Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 31 627
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Правят перфектни разрези щом искат. Не претупват работата. Ако показанията не са абсолютни (но плацента превия тоталис е) и проблема не е гинекологичен се изисква становище за състоянието от съответния специалист. На тази база се решава как ще протече раждането, но решението би трябвало да бъде взето от комисия. Сега ще кажа защо така мисля. Когато ми издаваха болничен лист, "се свикваше" комисия. Според гинеколога няма как той сам да вземе решение за това, т.к. аз нямам проблем с бременността и не лежа в болница (предполагам). Болничен ми издаваха заради неподходящата работа, а работодателя нямаше с каква да я замени. Та комисията никога не видях, но пък винаги в картона ми присъстваше "комися в състав...". Аз нямах идея дали ще раждам в града и въпреки показанията за оперативно ражадане док се стискаше да ми напише препоръката. Точно по тази причина пък аз си взех документ от ортопеда за състоянието на таза (имам тазово изкривяване) и той ме изпрати с него при лекаря, който съм избрала. Не стигнах до там и затова не мога да кажа каква е по-нататъшната процедура. Родих в града при наблюдаващия ме гинеколог.

# 421
Хриси, не, имах предвид откъде ти е инфото, че трябва съвет и прочие. От лекарката ти, ясно.

Мике, виж ти, наистина мислех, че следящият лекар е достатъчна "комисия".

# 422
Ир, възможно е да бъркам, но пък е логично иначе, предвид факта, че той сам не може да реши дали да работиш или не.

# 423
Хриси, не, имах предвид откъде ти е инфото, че трябва съвет и прочие. От лекарката ти, ясно.

Да ,от лекарката .

michelangela simoni е обяснила по-добре от мен .

Много Ви благодаря за вниманието което ми отделихте !
 smile3525

# 424
Ир, възможно е да бъркам, но пък е логично иначе, предвид факта, че той сам не може да реши дали да работиш или не.

Да, не се бях замислила за този аспект.

# 425
искам да ви попитам относно кафяво течение,четох всички теми но никъде не видях да е обяснено от какво се получава и каква е тази течност?????в момента съм в шейново но никой не ми дава никакво обяснение.на система магнезии и инжекции папаверин съм.
благодаря предварително.

# 426
  • варна
СТази течност е кръв.
Най-вероятно имаш отлепване на плацентата или плодния сак.
Може и от контракций да е.

# 427
  • София
chegevara1, попитайте ги. Най-вероятно е отлепване.
Аз също лежах две седмици в б-ца през първата бременност. Пожелавам всичко да завърши добре.

# 428
Здравейте ! Имам няколко показания за това ,че трябва да родя секцио/ ниска плацента , голямо бебе, моята възраст,налягане на очните дъна ..../ ,лекарката следяща бременността ми твърди ,че е по-добре да платя от колкото да тръгна на комисия за раждане по медицински показатели, нямало да ми обърнат внимание , не правели хубави разрези при операциите и изобщо... Някой може ли да ми обясни каква е по принцип процедурата  за това да ме оперират секцио по медицински показатели и наистина ли такава операция  се "претупва".

Не се притеснявай , дори да имаш само глаукома трябва непремено да е с секцио !
Аз съм на години , с  глаукома и дискова херния и още докато чуха само глаукома и казаха ''секцио''!!!
Meжду другото ако някога ти се наложи да вземаш папаверин да знаеш ,че е противопоказан при повишено очно налягане !

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 00:12 от Troy

# 429
Аз също лежах две седмици в б-ца през първата бременност. Пожелавам всичко да завърши добре.
много благодаря   bouquet
а възможно ли е да е само от контракции,понеже за отлепяне нищо не ми казаха а при приемането ми казаха че имам контракция
гледаха ме на узи и нищо не ми споменаха за отлепяне?

# 430
  • София
Ние можем само да гадаем. Спазвайте съветите на лекарите, лежете повече и почивайте.
При мен на края на 1вата седмица ми беше спряло кръвотечението и реших, че мога да нося лаптоп (тежичък) от 1вия етаж до патологията (2ра градска), та открах още една седмица.
Пазете се и се щадете.

# 431
  • София
много благодаря   bouquet
а възможно ли е да е само от контракции,понеже за отлепяне нищо не ми казаха а при приемането ми казаха че имам контракция
гледаха ме на узи и нищо не ми споменаха за отлепяне?

всичко може, може и от хормонален дисбаланс някой да е... питай ги... ако и те изобщо имат ясна представа...

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 11:08 от Angel_Dust

# 432
Здравейте ! Имам няколко показания за това ,че трябва да родя секцио/ ниска плацента , голямо бебе, моята възраст,налягане на очните дъна ..../ ,лекарката следяща бременността ми твърди ,че е по-добре да платя от колкото да тръгна на комисия за раждане по медицински показатели, нямало да ми обърнат внимание , не правели хубави разрези при операциите и изобщо... Някой може ли да ми обясни каква е по принцип процедурата  за това да ме оперират секцио по медицински показатели и наистина ли такава операция  се "претупва".

Здравей,
аз родих сина си секцио по медицински причини (седалищно предлежание).Това, което искаха от мен беше единствено документ от следящия ме лекар (мисля, че е нещо като направление за секцио по мед причини).Никой не ме е пращал на комисия.В болницата преди раждането се правят изследвания - УЗ, взимат кръв и т.н., но за комисия никой нищо не каза.Според мен твоя лекар си те е бутнал направо към избор  на екип.От престоя ми в болницата (1-ва аг) разбрах, че избора на екип е абсолютно безсмислена работа.Без значение познаваш ли лекаря или не.Аз бях без избор и съм ужасно доволна от екипа, който ми се падна.Перфектно си свършиха работата.От друга страна пък момичета, които са били с избор на екип реваха, защото лекарите им дори не дошли на операцията и ги прехвърлили на други(дежурни) лекари в болницата.Абе страшна работа направо...

# 433
Прави сте ! Поразпитах в болниците и ми отговориха по същия начин.
Мен не ме притесняваше толкова комисия ,а по скоро това дали ще ми обърнат нужното внимание.

Безкрайно много ви благодаря на всички които ми отговориха и споделиха с мен !

# 434
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ФЛАУЪР честито ти съкровище.Да сте живи и здрави и бързо възстановяване.

Общи условия

Активация на акаунт