Раждане вкъщи 12

• 20 753
  • 844
  •   1
Отговори
# 555
Има и лечебни цигари с билки-може да е ставало дума за тях.
Чистият тютюнец в умерени дози стимулира мозъка,но все пак не препоръчвам да се пафка от бременни.Инак самия процес на вдишване и издишване успокоява...нещо като пранаяма. Grinning

# 556
Почваме да се повтаряме, обаче. Simple Smile Джей-пи отдавна предположи нещо такова (интересно, че си го пропуснала), само че едва ли е най-добре за майката да пие алкохол и да пуши цигари. Разбира се нищо не пречи да се спекулира с написаното от мен, свикнах вече.  Whistling

Е, та кой ще определи кое е добре за майката, нали всичко беше субективно и нямаше човек, дето да раздава крайните мнения? Ти може да си мислиш, че за майката е добре да медитира на лунна светлина, ама за нея е добре да дръпне няколко цигарки. Нали си е найна работа и нейно бебе? Значи ще се радва, милото.

Ми пийни 2-3, изпуши кутия цигари, дано ти стане по-добре. Simple Smile
Нали няма регламент, с който се забранява на бременните да пият и да пушат.., няма закон който да защитава плода. И на самоубийците няма кой да попречи... да се самоубият..

# 557
  • София
Ми ясно, че няма закон, който да защитава плода - той нали няма права? Ей сега ще се напия с вселенската благословия.

# 558
Предлагам да запалим дружно една лула на мира и да продължим нататък с по-малко емоции.

Наздраве,Flip cheers

# 559
  • До хладилника, който обичам
Ми ясно, че няма закон, който да защитава плода - той нали няма права?
Ще се докараме до Индонезия, където майки, отказали да кърмят изключително до 6м на бебето, освен по здравословни причини, ги заплашва голяма глоба и дори затвор Wink Защото бебето има изконно право да получава майчино мляко и друг не бива да решава вместо него.

# 560
Еманципацията достигнала и дотам...

# 561
  • София
АМ не лишава детето от живот.
Докато неасистираното домашно раждане, очевидно да.
В белите страни.

# 562
  • Под кленовите дървета
Ми ясно, че няма закон, който да защитава плода - той нали няма права?
Ще се докараме до Индонезия, където майки, отказали да кърмят изключително до 6м на бебето, освен по здравословни причини, ги заплашва голяма глоба и дори затвор Wink Защото бебето има изконно право да получава майчино мляко и друг не бива да решава вместо него.

Бу, различни неща са...донякъде.
както Клеми е казала кърменето не  е животоутвърждаващо, има хиляди бебета, щастливи от АМ. Въпросът е друг - в това майката да получи достатъчно информация за ползите и вредите и от двата начина на отглеждане и ТЯ да прецени,кое е добре за нея и а бебето. Защото майка кърмеща с нежелание не е за предпочитане, нали? Обаче бебето е живородено, тя не рискува по никакъв начин живота му.
Същото е и тук. Имаше няколко смислени поста в последните теми с конкретни предложения, синтезирани и обосновани. Тези хора трябва да отидат на среща с Лекарски Съюз и МЗ, за да лобират за аиситираното раждане. Ако не се смени ръководството на Естествено, то поне да ги поканят тези майки (защото зад никовете стоят реални личности) и да разискват заедно и да не се стига втори път до такъв случай.

Знам, че има около 7-8 бременни от Родилница, на които им предстои да раждат лятото. Надявам се сериозно да са се замислили.

# 563
  • До хладилника, който обичам
Не е жизненоважно в общия случай, но в страните от третия свят бива и такова, съвсем наистина. СЗО/УНИЦЕФ смятат, че 1,8 милиона бебешки живота биха били спасени, ако бяха кърмени. И опира пак до човешките права, на майката и бебето. Съвсем хипотетично това, защото аз самата не мога да определя за себе си къде минава тънката граница.

п.п. тук някъде попада и темата за абортите по желание. Нито кърменето, нито абортите искам да дискутираме в тази тема, просто вмятам като страничен размисъл. Все са човешки права.

# 564
АМ не лишава детето от живот.
Докато неасистираното домашно раждане, очевидно да.
В белите страни.

Не ми се започва за вредите от АМ и от какво лишава, защото преди 1-2 стр. вече написах, че целта не е само живот и на всяка цена, а куп други важни неща за едно дете, за да бъде пълноценно човешко същество. Ясно е, че има поправими и непоправими събития. Но пък да се каже, че неасистираното раждане лишава от живот, ами питай другите, които са родили успешно вкъщи. Питай и майките на десетината японски (или китайски бяха?) кърмачета, които преди няколко години починаха от някакво АМ..

# 565
  • София
Да, пак си говорим за информираното решение. И за рисковете. Не сме в Африка - вода има, т.е. АМ мляко не е = на сигурна/предизвестена смърт.
По информация от форума, двете ми деца родени секцио и отгледани на Ам, трябваше да се скъсат от стомашни, имунологични и какви ли не проблеми. Нищо подобно. Нито са имали колики, нито са имали някога диария и обезводнаване, нито са били нон стоп болни. Но ако четеш тук - живи да ги ожалиш.  Whistling
За България говорим. Не за въобще.  Peace

# 566
А неасистираното раждане = смърт?
Ох, аман от подобни заключения..  ooooh!

# 567
  • София
Не, но звучи като да се откажеш от безопасното кърмене в Африка и да предпочетеш изпълненото с рискове хранане с АМ, пак там.

# 568
  • София
Всъщност можете да се зачетете в съседните теми, в този форум. Същите никове, същите тези...а отговарят на тревожни въпроси на майки, които кърмят дълго, неваксинират и т.нат.
Има поле за размисъл.  Wink

# 569
Klemy, за пръв път ли влизаш в алтернативния подфорум? Ако не ти допада какво се пише, не чети, той е за споделяне на прочетена информация и личен опит извън общоприетите методи, няма претенции да замени личния ти лекар. А и после да не кажеш, че някой те агитира.. Simple Smile Страшничко ти звучи сигурно.., ами не е за всеки, пък и тази тема не е изключение. А мен пък ме дострашава като се зачета в здравния.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт