На море в Гърция - 4

• 141 383
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Леле хора.. писах половин час и накрая ми изчезна поста Simple Smile

Накратко за стачките - няколко души тук ме питаха, докато още бяхме в Гърция, тогава се заплеснах, но сега да кажа. Може да е късмет, но ние конкретно никога не сме усещали някакъв отзвук или социално напрежение. Сякаш публикациите в бълг. преса са писани буквално на друга планета...
Миналата година заминахме в края на август ден-два след края на бензиновата криза - имаше си бензин навсякъде, само малко по-скъп.
Сега, не искам да омаловажавам проблема и знам, че тук има момичета, които са хартисвали на ферибот, но това са нашите впечатление. Като цяло, ако се пътува винаги с пълен резервоар и се избягва максимално обществения транспорт, нещата би трябвало да са ОК.
Искам да обърна внимание, че гърците (както и французите напр.) са стачкували винаги, това не е някаква новост. Преди доста години имаше стачка точно на 1 май и бяха спрели влака Солун-София заради нея.
Това, което аз съм забелязала от кризата, са просто повечко опразнени и изоставени заведения и магазини - навсякъде, и в малките и големи градове; и е малко по-олющенко от обикновено на местата, където не се печели от туризъм.

Марийка, Амулиани дали ще ви е достатъчно забито? Това е много малък остров до Атон, вярно пътува се с фери, но то е като градския рейс - през половин час върти цял ден, 10 минути е пътуване. Наистина е адски скучно.
Пилио - също място, където бих се връщала пак и пак, само да не бяха тия завои. А храната във Волос е ма-ни-а-кал-на!
Има такива по-тихи кътчета и на западния бряг, срещу Йонийските острови, но не съм най-запознатия с тях човек тук.

И... още инфо за Самотраки? Ще е полезно на много хора предполагам?

# 181
  • София
Това, което съм видяла в нета за Амулиани си е направо цивилизация. Вярно, и Самотраки в последните години претърпя развитие, но все още е далеч. Миналата година бях на Пилио, но тия завои там направо ме разбиват. По западната му част е малко по-нормално, но някакси не ме грабва. Да, и аз гледах Йонийското крайбрежие, определено информацията ми е малко.

Ако някой се интересува от Самотраки, мога да разкажа нещо, но това е много особено място: диво, "скучно", почти никакви забавления - направо пенсионерско според повечето разбирания. За нас обаче, има неповторимо излъчване, аромат и странно спокойствие. Там е един от първите християнски храмове, древно оброчище и история. Но въпреки тази му история, бих го препоръчала на много малко хора, такива, които знам, че имат нагласа за подобни места - останалите ще останат разочаровани може би.
http://www.samothraki.com/htm/indexf_e.htm

Плажовете са каменисти, само южният е пясъчен, но там обикновено духа силен вятър и трудно може да се задържи чадър.

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 09:01 от mariyka

# 182
  • В най - голямото село
Момичета,
заплащат ли се чадърите и шезлонгите в Дион Палас. Благодаря

# 183
Моля за съвет и насоки Simple Smile

В началото на Юли искам да си направим екскурзия до някой близък остров с кола.
Става въпрос за 3 дни/2нощувки.
Какво и къде бихте ме посъветвали да отидем?
Ако може да споделите инфо и за самото пътуване...
Хотел лесно ще намеря Simple Smile

Мерси  Heart Eyes

# 184
  • София
В началото на Юли искам да си направим екскурзия до някой близък остров с кола.
Става въпрос за 3 дни/2нощувки.
Какво и къде бихте ме посъветвали да отидем?
Ако може да споделите инфо и за самото пътуване...
Хотел лесно ще намеря Simple Smile

За толкова време най-подходящ ми се вижда Тасос. Фериботите са от Керамоти (от Кавала са по-дълги и по-скъпи) и са на около час. Разписания не гледай, защото няма да са истински  Wink. На острова "цивилизацията" е най-вече в Лименас(Тасос) и Лименария. За селцата - почти всички са на високо, а под тях, до морето, има оформено нещо като вилно селище, което се казва Скала (и името на селцето). За мен по-добрата част като растителност и плажове е източната.

Само внимавайте с протести и стачки, които в последните години са чести при съседите. В тази част на страната определено не се чувстват (била съм в Кавала, когато по бг телевизиите са показвали счупени витрини от протести, а аз не ги видях  Mr. Green), но ако има някоя всеобща стачка на фериботите - може и да не работят.

Дано и други да се включат с предложения!

# 185
Момичета, как обикновено плащате когато резервирате.
В смисъл как превеждате част от парите капарото примерно  newsm78 Кой е най-изгодния, пък и сигурен начин?
Уестър Юнион, там мисля, че тече някаква реклама за 10Е превод
или
друго?? банков превод, коя банка бихте препоръчали и колко ще ми излезе удоволствието  Mr. Green

# 186
  • София
Dechy, в Мандраки нощувката ни беше 133 евра със закуска. Ние не искахме обяд и вечеря, защото на обяд сме на плажа, а за вечеря не бих пропуснала прекрасните заведения из острова. В ресторанта на хотела работи един македонец, страшен образ, той ни казваше къде да отидем и не сбъркахме  Peace
Ферибота- 217 евро за двамата и колата, 2,30ч. пътуване, колата не ни трябваше на острова. Слизхме в центъра с автобус, на 15 минути имаше такъв, имаше и евтини скутерчета и коли под наем.

Много беше хубаво, още веднъж благодаря на Скорпио.

Една забележка имах към хотела, чистенето е под всякаква критика и за съжаление камериерките са българки, но чистеха отгоре- отгоре и много ме ядосваха, защото хотелчето е супер, а така ще го съсипят.

Казаха ни също така, че Мандраки е едно от най-скъпите места на острова, но то има голям избор от хотели и къщички.

# 187
В смисъл как превеждате част от парите капарото примерно  newsm78 Кой е най-изгодния, пък и сигурен начин?
или
друго?? банков превод, коя банка бихте препоръчали и колко ще ми излезе удоволствието  Mr. Green

Вчера правихме превод - УЮ - 18 евро; ОББ - 38 евро За една и съща сума.

# 188
  • София
или

С кредитна карта. Дори не винаги взимат капаро, а само имат номера в случай на неустойки. В 90% от случаите резервираме през Букинг. От години сме така и фалове не е имало. А все пак винаги може да се спре плащане, с което не си съгласен. След посещение в Турция и теглене от банкомат, имаше посегателство, което се разреши без проблем.

В рекламата на Уестърн Юнион са забравили да споменат, че 10 евро е за суми до 50 евро Laughing

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 15:26 от Тaня67

# 189
или

С кредитна карта. Дори не винаги взимат капаро, а само имат номера в случай на неустойки. В 90% от случаите резервираме през Букинг. От години сме така и фалове не е имало. А все пак винаги може да се спре плащане, с което не си съгласен. След посещение в Турция и теглене от банкомат, имаше посегателство, което се разреши без проблем.

В рекламата на Уестърн Юнион са забравили да споменат, че 10 евро е за суми до 50 евро Laughing

Някои хотелчета приемт само УЮ или банков превод и искат капаро. Дори Пей Пал не приемат.

# 190
Да допълня умишлено не се и съмнявам  Laughing

...Днес минах на тур из банките и се хванах за главата  smile3511 smile3511 smile3514 че то превод на парите ми струва колкото има-няма почти ден почивка...милите родни банки ми искат суми за превод от порядъка на 25-30 Е и то само, ако имам сметка в дадената банка, ако нямам не можело да се изпратят пари  #Crazy

# 191
  • София
Някои хотелчета приемт само УЮ или банков превод и искат капаро. Дори Пей Пал не приемат.

Toва показва колко са сериозни и просто ги  smile3513. Имаше поне 2 хотела в Керамоти, които разкарахме по тази причина и не сме съжалявали. Ако са сериозни и не укриват данъци, кредитните карти не са им проблем. Да не говорим, че после на място, на повечето се плаща в брой. Кредитната карта е само гарант.

Да, Ани, превода на пари е безумно скъп. Отдавна съм се отказала от този вид услуга. Но и не правете грешка да плащате с дебитна карта (ако изобщо има такава възможност). От нея ако някой изтегли пари неправомерно, на практика нямат връщане. Не са защитени като кредитните.

# 192
Таня, то определено през банков превод ще се откажем, с Уестърна е 18Е и е най-евтиния вариант.

# 193
Таня, то определено през банков превод ще се откажем, с Уестърна е 18Е и е най-евтиния вариант.
питай в клон АСЕТ Банк, ако ти е удобно  Peace Аз имам сметка там и превод на суми до 1000Е е 5Е - мисля, че таксата и за хора без с/ка не беше висока - ето линк към тарифата

# 194
2К, благодаря, ще пиша мейл за сега, пък утре ще се обяд по тел, че гледам в наше село нямат офис  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт