явлението модерна баба

• 24 281
  • 551
  •   1
Отговори
# 165
  • софия
ние основно гледаме да се справяме сами - в смисъл грижим се за детето ни, не сме се разделяли с нея откакто се е родила, забавляваме се с нея, на кино и театър не ходим - осмен на куклен. Ако ходим на коктейл или друго служебно парти - тя е с нас-колегите са свикнали. Когато е болна и не мога да отсъствам от работа моята мама изключително много ме отменя и помага. Оценяваме това и сме безкрайно благодарни за помощта и подкрепата й. Наистина, считам, че детето е отговорност на своите родители, а бабата и дядото имат друго място в живота на внуците си.

# 166
  • София
Наистина, считам, че детето е отговорност на своите родители, а бабата и дядото имат друго място в живо
Хубаво е да имат място. Понякога обаче нямат.
 Peace
Защото да видиш веднъж годишно внуците - това дали е място?  newsm78 За внуците определено не е.

# 167
защо 1 път годишно?

# 168
  • София
Ами нашата баба и нашият дядо толкова често виждат внуците. За това.  Peace Виждат, повтарям. Нито гледат, нито отглеждат...

# 169
  • най-шареното място
Защото често тогава му идва реда на тоа занимание - да видим внуците Simple Smile Имат си приоритети хората. Пардон, отгледали са чудесни деца и те се справят чудесно и няма нужда да проверяват как се чувстват внуците, понеже им имат доверие Simple Smile Или живеят активно Simple Smile

Daniart1 ме подсети за едно хубаво определение - мама и тати отглеждат, баба и дядо са за разкош. По подобие на мама гледа-  тати за разкош Simple Smile Този разкош е важен за децата, обогатява ги, още някой ги обича и общуването с него, опита и емоциите им също ги обогатява. Обаче като няма желание за контакт... губи този дето няма желание Simple Smile

# 170
  • София
Добре, че имам/е тати...че ако само мама (аз) гледаше, да се беше хвърлила под някой влак вече. Нали разкоша не участва... Confused
Има си и добра страна - някой семейства толкова не разбират, че са родители с отговорности, че се разпадат. Няма я спойката. При нас понякога няма време да се обърнем, къде ти време за чуденка дали/или. Пък и като години наред не си имал 2 часа за личен живот - как ще ти хрумне да изоставиш беззащитните същества, над чиито легла си будувал? Никак. Най-много да си изкараш всичко на най-близкия, да го правиш с години наред, но едва ли ще ти хрумне да си биеш шута. Пък и като се огледаш, че няма кой един аспирин да ти донесе, имаш ли друга възможност? Tired

# 171
  • най-шареното място
Klemy, това с татите си е намигване. Реално мама гледа, възпитава и т.н основно в много семейства. А те за луксозна грижа - да поиграят, да с еразходят, да се изкъпят и т.н... При нас не е така, но дори в този описан вид, това е активно участие. И бабиния разкош е така. Да провери всяка седмица как са - кога по телефон, кога с гуш или разходка. Да поиграят на някаква игра... Никой няма да умре ако не стане, но е хубаво да става. С две думи - разкош Simple Smile

Иначе си права, родителите дето са двама в лодката са единни по необходимост и от сърц еи според мен Simple Smile

# 172
  • София
С намигване или без, аз без баща им не бих могла да ги гледам. Факт. Просто няма как да се ходи на работа, да се върти домакинство и да се гледат две малки деца от един човек. Иначе да, аз съм цербера, той пълзи по пода да играе с тях, той ги води да играят на площадката, докато аз готвя/чистя или просто се епилирам.  Laughing Но без него ...няма как да стане, ще са ощетени. Аз нямам сили понякога да измия чиниите, камо ли да си оправя веждите. А строенето на кули от кубчета въобще не ми е в плана, просто не мога да го вместя.
Но дори с тази стройна органзицаия ние все още сме млади хора, които искат да отидат на кино. САМИ!!! А не на 3Д с децата. По дяволите, аз съм на (още няколко дни) на 28! Вече съм забравила какво е бар или дискотека, но все още помня, че имаше нещо като театър.  Confused И ако това да искам два пъти в годината да си го позволя ме прави пълна изедница над родителското тяло, ок. Вдигам ръце.

# 173
  • най-шареното място
Точно това с еопитах да обясня - млади хора с летящ страт в живот, работа, брак, деца... и активни родители... Ами естествено е това да имат нужда от веднъж месечно на час навън сами. Пък 3 пъти на година да е - пак ше се радват.

ПС Точно ващата схема е разкоша - активен, съпричастен тати за забава когато мама вече почти за реанимация...

# 174
С намигване, тати да си на днешно време  Laughing пък и не само на днешно.. сегашните бащи дори твърде много се ангажират с децата...

За разлика от родителите ми, които смятам, че не са ми длъжни, за тати определено смятам че ми е длъжен отвсякъде  Laughing и, откакто за негов лош късмет работи от другата страна на улицата, при всеки удобен случай му водя дечица, за разкош, да се разнообрази от сивото работно ежедневие човека  Wink

# 175
  • София
арт мама , аз не мога да се оплача, никога не ме е спрял да изляза на кафе с приятелка. Или сама на кино (но аз го правя веднъж годишно, защото и той не почива и не е длъжен да гледа децата сам, докато аз разпускам). Но аз имам нужда да изляза и с мъжа си. Все пак освен баща на децата ми, все още е мой мъж.  Wink
А огън, който не се поддържа, знаете...
Една вечеря, една разходка, дори едно кино, по време на което се държите за ръце...Ние сме романтични и това ни липсва. Другото е грижа, да, споделяне, да. Но имаме нужда просто да разпуснем като двойка. А това, уви, не се получава.  Confused

# 176
  • най-шареното място
Да, напълно те разбирам. Снощи бях на среща. Не ми се беше случвало от известно време. И го оцених. Аз затова писах толкова в темата - има нужда от лично пространство, и когато може, но не иска да го даде някоя баба с месеци и години - за разкош на детето. Айде да не говорим за да не се разведат младите... странно е.

# 177
  • София
Ами аз дори в прав текст съм казвала, че това, че нямаме и ден като двойка само може да доведе до развод. Обаче кой ли ме чува... Confused Това са 'врели некипели', но ако цъфна с молбата за развод пред вратата на мама веднага ще ме приюти с все деца. Обаче за да предотврати такова нещо, не, не би се сетила.
Стискаме зъби още няколко години, после децата ще ни водят по круизи.  Laughing

# 178
  • Tам през Атлантическия океан
Клеми , колко много млади семейства са така  Hug и ние в това число.
Понякога ми е докривявало даже  Wink но се оказа че са ни направили услуга  Peace свиквайки да разчитаме само на себе си , сега на хиляди километри от България го оценявам това  Grinning

# 179
Има нещо тук, което не схващам. Защо се сърдите на родителите си за това, че сте заети с децата и нямате време един за друг с половинката? Родителите надали са ви оказали натиск да имате 1-2-3 деца...защо тогава отговорността за предотвратяване на евентуален развод да е тяхна? Не виждам логиката...
Разбира се, че от човещина могат да помогнат, с това съм съгласна.

Общи условия

Активация на акаунт