Раждане в къщи 13-съдбовна тема

• 23 020
  • 904
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Флип, успех! Както казва Berend Botje, поговори за всичко предварително.

# 511

Мислех, че съм ти отговорила на тези въпроси с последните си няколко поста, но щом намираш, че не съм, ще го кажа по друг начин. Здрави жени с нискорискова бременност смятат, че не поемат по-голям риск като раждат неасистирано у дома си, отколкото ако отидат да раждат в бг болница. Сега дали е по-ясно?

Сега стигаме до най-важният въпрос, който е задаван от няколко теми насам от така наречените "нахлули" в темата за домашното раждане - Нискорискова ли беше бремеността на Цвети?????

# 512

За забраните по ТВ нарочно не ти отговорих, защото не намирам връзка. Ако благоволиш да изкажеш теза, може да преценя, че има нужда от отговор.

А? Не намираш връзка между медицински съвети, давани по интернет (тук играем картата за свободата на словото и личния избор на четящите ги) и медицински съвети, давани по телефона?

Наистина?

Здрави жени с нискорискова бременност смятат, че не поемат по-голям риск като раждат неасистирано у дома си, отколкото ако отидат да раждат в бг болница.

В Холандия раждат неасистирано тия жени, дето вадиш за тях статистика?  newsm78

И се присъединявам към въпроса на inna-bubulina - кой определя колко е рискова бременността на раждащите тук неасистирано у дома?

# 513
Хората могат да намират за нискорисково каквото си пожелаят и да раждат където си искат, не е моя работа това. Ама да се опитват да убедят останалите, че този риск е обективно и проверимо по-малък, като за целта изкривяват някакви статистики и ги четат като дявола евангелието - не, мерси  Stop Голям процент от хората имат нещо между ушите и проверяват "статистиките", хайде да не сме всичките канарчета...

Пожелавам ти от сърце да не изпиташ тази "статистика" на собствения си гръб, а това дето го имаш между ушите да ти послужи когато и където трябва. Навремето, когато аз раждах, нямаше нито статистики, нито се говореха всички тия неща гласно.., за да направя опит с "това между ушите"  да отърва себе си и детето от купища гадости.. Ти имаш шанс, и вместо да се заяждаш във форумите, гледай да се информираш достатъчно добре. Друг е въпросът, че не е ясно колко ще те питат и ще ти казват какво правят с теб и детето ти.. Но като гледам за теб е по-важно да обвинявяш хората, че изнасяли изкривени статистики, същите хора, на които се дължат положителните промени в болничната практика..

# 514
multimodal, съветваш Flip да роди сама у дома, защото е по-безопасно и никакви статистики няма да "изпита на гърба си" ли?

# 515

Здрави жени с нискорискова бременност смятат, че не поемат по-голям риск като раждат неасистирано у дома си, отколкото ако отидат да раждат в бг болница.

И се присъединявам към въпроса на inna-bubulina - кой определя колко е рискова бременността на раждащите тук неасистирано у дома?

В България раждат. У  дома си, а не в болници с висока перинатална смъртност.
Ами дай им идея как да я опредЕлят, щом не си съгласна. По тяхна преценка сигурно е по-нисък риска, щом са се решили. Така мисля. И ще припомня, че става въпрос не само за живо, а и за здраво дете, без родова травма. Другите не ги виждам в статистиката на НСИ..  Rolling Eyes

# 516
multimodal, съветваш Flip да роди сама у дома, защото е по-безопасно и никакви статистики няма да "изпита на гърба си" ли?

Не, не я съветвам. Определено.  Peace
Не съм съветвала никого къде да ражда, ако това имаш предвид.

# 517
  • София
jp, inna-bubulina, към кой задавате въпросите си? Тук ли са хората, които искат/раждат вкъщи? Ако са тук, длъжни ли са да отговарят?

И ще припомня, че става въпрос не само за живо, а и за здраво дете, без родова травма. Другите не ги виждам в статистиката на НСИ..  Rolling Eyes

Много съществен въпрос! Здраво дете не е само това, изписано от болницата. Я извадете статистика на ДЦП децата, а? А на родилките с 3-4 степен разкъсвания?

# 518
  • София
Ива, благодаря ти.

Inna_bubulina постави и друг важен въпрос при сравнението на "нискорисковите" групи - кой ги определя като такива? Мисля, че по регламент в страните с разрешено асистирано домашно раждане Цвети нямаше да е в нискорискова група. Но тук, поради общото увлечение "анти-лекари  на всяка цена", състоянието на Цвети беше определено като "нищо". Така че дори и сравнявайки "здрави и прави жени с нискорискова бременност и техния избор", пак не можем да сме напълно сигурни в обективните изводи за крайния резултат, защото точно представата за "здрава, права и нискорискова" се различава от жена до жена. Ето защо, колкото и да сме "за" свободата и личните права, регламентите не са излишни, в случаи като този са много важни даже.

Мулти, когато аргументите си изчерпат, започваш да ръсиш някакви скръбни прокоби и да ме обвиняваш в заяждане. За пореден път: ревизирай собственото си поведение, защото точно тези неща, които постоянно осъждаш у другите, самата ти прилагаш почти във всеки свой пост.

# 519
Със сигурност е въпрос на компромис, кое не е. Нямам идея за магарето. Предполагам, че може да се договори - това за частните болници.
Е нормално ли е само защото не искам да раждам с краката нагоре да обикалям да търся частна болница в която евентуално ще се съгласят!

# 520

За забраните по ТВ нарочно не ти отговорих, защото не намирам връзка. Ако благоволиш да изкажеш теза, може да преценя, че има нужда от отговор.

А? Не намираш връзка между медицински съвети, давани по интернет (тук играем картата за свободата на словото и личния избор на четящите ги) и медицински съвети, давани по телефона?

Наистина?

Да. Медицински съвети се дават от лекар. Съвети от раждала жена не са медицински.
Сигурно ти имаш друго определение.. или..?

# 521

Мулти, когато аргументите си изчерпат, започваш да ръсиш някакви скръбни прокоби и да ме обвиняваш в заяждане. За пореден път: ревизирай собственото си поведение, защото точно тези неща, които постоянно осъждаш у другите, самата ти прилагаш почти във всеки свой пост.

Кое точно те притеснява?

# 522
  • София
Не ме притеснява нищо - съвсем добронамерен съвет ти давам. За пожеланията благодаря и на теб  Peace

# 523

В България раждат. У  дома си, а не в болници с висока перинатална смъртност.
Ами дай им идея как да я опредЕлят, щом не си съгласна. По тяхна преценка сигурно е по-нисък риска, щом са се решили. Така мисля. И ще припомня, че става въпрос не само за живо, а и за здраво дете, без родова травма. Другите не ги виждам в статистиката на НСИ..  Rolling Eyes

"Висока перинатална смъртност" спрямо кое? Спрямо онази в Холандия, дето е на нискорискови асистирани раждания, от които всяко трето свършва в болница?

Каква връзка виждаш между нашите домашни раждания и техните домашни раждания, та правиш сравнение въобще? Как от тяхната ниска смъртност у дома следва, че у нас е също толкова безопасно?

За "личния избор" да се съветваш с немедицински лица на импулсен телефон няма да кажеш нищо, нали? Трябва ли да бъде ограничаван?

Медицински съвет е и какво да правим, когато се случи пролапс на пъпната връв - или и това е от личен опит?

Звездичка!, ми нормално е. Като избираш акушерка за домашното си раждане, пак ще се интересуваш какво тя счита за рутинно и нормално, нали?

# 524
Със сигурност е въпрос на компромис, кое не е. Нямам идея за магарето. Предполагам, че може да се договори - това за частните болници.
Е нормално ли е само защото не искам да раждам с краката нагоре да обикалям да търся частна болница в която евентуално ще се съгласят!

Раzбира се, че не е. Кое му било нормалното? Всичко да се кара по един начин? Не може само един единствен начин да се счита "zа рутинен и ""нормален"" Щото надали има друго смислено обяснение на това, освен, че почти само тоzи начин се практикува. И това е. Точка. Ако ти харесва, харесва. Ако не... си лигла и откачалка с "много големи" претенции. Поякога все едно още сме в кумуниzма.. Е, има и иzключения, раzбира се. А и аz съм от София. Преди иzобщо не се бях zамисляла, нямах представа zа провинцията. Но в София, както всички каzват/е, все пак има иzбор...

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 16:57 от Сова

Общи условия

Активация на акаунт