Лятото дойде,а ЯНУАРЧЕТО се готви да ходи на море (15)

• 28 939
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
Айде след като се оплаках от Мартин и да си го похваля. Днес ме изненада и изяде почти цяло пюре- тиквичка с картоф на Хип. Досега това пюре най-много му харесва
Аз въвеждам доста бавно- за 12 дни съм въвела само картоф, морков, тиквичка. Целта ми е да заместя обедното хранене. Чудя се дали мога да въведа оризовата каша сега на обяд и да я смесвам със тиквичка, морков и разни други зеленчуци newsm78

Марти ще го водя на ортопед. Той спи само по гръб и главата много му се сплеска отзад. Опитвам се да го слагам настрани, но той се опитва да се избута, започва да плаче и не може да спи така. Дали може да се коригира това със сплесканата глава Sad

# 661
ох, боже защо ли го написах, че ме нападнахте така. Не съм малоумна, знам че има различни деца. Говоря че някои деца им трябват тренировки, някои си се въртят от раз и нищо не им е нужно, като помощ. Аз точно за това не държах Ема по корем дълго, щото мрънкаше, а това е все пак звънче, че щом не иска значи и е трудно и трябва да се упражнява повече. Както и да е, аз за добро го написах и за себе си се убедих, че е правилно.

# 662
  • София
Аз пък си мисля, че рехабилитаторката има право. Все пак тя е професионалист и предполагам има наблюдения върху стотици деца, освен, че е и чела по книгите какво пише. Ние колкото и добри и наблюдателни майки да сме, имаме наблюдения върху нашите си 1-2 деца и 5-6 чужди и не можем да си вадим генерални изводи. Инка, мерси за информацията, аз си взимам бележка и ще оставям Ади по-дълго в леглото и по корем.  Peace

look_at_me, мисля че при много дечица се сплескват така главичките и после се оправят. Simple Smile

# 663
  • В две тъмни очички
Инка, подкрепям! Решила си ,че за детето си имаш нужда от професионално мнение- поискала си го! Нали за това трябва да се водим по децата си! Виждаш или се съмняваш за пробел и правиш всичко възможно да го отстраниш  Hug
И по темата  - 90% от времето Влади е по корем и само се върти , търкаля и пак по корем,а да не говорим като спи - там е почти 100% по корем! Но определено в началото не искаше да стои по корем,а с времето като я оставях на спалнята започна да се върти много и да предпочита тази поза

Последна редакция: сб, 25 юни 2011, 14:45 от bubeto_d

# 664
Обръщането, сядането не се учи, лазенето са все неща които не се учат. Идва един момент, когато са готови и го правят. Това да не е математика да се учи!
Детето реве по корем, значи не му харесва, ала дай да го държа, да го мъча, защото трябва да се упражнява Confused.

За сплесканата главица, ще се оправи като започне да сяда.

# 665
Рехабилитаторката има наблюдения над болни деца, на които им е нужна рехабилитация, не над здрави, може би само над нейните собствени.

Тея не е оставяна по корем, нон стоп носена/буквално нон стоп/: обръща се, опитва се да ходи, стои изправена хваната за опора, подсача, седи.

п.с. Не бих насилила детето ми да спи ако не иска, да яде ако не иска, да се обръща ако не иска, да ходи ака не иска,както и мен никой не ме насилва.

Последна редакция: сб, 25 юни 2011, 14:53 от Бебешондел

# 666
  • В две тъмни очички
Обръщането, сяданучи, лазенето са все неща които не се учат. Идва един момент, когато са готови и го правят. Това да не е математика да се учи!
Детето реве по корем, значи не му харесва, ала дай да го държа, да го мъча, защото трябва да се упражнява Confused.
Не искам да споря или да изразя мнението си остро , но понякога бебетата може да не искат много неща, които обаче трябва да се направят. Може и да не иска да се захрани, значи ли това,че не трябва да яде друго освен кърма.... И да, учи се! Когато детето е насърчавано, но определено не измъчвано, може да се научи да прави рани неща! Отново казвам, не се заяждам, а изразявам собствено мнение  Peace
Рехабилитаторите са учили медицина и знаят кое и как се прави, на болно и на здраво дете

# 667
Здравейте!
Благодаря за отговорите за кашата и плодовете.
Ноеми, скъса се уплътнение на охладителната система, изтече антифриза, колата загря и спирахме през няколко километра да наливаме вода, накрая в едно село намерихме канал и смениха уплътнението и пътуването до края беше добро. Иначе Кали много добре понесе пътуването.

За спането: Кали спи по боди потник, "завита" с чаршавче, на отворени врати и прозорци. Спи по корем или на една страна.

Вода давам след всяко хранене и между тях. Понякога пие, понякога не.

Бубе, струва ми се, че мернах пащърнак в Кауфланд. Не знам как се приготвя, аз давах готово пюре и Кали много го хареса.

Virtuozka, аз захраних със зеленчуково пюре от тиква, давах и оризова каша но Кали не я хареса, след пауза днес мисля да и дам пак оризова каша, но с пасиран банан. След като изчетох много за захранването си направих собствена схема на захранване.

Кали обожава пюретата, вече вървим към заместване на обедното хранене, но още ще давам и АМ след пюрето на обед.

# 668
  • sofia
Здравейте януарски мамчета!
В края на месеца моето коте ще направи 5 м.  Още сме на кърма, но с педиатъра говорихме да захранвам. Каза ми да започна със зеленчукови пюрета и безглутенова каша. Някой ще сподели ли каква безглутенова каша ползва. Въобще как започнахте захранването?

Повечето от нас дават оризова каша, зеленчука се въвежда преди или след кашата, но не едновременно

# 669
Бубето, аз не съм съгласна с твоето мнение.
Учила съм медицина.

# 670
  • София
И аз не искам да споря, само изказвам мнение.

Рехабилитация не се прави само на болни деца! Много деца се раждат с понижен или повишен мускулен тонус, без това да е заболяване. Тези деца с възрастта се оправят, само че без рехабилитация се развиват по-бавно от връстниците си физически, а в бебешка възраст моториката и интелектуалното развитие са свързани.  Затова на тези дечица им правят рехабилитация, не че са болни, просто имат нужда от мъничко помощ. Не бих казала, че това е насилване над детето.

# 671
аз че съм в цикъл, в цикъл съм и нервността ми явно е повечко  Joy Joy Joy, обаче определено не бях разбрана, няма значение. ха-ха, представих си се, как си измъчвам детето, то реве и се къса пък аз го натискам да седи по корем, вие се шегувате мацки... и да мисля, че има неща на които децата биха се научили с наша помощ по-бързо, отколкото сами. Да не давам сравнение с деца от домове, на които никой не им е обръщал внимание, как изостават и физически с развитието си- имам нагледан пример на детенце, как като го осиновиха за съвсем кратък период навакса всичко, а в дома почти нищо не е можел.
Принципно избягвам заяждания, ама днес не ми е ден и не ми се подминава.
Бубе  Hug Hug Hug това имах предвид.

# 672
Alluria  Hug ти по-добре от мен го каза.

надявам се, верно не сте се засегнали, днес не ми е ден и си го изкарах на вас  Blush

# 673
  • в Надежда-та
 Inka- никой не те напада, ние споделяме опита от нашите деца, че не винаги съвпада с научните факти Wink Hug

Не искам да споря или да изразя мнението си остро , но понякога бебетата може да не искат много неща, които обаче трябва да се направят.
на възрастта на нашите деца това е мн силно изказване. На което дете когато му дойде времето и ще се обърне и ще пролази и ще проходи и ще проговори и ще се захрани....    Wink Hug

# 674
Честно казано и аз съм от майките, които са на мнение, че ние сме тези, които формираме вкусовете, предпочитанията и т.н на бебетата. За мен те са като кучето на Павлов. Смятам, че ние ги  научаваме на всичко. Разбира се това не означава, че трябва да бъдат насилвани, а по-скоро стимулирани да правят някои неща. И ако не иска да направи дадено нещо по един начин според мен просто трябва да се смени тактиката и да се пробва по друг начин.
Може да звучи макаренковски, но така научих Мартин да пие от шише, да дъвче биба, да пие вода, да стои по корем, да се обръща и вече да лази. В началото мрънкотеше, сега го възприема като игра.

А и тепърва в тоя живот ще им се налага да правят много неща, които не искат или не харесват. В крайна сметка обществото и държавата са форма на принуда.

Общи условия

Активация на акаунт