На море в Гърция - 4

• 141 048
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали семейно хотелче на Тасос, подходящо за летуване с малко дете /на година и половина/?

# 526
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали семейно хотелче на Тасос, подходящо за летуване с малко дете /на година и половина/?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=458267.0 Към последните страници.

# 527
Може ли по опитните да препоръчат как да стигнем до Никити? Ще минем през Промахон. Гледам в Мишлена, но там препоръчват само през Солун. Как е пътя от другата страна и какъв точно маршрут препоръчвате?

# 528
  • София
Може ли по опитните да препоръчат как да стигнем до Никити? Ще минем през Промахон. Гледам в Мишлена, но там препоръчват само през Солун. Как е пътя от другата страна и какъв точно маршрут препоръчвате?

Ние карахме както ни каза "джафкалото". Прекара ни през Солун и после стигнахме почти до Касандра. Мислех, че има нещо по-пряко поне от Солун към Геракини и Никити, но може би защото е планински  път, настойчиво ни караше да заобикаляме. На връщане искахме да минем през Илинден и изкачихме доста височини, съответно загубихме и много време. Пътят беше през Полигирос и покрай някакъв язовир.

# 529
Ral_p ,

През Солун е класическият вариант до Никити, бързо се стига .
Другата възможност е  Серес ,Неа Зихни , да се отклоните към Аспровалта,после Ставрос, Олимпиада и карате в посока Йерисо-този път не е така бърз в тази си част, но е в гориста местност и е приятен.На хълма над Стратони има приятно място за фотопауза.
От Йерисо тръгвате през Пиргадикия към Агиос Николаос и оттам след 5 км сте в Никити.
Ние ползваме и двата варианта като обикновено на отиване минаваме през Солун, а се прибираме по другия път.
И накрая копирам мой предишен пост ,касаещ пътя през Полигирос"Щом ще сте в селцата около Кавала,значи продължавате по крабрежния до Аспровалта.После Ставрос,Олимпиада,Стратони и се качвате в планината.Тук  е неприятната част от пътя и  са завои,но може да спрете в живописното селце Арнеа,което открихме точно пътувайки така-като в приказките е-за малка почивка и карате до Полигирос.Оттам вече слизането е лесно и излизате на Геракини.
Минавала съм го, не е страшно."

# 530
И аз съм минавала нeколкократно другия път, той е приятен и не толкова натоварен като солунския лятото, но между Пиргадикия и Агиос николаос много завои, много нещо бе. "Царският" със сигурност е по-бърз. Горе на Стратони също има завой-два-три.

# 531
Благодаря момичета. Ще предам инфото ма мъжа, пък той да решава. Ще сме и с малката, та най вероятно ще е по царския път.

# 532
scorpios, много са ни далече Скиатос и Корфу.

Как е времето края на септември-началото на октомври на Халкидики? И коя част е подходяща за почивка без деца? Да е добре озеленено, красиви плажове и заливи, да е спокойно, но да има все пак заведения за хранене, не нощен живот.

# 533
  • В полето, под тепето.
 Wink

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 16:21 от Теси

# 534
Какво ще кажете за тази оферта: http://www.deals.bg/deal/id/3571/f5ddfd/10
Изгодна ли е? Мястото хубаво ли е? Нищо не ми говори Парга. А тези вили "Вила Омберта Студио"?

# 535
  • с/у ОколоМръсТното
 very nice, нищо не знам за тази част на гръцкото море. Но офертата в Диилс е до 12.09. Дали го видя?
Пък ти питаш за края на септември, до нач. на октомври. Доколкото разбирам ще сте без деца... Аз лично ако ми предстоеше такова нещо тръгвам без резервация...
Но сме били след 20.10 в Гърция и особено по курортите вече всичко е доста замряло. Имам предвид малките семейни хотелчета. Големите хотели в големите градове си работят.
И последно... искате ли да обикаляте или искате няколко дни да сте само на 1 място?

П.П: http://www.tourist-service.com/?language=bg&page=package-tou … -tours&id=251

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 10:56 от Шани

# 536
scorpios, много са ни далече Скиатос и Корфу.

Как е времето края на септември-началото на октомври на Халкидики? И коя част е подходяща за почивка без деца? Да е добре озеленено, красиви плажове и заливи, да е спокойно, но да има все пак заведения за хранене, не нощен живот.
Като чуя за красиви плажове, заливи и зеленина си представям Йонийските острови. Миналата година бяхме на о. Закинтос, а тази на Халкидики- Касандра. Нищо общо! Определено си заслужава дългия път до някой остров щом ще сте без деца. Дъщеря ни беше на 5 и половина миналото лято и от вълнение дори през нощта се събуждаше през 2 часа...за тоалетна. Пътувахме от Русе без да спираме за нощувка, така реши мъжа ми CrazyДори самото пътуване си е истинско приключение / разбира се за търсачите на такова /.
Следващият остров, който сме набелязали е Кефалония.

# 537
very nice, най-близо до Варна е Тасос (около 10 часа път с кола), Халкидики е по-далеч и всички останали острови, но според мен е малко вероятно да става за плаж края на септмври-началото на октомври, както на тасос така и на халкидики. Ако имате късмет може и да е хубаво времето. Аз съм била около 20 септември и на тасос и на халкидики имало и горещи дни и доста хладни и дъждовни, така че, всичко може да се очаква. И на двете места има колкото си искаш красиви заливчета, плажове,  спокойствие.

# 538
  • София
Здравейте,
да помоля за малко помощ. В последният момент плановете ни се промениха и сега бързо  за 2-4 дни трябва да организирам нова почивка. Не познавам добре Халкидики и ми е много трудно да избера.
Гледах доста от хотелите и студиата в темата, от вчера чета усилено и вече  #Crazy
Това , което търся накратко е
-малко хотелче на брега, до плажа , на тихо и спокойно място,
може да е скучно, но поне да има 2-3 таверни  и да не се налага да ходим с кола на вечеря
- ще е хубаво да не е много популярно място , за да не е претъпкан плажа
-ако има значение, ще сме без деца

Ще съм благодарна дори и само за име на населеното място. Била съм на Атон на разходка и сега искам да посетя другите два ръкава.
 Praynig
Тъй като тази година си организирахме почивката точно така - в последния момент и за пръв път на Халкидики, ще си позволя да ти отговоря - Сарти на Ситония, но новата част, тя е на около 20 минути пеша от центъра на селото, където е по-оживено и шумно. И в тази част има хотели, две таверни, супермаркет и може човек да не ходи до селото, освен ако не търси разнообразие. Тихо и спокойно е, съвсем до плажа, който е огромен и в този си край не става претъпкан дори в пика на сезона.

# 539
Здравейте! Има ли някой отзиви от този хотел:
http://www.aristoteles.gr/
Имат доста приемливи цени.
Ако някой може да препоръча друг хотел на AI или поне полупансион на нормални цени - до 80 лева на човек за началото на септември, да дава предложения. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт