Раждане вкъщи 12

• 20 723
  • 844
  •   1
Отговори
# 750
  • Куциндрел
Мулти:
За съжаление в 21 век у нас толерантност към личния избор на другите няма. Буквално би могло да се сравни с нападението на джамията в центъра на София преди десетина дни. От това аз не виждам какво добро би могло да произлезе..  Confused
Как точно би дефинирала термина толерантност и до къде трябва да се простира тази толерантност?

# 751
Как се формира житейската философия? В изолация? Какво мислиш за забраната да се рекламира тютюнопушене в медиите например?

Не разбирам дали наистина вярваш, че хората на 25 години вече са установили и бетонирали всички възгледи за живота и нищо видяно и чуто повече не може да ги мръдне от там?

Именно за това говоря - хората са свободни да четат каквото на тях им харесва, по техен избор, и да се оформят като личности по собствена преценка, общувайки с когото на тях им е приятно, дори подражавайки на други хора, които сами са оценили като пример. От огромния океан информация избират което е подходящо за тях и което им е близко до сърцето. Всеки за себе си. Така се изграждат, а не с "наливане на здрав разум". И на 25 и на 50, пак е същото.

# 752
  • София
не може да се твърди, че нормален, зраял човек не е в състояние да носи отговорност за решенията си, независимо дали са верни или грешни.

... И ако решенията му противоречат с правилата - примерно жената е родила тайно, не е завела детето на консултация, не го е ваксинирала и никога не го е показала на лекар, който изобщо да оцени физическото му състояние, предприела е дълго пътуване, наблюдавала го е болно в течение на няколко дена, без изобщо да се обърне към компетентен лекар - педиатър и в резултат на нейните решения, противоречащи на нормите и доказали своята погрешност детето умре, тя следва да носи наказателна отговорност за причинена по непредпазливост смърт на непълнолетно лице, нали? Защото аз отговорността така я разбирам. Искаш цялата отговорност, не желаеш да я поделяш- но в случай, че сгрешиш, следва да приемеш и цялата вина, нали така?

# 753

Именно за това говоря - хората са свободни да четат каквото на тях им харесва, по техен избор, и да се оформят като личности по собствена преценка, общувайки с когото на тях им е приятно, дори подражавайки на други хора, които сами са оценили като пример. От огромния океан информация избират което е подходящо за тях и което им е близко до сърцето. Всеки за себе си. Така се изграждат, а не с "наливане на здрав разум". И на 25 и на 50, пак е същото.

Ми да - нека четат. Нали затова пишем - и аз, и ти, и Мег, и всеки. За да чете някой. И никой никого не принуждава.

Не ми каза какво мислиш по идеята рекламата на пушене да е забранена все пак? Или забраната от телевизионно студио да се назначава лечение по снимка от немедицински лица? Те ограничават ли свободата на излъчващите и приемащите по недопустим начин?

# 754
katiABV, не ти ли стана ясно, че има хора които нямат непременно нужда от лекар за да са живи и здрави, да раждат, да дишат .. и изобщо да живеят.. Хора всякакви, светът е шарен. Simple Smile

# 755
  • София
Със сигурност, обаче, трябва да бъдат подведени под отговорност и хората, дето да поддържали заблудата й, особено като се оказа, че въпросният лекар-хомеопат (поне по думите на майката) е и с висше медицинско образование. Ей, какво ли не прави вярата! А онова семейство с домашното раждане беше като огледален образ на нашенските такива.

... Но без лиценз за упражняване на дейност, както се оказва. С други думи - ще бъде приведена под отговорност за това си деяние... както и, вероятно, за смърт, причинена по време на изпълнението на дейност, подлежаща на лицензиране, без право на това.

# 756

Разбира се,че никой не обича да му наливат "здрав разум".Затова водещ си остава прекия опит.Поради тази причина и най-хубавите уроци са най-скъпите!

# 757
Но като се съберат хора на различно ниво и с коренно противоположни разбирания, положителен ефект от подобни дискусии не виждам. Затова намирам, че е по-подходящо хората да се събират на групи по интереси, където се чувстват разбрани, имат какво да научат и да споделят. А това тук, което се получава, нямам думи..  ooooh!
Това е и разликата между нас. Дори с цената на това да чета по-агресивни постове, аз виждам смисъл в такива дискусии, защото нищо не отхвърлям просто така. И първо се опитвам да осмисля противоположното на моята първоначална нагласа. А животът ме е поставял в ситуации да си променя коренно възгледите вследствие на подобни дискусии. И не съм сбъркала от това.

А темата отдавна не е само за споделяне на преживяното. И от нея може да се направи един много сериозен извод. Всяка майка, направила вече избор да роди у дома и неасистирано, няма да срещне морална подкрепа точно от хората, с които преди това е споделяла, ако нещо се обърка. Поне не публично.
Не искам и да си помисля как ли точно ще се почувстват Цвети и мъжът и ако почетат тук колко пъти е повторено, че отговорността за решението им е само тяхна, защото са зрели хора. И то поднесено точно от хората, които би следвало да ги подкрепят истински, и да отчетат конкретните грешки, допуснати от всички в този трагичен случай.

# 758

Не ми каза какво мислиш по идеята рекламата на пушене да е забранена все пак? Или забраната от телевизионно студио да се назначава лечение по снимка от немедицински лица? Те ограничават ли свободата на излъчващите и приемащите по недопустим начин?

Мисля, че рекламите за пушене няма да ги забранят, защото се въртят огромни пари в този бизнес. Както и да е, намирам че пушачите също са хора, и ако не вредят на никого (освен на себе си), не виждам необходимост да бъдат заклеймявани. Намирам, че всеки е свободен да изповядва религията си, философските си убеждения и пр. без да бъде натикван в нечий чужд калъп, само защото болшинството има други виждания.

# 759
  • София
katiABV, не ти ли стана ясно, че има хора които нямат непременно нужда от лекар за да са живи и здрави, да раждат, да дишат .. и изобщо да живеят.. Хора всякакви, светът е шарен. Simple Smile

Никой няма нужда от лекар, докато е здрав. Въпросът е какво правим, когато не сме. Бебето на Цвети например явно е имало нужда от лекар, за да диша. Защо това право му е отнето? Утре твоето дете може да е на мястото на Цветиното бебе по някаква причина. Още не си отговорила: ще го заведеш ли в болница? Или ще звъннеш на Мег? Виждала съм дете, което се задушава. Не приличаше на някой, който "няма нужда от лекар", за да диша. Да го оставим да мре ли? Само за да си докажем, че медицината е излишна и зловредна?

# 760
Andariel ,
Русия е много по - напред в много отношения.

Бащатко,
ако знаеш колко ми е познато това с руския. ooooh!
.......ти не участваш в Родилница, но питай жена си....да дам инфо на немски, френски, английски , дори холандски , беше "добре дошло", Но виж на руски- мале, какво прегрешение !
Ами гугълни си с гъгул транслейт Wink

multimodal,
наливане на здрав разум го има навсякъде, Не ми казвай, че го няма и сред алтернативно мислещите , каквато се смятам и аз! И точно тези, алтернативно мислещите са способни такова назидание да ти плеснат,че и в психушката да те наврат!

Групи по интереси има, и аз ги адмирирам.  Simple Smile знаеш много добре,че участвам във веганската тема. и в Родилница бях, Русалка ми е ника там.

И аз смятам да родя у дома, само че с тази разлика, че живея в уредена в това отношение държава.

Но в изолираното място Родилница 3 път няма да направя грешка  да участвам.

По делата им ще ги познаете.

Peace

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 12:18 от realist

# 761
multimodal, ами те рекламите са забранени в голяма степен.

И не е въпросът дали пушачите или врачките по Канал 2001, поставящи диагнози по снимки, са хора.

Съвсем друг е въпросът - но виждам, че отново се хлъзгаш далеч от конкретни отговори. Жалко.

Това е и разликата между нас. Дори с цената на това да чета по-агресивни постове, аз виждам смисъл в такива дискусии, защото нищо не отхвърлям просто така. И първо се опитвам да осмисля противоположното на моята първоначална нагласа. А животът ме е поставял в ситуации да си променя коренно възгледите вследствие на подобни дискусии. И не съм сбъркала от това.

Хърмаяни  Peace

# 762
  • София

... Да умират...

Не разбрах само кога и кой е попитал 3 месечната Ася дали иска да живее, или предпочита натурално да си умре в мъки и болка.

Някой трябва да говори от името на тези деца. Защото те нямат още свой собствен глас.
И този "някой" не е нито изперкалите им майки, нито наглите и безочливи подстрекателки, които са ги убедили в това колко е хубаво бебенцата да отидат при Създателя и Отеца и да повишат семейната Карма и други подобни, без посредник, без намесата на някой в този процес.

Децата НЕ принадлежат на родителите си. Те не са кукли за игра. Децата принадлежат на човечеството - на цялото човечество. Принадлежат на бъдещето, не на откачалките, дори и когато последните са ги "произвели".
Може би дъщерята на Цвети трябваше да открие ваксината п/в рак на дебелото черво.
Може би дъщерята на Юлия трябваше да напише поемата, която да промени хората и да ги направи по- добри.
Може би синът на... как се казваше другата откачалка, удавила бебето си по време на раждане във ваната - трябваше да открие нов път към звездите.
И тези загуби не са за родителите, те са за всички нас.
И ние нямаме право да си затваряме очите пред тези убийства, само защото са извършени от собствените родители. Нито защото родителите, които са ги извършили, са били малограмотни, заблудени, объркани и най- общо добронамерени, но и напълно безотговорни.
Просто нямаме право да замълчим.

За да не се повтори.
Или пошести.

Не за да покажем колко перковците грешат - това без друго е ясно и неинтересно - но за да предпазим други от влизане в същата естественическа секта. За да предпазим други невинни деца от нелепа смърт.

# 763
Цитат
А може би ще го променим.
Може би ще се намери една, обърнала се към модерното течение от зле разбрана суета, която ще се стресне и ще предпочете живота на детето си пред романтичния фанатизъм.
Ако успеем да спасим дори само един живот - значи си е струвало.

Колко пъти да ти кажа,че няма да успееш нищо да направиш.Хабиш се напразно с махленските си приказки.За да направиш промяна,трябва да започнеш от себе си.Като гледам имаш още много път да извървиш.Не може твоята градина да е буренясала,a ти да сочиш с пръст на съседа градината.Съвсем наясно съм,че няма да  разбереш какво искам да кажа.Ще те помоля да не ми отговаряш с одебелените си искрящи букви.Ако в реалния живот няма кой да те чуе,не си мисли,че тук ще се намери някой Peace
Много късмет ви пожелавам в следващата тема в разнищването на сплетните.Темата се е превърнала наистина в квартална седянка.

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 11:56 от SteiN

# 764
Не искам и да си помисля как ли точно ще се почувстват Цвети и мъжът и ако почетат тук колко пъти е повторено, че отговорността за решението им е само тяхна, защото са зрели хора. И то поднесено точно от хората, които би следвало да ги подкрепят истински, и да отчетат конкретните грешки, допуснати от всички в този трагичен случай.

Не смятам, че Цвети няма подкрепата на жените, с които е общувала по време на бременността си. Видях изразяването на съчувствие и желание за помощ от доста хора, които споделят мъката и. Отговорността обаче наистина няма с кой да я сподели, освен със съпруга си. Ако беше раждала в болница, щеше да бъде с лекаря. Нали точно заради това всички скачат, ако някое новородено умре, а медицинското лице бъде обвинено в непрофесионализъм, немърливост или грешки. Тогава обаче много хора са склонни да неглижират отговорността на лекарите, така, по презумция, защото били професионалисти, значи било направено най-доброто възможно. Съжалявам, но не споделям всеобщото мнение.

Общи условия

Активация на акаунт