Майчинството счетоводно - 41

• 35 299
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Здравейте на всички. Simple Smile Ако може някой да ми каже как стоят нещата с майчинството. Аз съм на 17 и съм бременна в 5 месец ако някой знае да ми каже всичко за майчинството ще съм Ви много благодарна.

като безработна и майка без стаж имаш вариант за социално майчинство 100 лв на месец за една година и помощ за бременност 45 дни преид термин 150 лв.но само ако доходът на човек ви е под или равен на 350 лв бруто
със същото изискване за доход са и детските надбавки
помощта за раждане на първо дете 250 лв е за всички майки,независимо от дохода

документи за всичко горе изброено се подават в социалните по район-отиди и питай на място

# 526
  • Бургас
Elfita, искаш да кажеш че за да получаваме прословутите 35 лв за дете трябва доходът на член от семейството да е пак по-малък или равен на 350 лв. бруто? Това ли са детските надбавки?

# 527
  • Русе
Elfita, искаш да кажеш че за да получаваме прословутите 35 лв за дете трябва доходът на член от семейството да е пак по-малък или равен на 350 лв. бруто? Това ли са детските надбавки?
Да.

# 528
  • Пловдив

детските са социална помощ и като такава има изискване за доход
не са за всички деца на България

# 529
  • Русе
Здравейте пак,искам да попитам  превода на майчинството за втората година  всеки месец ли е обвързан с плащането на осигуровките от работодателя или това е само за първия месец при подаване на декларацията?
Благодаря за отговора !!!

# 530
  • Пловдив
Здравейте пак,искам да попитам  превода на майчинството за втората година  всеки месец ли е обвързан с плащането на осигуровките от работодателя или това е само за първия месец при подаване на декларацията?

всеки месец е обвързан с осигуроките
само първия месец е обвързан с декларацията и осигуровките

# 531
  • Русе

Благодаря за бързия отговор!

# 532
  • София
Здравейте момичета,много пъти съм писала запитвания към вас и винаги сте ми били от голяма полза Simple Smile

Въпросът ми сега е такъв.Преди 2 месеца ме оперираха на щитовидната жлеза,дадоха ми съответно и болничен,който започваше от 27.04 до 02.06.2011г.Сега видях в сайта на НОИ,че ще имам изплащане на болничния,но нещо не мога да разбера как го изисляват.Колко време назад връщат за изчислението?Мен миналата година след като се върнах на работа след майчинство ме осигуряваха на 181,07лв. (мисля,че е за 4 часа),това че съм на 4 часа оказва ли влияние или само гледат тези 181,07лв. Ноември пък съм била пак болничен заради децата.Сега този болничен за април не плащат нищо,нали работодателя поема първите 3 дни,а за целия май месец )20 работни дни) ми изплащат 188,31,като доход в/у който е изчислено пише 235,40лв.Доходът,както аз връщам е за една година (не знам дали има промяна),а той е 6 месеца по 181,07,ноември,когато съм била болничен-404,86(от тогава вече ме връщат на 8 часа),декември-278,18 и сега от януари до април 400,00 лв. Ако не ви затруднявам бихте ли ми помогнали с изчилсението,рових се в нета,но само стар калкулатор намерих.Мислех да пиша до НОИ и да питам,но реших да се допитам първо до вас,за да не се изложа  Embarassed

Благодаря ви предварително!  bouquet

# 533
  • Пловдив
Здравейте момичета,много пъти съм писала запитвания към вас и винаги сте ми били от голяма полза Simple Smile

Въпросът ми сега е такъв.Преди 2 месеца ме оперираха на щитовидната жлеза,дадоха ми съответно и болничен,който започваше от 27.04 до 02.06.2011г.Сега видях в сайта на НОИ,че ще имам изплащане на болничния,но нещо не мога да разбера как го изисляват.Колко време назад връщат за изчислението?12 м назад.април 2011 не ти влиза.т.е отпада ти един месец на 400 лв и влиза един на 181 или на 240  /майчинството ти/.не знам точно как е поожението/Мен миналата година след като се върнах на работа след майчинство ме осигуряваха на 181,07лв. (мисля,че е за 4 часа),това че съм на 4 часа оказва ли влияние или само гледат тези 181,07лв-гледатт осигуровката за месеца т.е 181лв. Ноември пък съм била пак болничен заради децата.Сега този болничен за април не плащат нищо,нали работодателя поема първите 3 дни-да,помеа първите 3 раб дни ,а за целия май месец )20 работни дни) ми изплащат 188,31-толкова горе долу.пиши мейл и питай-ще ти отговорят бързо и подробно ,като доход в/у който е изчислено пише 235,40лв.Доходът,както аз връщам е за една година (не знам дали има промяна),а той е 6 месеца по 181,07.,ноември,когато съм била болничен-404,86(от тогава вече ме връщат на 8 часа),декември-278,18 и сега от януари до април 400,00 лв. Ако не ви затруднявам бихте ли ми помогнали с изчилсението,рових се в нета,но само стар калкулатор намерих.Мислех да пиша до НОИ и да питам,но реших да се допитам първо до вас,за да не се изложа  Embarassed

Благодаря ви предварително!  bouquet

# 534
  • Русе
Руми,
Болничният общо заболяване се изчислява  брутно възнаграждение 12 месеца назад* 80 %, сравнено с нетно възнаграждение за тези 12 месеца. Сигурно обезщетението ти е ограничено до нетното ти възнаграждение. Има калкулатор за болничните, въведи си данните и виж дали  обезщетението съвпада с това, което ти е изплатено от НОИ.

# 535
  • София
Руми,
Болничният общо заболяване се изчислява  брутно възнаграждение 12 месеца назад* 80 %, сравнено с нетно възнаграждение за тези 12 месеца. Сигурно обезщетението ти е ограничено до нетното ти възнаграждение. Има калкулатор за болничните, въведи си данните и виж дали  обезщетението съвпада с това, което ти е изплатено от НОИ.

Силве,а линк би ли ми пуснала (може и на лични).Благодаря!

Благодаря и на теб Elfita   bouquet

# 536
  • Бургас

А какво се случва, когато закрият фирмата, съответно ме съкращават и спират да ми плащат осигуровките, а аз имам уж право да ползвам 410-те дни.

# 537
  • Пловдив

А какво се случва, когато закрият фирмата, съответно ме съкращават и спират да ми плащат осигуровките, а аз имам уж право да ползвам 410-те дни.

да,имаш право на 410 те дни,дори да нямаш работодател през цялото време.за целта трябва в момента на излизане в 45 дневен болничен да работиш.ако закрият фирмата по време на 410 те дни,ще получаваш обезщетение докрая на 410 те дни.след като приключат обаче няма да имаш право на майчинство,защото си безработна.търсиш си друга фирмаслед като ти изтекат 410 те дни дори фиктивно,за да получаваш 240 те лв
ако закрият фирмата по време на втората ти година майчинство,оставашщ без майчинство и търсиш друга фирма
ако закрият фирмата преди 45 дневния ти болничен,оставаш без майчинство и отново търсиш друга фирма

# 538
  • Бургас
Елфита, мерси за бързия отговор, но питането ми май беше неясно. Питах какво става след като няма кой да внася осигуровките? От какво зависи навременното получаване на обезщетението? Аз ли си ги внасям или държавата или пък никой?

# 539
  • Пловдив
Елфита, мерси за бързия отговор, но питането ми май беше неясно. Питах какво става след като няма кой да внася осигуровките? От какво зависи навременното получаване на обезщетението? Аз ли си ги внасям или държавата или пък никой?

за обезщетението по време на 410 те дни ли питаш???

никой не внася социалните осиг,щом нямаш работодател
ти по желание внасяш здравните

получаването на обезщетението от 135 до 410 я ден не зависи от нищо.вей,вали го получаваш до 5 то число на месеца

Общи условия

Активация на акаунт