Раждане в къщи 13-съдбовна тема

• 23 283
  • 904
  •   1
Отговори
# 45

Нещо, което срещу никаква сума не може да се получи от гинеколог в България.

Такам! Рече и отсече.

Моля те, препоръчай ми този гинеколог, който прави тези неща избоенни от Ieppe, защото спешно си търся такъв! Виждам, че не си съгласна, че такъв няма, явно ти познаваш някой, който отговаря на кртитериите. И разбира се, да е добър.

# 46

Сеса,
с една дума по твоята логика, понеже учителките в държавните детски градини вземат малки заплати, също имат право да се овълчат, да навикват детето ти и да се държат гадно с него? Заплатата е оправдание за всичко, така ли? Ами, никой не ги е карал да стаават лекари все пак. Има частни болници и като искат повече пари да идат там. Само че какво ми каза една сестра в Исул. Много лекари отидоха в Токуда, но видяха, че работата е много там и се върнаха при нас.

# 47
Аз съм имала и от двата опита, докато намеря лекар, които могат да се доверя. Но за мен въпросът е друг, трябва ли като здравно осигурен човек всеки път когато реша да посетя държавна болница да се чудя, дали лекаря днес е на кеф, преглежда ли му се или не, пуши ли му се или не, ще ме лекува ли качествено или не и т.н...
Това мислиш ли, че произтича само от гадния характер на лекаря? Или професията доктор върви и с гаден характер.
Това е положението в момента в БГ. Днес гледах как един дядо си брои стотинките, за да даде 2.50 за кръвни изследвания и това по здравна каса. Е, искам песнионерите да бъдат освобождавани от такива такси. А аз в същото време си размятах картата от здравната застраховка и не дадох нито стотинка. Това при положение, че този пенсионер живее на месец с в пъти по-малко пари от мен на месец.
Така е и с лекарите, работещи по ЗК. Накрая на месеца се получава, че един лекар е спасил, да кажем 10 човешки живота, но едвам връзва 2-та края. Ами в това положение всеки ще се овълчи и ще гледа как да заработи на частно/черно. Малцина са тези, които се отдават изцяло на професията си, търпят лишения в името й и остават честни пред хората и себе си. (не е само при лекарите)
Никъде не съм казала, че лекаря има гаден характер или подобно нещо.
Разбирам, че на никой не му е лесно. Но все пак и аз работя и аз се боря всеки ден и не прецаквам "клиентите" си, защото не получавам добра заплата, боря се за нея. Факт е, че при нас много лекари едвам свързват двата края, но също така е и факт, че каквото е поискала държавата от мен като пари за здравно осигуряване, аз съм го платила, не съм виновна, че парите не стигат. Не смятам, че това е оправдание лекар да не си върши работата.

# 48
Верно ли не може? Или пак личните преживелици се качват на 12 степен, напудрят се яко и се размахват като неоспорима общовалидна истина? Щото аз за момента получавам напълно безплатно най-грижовното възможно отношение от гинеколога, който ми води ЖК в обикновената квартална поликлиника. А, да добавя: живея в България....

Нещо не ме разбра. Явно аз не го разказах достатъчно ясно.
Моят гинеколог, при която родих в Шейново именно, също беше много внимателна и мила по време на наблюдението на бременността ми, безплатно също. Но когато раждах, тя не присъства, докато ме приемат и извършват всички рутинни процедури. Въпрос на организация на лечебното заведение.
Това, което исках да кажа е, че при стоматолога си чувствам, че нещата са под моя контрол и между мен и лекаря има доверие, и ако имам някакви претенции, те ще бъдат задължително чути и обсъдени, вероятно и уважени, стига да е възможно. Докато при двете си раждания усещах, че нещата са напълно извън моя контрол, макар и да имах избран лекар и съпруга ми да беше с мен. Просто болничната ни система е такава. Слава Богу, че нещата поне в частните клиники се размърдват, но не мисля, че и там, ако майката не претендира, някой ще й даде алтернатива...

# 49
  • София
С качествена дезинфекция дупката за тоалет и канчето с вода си остават. Мисля, че тези условия не са за БГ, но ремонт на една тоалетна струва пари. Помисли само колко ти струва да си ремонтираш банята вкъщи....
Имам чувство, че доста от пишещите живеят в друга държава и само като отидат в болниците се озовават в България. Crossing Arms

така де, вкъщи си мия тоалетна чиния и си изхвърлям кошчето (явно живея в Германия), когато се напълни, не оставям мръсотията да се "запече " по плочките и фаянса (тук съм в БГ), а в предродилните зали хигиената трябва да е..., вместо това да се чудя с какъв крайник да отворя мръсната врата.

# 50
  • София

Нещо, което срещу никаква сума не може да се получи от гинеколог в България.

Такам! Рече и отсече.

Моля те, препоръчай ми този гинеколог, който прави тези неща избоенни от Ieppe, защото спешно си търся такъв! Виждам, че не си съгласна, че такъв няма, явно ти познаваш някой, който отговаря на кртитериите. И разбира се, да е добър.

Не съм съгласна, именно защото познавам такъв. Казва се Папукчиев и води безплатната ЖК по здравна каса в 25 ДКЦ, Младост. Изключително внимателен, спокоен човек, който държи лично да осигури максимален комфорт на жената, интересува се не само от чисто медицинската страна на бременността, но и от настроението, храненето, семейството, движението, почивката, работата, обажда ми се по веднъж на 10-ина дни да ме пита как съм и имам ли въпроси, успокоява всякакви безпокойства и паранои и т.н. И при този лекар аз съм попаднала съвсем случайно, не съм търсила под дърво и камък добър гинеколог - просто занесох на регистратурата в ДКЦ-то направление от ЛЛ и се паднах при него.

Разбира се, възможно е по силата на вселенската енергия да съм попаднала на единствения, уникален и неповторим в цяла България гинеколог, но... малко се съмнявам.

Докато при двете си раждания усещах, че нещата са напълно извън моя контрол, макар и да имах избран лекар и съпруга ми да беше с мен.

А, ОК, ама между "при две раждания усещах, че нещата са извън моя контрол" и "не може на никаква цена да намериш добър гинеколог в България" има известна разлика.

# 51
  • София
Флип, Бащатко е присъствал на раждането и дори е прях участник, макар да не е раждал лично..  Simple Smile  На теб, ако ти предстои първо раждане, впечатленията ти, макар и от първа ръка, не включват процеса на раждане. Но дори да си раждала, а той да не е, не виждам причина да му се отнема думата. Мога да посоча потребители които нито са раждали, нито са присъствали на раждане, но изказват доста компетентно мнение... Хайде да не издребняваме.

Охх, тука вече ме карате да разкажа една случка - В младежко общежитие се откача асансьора и полита в шахтата,. В кабината е бременна жена. На мястото на произшествието пристигат Полицията и Бърза помощ. Започва раждане, обаче единственият, който може да бъде спуснат в кабината е полицаят /на лекарят габарите се оказват по-големи/. Та, почва полицаят да изражда, воден с упътвяния на лекаря. Слава богу, всичко завършва добре и майката и бебето са живи и здрави и биват извадени от шахтата и откарани в болница. Полицаят, който изражда бебето по случайност е моя съпруг. Но, никога не може да каже, какви са били усещанията на родилката, защото просто не Той е раждал. Явно, трябва да го включа в темата, да даде и той своето "компетентно мнение"?

newsm20

# 52
  • Куциндрел
Сеса,
с една дума по твоята логика, понеже учителките в държавните детски градини вземат малки заплати, също имат право да се овълчат, да навикват детето ти и да се държат гадно с него? Заплатата е оправдание за всичко, така ли? Ами, никой не ги е карал да стаават лекари все пак. Има частни болници и като искат повече пари да идат там. Само че какво ми каза една сестра в Исул. Много лекари отидоха в Токуда, но видяха, че работата е много там и се върнаха при нас.
Tired няма да влизам в спор с теб, явно не се разбираме..... Tired
за детските градини прочети в съответните теми, все ще намериш някъде оплаквания за лошо отношение.
А фразата "никой не ги е карал" е просто, щото си мислиш, че някой ти е длъжен, то тя е модна напоследък....

# 53
Ох, Флип, дано не ти прозвучи като заяждане, но... ти раждала ли си при д-р Папукчиев? И ще раждаш ли при него? Има известна разлика между женската консултация и раждането. Мисля, че повечето участници в темата говорят за раждането, а не за проследяването на бременността. Аз лично имам достатъчно наблюдения за това как лекарите едно говорят, но съвсем друго в крайна сметка правят, така че...

# 54
  • София
Проблемът не е, че някои жени се подготвят за раждане, а че отиват в  болницата с презумпцията за "тъпите лекари" (цитат, отново). Което съвсем нормално поражда и ответна реакция.

Да, напълно съм съгласна с това.
А по- лошото е, че точно тези дами създават лоша почва, постепенно, но упорито, и за останалите...

Което в крайна сметка е и целта на естественичките и родителниците.
Да предизвикат лекарите към недобро отношение, да предизвикат бременните към страх - най- често неоправдан - и недоверие към здравеопазването, за да могат накрая да се явят те като "светите незаменими помагачки" и... ами, както казва приказката, за каквото и да ви говорят, става дума за пари.
Всичките тези ПЕЧЕЛЯТ от изкуствено създаваното от тях напрежение.
По този начин си печелят парите.

# 55

Не съм съгласна, именно защото познавам такъв. Казва се Папукчиев и води безплатната ЖК по здравна каса в 25 ДКЦ, Младост. Изключително внимателен, спокоен човек, който държи лично да осигури максимален комфорт на жената, интересува се не само от чисто медицинската страна на бременността, но и от настроението, храненето, семейството, движението, почивката, работата, обажда ми се по веднъж на 10-ина дни да ме пита как съм и имам ли въпроси, успокоява всякакви безпокойства и паранои и т.н. И при този лекар аз съм попаднала съвсем случайно, не съм търсила под дърво и камък добър гинеколог - просто занесох на регистратурата в ДКЦ-то направление от ЛЛ и се паднах при него.

Разбира се, възможно е по силата на вселенската енергия да съм попаднала на единствения, уникален и неповторим в цяла България гинеколог, но... малко се съмнявам.

Изумително Simple Smile Ами, добре, благодаря ти много. Аз наистина си търся гинеколог, макар младост да не ми е супер близо, но няма проблем. Мисля, че наистина по силата на вселенската енергия си попаднала там, защото не са кой знае колко такива като него. Раздвам се, че си намерила такъв човек!  В интерес на истината, доктор Чалкова от МЦ Овча Купел 1 е изключително мила жена. Проблемът е, че нямат пари за изследвания и че реално всичко, което може да направи е да те гледа на УЗ. Нямаше направления за хормони, каквито трябваше да ми се пуснат, но беше достатъно мила да ме прати при неин колега, на кого се обади лично да каже, че ще ида. Твоят доктор има ли направления за изследвания?

# 56
  • София
Ама моля, Ieppe, в силно обобщителния си пост не говориш за раждане, а за несъществуващите добри гинеколози. Това ти си го написала и аз на него отговарям, а дали си имала нещо съвсем друго предвид, аз няма как да знам.

# 57
Проблемът не е, че някои жени се подготвят за раждане, а че отиват в  болницата с презумпцията за "тъпите лекари" (цитат, отново). Което съвсем нормално поражда и ответна реакция.

Да, напълно съм съгласна с това.
А по- лошото е, че точно тези дами създават лоша почва, постепенно, но упорито, и за останалите...

Което в крайна сметка е и целта на естественичките и родителниците.
Да предизвикат лекарите към недобро отношение, да предизвикат бременните към страх - най- често неоправдан - и недоверие към здравеопазването, за да могат накрая да се явят те като "светите незаменими помагачки" и... ами, както казва приказката, за каквото и да ви говорят, става дума за пари.
Всичките тези ПЕЧЕЛЯТ от изкуствено създаваното от тях напрежение.
По този начин си печелят парите.

Shocked hahaha Joy
 smile3532

евала, това печели приза за "психария на годината:  newsm20

# 58
Ох, Флип, дано не ти прозвучи като заяждане, но... ти раждала ли си при д-р Папукчиев? И ще раждаш ли при него? Има известна разлика между женската консултация и раждането. Мисля, че повечето участници в темата говорят за раждането, а не за проследяването на бременността. Аз лично имам достатъчно наблюдения за това как лекарите едно говорят, но съвсем друго в крайна сметка правят, така че...

Дано Флип да е достатъчно подготвена да реагира на всякакви ситуации, които може да и се случат в болницата. Ще я чакаме с нетърпение да разкаже как е минало раждането, как са се отнасяли с нея и с бебето, от какво е била доволна и от какво не.  Peace

# 59
  • София
Кати според мен отново изпадаме в крайност, а истина е посредата.

Да, досадно е да дойде някой и да ти обясни как да си вършиш работата, но това не идва само от хората в родилница, естествено и т.н. Абсолютно неправилно е да ги обвиняваш. Всякакви хора го правят това. Обаче е факт, че има лекари които не смятат за нужно да ти обясняват, нито да ти казват с какво те третират, нито да поемат рискове, с цел да не се нарани имиджа им и т.н.

Относно раждането вкъщи, щом, има асистирано в другите държавни, значи тези жени не са толкова луди. Пак казвам въпрос на избор е и не е редно да бъде отнеман.

Относно поучването и научаването. Когато отиваш на шофьорски курсове /такъв е примера в момента/, те научава лицензиран инструктор, но отново имаш справка да провериш - закони и т.н. Когато е поучаване - е нелицензирано лице, всичко е субективно и всеки РАЗУМЕН човек е редно да провери какво му се говори. Пак казвам, ако човек вярва безрезервно, без да проверява е идиот и рано или късно се случват неприятни неща.

Ако си зад волана с инструктор до себе си и той внезапно ти извика "СПРИ!" вероятно няма да очакваш от него кротичко да ти разясни защо по- точно трябва да спреш, а просто ще скочиш на спирачката, нали? И ако не го направиш, няма да му се разсърдиш, ако той го направи, понеже е преценил, че ще последва катастрофа, само понеже според твоята лична преценка всъщност си щяла да се разминеш на няколко педи или секунди.

Същото важи и тук... има време за действие и време за обяснение - и е по- вероятно лекарят да направи правилна оценка кое кога е, отколкото родилката, колкото и да се е информирала преди това...

Общи условия

Активация на акаунт