Раждане в къщи 13-съдбовна тема

• 23 117
  • 904
  •   1
Отговори
# 300
Я дай пример на човек без дефекти по тялото? Баси щастливеца, искам да се запозная с него!

# 301
Я дай пример на човек без дефекти по тялото? Баси щастливеца, искам да се запозная с него!

То, може и да има такъв щастливец.
    Но, с другите не така съвършените, какво ще правят "домашните"... ?
           опс забравих, те тези несъвършените "замърсяват" човешката раса - тях на кладата...

# 302
  • София
И защо, щом по вашите представи сте свободни, независими и смели, отворени и отговорни умове, от 300 страници правите жалки опити да си измиете ръцете с държавата, болниците, лекарите, "системата"?

Никой с нищо не си измива ръцете и не е длъжен нищо да обяснява. Още по-малко тук.
Фактът, че в темата нахлу разярена тълпа, е единственото основание някой да прави опити да поясни защо някои хора имат различна позиция, гледна точка и избор. Въпреки униженията и обидите. Но като гледам - няма никакъв смисъл...  Whistling

На останалите ти въпроси отдавна са дадени отговори. Това, че не искаш да ги видиш и да ги приемеш, си е единствено твой проблем.

Лицемери, страхливци и пр. обидни квалификации за хора, които нито знаеш, нито познаваш, говорят изключително много за личността ти, за съжаление и за професионалната гилдия, към която принадлежиш.

Впрочем като родиш, ела пак и прочети отново тази тема и какво си писала (животът понякога поднася доста тежки уроци).Дано и тогава си доволна от себе си.  Peace

Не, не са дадени. Още от времето на Людмил.
Лицемерни и страхливци са адекватни квалификации за хора, които не познавам, но чиито действия виждам.
Съветът, даден на жената, убила детето си с домашно раждане - Цвети - да твърди, че не го е планирала, е пример за лицемерие и страхливост. Това е съвет, даден от естествениците - родителници - или, с други думи, от гилдията на домашно- раждащите откачалки.
Там нямаше съвет "кажи им, че така си си решила, така си раждала, убила си го, ама това е твоето философско отношение към смъртта и то е отишло от родилния канал право в ръцете на Отца, както си искала, и по този начин ти е вдигнало Кармичните акции.
Ако бяхте / бяха дали такъв съвет, щеше да може и да има някакво уважение към тази клика като към последователни откачалки. Т.е. очевидно откачалки - нормален човек едва ли би изповядвал тази точно религия - но поне последователни във вярата си и практикуването й. А не криещи се по мишите дупки при първата препънка.

# 303
Ама "несъвършените" сме има-няма 99,9% от населението ...

# 304
persimon, Christian, не стана ли ясно още преди две теми, че вие не можете да говорите за цифри и статистика, тъй като нямате никакви познания, дори най-бегли, по статистическите въпроси? Минат-не минат няколко страници, и някой от вас многозначително споменава вълшебната думичка... Къде са ви статистиките? На сайта shaman.com или moiatizmislensviat.org?

Миличка, мисля, че и Кристиян и аз сме учили и прилагали статистика на пост град ниво. А ти не си, на никакво. Последно като проверих юристите нямаха ни един курс статистика. А ние с него сме имали и в колеж и в университет, че и дисертация със статистическа част сме писали някои, с Божията помощ.  До тук не си обелила бъкел за статистиката по същество, нито си успяла да обориш каквото сме дали като цитат от световните изследвания, но ми повтаряш като мантра как сме били неграмотни по статистика, че и по езици. Не се ли усещаш, че ставаш трагикомична? Ясно, че те е яд, че авторитетните данни не подкрепят тезата, която ти така силно интуитувно приемаш за вярна, но ние какво сме виновни? Молим те, иди си с миром, и си разговаряй с тези за които наистина може да си полезна с нещо или поне да имате приятен разговор. Тук падаш на неподозирани, сигурна съм и за самата теб нива и само затвърждаваш убежденията ни, с твоите враждебни, агресивни, груби и безсмислени, и вече от стотина страници редундантни коментари. Peace

# 305
  • София
Цитат
Всъщност Цвети дали го е знаела това? Защо е казала на полицията, че не е планирала домашно раждане?

Сега се замислих за един аспект. Как всъщност една жена с бебе доказва, че тя го е родила вкъщи сама - някой иска ли това от нея? Или записването на бебето е чисто формална процедура и всъщност може и да не си го родила ти?

Ох, не знам коя е Цвети, но явно кофти са се развили нещата. Как така се е стигнало до полиция? Тия гадове лекарите, в ужаса си да не изтърват златната кокошка, т.е. приходите от ражданията на български деца, да не би да са узаконили някое законово задължение на родилката да им дойде на територията, че да я измъчват с гадните си инжекции, системи?

А доколкото знам, GP-то на майката идва на мястото и съставя документ Съобщение за раждане. Така вече няма съмнения кой го е родил.
Успех на всички смели домашни мами-родилнички!

Цвети е тая, дето си уби бебето след раждане. А полиция е била повикана от лекарските, понеже са длъжни - тя се е появила с труп на вратата им. Какво друго очакваш да направят - да гледат да прикрият деянието й ли? Никой не я е карал да им го носи. Можела е благополучно да го зарови в задния двор. Сигурно не би била и първата.

А домашно раждащите откачалки- родилнички са не смели, а просто глупави.

# 306
Ама "несъвършените" сме има-няма 99,9% от населението ...

Е, и?
Да заклеймим и да забраним всичко, което не се харесва на масата, така ли?

Flip, жива и здрава, и се моли да не те стигнат някои неща, преди да си ги проумяла, но пък вече си си позволила да осъдиш.  Stop

ПП. Задръж квалификациите за себе си, няма нужда от KatiABV номер 2.

# 307
"Нормалните" бозайници прекъсват пъпната връв и изблизват новороденото НЕПОСРЕДСТВЕНО след раждането. И изяждат плацентата ВЕДНАГА щом се покаже.
Единствените, които са склонни да я осоляват, мумифицират и идеализират, са откачалките - родителници / естественици.

Ти веднага ли изяде плацентата си или как? Laughing

# 308
  • София

Между другото, изрази като "домашни мами", "домашни бебета" и т.н. ми звучат странно. Напомнят ми на домашни животни. А това са хора все пак - и майката е човек, и бебето е човек, поне след като излезе от тялото на височайшата особа, която му е позволила да стане човек и да се сдобие с права.

На мен ми звучи като домашно кисело мляко. Има някакво разграничаване, но това е нормално: човек се чувства объркан в съвременния свят и бърза да подчини свободата си на някое племе или лидер.

А на мен - като домашни сладки, домашна помощница и домакиня.

# 309
В клиника Малинов имат една стена със снимки на дечица и гипсови отливки на малки крачета.

В стаята за слушане на тонове в Св. София има стена със снимки от изписване на бебоци.

Но това е само за реклама, иначе на никого не му пука за здравите бебета.

Добро утро! Joy ЕСТЕСТВЕНО, че е за реклама! Не съм предполагала, че си толкова наивина!

# 310
  • София

Ох, не знам коя е Цвети, но явно кофти са се развили нещата...

Да, то от такива пожелания най-вероятно Цвети стигна до такъв успех, и точно от такива хора изречени - които не са искали да знаят нито историята на първото й раждане, нито проблемите при втората бременност, но смело са й желали успех и са се юрнали да я правят "домашна мама-родилничка".

Между другото, изрази като "домашни мами", "домашни бебета" и т.н. ми звучат странно. Напомнят ми на домашни животни. А това са хора все пак - и майката е човек, и бебето е човек, поне след като излезе от тялото на височайшата особа, която му е позволила да стане човек и да се сдобие с права.

Никой няма право да праща никого в болница насила и така е редно, освен ако не става въпрос за психично заболяване. Не мога да си представя как би се чувствала акушерка, която вижда, че има проблем, но майката упорства - не, всичко ще си мине както трябва, никъде няма да ходя - и в резултат се стигне до тежки последствия при водено от нея раждане. Но дори и тогава никой няма право да я праща в болница и не е редно да има. Другото е тоталитаризъм. Разбира се, смятам, че всяка акушерка трябва да има правото да откаже да асистира при домашно раждане и това е една от причините - огромната отговорност.

На теб като ти прави кеф да ти бъркат в утробата с разни остри инструментчета, да ти взимат бебето и да го държат в апаратурки като че ли е опитна мишка, и да гълташ по две шепи хапченца на ден - радвай се че това е общоприето, "законно" и въз-разумно.

ма не, разбира се. Как така ще го държат в кувьоз. Къде- къде по- добро е философското приемане на смъртта като необходима а общото кармично благо на семейството.

Само дето собствените ти деца са родени живи, в болница, а ти смело съветваш други бременни да последват светлия Цветин пример  Crossing Arms

# 311
Цитат
Всъщност Цвети дали го е знаела това? Защо е казала на полицията, че не е планирала домашно раждане?

Сега се замислих за един аспект. Как всъщност една жена с бебе доказва, че тя го е родила вкъщи сама - някой иска ли това от нея? Или записването на бебето е чисто формална процедура и всъщност може и да не си го родила ти?

Ох, не знам коя е Цвети, но явно кофти са се развили нещата. Как така се е стигнало до полиция? Тия гадове лекарите, в ужаса си да не изтърват златната кокошка, т.е. приходите от ражданията на български деца, да не би да са узаконили някое законово задължение на родилката да им дойде на територията, че да я измъчват с гадните си инжекции, системи?

А доколкото знам, GP-то на майката идва на мястото и съставя документ Съобщение за раждане. Така вече няма съмнения кой го е родил.

Цвети е тая, дето си уби бебето след раждане. А полиция е била повикана от лекарските, понеже са длъжни - тя се е появила с труп на вратата им. Какво друго очакваш да направят - да гледат да прикрият деянието й ли? Никой не я е карал да им го носи. Можела е благополучно да го зарови в задния двор. Сигурно не би била и първата.

А домашно раждащите откачалки- родилнички са не смели, а просто глупави.

Кати, мерси за информацията. Един личен въпрос: Твоето участие в тая тема увеличава ли доброто в света? Да не би да си решила да вразумяваш някого, и ако да, с думи като "откачалки" и "глупави" ли ще постигнеш нещо?

# 312

Да престанете с мантричките "раждането е естествен и нормален процес, тялото си знае, природата се е погрижила".
Както казах по-рано - "естественото" раждане е с висок "естествен" процент смъртност. Който иска сегашния неестествено нисък процент смъртност, трябва да приееме неестественото раждане. Тялото е адски крехка система, в която повечето неща не се развиват точно както ни се иска, така че "обожествяването" му е глупаво.

# 313

Да престанете с мантричките "раждането е естествен и нормален процес, тялото си знае, природата се е погрижила".
Както казах по-рано - "естественото" раждане е с висок "естествен" процент смъртност. Който иска сегашния неестествено нисък процент смъртност, трябва да приееме неестественото раждане. Тялото е адски крехка система, в която повечето неща не се развиват точно както ни се иска, така че "обожествяването" му е глупаво.

Това за процента смъртност, изобщо не е вярно. Но това го казахме и доказахме стотина пъти вече, мисля няма шанс за тия, които още не са разбрали да разберат.

# 314
Смъртността по времето на пра-баба ти и смъртността сега? Ти добре ли си?

Общи условия

Активация на акаунт