Раждане вкъщи 16

• 26 550
  • 759
  •   1
Отговори
# 15
Наистина е безмислена тая тема и вече, от няма какво, се започва един от безкрайното многото диалози за ограничените възможности на традиционната медицина и алтернативните методи. Спорове от тоя сорт не водят до никъде. Peace

jp, за теб (и някои други) е по-пододящ здравния форум, там се пише само за "доказани" възможности.   Mr. Green

# 16
персимон,
това което си цититрала се отнася за External Cephalic Version.
Тази маневра се прави в болница от лекар под постоянен УЗ контрол (о6е един лекар) .  Предшества се и завър6ва с  дълги4ки  записи на тоновете.  Абсолютно е невъзможно да си го направиш сама, а и съществува риск да завърши със  спешно секцио.  Понеже ли4но съм го преживяла, смея да твърдя, 4е е доста "медицинско', изисква немалко доверие в "касапите"  и не е като да ти палят ароматни свещи и да ти отварят чакрите.

Ето един нау4нопопулярен линк.
http://www.webmd.com/baby/external-cephalic-version-version-for-breech-position

Съвсем добронамерен страни4ен съвет:  За (евентуалната) ти нау4на кериера е по-добре да 4ете6 и да разбираш изто4ниците, които цитираш. Бърз преглед на абстракта се прави само за първа пресявка. В  мига, в който peer- uте  те 'изловят' , ще спрат да те вземат насериозно, няма да те цитират  и impact и H-фактора ти 6е се забият в земята.

Ma то наистина си има известни и работещи методи за обръщане на бебета. Какъв е проблемът да кажеш, че знаеш и че си го направил ако това е истината?

Да твърдиш - "аз знам точно как и сама си обърнах бебето" - малко категоричността идва в повече.

A иначе-има си изследвания. Примерно за този метод, за който ти си писала в следното изследване откриват, че реално увеличава случаите на главично предлежание, но не намалява секциото: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21291506

Ето тук изследват защо понякога тази маневра е успешна, а понякога не:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20870233

А тук обясняват в какъв процент е успешно и какво става с бебето при използването му:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9024118

В заключение-това не е най-добрият от съшествуващите методи за обръщане. Насила не стават работите.

# 17
Хайде отново малко теория за проспалите гимназията.

Една теория се приема за работеща докато всички налични експерименти се описват от нея и докато тя преддсказва резултати от следващи експерименти.
Една теория се оборва от един-единствен противоречащ експеримент.
За медицината - това става не с един експеримент, а със статистика.

Следователно, след като 90% от бебетата се обръщат без намеса, а в другите 10% от случаите е имало някакви упражнения, науката твърди, че бебетата се обръщат не заради упражненията.

За антибиотиците - малко история на науката не вреди, препоръчвам като за първи запознаване "Ловци на микроби". И така - имаш една и съща инфекция в болница, по едно и също време (за да е с еднаква вирулентност), лекуваш с антибиотици 1000 човека и не лекуваш 1000, от първите умират 10, от вторите - 400. Това поркрепя теорията, че именно антибиотиците са помогнали за спирането на инфекцията.

Чудя се как с това ваше невежество сте си намерили работа, честна дума!

# 18
Е нали съм дала линкове, които твърдят точно това? Аз никога не съм препоръчвала този метод, и като говорим тук за естествени методи за обръщане този не е от него. Това съм го казала  ясно, а и статиите говорят сами за себе си, какви с аизходите от това нещо. Това е брутализъм-хващаш и въртиш насила и наистина си иска касапи. Методите за обръщаме за които ние говорим за безкрайно по-меки и уважителни към бебето и майката и винаги има въздействие и после се чака бебето само да се завърти.

Много благодаря за съветите ти за научната ми кариера Laughing hahaha Никога нямаше да се досетя как точно се правят тия неща, добре че ми каза. Аз ако имам абонамент за база данни, на пишещите тук как да им дам да видят статията за която говоря, освен по абстракта? А също надявам се правиш разлика между писане по форуми и писане на научни трудове. След малко ще ме накараш референции да изброя от долу АПА стайл. Laughing Някои хора много насериозно се взимат, не е истина просто! hahaha

персимон,
това което си цититрала се отнася за External Cephalic Version.
Тази маневра се прави в болница от лекар под постоянен УЗ контрол (о6е един лекар) .  Предшества се и завър6ва с  дълги4ки  записи на тоновете.  Абсолютно е невъзможно да си го направиш сама, а и съществува риск да завърши със  спешно секцио.  Понеже ли4но съм го преживяла, смея да твърдя, 4е е доста "медицинско', изисква немалко доверие в "касапите"  и не е като да ти палят ароматни свещи и да ти отварят чакрите.

Ето един нау4нопопулярен линк.
http://www.webmd.com/baby/external-cephalic-version-version-for-breech-position

Съвсем добронамерен страни4ен съвет:  За (евентуалната) ти нау4на кериера е по-добре да 4ете6 и да разбираш изто4ниците, които цитираш. Бърз преглед на абстракта се прави само за първа пресявка. В  мига, в който peer- uте  те 'изловят' , ще спрат да те вземат насериозно, няма да те цитират  и impact и H-фактора ти 6е се забият в земята.

Ma то наистина си има известни и работещи методи за обръщане на бебета. Какъв е проблемът да кажеш, че знаеш и че си го направил ако това е истината?

Да твърдиш - "аз знам точно как и сама си обърнах бебето" - малко категоричността идва в повече.

A иначе-има си изследвания. Примерно за този метод, за който ти си писала в следното изследване откриват, че реално увеличава случаите на главично предлежание, но не намалява секциото: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21291506

Ето тук изследват защо понякога тази маневра е успешна, а понякога не:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20870233

А тук обясняват в какъв процент е успешно и какво става с бебето при използването му:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9024118

В заключение-това не е най-добрият от съшествуващите методи за обръщане. Насила не стават работите.

# 19
Хайде отново малко теория за проспалите гимназията.

Една теория се приема за работеща докато всички налични експерименти се описват от нея и докато тя преддсказва резултати от следващи експерименти.
Една теория се оборва от един-единствен противоречащ експеримент.
За медицината - това става не с един експеримент, а със статистика.

Следователно, след като 90% от бебетата се обръщат без намеса, а в другите 10% от случаите е имало някакви упражнения, науката твърди, че бебетата се обръщат не заради упражненията.

За антибиотиците - малко история на науката не вреди, препоръчвам като за първи запознаване "Ловци на микроби". И така - имаш една и съща инфекция в болница, по едно и също време (за да е с еднаква вирулентност), лекуваш с антибиотици 1000 човека и не лекуваш 1000, от първите умират 10, от вторите - 400. Това поркрепя теорията, че именно антибиотиците са помогнали за спирането на инфекцията.

Чудя се как с това ваше невежество сте си намерили работа, честна дума!

Брех, инфекция със смъртност 40%. Това ще да е някоя малка сестра на еболата. Joy А ебола лекуваш ли с антибиотик, също?

П.П. виждам, че успявам да ви подразня и възмутя искрено. Голяма забава! Laughing

# 20
Не е "малка сестра" на ебола - "голяма сестра" е, но...Дразни малко по-умно, ако обичаш.../но, ти си знаеш/.

# 21

jp, за теб (и някои други) е по-пододящ здравния форум, там се пише само за "доказани" възможности.   Mr. Green

multimodal - да, когато давам лекарство на детето си, ме интересуват разни факти - като при колко от деца и кога се проявяват странични ефекти например. Също и доколко е ефективно или доколко се влияе от други храни и лекарства. Тези неща се установяват именно с изследвания.

Или алтернативните методи и лекарства нямат нужда от такава проверка? Залепваме им думичката "алтернативни" и те стават автоматично действащи и безопасни за нас и за децата ни?

jp, просто ви дразня, защото целта ви е да се намирате на спор и да си чешите езиците и аз партнирам Laughing

О, правиш ни услуга? Ако си решила да се държиш като 10-годишна - това си е твое решение. Ще те помоля да не го оправдаваш с мен или с някакво твое тълкуване на моите цели.

# 22
Един обикновен антракс в пневмонната си форма без лечение убива съвсем натурално 95 процента от заразените. Едрата шарка- средно 30 на сто, а е обезлудявала разни мирни натурални индиански селища. Да не говорим за черната чума. Голям енергиен дисбаланс е падал.

Изобщо, такива инфекции се наричат биологични оръжия.

# 23
# 24

multimodal - да, когато давам лекарство на детето си, ме интересуват разни факти - като при колко от деца и кога се проявяват странични ефекти например. Също и доколко е ефективно или доколко се влияе от други храни и лекарства. Тези неща се установяват именно с изследвания.

ОК, никой не ти отнема правото на майка - на информация и избор.  Peace

Моят опит отчита нещо различно - традиционната медицина не ми предложи достатъчно приемливи решения и се наложи да потърся други варианти. Действително ефектът върху невръстната ми (тогава) дъщеря, а сега и върху възрастните ми родители беше успешен. Не се интересувам от статистика, защото тази, която се предлага (по мое мнение е недостатъчна или дори изопачена, в полза не медицината) не включва други възможности.

Когато избирам искам да знам какво ще даде резултат в посока излекуване, а не просто моментно решаване на проблема.  Peace

# 25

Когато избирам искам да знам какво ще даде резултат в посока излекуване, а не просто моментно решаване на проблема.  Peace

А как точно го знаеш преди да дадеш лекарството след като не се интересуваш как е въздействало на други хора (примерно)? Не се ли интересуваш дали няма странични ефекти? Дали не се влияе от прием на други храни и лекарства? Доколко дълготрайните благотворни ефекти всъщност са наблюдавани на практика? Как се установяват всички тези неща без изследвания?

Просто четеш някакви обещания и експериментираш върху детето си?  newsm78

Думичката "алтернативен" сама по себе си не вдига качеството на едно лекарство - надявам се, че го разбираш. При теб ми се струва, че малко "алтернативността" е някаква самоцел - което е, хм, глупаво.

# 26

А как точно го знаеш преди да дадеш лекарството след като не се интересуваш как е въздействало на други хора (примерно)? Не се ли интересуваш дали няма странични ефекти? Дали не се влияе от прием на други храни и лекарства? Доколко дълготрайните благотворни ефекти всъщност са наблюдавани на практика? Как се установяват всички тези неща без изследвания?

Просто четеш някакви обещания и експериментираш върху детето си?  newsm78

Думичката "алтернативен" сама по себе си не вдига качеството на едно лекарство - надявам се, че го разбираш. При теб ми се струва, че малко "алтернативността" е някаква самоцел - което е, хм, глупаво.

Ами четох доста и се опитах да преценя преди да взема решение, била съм и на зор, де. С възможности или - или. И определено спечлих. Мога да се похваля, че освен дето се отворих към нещо "разлчно", се научих доста по-добре да познавам "нуждите на тялото". Определено не експериментирам след като знам какво правя напоследък.  Simple Smile

# 27
Ами четох доста и се опитах да преценя преди да взема решение, била съм и на зор, де.

И какво чете, след като не вярваш на "статистики"?

Между другото, същите "статистики" се цитират изобилно в темата против ваксините - например изследвания на връзката между ваксините и аутизма. На тях вярваш ли?

# 28
Наскоро ме осени причината някои родители да са толкова ербап по отношение на неваксинирането.  Причината е много проста и иронична.  Тя е самата ваксинация.  Просто поради системните и масови ваксинации някои от наистина страшните болести на практика не се срещат вече, или са много редки, особено в развитите държави.  Много ми е интересно как спокойно се отказва ваксина против полиомиелит във време, в което той е епидемичен и рискът детето ти да осакатее до живот е съвсем реален.

И даже има аналогия с настроенията за "безопасността" на неасистираните раждания - разглезени от драматично понижената смъртност /която, както постоянно се казва, в природата изобщо не е ниска/ поради развитието на медицинската родилна помощ, е много лесно да се тръби колко всъщност е безрисково да се ражда неасистирано.  Лесно, ако нямаш капка здрав разум или съвест, естествено.

# 29
  • София
Наскоро ме осени причината някои родители да са толкова ербап по отношение на неваксинирането.  Причината е много проста и иронична.  Тя е самата ваксинация.  Просто поради системните и масови ваксинации някои от наистина страшните болести на практика не се срещат вече, или са много редки, особено в развитите държави.  Много ми е интересно как спокойно се отказва ваксина против полиомиелит във време, в което той е епидемичен и рискът детето ти да осакатее до живот е съвсем реален.

И даже има аналогия с настроенията за "безопасността" на неасистираните раждания - разглезени от драматично понижената смъртност /която, както постоянно се казва, в природата изобщо не е ниска/ поради развитието на медицинската родилна помощ, е много лесно да се тръби колко всъщност е безрисково да се ражда неасистирано.  Лесно, ако нямаш капка здрав разум или съвест, естествено.

О, абсолютно това е и моето мнение. Всичките пищящи срещу медицината естественици  всъщност са силно разглезени от същата тази медицина. Даже дамите, които усилено се готвят за доашно раждане и плюят по лекарите и науката, ползват информацията от същата тази наука и същите тези лекари, за да имат изобщо идея какво се случва в телата им. Ама на плювни са първа писта.

Като бях дете, живеехме с нашите в Африка, за 4 години в 3 държави - никога няма да забравя  болните негърчета, покрити със струпеи, умиращи от всякакви зарази - как ли съм им се виждала аз, здраво бяло дете...

Дали не са се молели за лекарства и ваксини, тези толкова естествени еко-дечица...

Дали и тукашните антимедицински активисти нямаше да си дават душата за медицинска помощ, ако живееха на онези места (или в онези времена), дето една проста инфекция ти вкарва детето в гроба... Ако си имаха всъщност идея какво е детски паралич или вариола, какво е епидемия... Ама истинска идея, ей така от първа ръка, а не по измислените им сайтове...

Толкова хора са измрели и измират в момента, молейки се за лекарство... Ако могат отнякъде да видят какви безумни теории тресат съвременните алтернативници, сигурно ще се обърнат в гробовете си.

Общи условия

Активация на акаунт