Германска нова медицина - 7 тема

• 85 707
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
  • И аз не знам къде...
Здравейте,
Синът ми тръгна на ДГ през септември и от тогава до сега вече за 4ти път е болен  Shocked! Започва с кихане, после сополи и кашлица.
В началото го отдавах на това, че не иска да ходи на градина, но вече това е преодоляно и ходи със желание.
В петък вечерта си беше напълно добре и от събота пак се започна. Не съм го водила на лекар, и за сега сме на клеева тинктура и Ацерола, но се чудя това какъв конфликт може да е?
Дай те ми идея, моля ви!
Вечер го гушкаме и целуваме и двамата с баща му, постоянно му повтаряме колко го обичаме и гледаме да си играем заедно.
Не знам какво може да е този път!

Благодаря!

# 421
Дарии, при каката също нещата се развиха по подобен начин.Отначало, когато ходеше с плач, първият месец, боледува три пъти.Интересното е , че уж боледуването, симптомите винаги започваха в събота, когато си беше в къщи-оздравителната фаза.Детето се успокояваше събота и неделя и логично следваше оздравителния етап.
Всъщност това, че ходи с желание не значи , че не преживява малки вътрешни конфликти.Може да са породени от това, че някой детенце от градината го е нагрубило , не му е дало исканата играчка, учителката му е направила забележка от която детенце се  е засегнало, десетки други вариации.

Моята голяма дъщеря също ходи с желание, но от време на време кашлицата се усилва, сополите тръгват наново.
Моят подход е, всеки ден я питам какво са правили, дали е имало нещо , което не и харесало, изобщо правим подробен разбор.Много неща излязоха именно от разказите и.

# 422
Здравейте.
А на какъв конфликт може да се дължи парализиращо главоболие? Поне от четири дни, минава замалко от обезболяващи, и после пак. Вечер не мога да заспя от болка, а сутрин се будя от нея. В живота ми така не ме е боляла главата. Confused Локализира се първоначално в областта на тила, зад дясното ухо, впоследствие се премести и вляво, и към слепоочията.
Левичарка съм.

# 423
Обикновено главоболието се появява по време на лечебната фаза. Колкото по-силно и по-продължително е то, толкова по-интензивна и продължителна е била предходната активна фаза на някакъв конфликт. Главоболието се дължи на оток в мозъчния център, който е засегнат от конфликта и този оток притиска мозъка и регистрира болка. По време на главоболие не трябва да се стои на слънце, трябва да се избягва излишно напрежение, не трябва да се лежи и да се спи на страната, на която е болката. Може да се слагат студени компреси или да се приемат възбуждащи напитки за облекчаване на болката.

# 424
  • И аз не знам къде...
Момичета,
Имам пак въпрос!
Вчера писах за честите сополи и кашлица от както детето тръгна на градина.
Получих отговор за което много благодаря!
Днес отидохме при ЛЛ и тя каза, че това е ларингит, но че според нея е провокиран не от вирус, а от факта че цяла седмица града отново е бил обгазяван  Rolling Eyes!
Смятате ли, че е възможно да не е конфликт, а от външната среда?

# 425
Обикновено главоболието се появява по време на лечебната фаза. Колкото по-силно и по-продължително е то, толкова по-интензивна и продължителна е била предходната активна фаза на някакъв конфликт.
Интересно.
Знаете ли, при мене нещата са във верижна последователност. От месеци имах болки в десния бъбрек, които се усещаха само в моментите, когато се събудя, при ставане от леглото и раздвижване всичко утихваше. Така няколко месеца. Изведнъж - убийствено висока Т. Отидох на лекар, оказа се гнойна ангина и кръв във урината. Гърлото ми буквално беше като калинка - цялото в бели петънца. Пих антибиотик и отидох на повторни изследвания, междувременно болката  в бъбрека спря, а гърлото уж посмина, няма гной вече. Но от високата температура се появи отвратителен херпес над горната устна - такова нещо съм нямала досега.
 Впоследствие ме заболя и главата. Ужасно силно и парализиращо, дотам че пак съм на легло.
Що за конфликт е това? Какво да правя?

# 426
Днес отидохме при ЛЛ и тя каза, че това е ларингит, но че според нея е провокиран не от вирус, а от факта че цяла седмица града отново е бил обгазяван  Rolling Eyes!
Смятате ли, че е възможно да не е конфликт, а от външната среда?

Не всички проблеми се дължат на конфликти!

# 427
Даниела, описанието ти за бъбречните болки ми прилича на изкарване на камъче или песъчинки. Имала съм подобни преживявания, та ми е позната картинката. Камъните в бъбрека се получават след прекарана туберкулоза на бъбрека. Конфликтът засяга бъбречните тубули и се определя като екзистенциален, конфликт на бежанеца, „да загубиш всичко” или да се чувстваш като, че ли ще „избухнеш”; например, страх от насилствена хоспитализация („конфликт на хоспитализация”); конфликт да се чувстваш сам и изоставен, да чувстваш, че никой не го е грижа за теб или се грижат зле за теб; да се чувстваш като в пустиня (без вода).
Кръвта в урината обикновено се дължи на раздразнени пътища.

Ангината е следствие от нещо, което много си искала, но не си получила.

Херпесът е свързан с раздяла - в сайта има разкази за това.

Т.е. това не е един конфликт, а няколко. Обикновено човек преживява по няколко наведнъж.
Какво да правиш?! Ти трябва да решиш. Ако искаш взимаш болкоуспокоителни при силна болка, ако искаш можеш да изчакаш да отмине, ако искаш може да прилагаш "бабени" или билкови лекове. Прави това, от което ще се почувстваш спокойна и доволна!  Hug

# 428
Здравейте, бебето ми от два дни е с постоянна температура 38,5-39, направи ми впечатление, че краченцата и ръчичките винаги са студени.Нормално ли е това?Нали винаги повишената температура е оздравителния етап- топлата фаза?Може ли да има студени крайници през тази фаза?

# 429
nenaatoa, благодаря!

# 430
mari:)
Според мен и по мои наблюдения върху децата ми, докато крайниците не станат топли Т няма да спадне (по естествен начин).
Когато те се стоплят Т започва да спада. Моите дребоси също понякога са с Т по няколко дена. Нищо не съм правила, наблюдавам ги и им изпълнявам желанията.  Wink
Иначе Т е винаги решена фаза.

# 431
mari:)
Според мен и по мои наблюдения върху децата ми, докато крайниците не станат топли Т няма да спадне (по естествен начин).

Абсолютно!!! Температурата започва да спада, когато всичко е горещо...

# 432
Здравейте, бебето ми от два дни е с постоянна температура 38,5-39, направи ми впечатление, че краченцата и ръчичките винаги са студени.Нормално ли е това?Нали винаги повишената температура е оздравителния етап- топлата фаза?Може ли да има студени крайници през тази фаза?
И моето беше така 3 денонощия - през деня с по-ниска, но на следобедния сън и през нощта се повишаваше като достигна до 40,5 С - при това със студени крака. Загрявах крачетата в топла вода, но без особен ефект този път. На 40,5 - дадох температуропонижаващо и двете нощи, а третата нощ изкара с 37,5С. Дано твоето оздравее по-бързо!  Peace

# 433
  • София
здравейте,
имам артрит от около 3г и нещо и каквото и да правя не успявам да го спра.
какъв конфликт може да е това и как да го разреша?
предполагав е свързан със скованост на личността. опитвам се да се отърся от това но не винаги става:(
помагайте с каквото можете.

# 434
Артритът е лечебната фаза на конфликт, свързан със срив на самооценката. Точният конфликт зависи от мястото на артрита (рамена, лакти, колена и т.н.) и дали е вляво или вдясно.

Щом е от години е възможно да попадаш на следи и предполагам имаш пикове и спадове...

Общи условия

Активация на акаунт