Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 51

• 34 504
  • 718
  •   1
Отговори
# 390
  Това възвишено чувство,защо ли така бързо ще се изпари като лански сняг,съвсем скоро? Отговорът оставям на вас.А като видя Бихтер така съсипана,защо ли така набързо го напусна прексрасното чувство?  Човек има право на втори шанс,когато първо  е поел последиците от действията си,а не когато бяга от тях,искайки да се скрие зад някого-в случая Нихал.И да,постъпката му е недостойна и неморална спрямо абсолютно всички-Бихтер,Нихал,Аднан.Странно е ,че има хора,които в желанието им да видят нещо,са склонни да приемат и оправдаят едни определено нередни действия.Жалко,много жалко.
  А дали щяха да са щастливи -ако избягат,не мисля,защото чувството за вина,срам и тежестта на стореното щеше да ги преследва и щяха да се разделят.Ето защо казах,че за мен няма правилен отговор тази ситуация-при всеки един развой,всички,без изключение,ще страдат и то много.

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 22:48 от charovnica

# 391
  • На изток от рая...
Не знам как се женят в Турция, но преди се сравняваха Халил и Менкше с Бехлюл и Нихал. Сега като се замисля, двойката от Забраненият плод ми напомня много повече на двойката от другия филм на Киво, който са излъчвали у нас - "Перла".
Там дори ожениха героя на сила, но видяхме колко влюбени и отдадени бяха после двамата един към друг. За съжаление Нихал и Бехлюл нямат толкова много време пред себе си

# 392
   Много се търси тая любов Бех-Нихал,тези лоши сценаристи защо ли така не я показват и не й дават време  Whistling

# 393
"Нихалчето  е прекрасно! А Бехлюл- ами мисля,че той започва да отваря очите и сърцето си това прекрасно момиче. Когато получи снимката, и усмивката , и погледът , и музиката показаха това зараждащо се чувство. Дори мама Фифи и Бихтер виждат какво се случва.И целувката по главичката в края на епизода съвсем вече не е като онези дежурни целувки до момента. Отново прекрасно изпълнено от Къванч. Както и момента в избата. Погледът му се промени на мига, когато вместо Нихал видя Бихтер. И жестът , с който я отблъсна, за да не кажа "захвърли " в ъгъла. Дали е честно и почтено- не знам! Пак нямам еднозначен отговор, защото, както и снощи писах, аз мисля, че всеки има право да потърси доброто в себе си и да получи нов шанс. Стига да желае да се промени и да е готов да води такава битка. Поне мога да кажа, че в това отношение сценарият следва сюжета на романа, показвайки зараждането на едно искрено и възвишено чувство в душата на един опустошен морално човек."
  bouquet

# 394
djoleva , аз мисля , че ако го бяха направили още в началото , щяха да имат шанс ! Но след това нещата се усложниха твърде много и не съм сигурна дали щяха да има общо бъдеще ! Много е вероятно да се случи точно това , което казваш - да започнат да се обвиняват един друг ! Не че сега не го правят - сцената в избата беше красноречива !
Съгласна съм , че всеки заслужава втори шанс , всеки заслужава да бъде щастлив ! Но защо това да бъде привилегия само на Бехлюл ? Нима Бихтер няма това право ?! Разликата е само в това  , че тя иска втори шанс със същия любим , не бърза и не иска да се "пречиства " с някой друг !

# 395
# 396
  • На изток от рая...
Не се търси вече любовта м/у Б и Н. Нещо много повече - вижда се.

# 397
Незнам дали в турция се женят без любов не мисля поне в големите градове вече не е така  Не съм съгласна със Силвия -Мария че между Б и Б не е имало любов имаше в началото преди да започнат да се нараняват . Сега не може да не са останали някакви чувтства в Бехлюл  все пак не може с едно натискане на копчето да прекратиш любовта но нещата далеч не са като в началото.И друг въпрос си задавам . ако Бехлюл не се беше сгодил за Нихал ако връзката им беше продължила дали щяха да са щастливи . Ако бяха избягали заедно колко време щяха да  бъдат щастливи нямаше ли да започнат да се обвиняват взаимно

Връзката им започна с ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА.
Влюбването и страстта са прекрасни ,но когато уважението и
приятелството ги няма те не прерастват в ОБИЧ.
БиБ нямаше да са си интересни извън /адреналина/в къщата.
Навън нямаше да има предизвикателстваи интерес......

Разбира се ,че раздялата боли ,но разочарованието е в пъти по-силно .
А отношенията на Бехлюл към Нихал са нова вселена за Бехлюл и
 той не ги смесва и сравнява.
Забравяш бавно старата и приемаш на чисто новата.

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 22:56 от silvia_maria

# 398
  Нова вселена-точно такива нови вселени съм виждала да се провалят с гръм и трясък,точно защото човек не може да избяга от себе си,за добро или лошо.
   "Любовна история за търсещите любов..."-това е мотото на този филм,всеки е свободен да я вижда,където си иска.  Аз още любов между Б и Н не виждам-пък за нещо много повече,да не говорим,но това е въпрос на гледна точка.

# 399
А Нихал как разбира за връзката им . На Аднан му казва Бешир но Нихал как разбира . В една отсцените я видях да тича с булчинска рокля после когато Бих се самоуби тя се свлече на стълбата но мисля че вече знаеше . как е разбрала

# 400
    Нали знае за слуха,а и Бюлент прочете съобщението от Фирдевс до Бех,че тя ще признае всичко и Нихал разбра.

# 401
Не съм следила" двама завинаги" но си спомням че там омъжваха главната героиня за някой който тя неиска. Също и в "перла" стана така, та от там съдя че явно все още се среща този вид брак там. Peace
Мислих си за всички клипчета дето ги има из нета за любовта м/у БиБ , и тези които има за нещото м/у Б и Нихал вижте сами разликите. На тези м/у Бех и Нихал освен целувки по челото и тъжни погледи от страна на Бех и замечтани от Нихал невидях Peace

# 402
  ivana27-не гледаш добре,да знаеш  Wink
  И понеже любовта между Б и Н е невроятна,като никоя друга,пречистваща и т.н.-за нея от цял филм има -няма 10 епизода,изключително режисьорско решение  Laughing

# 403
Благодаря значи Фирдевс до края упорства. Вместо да си грабне детето и да се махнат и двете вместо да гледа да и помогне виждайки се вкакво се превръща тя продължава в нейн стилПреди Фифи якараше да стой при Аднан за да има финансова стабилност. Сега сигурно иска Бих да стой при Аднан за да не загуби Четин

# 404
Благодаря значи Фирдевс до края упорства. Вместо да си грабне детето и да се махнат и двете вместо да гледа да и помогне виждайки се вкакво се превръща тя продължава в нейн стилПреди Фифи якараше да стой при Аднан за да има финансова стабилност. Сега сигурно иска Бих да стой при Аднан за да не загуби Четин
  А не,баба Ферди е там до самия край.Сега ще помогне уж на Бих,ама как,не питай  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт