Мама МАРТенче люлее и сладки песнички му пее! - тема 4

• 29 335
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро и от мен!

hellen _low и ние сме на Лактана. Само че докато повечето мами се хвалят че им е отпаднало едното ядене, аз мога да се оплача че се появи от 2 седмици пак. Не знам какво да правя и от какво се получи. Бях решила че не и стига яденето . Но вчера цял ден и давах по 150 мл с 5 лъжички и това не и попречи в 3:30 да се събуди да си иска млекце Sad

А такава хубава пауза правехме и ние - от 21 до 6 сутринта. Дано се оправим пак!

# 136
  • София
Добро утро, сладурки  bouquet
Хайде и аз да се запиша в новата тема Wink, срамота на 10стр. Embarassed
Връщам се назад да ви чета,че доста съм ви изпуснала Embarassed, но от скитане навън с малката и покрай другите домашни талибани нямам много време, но не съм ви забравила Grinning Hug

# 137
Добро утро! Grinning
Благодаря за честитките на всички! HugСнощи си изкарахме добре, тати остана много приятно изненадан и с Емо духнаха свещичките, а Ева се кокореше насреща  Laughing и се забавляваше и тя.
В момента не смея да се похваля, но малката маймунка вече заспа сама в кошарката. И снощи като я приспивах на ръце взе да нервничи и да ме бута, педположих, че и е топло в скута ми и я сложих да си легне. Очаквах да ревне, но тя си зацока ръчичката и се унесе. Party Май в жегите имало нещо хубаво. Mr. Green
А за лапането на юмручетата, кажете ми как да обясня на свеки, че детето ми не е гладно?Вчера на тържеството на баткото тъкмо бях накърмила Ева и тя веднага си сложи ръката в устата и започна да я суче. Свекърва ми започна да се вайка и само ме дразни-едва ли не държа гладно детето и нехая за това. Twisted EvilОбяснявам, че бебетата имат силен сукателен рефлекс и имат потребност да сучат нещо, но понеже не и давам биба, тя си намира я ръкавче, я юмруче, я лигавник. LaughingОбаче никой не ме разбира и ми писна от :"Ох,на бабенце, тя ми е гладничка.Виж я, ми тя така силно смуче, ох, миличката тя ще изяде ръчичката.Давай и, сигурно не и е стигнало." Close Close Close
Днес няма да рискувам да излизам с беба, че още треперя да не съм я простудила вчера-времето пак е гадно.Лек ден от мен! Hug

# 138
  • Видин
Ена4, приятелски съвет  Peace Предложи й на девойката биберон-залъгалка, защото и аз с баткото се правех на луда и сега резултатът е плачевен. Смуче си палците и няма шанс скоро да се отучи от този вреден навик. Тогава четох, че така опознавали света и дрън-дрън  Tired Страх ме е от забиране на пръстите и деформация на челюстта, но нищо не помага. Мазах го с лимон, мазах го с Биоцитрин - не му действа изобщо. Смуче си го блажено като пич  ooooh! И обяснения не действат, и подигравки - нищо Sad Ужасно грозна гледка е, ама какво да правя. Той като бебе не искаше биберон и аз щастлива - не настоявах  ooooh! Да ме пита човек що съм се правила на супер-майка  Tired
Затова бебето още в родилното получи залъгалка. Залъгалката можеш да я скриеш на по-късен етап, а пръстта - трудничко  Simple Smile
Ние сме на 7-8 хранения. През деня през 3 часа по 130мл, нощем през 2-3 часа по 60-90мл  Peace Пауза прави от около 4-5ч (между 21 и 1-2 през нощта да речем)  Peace

# 139
И моето си смучи ръцете..и в РД получи залъгалка..ма неще и неще...имам богата колекция около 15 вида....де каквото намерих по магазините и залъгалка от 7 лв и от 50 ст....неще.....баткото ми беше като пристрастен.....но около 1 г сам се отказа, не ме притеснява това......но е факт сестра му не мога да я науча на това "блаженство".. Crazy дори и когато държа залъгалката се изплюва.....аз съм тъпа и упорита.....3 месеца се мъча и неще.......все се чудех преди някоя мама като каже "моето неще залъгалка"......аз си мислех....."ей на таз се прави на интересна..." но ей на......от каквото бягаш това ти идва на главата hahaha

# 140
Аманита, аз умишлено не давам залагалка, защото имам горчив опит от баткото. Той по същия начин си смучеше юмруците и аз слушах съвети на близки да му дам биба, макар и  да не иска, че трудно ще се отучи от това и челюстта му ще се изкриви и т.н., но после в какъв кошмар попаднах....На година и 8 месеца реших, че ще му махам бибата вече/той само заспиваше с нея, не я е ползвал като някои деца постоянно/ и 2 месеца се скъса да реве. Заспиваше от умора и часове рев и след 15 мин се събужда с рев отново. Не искам даже да си спомням. А той дори не си смучеше палеца, само юмручето. Ева също. Надявам се, че не правя грешка, но не ми се изтърпява всичко това отново-тогава направо щях да откача! #Crazy

# 141
amanita кога спиш !!! Направо ти си героиня за мен ! Simple Smile))

# 142
а за юмручето и ние си го смучем ( не си е открила още палеца) . Понякога и давам бибата , но тя не я иска. А преди само 1 месец си смучеше доволно бибката, ама сега не я ще. Кожа да усеща Simple Smile
И моята ръка като я усети и почва да смуче едни лигави сладки звуци издава Simple Smile

Ще му мислим после от какво и как ще се отучваме Simple Smile

# 143
  • Кукуландия
Здравейте!

Като чета опита на мамите със залъгалките и пръстите стигам до един извод - зависи си от детето  Grinning Имам две залъгалки - не ги иска, предпочита юмручето си или палеца и аз съм ок с това, нямам намерение да купувам още 10 различни вида залъгалки с надеждата да хареса някоя от тях. Надявам се като попорасне да няма проблем с това, но ако има, то тогава ще го мисля Peace

мама Барба, и аз не знам какво точно имам предвид Simple Smile но като му дойде времето ще го измисля, само да отслабна  Laughing

Оф, и аз вече имах първи редовен цикъл, а таткото като научи ми каза: Супер, вече можем да започваме да работим за второ  Shocked Аз обаче твърдо не, първо ще отслабна подобаващо, че ако сега забременея и сложа още 20 килца отгоре ще се самоубия Mr. Green А и честно казано съм решила второто да е на път когато вече си имаме свой дом, или поне наченки на такъв (сега сме под наем). Все планове правя, все мисля, да видим какво ще ми поднесе живота.  Simple Smile

Е днес не ми е ден за пуканки ... едните изгорих, а вторите разсипах про отварянето на пакета  Laughing Дано с морковите поне имам късмет.

Приятен ден на всички! Аз днес ще мързелувам!

# 144
Мамите със секцио, кога ви казаха, че е препоръчително да планувате следваща бременност, за да е безопасно за вас и за бебчето? Аз съм чувала 2 години, но не съм питала още АГ-то. Като ида на контролен преглед мисля да питам!
За залъгалките установих, че малкият не харесва анатомичните (или там както се наричат) обича с форма черешка и предпочита каучуковите (мисля, че са по мекички).
Хубав ден!

# 145
  • София
Мамите със секцио, кога ви казаха, че е препоръчително да планувате следваща бременност, за да е безопасно за вас и за бебчето? Аз съм чувала 2 години, но не съм питала още АГ-то. Като ида на контролен преглед мисля да питам!
racholina, моят Док. каза, че е препоръчително да е минала поне 1 година от раждането до следващото забременяве.

# 146
 redreny2000, където една, там и две  Grinning 
А и да питам софийските мами, извеждате ли бебчетата в този вятър? То вярно, че  в количката е завет, но..

# 147
минимума е 6 месеца след секцио....но зависи.....как се е възстановила матката.....не е препоръчително 1 г....но ако се разровите из форума има много които са забременели след секцио преди годината и имат прекрасни бебета.....предполагам е индивидуално...но ще се води рискова бременност с опасност от руптура на матката  newsm78

# 148
screch, ти ли пита за кошчето за кола на Хаук? Проверих до 13 кг ги водят! И ние сме със същото, но нещо в много седнало положение ми се вижда бебо и не го монтирам на количката. Имам чувството, че му е неудобно и се тормози.

# 149
Здравейте в този гаден ветровит ден  Confused

ето малко слънчице от мен  Grinning

Охх да ви се оплача  Sad  не знам какво му става ма моя пухчо  newsm78 то не е ядене, то е чудо.  Shocked От Няколко дни все иска да яде не издържа повече от 2 часа  ooooh! А вчера беше ужас, защото след като изядеше всичко и от 2-те гърди и започва да нервничи аз го вдигам и той рев ...  #Crazy слагам го пак на гърдата суче... ама няма какво и пак рев...  Shocked А нощес  ooooh! не броих колко пъти му давах да суче, че го правих в полусънено състояние  ooooh! Има ли някое от кърмените бебета, дето така да прави?  newsm78 имам чувството че се връщам в първия месец, дето искаше все да яде  Thinking А уж трябва да прави по големи паузи  newsm78 къде ти, ние ги намаля ме   ooooh!  

И друго капе ли ви косата  newsm78 моята от 2 седмици чудя се какво да я правя  Rolling Eyes

Ена4 Честит ти рожденник! Да ти е жив и здрав! А за бибата, може да не е бил готов да му се маха, или пък сте изпуснали момента за махане  newsm78 Аз на каката го махнах на 1г и 5месеца и тя така го ползваше само за заспиване  Peace но после не е плакала толкова време мрънкаше вечер и като заместване освен гушкахме и четяхме приказки.  Grinning

maiski3 е време беше  Mr. Green Как е оченцето?

Bub555 А вашето оченце как е?

racholina Аз съм секцио и ми казаха, че е добре да се изчака до 1,5г до 2г. Така и ти ще си по спокойна че всичко е зараснало и няма опасност от руптура/разкъсване/ на матката  Peace

Общи условия

Активация на акаунт