Раждане в къщи 13-съдбовна тема

• 23 100
  • 904
  •   1
Отговори
# 375
Зная, душа, и аз имам такива познати. Все пак, говорим за статистика - едно са 5%, друго - 80%, нали?

Half of Pregnant Women in Bulgaria Active Smokers

Мисля, че качеството на живот (с цигани или без) е очевидно по-ниско от средното за стара Европа. А навиците ни по отношение на опазване на собственото ни здраве са като цяло трагични - включвам неща като храна, спорт, профилактика тук.

# 376
katiABV, като стар юзер, сигурно знаеш за опцията "виж всички публикации на потребителя". Е, направих си труда да ти ги видя, донякъде. И там прочетох и какво ти казват хората за маниера ти. Флип ти е голям фен принципно и ти го е казала на други места, ма тука понеже тъчеш на нейния стан, ще толерира "помията ти", според нейното определение за "творчеството" ти. Общо взето-няма какво да се обясняваш, добре известна си...в смисъл не на феймъс, а на инфамъс. И не, няма много хора, дето да искат да знаят какво мислиш за техните избори как да родят децата си. Отново-сори че ти развалям фанатзиите за важността ти в нечии очи.

# 377
Да се върнем на темата за намесите. Някой се оплака, че след раждането й пребъркали "утробата" с инструменти.

Е как иначе лекарите да видят дали има поражения? Как иначе се вижда дали няма разкъсвания на маточната шийка? Вярно, железата са малко страховити на вид и човек се чувства като коледна пуйка, ама какво да се прави- не е лесно да се прекара диня през отвор колкото слива, след това трябва да се провери за поражения.

Относно смъртността: да, проблем е, да, свързана е със стила на живот. Но стилът на живот не убива здрави доносени новородени. Липсата на квалификация ги убива. Домашното раждане ги убива доста по-често. Майки, които си мислят, че пъпната връв е водолазен маркуч. Е, в матката кислородни бутилки няма.

# 378
Предавам се за пушенето (аз поне си признавам невежеството Grinning). Но все пак според мен основно отражение има възрастта на първо раждане (дали е 12 или 25-30), брой раждания годишно, качество на храната, физическо насилие и т.н. Дано на някой не му прозвучи това расистко - всъщност изпитвам огромна жалост.

# 379

Знам го този другар, чудесен физик е. Има една статия за карго култовете и науката. Там обяснява как едни племена строят самолети от слама, диспечерски кули, играят на диспечери, но каргото не идва.

Точно по този начин има хора, които извършват повърхностните действия на науката, но без резултати.

Тамън като Уакс ет ал, дето изработиха тоя метааназлиз на който му се смя цял свят. Grinning

# 380
Майки, които си мислят, че пъпната връв е водолазен маркуч. Е, в матката кислородни бутилки няма.
Каква е твоята идея за пъпната връв?

Вярно ли 15 % е смъртността сред новородени  Shocked ?

# 381
  • София
katiABV, като стар юзер, сигурно знаеш за опцията "виж всички публикации на потребителя". Е, направих си труда да ти ги видя, донякъде. И там прочетох и какво ти казват хората за маниера ти. Флип ти е голям фен принципно и ти го е казала на други места, ма тука понеже тъчеш на нейния стан, ще толерира "помията ти", според нейното определение за "творчеството" ти. Общо взето-няма какво да се обясняваш, добре известна си...в смисъл не на феймъс, а на инфамъс. И не, няма много хора, дето да искат да знаят какво мислиш за техните избори как да родят децата си. Отново-сори че ти развалям фанатзиите за важността ти в нечии очи.

Тц. Тъй като никът ми взе да става модерен тука, и то във връзка с някакви форумски интриги, да уточня: никога и в нито една тема не съм се влияела от ника на този срещу мен и от това в какви диалози съм била с него в други теми или дори в същата. "Толерирам" всеки пост, скойто съм съгласна, и обратното. И на една страница от темата  спокойно мога да определя един пост на Кати като "помия" и да се съглася на 100 % с друг неин пост. Така че, не ме замесвай в никакви отношения с който и да е друг тук във форума. Всичките ми мнения са лични, субективни, независими и нямат нищо общо с това кой на чий стан тъче.

В редките случаи, когато мненията ми не са субективни, съм  си позволила по професионални причини да напомня на някой да не жонглира с думи като "убийство", "престъпление" и други подобни, които имат конкретно значение, но то е извън конкретната ситуация. Но в последните няколко теми тук такива напъни не са се случвали.

# 382
  • София

за Flip, една Клементина, JP и ... да не изброявам също е препоръчително

Въобще не приемам съвети за бесовете си от някой който пише в червено. Това на шега.

Какъв ти е проблемът с мен, че не ми стана ясно?
Аууу, и аз в кюпа.  Mr. Green

# 383
Мдам. Персомон не е чувАла за Файнман. Случаен физик, викаш?

# 384
Flip , в онази тема, и каза, че няма да говориш повече с нея, поради помията, която лее. Ако това има клаузи за изключения не си ги споменала, но те са видни де. Като ти изнася има изключения. Laughing

Да ти кажа...напълно безразлични сте ми и двете а вашите амбивалентни отношения пък съвсем. Само пояснявах на кати да не си мисли, че на някой му пука какво била тя мислела относно чуждия избор за раждане.

# 385
Мдам. Персомон не е чувАла за Файнман. Случаен физик, викаш?

ъ? newsm78 къде съм коментирала Файнман?! Ела на себе си хексе! Simple Smile

Иначе, вярно е, че не съм го чувала. Нямам абсолютно нищо общо с физиката и физиците, освен че имам един приятел атомен физик, но неговите знания не ми се трансферират по индукция Laughing.

# 386
Виж си мнението от 23:17, Персимон! Щом не познаваш Файнман, защо го сравняваш с някой си Уакс?
Между другото, общочовешките книги на Файнман са силно препоръчителни съвсем не само за физици - те са достатъчно общи и учат не на физика, а на мислене.

# 387
Виж си мнението от 23:17, Персимон! Щом не познаваш Файнман, защо го сравняваш с някой си Уакс?
Между другото, общочовешките книги на Файнман са силно препоръчителни съвсем не само за физици - те са достатъчно общи и учат не на физика, а на мислене.

Не сравянвам никакъв Файнман, говоря за за играта на наука, и това, че Уакс, който направи най-дебилния метатанализ за домашното раждане е направил именно това. А кой е Уакс щеше да знаеш, ако си видяла първа страница на темата, в която така страстно си се разписала. Това мисля е очевидно за всеки, който е вникнал в поста, но явно ти не си от тези. Вместо това си седяла да се чудиш как да се заядеш, нищо, че изобщо не си разбрала за какво и за кого говоря дори.... ooooh! Какви хора се навъдиха в тая тема, просто не е истина.

# 388
Да, бе, учени, не ги е срам! Как са се навъдили, че и си позволяват да не запомнят едно име! Ужас, викам аз.

# 389
Да, бе, учени, не ги е срам! Как са се навъдили, че и си позволяват да не запомнят едно име! Ужас, викам аз.

За теб говоря, не за учените. Laughing Ма на теб неразбирането явно ти е обичайното сътояние, а? Joy

Общи условия

Активация на акаунт