163та немска тема> Ред и възпитание от 0 до 7 г., че и до 77 г.!!!

• 31 765
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
аааааааааааа, амазон са пичове. обаче аз и конрад харесвам. имам там един вуйчо, дет ми даде парите за видео камера, ползвана половин година и то без дефект, просто не ми харесваше.
народът се трепе за клиенти и са станали страшно кулант. което естествено е много добре за крайния потребител.
аз сега съм на вълна соларни панели. ще електрифицирам шребергартена.

аман с тоя студ. доматиТУ сигурно ми е изгнило, а имам поне 10 кила по колците. с тия гнусни дъждове...

малкото мате обяви бойкот на дирдъла и танцувА с кожените гащи. язък ми за зора, стана инак много готин, ще взема да го шитна в ибей.
тържеството мина много добре, песни, танци и манджи мултикулти. за пореден път просто се възхитих на педагожките, много са добри и естествено имат допълнително монтесори образование. децата са просто очарователни.
нямаме деца от арабски и турски произход, май и азиатчета няма, но за сметка на това има от белорусия, деца на музиканти, от латинска америка, цял един отбор, ирландчета и хлапета на местни шписери и хаотици. това, което ми направи впечатление е, че родителите на германчетата са повечето на преклонна възраст кат мен и оня пенсионер матов.
имаме и десетина семейства биоеко. аууууууууууу. купон велик. буквално ги помирисваш Joy

кака мата беше опекла страхотна питка, огромна и баница със спанак. твърде се хареса. манджата се продаваше, дето я бяхме готвили родителките, а парите отиват за градината. май бая се събраха.
градината е затворена само за 15 дена през август, което е твърде добре. сто пъти ми се извиниха, че нямало да има градина 15 дена, а въпреки това трябвало да се плати месечната такса.
много са мили, само директорката малко цербер си пада, но тя и без това не е с групата на алекс.

# 736
И нашата градина почива 3 седмици, но при нас август е освободен от такси.. newsm78

# 737
И при нас беше август свободен от такси. Сега не съм сигурна как ще е . Нямах време да питам. Но щяли на всякъде да напасват групите и да променят таксите ... та и в новата. Сега да видим не попаднахме ли от трън та на глог. Дано промяната е zа добро.
Мата все така хубави новини. Когато zнаем , 4е децата са добре и на нас ни е леко  Hug

# 738
ами нямам идея. при нас е затворено както писах само две седмици, а и монтесори е частна градина, предполагам заради това има такса и за времето, в което не работи. ще го преживея де...
но явно не е принцип, та затова се доуточни, че има такса и за ваканцията.

# 739
При нас ДГ е затворена 3 седмици и 1 ден, от миналата седмица са във ваканция, отврат е в това време!  #Cussing out И тази седмица щяла да е като предната, аман. Поне да беше сухо, нека е хладно, ама да не вали!
Ние си плащаме таксата и през ваканцията, но същност от август месец вече не плащаме абсолютно нищо, понеже последната година в ДГ си е безплатна тук  Mr. Green

# 740
При нас ДГ е затворена 3 седмици и 1 ден, от миналата седмица са във ваканция, отврат е в това време!  #Cussing out И тази седмица щяла да е като предната, аман. Поне да беше сухо, нека е хладно, ама да не вали!
Ние си плащаме таксата и през ваканцията, но същност от август месец вече не плащаме абсолютно нищо, понеже последната година в ДГ си е безплатна тук  Mr. Green
Shocked Е как така ?  Simple Smile
В нашата градина още тази година вдигнаха таксите, като освен това бяха планували вдиганията за следващите 3 години, да си знаеш.....всяка година се вдига...ама безплатна година няма...нашата иначе също е по монтесори, макар да не се споменава много, но е католическа, и училището е по монтесори....ще видим...

# 741
О, и при нас всяка година се вдигат таксите  Wink  но последната година, предучилищната, е безплатна. Има общини, където цялата ДГ е безплатна (всяка година).

# 742
e що пък да не споменават, мария монтесори е нещо, с което хората се гордеят, била е на всичкото отгоре и религиозна, шантава работа...
доколкото знам обаче гтрябва централата да одобри дадена градина и училище, за да могат да носят името монтесори, иначе педагогиката могат навсякъде свободно да я прилагат, както и валдорфската, но за да се наричат монтесори или валдорф, трябва да ги приемат във фербанда или там каквото е...
нямам идея, поне за тук знам, че е бой и много трудно приемат.
каквото ще да е, тук безплатен обяд май няма. явно в малките градчета и селца има и други възможности, тук сме доволни ако въобще получим някакво място за градина...
ще си плащаме като попове. обаче има и по-голямо дърво, срещу нас градината е над 700 евро на месец, и те предполагам плащат за паузите през август.
ама после детето ти знае китайски Wink

ама и частните ли са безплатни...или само държавните newsm78

# 743
При нас от тази година след навършени 3 години на детето се плаща само за храна 23€. Мислех, че това си е по закон за цяла Германия. За плащането през ваканцията не знам, София тръгна миналата седмица на дневна майка. Там си плащаме и докато жената е в отпуска.
Частните не мисля, че са безплатни. Тук според дохода плащаш на сената,мисля, и отделно на градината. Т. е. ако ние догодина получим място в държавната ще плащаме само тези 23€. Друг е въпросът за местата...

Последна редакция: пн, 25 юли 2011, 13:37 от pazza

# 744
В Монтесори Офенбург таксата е 400 евро на месец, като освен туй оставяш 3000 евро депозит, който въпреки, че са го кръстили депозит, си остава за тях. И докато се чудехме дали не е твърде нанагорно за бУджета, то взеха, че ни приеха в една доста добра - поне така говорят родителите - католическа. Та за сега сме там - тръгва на 01.10 Марията и от сега треска ме тресе - дано да не реве твърде и да свикне бързо ... иначе към 90 евро на месец с храната - от 8 до 16,30 с пауза за обяд от 12,30 до 14,00 - та щв си я събирам да хапва на мама манджурациите

# 745
Това дали се плаща м. август или не, мисля, че зависи как са си го калкулирали градинити. В наща градина казаха, че са правили анкета и родителите са предпочитали да плащат 12 по-малки вноски вместо 11 малко по-високи. Аз лично бих предпочетала 11, защото сега оставам с чуството, че съм прецакана - плащам, но не се получава нищо  Mr. Green Все пак персонала трябва и за платената отпуска да получава заплата.
Иначе да съжеление в Бавария безплатна супа няма  Close Значи Байерн и БВ нали са най-печелещите провинции и си плащат на другите провинции, че нали уж всички да са равни. Но какво излиза ние живеещите тук си плащаме като попове доста солидните такси за ясли и градини, а видиш ли в Берлин или Дюселдорф всички години в градината са безплатни, другаде поне последната.  те това не мога да го разбера. Защо вместо да раздават пари насам и натам и да се тупат в гърдите колко илна провинция са, да вземат да поемат малко таксите за градини.
А как са занималнитер платени ли са?
А какви са тези градини на валдорф. Имам предвид с 2 думи каква им е концепцията. На Монтесори съм долу-горе запозната.
Ей Татянче много добро инфо за Амазон. Аз им пратин онзи ден люлката на Ина, че нещо много бързо взе да качва килца и докато се приберел септември няма да боеж да я ползва сигорно, че е само до 9 кгр но то мовилето нещо зацикляше на две местал Та писах, `е искам да ми върнат парите, та да видим.
Иначе ви казвам добър ден от БГ. Ей такова трещене и гърмене в София не е истина. Летните бури в Германия ряпа да ядат Sunglasses

# 746
Здравейте момичета ,извинявам се че се намисам в темата ви ,бих искала да ви попитам при пътуване с самолет от Германия за България изискват ли пълномощно от бащата за дете

# 747
  • в сърцето на един мъж...
Въх, какъв е тоя депозит? Shocked

# 748
Нали? И на мен ми се видя бая  Shocked Иначе месечната такса е с храна и разни там други разходи, ама тоя депозит ни отказа да си призная...
Ей ги
http://www.montessori-ortenau.de/templates/clock_orange/Betreuun … ffnungszeiten.pdf

# 749
Момичета,някой знае ли,дали в цената на билета за наддвугодишно дете,все оше влиза превоза на количката или мога да я чекна като куфър ?Става въпрос за Germanwings Laughing

Общи условия

Активация на акаунт