МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 8

• 80 144
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
emanuella89, аз съм раждала два пъти с пълна упойка. Искам да те уверя, че си избрала по-правилната упойка, поне за мен, сигурно много майки сега ще ме уборят, защото видях, че от няколко дни, коментирате други упойки, но все пак, аз си казвам моето мнение. Преди да предпочета пълната упойка се посъветвах с двама анестезиолози и всъщност те ми я препоръчаха. Ти задължително се посъветвай със специалист, щом имаш алергия към упойки, а и ти ще правиш изследвания, така , че ще си наясно. Не предприемай нищо, което да те застрашава! Упойката трае докато свърши операцията/секциото/, докато извадят бебето и те зашият, после като излезеш от упойката ти е много студено, но постепенно се съвземаш. На мен много ми било паднало кръвното по време на операцията, но анестезиологичния екип се е справил перфектно. Слагат ти абокат, така че през него ти вливат, каквото е необходимо. Ние направихме прощапулник, аз за това влязох, да се похваля! Поздравления на mame 2011 за куража, който е имала, докато бебенцата й се оправят. Желя им здраве на близнаците ! Бъдете щастливи със слънчицата си!

# 361
  • Бургас

Привет на всички !
Искам да изкажа искрените си благодарности към специалистите в МБАЛ Дева Мария , кв.Ветрен !
По-специално искам да подчертая за грижите полагани за новородените в неонтология! От все сърце благодарим на д-р Згурова ,на сестра Петя Петкова  и на целия екип като цяло !
След една наистина тежка бременност родих преждевременно в началото на осми месец . Децата са близнаци и са незрели, бяха с тегло под нормите и с разни други проблеми . Положението "висеше на косъм" както се казва . Благодарение на тези хора обаче децата ми оцеляха и са живи и здрави ! Бяха положени изключително големи грижи за тях , след което ги изписаха на 19.07.2011г. в много добро здравословно състояние . Докато децата  бяха там имах възможността да ходя да ги кърмя , обяснено ми беше как да полагам елементарните ежедневни грижи за тях . Винаги ме питаха дали имам въпроси и бяха доста отзивчиви и приветливи , предвид ангажиментите им .
Досега те се грижеха за моите слънчица като истенски родители , а благодарение на това сега ние със съпруга ми можем да се наречем такива !
Сега са си у дома и можем да им се радваме и да сме щастливи!
Това щастие го дължим на всички тези хора  Hug
Нека не пропусна д-р Ризова , д-р Георгиев и целият им екип...
Благодарим също и на г-н Семир Абумелих за оказаната подкрепа и нека помага и на много други хора като нас ! Hug

Много се радвам, че всичко е минало добре. Нека да са живи и здрави дечицата, и да ви носят само радост оттук нататък  Hug

Имам въпрос, относно преждевременното раждане и финансовата част, свързана с това.  На какво се дължеше преждевременното раждане ? Колко дена бяха децата в кувьоз и колко допълнително ви струваше това ?

Естествено, ако прецениш че въпросите са прекалено лични, можеш да ми отговориш на лични или въобще да не ми отговаряш  Peace

# 362
Здравейте, сега открих този форум и доста ми хареса до сега ви четох. И аз ще раждам в Дева Мария , лекарят ми е Димитър Бояджиев много съм доволна от него!
И аз ще съм секцио , но няма да искам епидурална упойка а тази с маската ( с някаква газ до колкото знам) Искам да питам само като те приспят след колко време се събуждаш? И освен с маската слагат ли и други упойващи инжекции или каквото и да е.
Много ме е страх понеже съм многоо ама многоо алергична към упойки! Аз ще правя тестове предварително разбира се но все пак..... ме е страх.
А и ше ми е за първи път Simple Smile)
Поздравления, че сте избрали др. Д. Бояджиев!  bouquetЕстествено е да ви е страх, но се доверете на лекарите! Задължително си направете тестовете за упойки, когато отидете на среща с анастезиолог!
Първо ви слагат маска / на мен ми казаха, че това е кислород, но в момента в който исках да питам защо ме лъжат вече съм била заспала Mr. Green/ Естествено, че не е кислород, но явно да не ме плашат, защото операцията ми беше по спешност. След това през абокат слагат колкото и каквато е нужна упойка, но вие вече спите дълбоко! Аз се събудих след повече от 2 часа и то от апарата, който мери кръвното / нали знаете как стиска ръката/ Е, от това се събудих и много скоро след това ме свалиха в стаята.
Предстои ви нещо прекрасно! Ще чакаме да се похвалите Heart Eyes

P.S.
mame2011  bouquet  bouquet Дано да са ви здрави и много щастливи дечицата!

# 363
Много благодаря за коментарите. Аз сега началото на август съм на изследвания (кръв и урина) и ще говоря с Бояджиев да му кажа за това че съм много алергична...може пък да ме накара от сега да направя пробите за алергии към упойките.
Аз горещо го препоръчвам д-р Бояджиев , много внимателен успява да те предразположи абе изопщо всичко най най мога да кажа за него Simple Smile
И за това говорих с него че искам той задължително да присъства на операцията ми , не че казвам нещо лошо за другите лекари просто той ми е на сърце Simple Smile.
Искам вече всичко да минава Simple Smile но ще поизчакам още  Wink
Когато това се случи задължително ще ви се похваля че си имам едно малко момиченце Simple Smile)))
  bouquet  bouquet  bouquet

# 364
Здравейте,
искам да питам, ако живея и се водя на женска консултация в друг град, но съм от Бургас и имам желание да родя в "Дева Мария", кога е най-удачно да си запиша за консултация. В сайта е указано 30 дена, но бих предпочела да е преди излизането ми в болничен. Как да избера кой лекар ще ме поеме за да запиша час при него?
Искам да си запазя и час за ФМ, но е добре да го комбинирам с посещението при лекар, който ще ме наблюдава през последния месец(ако е възможно това). Нужно ли е някакво направление? Може да посочите телефон, на който ще получа тази информация.
Може ли да ми кажете цената на ФМ(фетална морфология).

# 365
ФМ - 50 лева

# 366
а на теб кога ти е  термина?

# 367
Термина ми е на 5.10.2011

# 368
аз съм за 15 октомври  Simple Smile

# 369
Аз съм за 28.10. Има ли други октомврийки? Simple Smile

# 370
Момичета ще е ви очакваме на 26.07 - от 14.00ч.-ще се проведе лекция :
1. "Първи грижи за новороденото. Грижа за кожата, хигиена на седалището, обработка на очите, ушите и пъпчето. Къпане, масаж и гимнастика. Практически упражнения и съвети.
лектор: Светлина Николова -старша акушерка на Неонатологично отделение в МБАЛ "Дева Мария" Peace

# 371
Искам да питам кога ще бъде на работа доктор Ризова и ако може графика и за август.

# 372
за м. Август:
Д-р Ризова - 01-Д, 03-Д, 04-Н, 06-Н, 08-Д, 10-Н, 14-Н, 17-Д, 19-Д, 20-Н, 22-Д, 24-Д
Д-р Драгнева - 02-Д, 05-Д, 07-Д/КАБИНЕТ/, 08-Н, 10-Д, 11-Н, 13-Н, 15-Д, 16-2/6
Д-р Бояджиев - 02-Н, 04-Д, 05-2/6, 06-Д, 07-Н, 09-Н, 12-Д, 15-Н, 17-2/6, 18-Н, 23-Н, 25-Д, 26-Н, 28-Д, 29-Н, 30-Н.
Д-р Дорийска -  16-Д, 17-Н, 19-2/6, 20-Д, 21-Н, 23-Д, 24-Н, 26-Д, 27-Н, 29-Н, 31-Д
Д-р Люцканов - 03-2/6, 05-Н, 07-Д, 09-2/6, 11-Д, 12-Н, 14-Д,
Д-р Гамишев - 02-2/6, 03-Н, 09-Д, 10-2/6, 13-Д, 16-Н, 18-Д, 19-Н, 21-Д, 22-Н, 24-2/6, 25-Н, 27-Д, 28-Н, 30-Д, 31-Н

Възможно е да настъпят корекции в графика!

# 373
 Hugаз съм за 26.08.,има ли някой горе-долу по това време...Ще съм секцио,но все още се двоумя за вида на упойката.Първия път бях с епидурална,доволна съм,но тук чувам доста добри отзиви за пълната..5 дена ли се стои в болницата ако си секцио?а кога ти дават бебето?Сигурно някой го е споменал някъде,но съм го пропуснала.Благодаря предварително..  bouquet

# 374
Hugаз съм за 26.08.,има ли някой горе-долу по това време...Ще съм секцио,но все още се двоумя за вида на упойката.Първия път бях с епидурална,доволна съм,но тук чувам доста добри отзиви за пълната..5 дена ли се стои в болницата ако си секцио?а кога ти дават бебето?Сигурно някой го е споменал някъде,но съм го пропуснала.Благодаря предварително..  bouquet
Мисля, че се стои 7 дни, а бебчето ти го дават след 48 часа.

Общи условия

Активация на акаунт