  Peace

# 50

И това вече го писах, но пак ще го напиша.  Tired
Агитация е ако някой нахлуе в темата за инвитро или избор на болница и пропагандира домашно раждане. Тук четат хора, които се интересуват активното естествено раждане вкъщи. Който прецени, че не е за него, си намира по-подходящо място, в съответствие с разбиранията и интересите си.

Ако не искаш някой да те агитира, недей да четеш тука. Насила никой няма да дойде у вас да те агитира.  Peace

# 51

Интересно.А дали децата ти не хващат мускулна треска,което не е чак толкова полезно?Да си чувал случайно,че натрупването на млечна киселина  съвсем не е природосъобразно?

# 52
Били, в тази тема се обявяват и успешните домашни раждания и всички се поздравяват. Когато имаше обяче трагично завършило раждане никой не го спомена даже, напротив, навсякъде чувам само призиви да не се говори за това. Имаше как да се споделеи че се е случило без да се вадят лични данни!
Може би те,... а да го напишат...и оп, 12-та тема  Shocked

# 53
  • До хладилника, който обичам
Bili-san, аз прочетох доста мнения от "редовните" в тази тема, питащи другите какво правят за регламентиране на домашното раждане, какви предложения имат, как биха помогнали... и всякакви такива, които доста еднозначно показаха, че всъщност съдействие се търси. А ти сега казваш, че не, не се търси такова?

# 54
Мултимодал, нещата прекалено загрубяха, за да си играем на дефиниции. Ясно е, че в предишните теми се гледаше негативно или дори се забраняваше критичното мислене- нещо, което смятам за много нездравословно.

Може стриктната ти дефиниция на агитация да е друга, но човек трябва да поеме отговорност, ако създаде климат, в който някои идеи да се превъзнасят, да се разпространяват прекалено, безкритично.

А някои хора идват в тази тема с бушуващи хормони и неясни мисли, без да знаят какви са им интересите. Чия е отговрността те да си изработят балансирано мнение? Смятам, че до голяма степен отговорност имат защитниците на домашното раждане.

# 55

Ако не искаш някой да те агитира, недей да четеш тука. Насила никой няма да дойде у вас да те агитира.  Peace

Хм, същият принцип ли прилагаш и към лекарите и болниците - ако не искаш да ти прилагат медицински процедури без ИС - ми не ходи в болница. И никой не ти е виновен - в крайна сметка, имаш интернет - да си се запознала.

И това тук не е "у вас" - нали правиш разлика? Или май не?

# 56
  • София

И още нещо- на мен лично не ми допада отделянето на темите в отделни подфоруми и сайтове, блогове и т.н.
Ще споделя защо- когато родих нямах идея какъв точно вид родителство е за мен. Имах дори идеи бебето да си спи в отделна стая и да се връщам на работа веднага след раждането. След това започнах да си задавам въпроси и да търся информация.
Изчетох темите за привързано родителство, на Людмил за раждането (нали помниш че там не беше много хармонично) и т.н. и намерих там това, което ме интересуваше. Четях и първите теми за раждането вкъщи, темата за петицията за акт. ест. раждане и т.н.

С времето обаче всички тези теми се отделят на места, където само този, който знае какво търси ги намира. Т.е. в темата идват само вече убедени хора и тези, които тепърва определят родителския си стил нямат шанс да я прочетат.
Сега в темата пак има дискусия и, според мен е по-полезна. Бе това тези, които не желаят да говорят с нови и различни хора си имат затворен форум...
....

Така е Yanast, и аз искам да имам повече инфо, но нещата се случиха твърде бързо, за да може да стане това - информацията беше изнесена още същия ден от медицинските лица и то в подробности, заедно с личните данни. Когато всички се нахвърлиха върху майката, най-естествената реакция беше тя да се защити, включително и от хората, които й симпатизират. Не виждам как в тази тема точно можеше да се коментира случилото се...Аз лично не бих го направила.
Знаеш, когато една жена ражда - има нужда от спокойствие и сигурност, за да протече процесът правилно и по-бързо, а когато преживеем и нещо такова (загуба), не мислиш ли че сте сме като оголен нерв!

И аз съм благодарна за темите тук, наистина ще е жалко ако хората не попадат на други идеи. Не мога да коментирам отделянето на темите...скоро не съм търсила.

# 57
А някои хора идват в тази тема с бушуващи хормони и неясни мисли, без да знаят какви са им интересите. Чия е отговрността те да си изработят балансирано мнение? Смятам, че до голяма степен отговорност имат защитниците на домашното раждане.

А други идват да четат, защото споделят и харесват някои идеи по темата, имат база и са достатъчно подготвени за нещата, които се пишат. След което нахлува разгневена тълпа и започва лов на вещици, обиди и обвинения.. от хора, дето си нямат хал-хабер..

Балансираното мислене е лична отговорност на всеки. Тук не е нито училище, нито съд. Пак казвам, ако не си готов да прочетеш и разбереш нещо, значи не е за теб и мястото ти не е там. Насила никой никого не е докарал в тази тема. Затова пък вече 4-та тема се налага да чета всякакви нелепи сравнения и опити за добре прикрити обвинения, въпреки че не съм тук за това. Съжалявам, ама наистина не ми понася вече...  Tired

# 58
  • София
Bili-san, аз прочетох доста мнения от "редовните" в тази тема, питащи другите какво правят за регламентиране на домашното раждане, какви предложения имат, как биха помогнали... и всякакви такива, които доста еднозначно показаха, че всъщност съдействие се търси. А ти сега казваш, че не, не се търси такова?

Не, Бу, казвам, че тези, които се интересуват и работят вече не преглеждат тази тема...
или поне се чудят има ли смисъл да се включват.
Чудесно е че има и конструктивни мнения  Peace

# 59

Хм, същият принцип ли прилагаш и към лекарите и болниците - ако не искаш да ти прилагат медицински процедури без ИС - ми не ходи в болница. И никой не ти е виновен - в крайна сметка, имаш интернет - да си се запознала.

Да, но аз имам задължения и си ги спазвам! Задължен съм да си плащам здравни осигуровки, задължен съм да си водя децата на прегледи, задължен съм...

А тебе никой с нищо не те задължава!

Общи условия

Активация на акаунт