Раждане вкъщи 16

• 26 574
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
  • Куциндрел
Чакам Персимон и Стелт да родят вкъщи, но ми се струва, че ще "родят" само на думи.
Стелт, я кажи, какво ще правиш в чукарите, ако нещо се закучи при предполагаемото ти, бъдещо, домашно раждане? Как ще действаш бързо и адекватно в спешна ситуация? Или пак звездите и Вселената ще са предопределили съдбата?

Чакаш ме да родя вкъщи неасистирано!??   newsm78  Защо? За да ме обявиш за тъпачка, за която живота и здравето на бебето й не са важни, а само цвета на плочките в банята? Опитваш се да ме вкараш в измислените си каузи, за които уж съм готова на саможертва, както и да жертвам живота на другите... Явно не ме четеш или не разбираш какво съм написала в тези теми... Очеизвадно е...
Ти па много въртиш палаинката. Нали пишеш с ентусиазъм как би родила вкъщи, защото в болниците нам си ко било с естественото раждане след секцио.
И едва ли ще те обявя за тъпачка, не ми вкарвай за пореден път думи, които никога не съм казала.

# 541
Стелт, още преди N на броя теми те попитах какво означава почесващото се човече до линка за вариолата в подписа ти. Запознах се с човека, дал интервюто, та ми е интересно. Може и на ЛС да ми отговориш, ако искаш, да не разводняваме. Мерси.

Нищо друго, освен чуденка (каквото всъщност си означава въпросната емотикона)...   Laughing
Ма на какво се чудиш, бе, жена?  Laughing Те тва не разбирам, а ме гризе любопитството.

Чудя се къде отиде вариолата - написала съм си го пред чуденката....

Ceca, определено имаш проблем с четенето с разбиране или въобще не четеш - не зная, пък и не ми е зор...  Laughing

# 542
  • София
Стелт - верно се правиш на утепана. Нищо, няма лошо, щом ти харесва.

# 543
  • Куциндрел
Ceca, определено имаш проблем с четенето с разбиране или въобще не четеш - не зная, пък и не ми е зор...  Laughing
Браво, поредното изказване, доказващо, че естественичките са интелигентни и високообразовани жени.

# 544
Стелт - верно се правиш на утепана. Нищо, няма лошо, щом ти харесва.

Хубу - след като ТИ знаеш по-добре какво съм имала предвид, моля обясни ми...  Peace

Браво, поредното изказване, доказващо, че естественичките са интелигентни и високообразовани жени.

Има ли и нещо друго, което да не ти харесва, освен къде и как искаме да раждаме и как говорим/пишем??   Laughing  Мислиш ли, че ми е зор какво мислиш ти или някоя друга тук от "вашия" отбор? Който искаше да разбере - разбра, който не искаше - няма и да разбере... А мен ме смяташ за естественичка, защото...??  Thinking  Щото така си решила ти...  Wink

# 545
  • София
Хубу - след като ТИ знаеш по-добре какво съм имала предвид, моля обясни ми...  Peace
Ето пример с вариолата - едрата шарка. Тя беше характерно заболяване за човека. Болестта тръгва от кравите, заразява хората, след което в средата на 18в. се превръща в пандемия за човечеството. Изобретена е ваксината и тя започва да се прилага масово в света. На 1 май 1980г. СЗО официално обяви, че няма повече вариола, защото е изкоренена в целия свят. Е, къде отиде този вирус? Все пак още не е доказано човечеството да е овладяло умението да унищожи каква да е форма на живот.

Вирусите на едрата шарка отидоха в маймуните. По напълно неизвестен досега начин, от маймуните попадна в прерийни кучета и миналата година бе публикуван доклад в САЩ, че 30 деца са заразени с вариола от прерийни кучета. Стана страшно, защото признахме, че вариолата се е върнала в човешката популация, но много видоизменена. А ние вече нямаме имунитет, защото сме прекъснали имунизацията през 80-та година. Хората родени след това са обречени да умрат, ако вариолата отново се върне. А тя вече се върна, затова трябва да се постараем да не се разпространи. Говоря като човек, който цял живот се е занимавал само с инфекциозни болести.

Те това е от статията - директно копи-пейст. Кое те учудва - позицията на доц.полк. нам кво си Плочев, реално как се е прехвърлилвирусът от човек към маймуна, прерийно кученце, човек или?

# 546

Чакаш ме да родя вкъщи неасистирано!?? 
...
Опитваш се да ме вкараш в измислените си каузи, за които уж съм готова на саможертва, както и да жертвам живота на другите...

Да родиш вкъщи неасистирано = саможертва? Ама чакай - нали беше напълно безопасно...

# 547
....................
Те това е от статията - директно копи-пейст. Кое те учудва - позицията на доц.полк. нам кво си Плочев, реално как се е прехвърлил вирусът от човек към маймуна, прерийно кученце, човек или?

Crazy

Чудя се къде е отишла вариолата... Ето например, доц.полк. нам кво си Плочев смята, че се е прехвърлила от човек към маймуна, прерийно кученце, човек или там, квото смята, но пък Омбудсмана твърди, че била изчезнала...  Laughing  И от РЗИ казват, че е изчезнала, та се чудех кой прав и кой крив...   33uu
И въпросите с ваксините не са ли за друга тема?  newsm78  (ся пак се чудя)

# 548
Чакаш ме да родя вкъщи неасистирано!?? 
...
Опитваш се да ме вкараш в измислените си каузи, за които уж съм готова на саможертва, както и да жертвам живота на другите...

Да родиш вкъщи неасистирано = саможертва? Ама чакай - нали беше напълно безопасно...

Ще те чакам...  Laughing  Къде да те чакам - на Попа или по-надолу...  Thinking

Теб не те ли замолих да не ми вкарваш думи в устата и да ме цитираш, когато твърдиш, че съм казала нещо?  Thinking  Я ме цитирай къде съм написала, че неасистираното раждане е напълно безопасно...  Tired

# 549
  • Куциндрел
Мдам, правилно са казали хората, че когато си глупав, то неизменно е за дълго.

# 550
Я ме цитирай къде съм написала, че неасистираното раждане е напълно безопасно...  Tired

След като ти ме цитираш, че съм казала, че си казала? Simple Smile

Това го твърдят Мег и сие. Ти не им вярваш ли?

Мдам, правилно са казали хората, че когато си глупав, то неизменно е за дълго.

Мда.  Laughing

# 551
  • Пловдив
Стелт, не се учудвай, че трудно те разбират. Ти непрекъснато си противоречиш. Веднъж раждащата е неадекватна да подписва документи, но пък в същото време е достатъчно адекватна да казва на лекарите какво да правят, че и да отказва манипулации дори и животът и да е застрашен. Върни се и прочети какво се написала.....че аз пиша от от хотела, на почивка съм, и хич не ми се търси да те цитирам. Може пък да ти   Bulb

# 552
razel_dazel, много добре зная какво пиша...  Wink   Не аз, а законотворците явно смятат, че раждащата е невменяема... Също не аз, а законотворците са решили, че всяка мед. интервенция трябва да се извършва след информираното съгласие на раждащата (в случая)... И също не аз, а този път лекарите, смятат че въпросната раждаща и идея си няма кое е по-добре за нея, та изземват функцията й на пациент и решават вместо нея... НО, когато се стигне до съд, излиза че раждащата сама е решила и е умряла, заради решението си... Та кой казваш си противоречи?

# 553
Аз се извинявам, че се намесвам - но да те попитам - ти последно как искаш да раждаш? Къде? Ако стане фал?

# 554
Това го твърдят Мег и сие. Ти не им вярваш ли?

За пореден път се обръщаш към други хора чрез мен...  Thinking  Да ти дам ли скайпа им, явно искаш нещо да им кажеш?

Общи условия

Активация на акаунт