Отговори
# 645
Добър ден на всички Simple Smile
Ние пием с такова шише, но няма снимка как изглежда отгоре бибата  е нормална а не сплескана , а всъщност има 5-6 дупки от коит пак не изтича вода като се обърне . Имам и на бертони но то е като човка и само цепнато ,а Преди не може пие още от него.За това на МАм ШИШЕТО и е супер удобно Simple Smile
Мале Мирка чета колко пъти ядете и сучете и още не мога да го осмиля възхищавам ти се.
За правилното хранене какво да кажа давам от всичко да вкуси и после възпиотам кое да ,кое не не е гаранция ,че няма да яде скришом от мен какъвто е характер от сега newsm78.
Преси ме гушка много отдавна ,но още е малко и не разбира какво и говоря, а аз като даскалица се опитвам от сега да съм строга и да възпитамвам правилно на ред и дисциплина.
Дана знам че може всякакво месо да се слага на филийката  Grinning, но ей така написах пилешкото , но това за кариеса не го разбрах явно е станало въпрос и не съм прочела

# 646
  • София
За пиене ползвам обикновена чаша или шишетата на Девин със спортния накрайник.

Моя мъник на фона на другите бебоци е доста зле  Mr. Green
Само едно 'мама' казва и това е. Е и удря по масата. Но това 'боц', 'чао' и разни такива - никакво внимание не ми обръща когато показвам.
Махнахме килимите за да може да се движи с проходилката - не се сеща да бута с крачета, ами почва да клати тялото или главата напред-назад все едно така ще помръдне Simple Smile И разбира се, не пълзи по класическия начин, ами се провлачва по корем докато стигне намислената играчка.

Моя мъж си хапва боклуци, аз заради детето се внимавам и мога да кажа че газирано, пуканки, разни гризини и чипсове не ми липсват.
Но ако стане дума за шоколад - при мен никаква култура на хранене нЕма  Embarassed Оливам се направо. Сега покрай кърменето гледам все пак да се ограничавам, но като ми падне пердето и за минути мога да изям цял шоколад.

# 647
  • Варна
Плами, Дана имаше предвид, че не е добре да ѝ сдъвкваш храната, а да я режеш, пасираш или каквото намериш за подходящо.
...
Но ако стане дума за шоколад - при мен никаква култура на хранене нЕма  Embarassed Оливам се направо. Сега покрай кърменето гледам все пак да се ограничавам, но като ми падне пердето и за минути мога да изям цял шоколад.
И аз  Embarassed.

А аз какво направих вчера от бързане, ужас направо. Имах доста служебна работа и окъснях с приготвянето на вечерята. Племенника ми беше на гости и си играеха  с каката и Владко и той покрай тях. Дани си играеше по край мен и аз бързам да готвя. По едно време гледам Влади яде шоколад, ама така както е целия и ръфа, стигнал почти до половината  Shocked  #Crazy /големите му го дали/. И като се разбесня това дете до 1 часа не мога да го накарам да легне. Беше направо като навита пружинка. Сега шоколад ще види след 3 месеца най-малко и то трошичка.

# 648
  • Пловдив
Здравейте мами Simple Smile!
Заспаха калпазаните, та да драсна и аз някой ред Simple Smile.Вода пият и от шише с биберон и с накрайници с дупки, пък и от наша чашка им давам, да се учат постепенно.Интересно им е и се пробват.Като е жега, изпиват много големи количества, като захладнее, пият по-малко.
Между основните ни хранения не давам нищо, освен сок. И аз с каката съм давала зрънчовци, солети и т.н. боклуци, но тогава съм била в затъмнение - никой не говореше за това. Но след годинката смятам да им дам да опитват разни изкушения, като шоколад например Simple SmileНяма да съм крайна!Като съм разрешавала на дъщеря ми, тя и до ден днешен не налита на шоколада.Хапне квадратче, две и го оставя Simple Smile
За уменията, двигателно:лазим, изправяме се навсякъде, ходим по неподвижни опори и водени с една ръка сме уверени в крачките. Но ни е страх да се пускаме все още. Интелектуално, много бързо възприемат, обаче!Само с казването и показването и двамата го правят.И пляскане, и тропане, и чао, и колко големи ще станат, и духат лампичка, и играят "хей ръчички", и танцуват и казват как кара тати буто "брррр" и т.н., все неща под команда! Бърборят и двамата, не спират  Laughing
Обаче, много се бият за играчки вече и не знам да обяснявам ли, как да действам на тази възраст newsm78 Главно момата налита на брат си Confused
Хубав и усмихнат ден на всички!

# 649
Ние под команда правим чао-чао, дай пет, пляскаме с ръчички, ама са още свити и не е точно пляскане.
Палмирка, надявам се, че това за ред и дисциплина е в кръга на шегата. И аз говоря понякога с по-строг тон, но не се карам  Peace!

# 650
8,30 ч закуска - овесени ядки с плод
Мирка, сподели, моля те, как ги даваш. Аз му правя - плодово пюренце с овесени ядки, които предварително са смлени на робота (става като брашно)  newsm78. А плодовете сурови ли ги даваш?

# 651
  • Пловдив
Привет и от нес Simple Smile
Тъкмо се връщаме от ДК - 9.800 (9.000) и 72 (69). Останах доста учудена от резултата, предвид това, че твърдата храна, която поема малчо е в символични количества Shocked Mr. Green
Педи ме похвали, че все още кърмя, а когато и напомних, че малкия е основно на кърма, остана повече от учудена hahaha

Малкия учи номерата лесно, но ги показва, когато той си реши Crazy - показва "как се кара мама": върти главата наляво-надясно, маха с ръчички за "чао-чао" и "здравей", дава "боц" и длан за "варило мишленце кашичка", показва къде е лампичката и колко голям ще порасне, а сега го уча да тропа с крачета и да показва на колко е годинки Joy Засега, обаче не поддава, а съм сигурна, че може, просто трябва баща му или баба му да го попитат (на мен никога не показва първо Thinking).
Взела съм му книжки със животни и сега му казвам кое животно как казва - това му е любимата игра и омръзне ли му да си играе сам, взима книжката и пристига в краката ми. Сяда и демонстративно започва да я разглежда, та аз да се сетя, да му помагам hahaha Joy
Голям е бърборко - казва баба, деди, тате, мам-мам. Качим ли се в колата започва да бръмчи Mr. Green
Не пълзи и не ходи сам, но пък е доста стабилен, държан за ръчичка. Сам се придвижва седейки на дупе или държейки се за мебелите hahaha

Вода, както и всякакви други сокчета моето чаве не иска и не иска Thinking Пробвала съм го как ли не, но не би. Педи каза, че щом си пишка нормално, плюнчи се повече от нормално и плаче демонстративно със сълзи, проблеми нямало Peace Питах и Бу (ЛЛЛ) и тя е на същото мнение, така че едно притеснение по-малко Joy

bubolechence, само да отидем на почивка и ще се разберем да се видим   bouquet  

Вчера напазарувахме и малкото останали довършителни работи за Кръщенето и вече сме напълно готови (с изключение на поканите - тях ще ги взема утре). Другата седмица ще се качим на балкан семейно с татито и там ще отварям кръжока "Бързи, смели, сръчни", защото изцяло ще разчитам на себе си си за украсата. Имам купища идеи, та затова предварително там ще започна с реализирането на повечето, докато избера най-подходящите Laughing

# 652
Лелее, като чета колко неща правят вашите деца, се плаша. Винаги съм мислила, че ще съм много старателна майка, ще уча детето на много неща, а какво се оказа! Толкова съм улисана в готвене и сменяне на гащи, че съм занемарила интелектуалното й развитие!  Embarassed. Тя е голяма бъбривка, но си говори на бебешки, и досега мама не съм чула, въпреки че й повтарям. Единствения ни 'трик', е да маха за чао и то когато тя си реши, и отговаря на команда Ела при мама! Също така, вчера яде диня от една моя приятелка, а на мен ми отказва дълго време. Явно нямам подход.

Уф, вчера много ме ядоса една позната, като коментира защо съм кърмела още. И куп други глупости наговори. Тя била доволна, че е кърмила 3 месеца, какво по-хубаво от това, и детето даже не разбрало кога й спряла кърмата (щото още от родилното е пило и АМ). И че навсякъде пише как е полезно да се кърми до 6 м и да й дам да си пробва от неговата каша с малини (все пак са алерген?!).  #Crazy Още много неща ми наговори, които сега не мога да си спомня. Всеки си гледа детето както намери за добре, но да ми дава съвети като последна инстанция ми идва в повече............ smile3515

# 653
  • Пловдив
Giada не им се връзвай Peace Аз вече коментарите относно кърменето си ги пускам покрай ушите. Ако съм в настроение ги затапвам с нещо от сорта на "Ще суче от мен, докато си намери по-млада дойка", а ако не съм - казвам нещо хапливо от рода на "Когато се сдобиеш с моя стаж на кърмачка, тогава ми давай съвети!" smile3532 Вече почти никой нищо не ми казва newsm44

Относно храненето на "човешка" храна - и при нас по-голям успех има, когато някой друг му слага нещата на табличката. Ако пък мен ме няма в стаята - може да си изяде и всичко newsm78 Явно като ме вижда, си чака млекцето и затова не хапва стабилно твърдо newsm78

# 654
Michael@   много съм си сериозна даже. Но явно силно е прозвучало . на мнение съм ,че от сега се възпитава детето .Но възпитанието не е сионим на бой обаче Stop. Просто похвалвам когато е направило нещо хубаво и променям тона и изражнениетоп карам се когато направи нещо лошо. Оставям я самичка да си играе , а в другото време дарявам с много любов.Пея песни и разказва мприказки , като и показвам с ръце каквото се пее в песничката.Това е възпитание за мен поне на тази възраст  baby_neutral, когато детето е буйно и си придава характер от сега не мога да си позволя да своеволничи ,че после не искам лигави историй в нас от дъщеря ми.Свидетел съм на много такива  случки с деца от детската градина.

# 655
Ееее, най-накрая и при Симон се появи 1ят зъб!  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 ама за сметка на това много нервно спи и се мята като луд в леглото и блъска с крака по него и не мога да спя. Като го взема при нас, почва да рита баща си или се залепя до мен и ставам вир вода. Няма угодия и това си е.

За уменията : от 2 седмици започна да ми дава солетки в устата, да ме "храни" с лъжицата си или чаша  Joy а аз не мога да му откажа, че с голямо старание ми ги бута в устата. Като го помоля да ми даде някой предмет, който държи в ръчичка ми го дава, оооообаче трябва да му го върна мнооооого бързо, защото озверява ако не му го върна  Close Close Close . Вече почна да прибира играчките си по кошовете, даже една моя гривна я беше прибрал в неговото чекмедже. Бях махнала скоча, за да прибера вътре дрехите му и нещо съм се отплеснала и той си го отворил, прибрал я вътре и го затворил. Добре че не си е прищипал пръстите  ooooh!, че не ми се мислеше как щях да се самообвинявам.  Казва да-дай като иска нещо, което не може да стигне. Мама каза за първи път ясно и бясно като стана точно на 8 месеца, но го казва само и единствено като нещо го е ядосало. Но татосва и бабосва всичко.  Иначе умения като Боц, троп и не знам си още какви бяха, не можеш да го накараш. Сега вече като ходи при цветята ми го научих да не ги скубе и събаря, а да ги гали, макар че неговото галене е доста мечешко, но определено има прогрес. Пляскането с ръчички и махането за здрасти и чао от доста време го прави като му кажеш.

Хубав и слънчев ден.

П.П За даването джънк фуд - понякога му давам солетки или сухарчета да си чеше венците, че неговите играчки не ги иска с такава цел. Отделно като види навън как някое негово връстниче хапва гризини и солети, отива и му го взима ако може, ако не го стига почва да реве  Tired Но съм против всякакви забрани от сорта " Забранявам ти да ядеш ... чипс или зрънчо". В нас не се ядат такива храни, така че не вярвам, че ще им е голям фен. Иначе и една моя приятелка имат един шкаф с шоколади и още подобни неща. Еми те децата ги гледат как ходят и взимат и те после го правят същото, а тя им се кара как било вредно   Naughty да им чуди човек, те виждат, че мама и тате ги ядат пък после било вредно  #2gunfire

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 13:55 от talktoher

# 656
За пиенето на вода Мая същи пие от обикновени чаши и от шишетата със спортния накрайник, така и не можах да я науча да ползва биберони...
За коментарите за кърменето, не знам къде ги намирате тия хора, на мен никой не ми дава съвети и не коментира това, че все още сме само на кърма...напротив разбират ме хората, всички викат ми като не иска друго и така....и то това са същите тези, за които ви разказвам тук (хранещите с боклуци)....но пък хора всякакви....и все пак и да ми правеха коментари и да ми даваха съвети не би ми пукало изобщо!
За уменията Мая прави почти всичко от нещата, които сте споменали и ги прави с удоволствие и само ме чака да я питам нещо или да и кажа нещо да покаже, много обича....обича да учи нови неща и внимава като и показвам, след това бързо ги повтаря...двигателно също е добре, лази като изтребител, ходи за една ръчичка, стои без упора понякога, придвижва се сама с упора, пускала се е няколко пъти от едно място до друго.
А за рекламите любима и е на Девин, като я чуе изпада в захлас, спира да прави каквото и да прави, където и да се намира се придвижва до ТВ-то и захлас....за това и свалих музиката от рекламата (която е невероятна наистина) и си я пускаме Simple Smile
За вредните навици, макар че едва ли има вече како още да се каже, ама понеже някой малко крайно се изказа, че нямало нищо общо с квартала, да кажа само, че каквито и да са умения, навици и т,н, винаги се формират както от семейството, така и от външната среда....за добро или лошо е неизбежно това с външната среда, все пак не са цветя в саксии....разбира се много е важна семейната среда, но не мислете, че тя е всичко или че дори е определяща, за съжеление за някои неща и в някои случаи може и да не е определяща дори....не ми се спори с никои, мнението ми е професинално, няма да го защитавам или да убеждавам....

# 657
И базирано на факти със статистическа значимост, а не на единични случаи Peace! Подкрепям те напълно, Веси! Дипломната ми беше на подобна тема. Получих точно такъв резултат с две думи - никой фактор от семейната среда не влияе сам по себе си, винаги в комбинация с външни. И с генетични също, но това нямаше как да го изследвам. Което не е беда, защото изследвания на тази тема бол! Най-новото е, че се наследява и опита чрез гените. Както и семейното несъзнавано се предава чрез темперамента. Извинявайте, че го превърнах в чат. Веси, тези теми сега много ме вълнуват, но не ми остава много време да чета от малчо. Трябва да се видим по-скоро, че така ми се говори за психология. Гогито оздравява, но тази седмица няма да го събирам с деца за всеки случай.

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 14:05 от Michael@

# 658
Мдааам интересни неща са това определно Simple Smile
Май няма да можем да се видим скоро, защото ние пък заминаваме другата седица и ще се върна към средата на август...отиваме на море и на планинаааааааааа  newsm44 newsm44

# 659
Браво на вас! Вие като се върнете, май ние няма да сме в София. Ще държим връзка  Hug. Хубаво да си прекарате и да нацелуваш Мая от нас!

Общи условия

Активация на акаунт