Захващаме пролетни плетки - цветни болерца, жилетки

• 123 354
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Много е страхотна!!!!!!
Обмислям да те копирам, даже имам същата ваза и цяла стая вкъщи в жълто и оранжево. Само че чудя тези цветчета колко ще издържат на домашния прах? У дома е ужасно прашно и почиствам на всеки два дни  Sad А клонките са естествени,доколкото виждам?

Благодаря, Амели!  Hug Клонките са естествени, от липата зад блока, просто махнах листата.
За праха - мисля периодично да ги изплаквам с хладка вода и первол, те са закрепени подвижно с плетените халкички,  така че не би трябвало да е проблем свалянето и слагането.

# 676
  • София
Карамела, много, МНОГО ти благодаря!!!  Hug

# 677
Здравейте момичета.Искам да ви помоля за помощ.Плета шапка по схема от Осинките но не мога да разбера каква е тази бримка и как се плете

"В следующем ряду в каждую вершинку столбика предыдущего ряда провязываем поочередно 1 рельефный столбик и 1 СН. Т.о. крючком №2,1 провязываем три ряда полей. Потом меняем крючок на №2,5 и провязываем еще 2 ряда. На фото видно, что поля становятся перпендикулярно к самой шапочке с первого ряда их провязывания. Последний ряд провязываем рачьим шагом крючком № 2,1. На последнем фото я показала как выглядит шов."

# 678
да ви покажа на какво попаднах и пред това майсторство направо нямам думи....уникална изработка на една кука  Heart Eyes 

и намек за начинът на изработката

# 679
тюли, то самото изплитане не е трудно, ами подготовката е изключително прецизна, предполагам всичко е пресметнато на компютър - брой цветове, смяна, бримки....

# 680
да, и аз така предполагам...при гоблените има разни програми,с които може да се преработи снимка напр. и да се ушие като гоблен.Предполагам и тук е нещо подобно,с програма и няколко зададени цвята... Wink  Но си е идейно,де...

# 681
Много сполучливи картини! За мен ще е изключително трудно да направя такова нещо - голямо броене и смяна на цветове ще пада...  
А тук има няколко чанти с много по-лесни картини (пък може и с найлонови торбички да се изплетат)
https://picasaweb.google.com/111899570020676467753/4anti

Последна редакция: сб, 30 юли 2011, 23:24 от nela_66

# 682
на тази с пеперудите отдавна съм й хвърлила око Laughing

дайте модел за жилетка на една кука,да не е с много дупки,но да не е и съвсем плътна

# 683

дайте модел за жилетка на една кука,да не е с много дупки,но да не е и съвсем плътна
Памучна или вълнена?

# 684
Аз съм запланувала тази за есента

# 685

Памучна или вълнена?
памучна....вълна не обичам Peace  Купила съм си прежда ИРА и мисля,че ще е удачна и няма да се развлече,но немога да си харесам модел,а що сайтове изгледах само... ooooh!  май съм доста претенциозна.
Блу айс,благодаря за споделянето....успех при плетенето

# 686
Ира не е ли акрил?
аз също се оглеждам за дълга жилетка, но на две куки. И аз тъй гледам по сайтовете, гледам, а в нищо не се влюбвам Simple Smile

# 687
# 688
акрил е,да....но мисля,че ще стане някаква жилетка от нея,нали....
Наистина,доста сайтове,адски много модели....явно това е проблема - богат и труден избор...Едно време,не е имало нито списания,нито интернет,пък нашите баби и майки са се "скъсвали" да плетат...

Нела,всички модели са страхотни, но на мен най ми хареса  второто моделче... Peace

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 12:22 от tuly

# 689
разбира се, че ще стане, аз реших, че изрично се говори за памук. Даже е по-меко за плетене на 1 кука.
наистина са хубави жилетките на нела66. Обаче последната много ще ме обезформя  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт