С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 190
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
стерилизирам и гладя. За стерилизацията мисля да е до годинката. Гладенето - мразя го, в повечето случаи свеки ги глади вечерно време, след като изсъхнат през деня.

# 301
Преди една-две седмици някой беше пуснал подобна тема за повиването/техниките на д-р Карп/.Изчетох всичко,поръчах си книгата и диска с бял шум.Още не са пристигнали,но повиването действа безотказно.В момента,в който и прибера ръчичките до тялото/за целта ползвам парче тензух/ и се кротва на минутата.

# 302
  • на североизток
Здравеите и от нас!
Пиша жи от Варна. За сажаление сме тук по лош повод - малката претарпя операция. Още не знам каде сам - толкова барзо стана вси4ко. Надявам се скоро да мога да я гу6кам и да ни пуснат вкащи. Моля ви за стиснати палци. Ще пиша пове4е, когато мога.
Извиняваите за правописа, но пиша от 4ужд комп.  

# 303
зазка с теб сме - всичко ще е на ред!
 Praynig Hug

# 304
здравейте и от мен днес
аз малко се бях панирала  хукнах на лекар с детето
бях малко хремава преди 2 дни и днес детето едно се давише кашля ли и аз не мога да разбера и суполче в нослето имаше и хайде викам болно и там следващото бях с майка ми и тя го навлече и сестратат мери темп и 38.6 и викам оле как а пък сутринта беше 36.8 но се оказа объркана и си е 36.8 и се успокоихме Simple Smile сега ядохме и даже ще ходим на разходка че времето е супер

# 305
Зазка, стискам палци! Hug

# 306
зазка всичко ще е наред щом го мислиш и  всичко отминава бързо стискам палци

# 307
Към ЛЛЛ
Не знам дали към вас трябва да се обърна, но понякога когато суче малката и изведнъж започва да се дърпа от гърдата и да нервничи. Първо мислех, че са колики, ама не е това. Просто пуска, бута ме и започва да се сърди. А е гладна. ПАк търси гърдата после, цокне 4-5 пъти и пак се дърпа. Обикновенно го прави на лявата гърда. На дясната по-й харесва. Обаче е голям зор, и тя се изнервя, и аз се изнервям  ooooh! Чудя се дали да не започна да цедя лявата гърда и да й давам от шишето
Тони–ст, благодаря ти за отговора  Hug Вече не знам дали е от неправилното засукване или нещо друго.

Нелка, хубаво е, че продължаваш да търсиш причината за отстраняване на неудобствата при кърмене и подобряване на организацията му. Би ли споделила колко често даваш на бебка да суче от лявата гърда? Обикновено някои бебета имат подобно поведение, на описаното от теб, когато струята на млякото е много силна или слаба, или пък причината да е в лека разлика в зърната. Как мислиш, може ли при вас да е някое от тези неща?
Това, което си написала се случва често и някои кърмени бебета с времето може да предпочитат едната пред другата гърда, което може да е свързано с анатомична особеност при майката - различна големина в гърдите, или зърната. Разбира се, в много случаи с малко търпение и упоритост, майката успява да убеди бебето да суче и от по-малко любимата гърда без да се налага цедене и даване от шише, което би могло да обърка бебе при сукане от гърда. В подобна ситуация някои майки, ако бебето е много гладно, първо предлагат предпочитаната гърда, а след това другата, така бебето е похапало вече и е по-спокойно и по-склонно да суче, други пък разчитат на това, че е гладно и ще засуче добре и не толкова любимата гърда и предлагат първо нея. Може да опиташ и да видиш дали и при вас няма да проработи един от двата варианта.

Зазка, вярвам, че нещата ще се оправят! Стискам палци бебка да се подобри скоро и да се приберете в къщи гушкащи. Praynig Hug

И аз гладя, ам защото ми харесват друхите да се гладени и на каката гладя и на бебето, че и на нас. Mr. Green
Не стерилизирам, защото няма какво...

И да ви почерпя по едно коктейлче и аз, че днес и ние имаме годишнина от сватбата:

# 308
Здравейте и от нас!

Зазка стискаме палци скоро да се гушкате вкъщи! Hug
За гладенето-не гладя всичко,и не гладя на куп.Когато ми потрябва нещо.В тази жега хич не ми е догладене
За стерилизирането -няма какво.Неползвам шишета,биберони,залугалки,не ползвам и помпа

Ние си имаме колики от 3 дена.И точно се хвалех,че поне през нощта спи и познайте какво стана Whistling тази нощ беше просто кошмарна.Давам Инфакол,ама май ще пробвам и нещо друго.Най-доброто лекарство за сега е на тати корема.

Ivy Благодаря отново за отговора!  bouquet Май най-добре е да ме види някой...

# 309
Ще взема и да пробвам без центрофуга  Sunglasses Шени, статията не можах да отворя, ама сайта ми се струва много интересен  Hug А и точно се чудех от къде да си поръчам слинг Simple Smile
Аз стерилизирам биберони, ама тя не иска, така че само се намирам на работа  Simple Smile
Зазка, много стиснати палци от мен и много положителна енергия  Praynig Дано всичко се оправи съвсем скоро  Hug

# 310
Зазка, стискам силно палчета! Дано бързо минат неприятните моменти и се приберет в къщи на спокойствие!  Praynig Hug

# 311
  • София
 Здравейте момичета! Laughing Laughing
Зазка: Стискаме палчета лошото да е зад гърба ти!Дано скоро да се гушкате! Peace
Tony_st: Честита годишнина!  bouquet
Ivy: Благодаря за отговора! Hug
За гладенето: Всичко гладя, дори чаршафите! Истински ужас е! ooooh! Сега, след като родих, започнах да гладя на момента.Само  детските дрехи винаги са изгладени, а аз и мъжа ми ходим 5 за 4! Mr. Green Embarassed
За стерилизирането:Всеки ден стерилизирам биберони, шише за вода и шише,в което се цедя за капките за колики.Стерилизирам и контейнерчетата на авент, в които събирам останалата кърма и я съхранявам в камерата.Също и силиконовите зърна, но сега ги извадих от употреба...ще чакат появата за зъбчета! Peace Вода преварявам всеки ден, но напразно, служи ми само при хълцане Wink

# 312
Здравейте прекрасни майчета!
Аз съм от редовно четящите майки, но не и от пишещите Simple Smile  Embarassed Но вече се престраших да ви пиша Hug  Mr. Green Heart Eyes
Малкото Йони си хапва добре, трупа грамчета Simple Smile Само пъпчиците по личицето ме притеснява ама педито каза, че е от претопляне  Close

Исках да попитам има ли някое майче с прекрасното си съкровище, която да пръска чар из улиците на Младост 2, 3, 4 в София  Embarassed Rolling Eyes

Зазка, ние стискаме палчета с Йонито - всичко ще се нареди Hug

Това е от нас.
Целувки
Хубава вечер

# 313
  • Den Haag
Зазка стискам палци, всичко да е ок!

Тони Честита годишнина   bouquet  bouquet  bouquet

за стерилизирането не стерилизирам нищо  Grinning
за гладенето сега гладя само на бебето изпраните дрешки,а за нас на момента каквото ни трябва. Преди гладих всичко, но сега няма време Crazy

Херич да ти кажа аман от течове, писна ми вече то кви ли не бяха червени, кафяви,розови,жълти та и зелени  Sick, да се свършва вече  Naughty

към ЛЛЛ: как да разбера дали имам недостиг на кърма? От няколко дни гърдите са ми меки, като почна да цедя на ръка има мляко, като засучи бебето усещам че слиза млякото и бебето се дърпа след малко като почне да пръска млякото. Възможно ли е вече гърдите да са се регулирали и млякото да е според нуждите на бебка? За първи път си задавам въпроса дали може да не е достатъчно млякото, досега се бях настроила,че имам много мляко и е достатъчно за бебето. Но като са меки гърдите като посучи известно време се сърди и дърпа, а в същото време търси да сучи. Не мога да я разбера, предполагам това е някаква бебешка криза или хранене на куп.

# 314
Здравейте прекрасни майчета!
Аз съм от редовно четящите майки, но не и от пишещите Simple Smile  Embarassed Но вече се престраших да ви пиша Hug  Mr. Green Heart Eyes
Малкото Йони си хапва добре, трупа грамчета Simple Smile Само пъпчиците по личицето ме притеснява ама педито каза, че е от претопляне  Close

Исках да попитам има ли някое майче с прекрасното си съкровище, която да пръска чар из улиците на Младост 2, 3, 4 в София  Embarassed Rolling Eyes

Зазка, ние стискаме палчета с Йонито - всичко ще се нареди Hug

Това е от нас.
Целувки
Хубава вечер

Малката като се оправи, мисля да посетя таткото в БП и ще ти се обадя да запознем принцесите:)

Общи условия

Активация на акаунт