От Франция до България - превоз на покупките ни (2)

• 52 140
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
досега не съм разочарована от франстубг. не съм участвала в промоции и пратките ми са пристигали в нормално за мен време, не бързам дотолкова да получа дрехите и артикулите, които поръчвам, че да си създавам излишни нерви за 1 седмица отгоре. (1 седмица ла редут да ги прати, 1 седмица да им тръгне курса и ако щеш 1 седмица да дойдат). в интерес на истината те бяха първи, написаха си условията ясно и точно и после като се напоявиха останалите, за да запазят клиенти почнаха едни промоции, едни преизчислявания, това е нормално - като си единствен е най-лесно, като има други - конкуренцията сваля цените.
те ми пишат на имейла, аз не. единствено им пращам формуляра като направя поръчка, гледам от време на време в ларедут какво става и не им пращам 101 имейла какво става, няма ли да дойде, колко ще чакам, колко пари ще дължа и прочие въпроси, които имат отговор след определено време, без въобще да ги задавам всекидневно.
още от първата ми поръчка съм супер доволна, спестиха ми 100 лв, които тук бейбитория искат за същия уред и сега си го ползвам с кеф. после имах доставка на дрехи 8 и нещо лв и въобще не съм смятала защо не са 6 лв, а са 8, тъй като тук тези дрехи отново ми излизаха доста повече пари.
имам сега една поръчка от 2 юни през ноща, която в ларедут още е на 5 стъпка, когато дойде при тях знам, че ще ми пишат и така. като човек търси нещо, което да дойде бързо, незнам изобщо как се наема да поръчва в сайтове, тук има доста магазини с прилични цени за нещо неотложно.

# 286
Дайте и аз да оплача, по-принцип много съм терпелива...Но
Опитвах се да поръча от Бончепарте, не става, помолях Русенци за посреднеческа помощ, те настоявах да преведя пари на сметка, отивам в банка, плащам таса, пратя ги.
После става че и на те отказах поръчка(((
Имах още 2 колета от други сайти.
Аз по принцип не бързах и коректно чаках.
Пишах на те, да не връщат ми сума, а от нея вземат пари за превоз и после остаток да изпратят НА КАРТА.
Вчера получавам смс от Еконт, добре, отивам, вземам го - и дветеми поръчки там.
После четя вас и чудвам се - а защо аз нямам нито меил от тех че ми пуснах поръчка, нито меил с изчисления, нито думичка за пари (кои трябва да върна) newsm78
Пиша меил - ИИИИИИИИИ получавам в отговор че ми пуснах пари по Еконт - кое хич не ми устройва, защото сега пак трябва ходя в бана и сложа моите пари на карта - защо правят като на те удобно? Нали аз пуснах пари как те поисках - а после обговорях се че ми пуснат ги на карта и опа....
Пиша меил, че искам като други момичета получа меил с изчисления (да не говоря за това че искам получавам го преди, да знам кога моята пратка пътува)
И те мен отговаря - С големи букви като за тъпа и с жирен шрифт - мислям че аз помолях за нещо нормално (поне можах да кажа едно извините ме - забравях, не успях или друго), а не правя мен на виновна.

И нито един път не написах ми - поръчка при нас, ще пътува с еди кой курс, или нещо друго Crossing Arms

За сега - и аз спирам с те
Ако някой ще ми даде линк към коректен превозач -   bouquet това от мен

# 287
Вишенка,пробвай с някоя от другите 2 фирми-виж на 1 стр. има техни линкове-Смарт деливъри и Петит Солей.До сега никой не се е оплакал от тях  Peace Успех  Peace

# 288
  • София
Аз не съм доволна от срока на доставка на Франсето не защото поръчката ми дойде от Франция до България за 20 дни/по намаления ще чакам и повече-подготвена съм/ или защото бързам, а защото в 2 предни курса не я качват, а чак на третия. И не защото не е имало място, а защото са я забравили-и то 2 пъти. Ами те така могат да се сетят и чак на петия курс да я качат ooooh!

# 289
  • Sofia
Моята поръчка с Пти Солей също дойде за 20 дни. Струва ми се съвсем приемливо.
Може би затова няма оплаквания от другите превозвачи - нито съм им писала извънредно, нито съм очаквала да дойде по-бързо, нито знам колко курса са минали оттогава.
За мен ролята на превозвача е да ме уведоми, когато получи пратката ми и да я достави в БГ в разумен срок (20 дни ми се струва точно такъв). При положение, че се превозват стотици пратки ми се струва нелепо да стоят и да отговарят нон-стоп на всевъзможни мейли.

# 290
досега не съм разочарована от франстубг. не съм участвала в промоции и пратките ми са пристигали в нормално за мен време, не бързам дотолкова да получа дрехите и артикулите, които поръчвам, че да си създавам излишни нерви за 1 седмица отгоре. (1 седмица ла редут да ги прати, 1 седмица да им тръгне курса и ако щеш 1 седмица да дойдат). в интерес на истината те бяха първи, написаха си условията ясно и точно и после като се напоявиха останалите, за да запазят клиенти почнаха едни промоции, едни преизчислявания, това е нормално - като си единствен е най-лесно, като има други - конкуренцията сваля цените.
те ми пишат на имейла, аз не. единствено им пращам формуляра като направя поръчка, гледам от време на време в ларедут какво става и не им пращам 101 имейла какво става, няма ли да дойде, колко ще чакам, колко пари ще дължа и прочие въпроси, които имат отговор след определено време, без въобще да ги задавам всекидневно.
още от първата ми поръчка съм супер доволна, спестиха ми 100 лв, които тук бейбитория искат за същия уред и сега си го ползвам с кеф. после имах доставка на дрехи 8 и нещо лв и въобще не съм смятала защо не са 6 лв, а са 8, тъй като тук тези дрехи отново ми излизаха доста повече пари.
имам сега една поръчка от 2 юни през ноща, която в ларедут още е на 5 стъпка, когато дойде при тях знам, че ще ми пишат и така. като човек търси нещо, което да дойде бързо, незнам изобщо как се наема да поръчва в сайтове, тук има доста магазини с прилични цени за нещо неотложно.

Peace Подкрепям напълно! Не очаквам супер организация от превозвача, като голяма куриерска международна фирма, защото такава има и цената е доста висока (DHL)

# 291
Курсовете на Petit Soleil:    
Курс     Дата на тръгване     Дата на пристигане          Статус
 1         4 юни                              8 юни                                 пристигнал
 2       11 юни                            14 юни                                 пътува
 3       15 юни                            18 юни                                 планиран

От Francetobg относно прилагането на новите тарифи за по-рано направени поръчки:
"Относно недоволството на някои клиенти, чиито доставки са изчислени по новите тарифи, въпреки че са направени по време на старите условия, бихме искали да уточним следното: Правим това единствено, защото е по- изгодно за Вас! При старите ни условия би трябвало да вземем предвид обемното тегло на Вашите пратки, което почти винаги е по- голямо от реалното. Тогава доставката се изчисляваше по тарифно тегло, което е по- голямото от реалното и обемното тегло. Бяхме публикували дори формула за изчисляване на обемното тегло, която някои клиенти удобно пропуснаха да забележат. Нечентенето и неинформирането Ви  не ни прави виновни. При сегашните условия под внимание вземаме само реалното тегло. Моля, спрете спекулациите по тази тема! В противен случай ще ни принудите наистина да Ви таксуваме по старите условия. Пратките от 29 май също следваше да се таксуват при старите условия, които част от клиентите така и не се постараха да проучат и осмислят. Не бяхме длъжни да ги преизчисляваме по новите тарифи, тъй като де факто договора ни е сключен при старите условия. Виждайки реакцията на клиентите, обаче решихме, че за тях ще е по изгодно да преизчислим доставките по новите условия, въпреки че, пак повтаряме, не бяхме длъжни. Това ще ни струва доста време и допълнителна работа, но ние с готовност взехме това решение, осъзнавайки, че предишните ни условия не са били достатъчно изгодни за Вас. Именно и затова въведохме нови условия. И тъй като някои клиенти направиха съпоставка с практиката на английските превозвачи, когато се касаеше за това кога се взема предвид обемното тегло при тях, нека и сега обърнат внимание, че и при английските превозвачи се таксува на всеки започнат килограм. Не е коректно да се правят сравнения само на част от условията, а не на всички!"
Ново при тях е, че в и-мейла, с който информират за пристигнала поръчка на френския им адрес, съобщават теглото й и посочват тарифите, които са в действие в момента.

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 19:56 от Слънчогледка

# 292

newsm10

# 293
Аз пък предлагам да се спре с това оплюване или защита на Русенската фирма, аз също не съм доволна от тях, за това и ще си правя поръчките с друг/и превозвач/и. Всеки сам си решава, и да говорим колко сме разочаровани и не ги харесваме или че са супер - не виждам смисъл!!! Много се изговори и изписа за проблемите с тарифирането, реално нищо ново от тогава не се е случило. Нека се спре с тези постове - "не съм доволна от тях, повече няма да поръчам с тях" или "нямам нищо против тях, доволна съм". В крайна сметка всеки сам решава с кой да поръча и кой да избере. Призовавам в темата да се пишат конкретни впечатления за фирмите, например проблемни ситуации, които са нововъзникнали или просто полезна информация и впечатления, които до момента не са били споменавани в темата и биха помогнали на останалите при избора на превозвач Peace

Даже имам предложение към Слънчогледка /не зная дали не нарушава правилата на форума/ - да се сложи една анкета в темата "От кой превозвач сте доволни" или "Кой превозвач бих препоръчал" - нека там да се отчита позитивното/негативното отношение към превозвачите!

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 21:42 от Hrissy

# 294
За тези, които чакат с Франсето, от сайта им -

Получените до 12 юни пратки ще отпътуват на 13 юни за България.
На френския ни адрес са пристигнали пратки на имената на Ирена Котева и Даниел Кирачен, за които нямаме получени формуляри. Моля, поръчалите с тези имена да се свържат с нас!

# 295
  • Стара Загора
Благодарности на всички за темите, свързани с ларедут.

# 296
Здравейте момичета  Hug
Снощи направих първата си поръчка. Сама. До преди 10 мин ликувах докато не разбрах, че нещо съм оплескала май май  Embarassed Embarassed Embarassed
Имало някакво "collisimo", което трябвало да отбележа, ама аз не съм. Поръчах с превозвача Petit Soleil. Ето ми поръчката на финала: . Може ли да помогнете с : А, сега какво да правя ?
Извинявам се, ако проблема ми не е за тук, но както казах първа поръчка ми е и явно не съм в час  Cry

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 15:40 от Magica_de_Spell

# 297
Здравейте момичета  Hug
Снощи направих първата си поръчка. Сама. До преди 10 мин ликувах докато не разбрах, че нещо съм оплескала май май  Embarassed Embarassed Embarassed
Имало някакво "collisimo", което трябвало да отбележа, ама аз не съм. Поръчах с превозвача Petit Soleil. Ето ми поръчката на финала: . Може ли да помогнете с : А, сега какво да правя ?
Извинявам се, ако проблема ми не е за тук, но както казах първа поръчка ми е и явно не съм в час  Cry
Поръчката ти ще отиде в пункт, от където превозвача трябва да я вземе. Тази услуга мисля струва допълнително 2 Е. Съветвам те да се свържеш с Petit Soleil и да им обясниш какво е станало, като им кажеш и кой е пункта и дали от там могат да я вземат...
Неприятна ситуация, за това всички превозвачи изрично са посочили винаги при поръчка да се отбелязва Collissimo Suivi 48h, тъй като така пратката отива директно на адреса!
Успех! Peace

# 298
Magica_de_Spell пиши и обясни на Пти какви си ги свършила и вярвам,че те ще ти помогнат.......поръчала  си до пункт....Те ще ти отговорят дали им е удобен, какво е, що е......

# 299
  • София
Magica_de_Spell, като гледам, този пункт не е от изброените от Пти Солей. Ето какво пише в сайта им.
"За адрес на пункт, избирайте един от трите:
Le Journal,  4 rue du Faubourg de Pierre, 67000 Strasbourg   или
Photoboutik55 , 55 Avenue des Vosges, 67000 Strasbourg или
Pressing Point Sec, 60 rue du Faubourg, 67000 Strasbourg
ако в списъка с пунктове не се споменава нито един от трите, свържете се предварително с нас, за да Ви дадем друг адрес."
Може би както и Hrissy и Мама Цоцоланка са те посъветвали е най-добре да им пишеш и да посочиш в кой пункт ще пристигне твоята поръчка и дали ще имат възможност да я вземат от там. И да- заплащат се допълнително 2 евро.

П.п. Понеже пак стана дума за тези пунктове, чета и това: "Ако не можете да премахнете доставката до френски адрес с код или намаление, можете да използвате опцията доставка до пункт (Relais Colis, Colis Kiala), която винаги е по-евтина от доставката до адрес, която обикновено е между 5.90 и 7.90 евро. Ние ще вземем поръчката Ви от пункта срещу такса от 2 евро."
Правих си един опит пробно да поръчам до такъв- ами нито доставката ми се махна или беше по-евтина, нито видях някакво предимство, даже допълнително се дават още 2 евро. Не разбирам изобщо каква е ползата от тези пунктове, в случай на грешка- да, но съзнателно да се пращат поръчките там няма никакъв смисъл... Thinking
Разсъждавам си по повод предстоящите намаления, може пък да има някоя хватка, която не знам  Simple Smile

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 16:03 от em4eto

Общи условия

Активация на акаунт